Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 2010

Θέμα: Eπικαιροτητα-Προβληματισμοι...

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο aristent Εμφάνιση μηνυμάτων
    Eρωτηση στο 35.25?????????????????????!!!!!!!!

Απαντηση....................πολιτικ η ως συνηθως....δε θα συμφωνησω.....κλπ........

Και ρωτω ,με τι δε θα συμφωνησει????? με την πραγματικοτητα??????
    σε αλλη χωρα ζουνε οι ιδιοι οι πολιτικοι μας??????
    ή εθελοτυφλουν??????
    Μεγάλος Π@Π@Ρ@Σ!!!! λέει ψέματα με μια άνεση....

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ναι, αλλά έχεις μια μεγαλύτερη ανεργία, έχεις ένα πολύ μικρότερο προϊόν, έχεις πολύ μικρότερες επενδύσεις και σε τελευταία ανάλυση δεν έχεις προοπτική.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δεν θα συμφωνήσω ότι δεν έχεις προοπτική. Η Ελλάδα μπήκε στην ύφεση πολύ αργότερα από τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα είχε μια διαφορά περίπου σχεδόν ενός έτους στον κύκλο. Οι υπόλοιπες χώρες έχουν βγει από την ύφεση, αλλά η Ελλάδα είναι τώρα μέσα στην ύφεση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις προοπτική. Γιατί όλοι ξέρουν ότι η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση. Το ερώτημα είναι θα βγει με ελλείμματα ή θα βγει με μειωμένα ελλείμματα. Θα έχει βγει κάνοντας τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, για να γίνει η οικονομία πιο ανταγωνιστική ή όχι; Τον κύκλο όλοι τον ξέρουν και οι αγορές, αν θέλετε, τον έχουν ενσωματώσει στις προβλέψεις τους. Το ερώτημα που βάζουμε είναι η αξιοπιστία της πολιτικής. (....ως προς ποιους )

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Δεν λέω τίποτε άλλο γιατί πρέπει να περάσουμε, όπως είπες Αλέξη στο τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα.

ΑΛ. ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: Όχι-όχι εγώ θέλω να ρωτήσω για το θέμα της ανάπτυξης της ύφεσης πόσο βαθιά θα είναι κοκ. Ένα πράγμα που ήθελα να σας ρωτήσω που έκανε μεγάλη εντύπωση έχει βγάλει το ΔΝΤ ένα κείμενο πάρα πολύ χρήσιμο για όποιον θέλει να μάθει πράγματα που είναι ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα του ΔΝΤ. Εκεί λοιπόν μου έκανε εντύπωση ότι υπάρχει μια πρόβλεψη και λέει ότι τα επόμενα 2 χρόνια θα είναι πάρα πολύ δύσκολα στο θέμα της ανεργίας και λέει στο τέλος η πρόβλεψη του είναι ότι θα φτάσει το 15% η ανεργία. Συμμερίζεστε αυτήν την πρόβλεψη καταρχήν;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Έχουμε συνυπογράψει ένα πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται σε ένα μακροοικονομικό σενάριο, το οποίο σενάριο λέει -4% φέτος, 2,5% του χρόνου και θετικά από το 2012. Όταν έχεις τέτοια ύφεση, η ανεργία προφανώς ανεβαίνει. Αν θα φτάσει το 15% - και μάλιστα είναι λίγο χαμηλότερη από το 15% η πρόβλεψη τους, είναι 14% και κάτι, αν θυμάμαι καλά – εξαρτάται από τις κινήσεις μας.

ΑΛ. ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: Αυτό που είδα εγώ ήταν 15% αλλά δεν έχει σημασία τώρα.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Εξαρτάται από το αν εμείς σΆ αυτό το χρονικό διάστημα θα κάνουμε πράγματα, για να πάρει πιο γρήγορα μπροστά η ανάπτυξη και αν θα μπορέσουμε να στηρίξουμε, όσο μπορούμε, την απασχόληση. Για παράδειγμα, στο τελευταίο νομοσχέδιο, στο φορολογικό, το οποίο περάσαμε, έχουμε κάποιες δράσεις, για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να μην απολύσουν εργαζόμενους, αλλά παρότι έχουν μείωση τζίρου να συγκρατήσουν ένα μέρος του εργατικού τους δυναμικού.

στο σενάριο/πρόγραμμα που έχουν συνυπογράψει θα βγούμε λέει από την ύφεση το 2012 (γιατί το 2013 έχουν εκλογές λέω εγώ....) Ο Σαμαράς μας βγάζει από την ύφεση σε 18 μήνες ενώ αυτοί με την τρόικα μας βγάζουν σε 24 μήνες αν είναι έτσι να περιμένουμε, έχουμε εμπιστοσύνη! χαχαχαχα

Δεν ξέρω, αλλά αυτό το άτομο μου εξάπτει τη φαντασία. Δεν έχω καταλήξει στο τι θα μπορούσα να του κάνω αν τον πετύχαινα κάπου μόνο του.....

2. The Following User Says Thank You to NickE60 For This Useful Post:

Vasilis (18-11-10)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP