ΑΛ. ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: Κυρίες και κύριοι, είμαστε και πάλι μαζί εδώ στους «Νέους Φακέλους», μαζί μας ο υπουργός οικονομικών ο κ Παπακωνσταντίνου. Κ Παπακωνσταντίνου να θυμίσω την ερώτηση γιατί κρατήσατε ένα σασπένς για να απαντήσετε μετά, η ερώτηση ήταν αν πιστεύετε ότι μπορεί, θα μπορούσατε εσείς να σταθείτε ως υπουργός οικονομικών το φθινόπωρο που πιστεύω πολιτικά το κλίμα θα είναι λίγο πιο βαρύ από ότι είναι τώρα ενδεχομένως αν χρειαστεί να πάρετε νέα μέτρα.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Η φράση την οποία μου επαναλάβατε, την οποία πράγματι είπα - είπα ότι, αν χρειαστεί να έρθουν νέα μέτρα, ίσως να είναι ένας άλλος Υπουργός, οποίος θα το κάνει - είναι πάρα πολύ απλή. Όλοι έχουν τα όρια τους. Είναι το τέταρτο πακέτο μέτρων, το οποίο φέρνουμε.
Θεωρώ ότι με αυτό το πακέτο και με τα χρήματα τα οποία πήραμε, η Ελλάδα έχει μια μοναδική ευκαιρία να κάνει μεγάλες αλλαγές, να μειώσει το έλλειμμα του Προϋπολογισμού και να αλλάξει κάποια πράγματα για πάντα.
Θεωρώ ότι θα κριθούμε όλοι μας από την υλοποίηση αυτού του πακέτου. Και εγώ πρώτος, με την έννοια ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος από αυτό έχει να κάνει με το Υπουργείο Οικονομικών. Αν χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα, θα σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει, γιατί δεν έχω καταφέρει να συγκρατήσω τις δαπάνες, να αυξήσω τα έσοδα και να δρομολογήσω μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές, στο φορολογικό, στην πάταξη της φοροδιαφυγής στο πώς γίνεται ο Προϋπολογισμός, πώς ελέγχουμε τις δαπάνες κοκ. Και προφανώς μιλάω για το δικό μου Υπουργείο. Γιατί προφανώς υπάρχουν και πολλά πράγματα τα οποία ελέγχουν άλλοι Υπουργοί. Άρα, με αυτήν την έννοια, νομίζω ότι όλοι κρινόμαστε.