Τι γνώμη έχετε για ένα προληπτικό Engine flush?
Συστήνεται γενικώς?
Τι γνώμη έχετε για ένα προληπτικό Engine flush?
Συστήνεται γενικώς?
παιδια να κανω μια ερωτηση
πηρα αυτα τα λαδια συνθετικα 5-40 για βενζινοκινητα και στο σαιτ λεει οτι ειναι για βενζινοκινητηρες και πετρελαιο...
https://www.mister-auto.gr/el/ladi-k...20714C109.html
εγω δεν ειχα υποψην μ οτι υπαρχουν αλλα λαδια για ντιζελ......
και η συσκευασια γραφει επαν τουρμπο ντιζελ...τι κανω τα πουλαω και βαζω αλλα ή τα χρησιμοποιω ?
Για δες
ΠηγήΤι είναι ο API;
Ο API (American Petroleum Institute) είναι ο Αμερικάνικος Οργανισμός Πετρελαίου που έχει σαν στόχο τον έλεγχο και την πιστοποίηση όλων των πετρελαιοειδών που παράγουν και εμπορεύονται οι εταιρίες Πετρελαίου, δίνοντάς τους πιστοποιήσεις μέσω των προδιαγραφών που ο οργανισμός (API) έχει θεσπίσει.
Τώρα πιο συγκεκριμένα στα λιπαντικά ο API τα έχει κατηγοριοποίησει δίνοντάς τους τις δικές του προδιαγραφές σύμφωνα με την ικανότητά τους να προστατεύουν τον κινητήρα. Έτσι με το γράμμα S αναφέρετε στους βενζινοκινητήρες και με το γράμμα C στους πετρελαιοκινητήρες, το γράμμα που ακολουθει το S ή το C της λατινικής αλφαβήτου δείχνει τον βαθμό προστασίας του λιπαντικού, όπου Α η χαμηλότερη και Z η υψηλότερη. Έτσι για παράδειγμα θα δούμε προδιαγραφή για βενζινοκινητήρες API SL και για πετρελαιοκινητήρες API CI-4, όπως και API SL / CF και API CI-4 / SL γιατί ορισμένα λιπαντικά μπορούν να λειτουργήσουν και στους δύο τύπους κινητήρων (βενζίνης-πετρελαίου).Θα πρέπει να διευκρινήσουμε ότι ο API κατηγοριοποιεί και δίνει προδιαγραφές για τους Αμερικάνικους κινητήρες.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Bazil Van Sinner (16-10-14), BILL007 (10-10-14), DIMITr|S (10-10-14), Nino (10-10-14), steliosm46 (11-10-14)
στο επισημο σαιτ της καστρολ για το τουρμπο ντιζελ δινει API SN
και οχι ΑPI C*.....μηπως εννοει οτι ειναι και για βενζινη και δεν το γραφει οτι ειναι για ντιζελ αφου εννοειται?
ενταξει εδω λεει οτι κανει οποτε δεν ασχολουμαι αλλο
https://www.frontier.ro/files/pdf/td.pdf
και εδω
https://www.kimar.hr/download_file.p...ge-td-5w40.pdf
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DIMITr|S : 10-10-14 στις 13:51
BILL007 (10-10-14)
Παντως φιλτατοι εχω δοκιμαση οταν ειχα ερθει ελλαδα την ιδια χρονια το λαδι 10-60 Castrol Edge /Sport τωρα δε ξερω τι διαφορα εχει με το twc- tws οπως λεγετε ε κλ -μαιν πιστευω ειναι το ιδιο απλως δεν εχει το αυτοκολητο με τους τυπους αυτ/των BMW που γραφη αυτο που το παραγγελνουν οι μηχανικοι BMW στη σαλ/κη,
Το Λαδι ειναι ελληνικο γινετε εδω,
Αυτο τα λεει ολα το δοκιμασα και τζαμπα πεταξα λεφτα παρ'ολου που στο εμποριο το βρισκης απο 25 -20 ευρω απο εναν με Προσβαση σε στοκ αποθηκη αφου πηρα πολλα 8 μπουκαλια μου τ'αφησε 10 ευρ.το ενα απο 12,μιση.
στα πρωτα κιολλας 1000 χιλιομετρα το πολυτσιμπησε, δε συνεχισα παραπανω το βγαλα.
πηγα σε δικο μου ανθρωπο στην μοναστηριου πηρα το Kroon Oil 10-40 Full Synthetic και στοις 7.500- 8.000 χλμ. ο Δεικτης ΣΤΑΓΟΝΑ κατω.
και με σκισημο και στα κοκκινα οπως θες.
τι να λεμε τωρα
Κατ αρχην το μπουκαλι ειχε στραβοκολημενα αυτοκολητα και ας εγραφαν the Liquid Technology the super Oil και κλαιν μαιν το λαδι οταν το'βλεπες δεν ειχε καλυτερη οψη ουτε οχι απο 5-40 αλλα ουτε απο απλο τριανταρι που βαζουν στα μαρκουτσια των κλαρκ.
Αργοτερα στο Dusseldorf στο κεντρικο BMW Niederlasung Servise Filial Παρακαλεσα τον Vorarbeiter των Μηχανικων να μου δειξουν λαδι Castrol Edge for M και Προθυμα μου ειπαν kein Problem θα ανοιξουν ενα Μπροστα μου.
Κυριοι :
Καμια σχεση κατ αρχην δε θα αναφερθω μονο στη σισκευασια με ειδικη σφραγιση ασφαλειας απ\το αλουμινοχαρτο του ελληνικου αλλα προπαντως το χρωμα η Ρευστοτητα η Μυρωδια εδειχναν Μερονυχτα αλλο Πραμα.
Τωρα χωρις Παρεξηγηση Εγω αυτο το ελλ. λαδι δε το'βαζα οχι σε εμ αυτοκινητο αλλα ουτε σε Skoda του 85 με καρμπυρατερ δε το εμπιστευομουν.
Αν ειχα απο τα Κλασικα εμ αυτοκινητο θα εβαζα γνωστο μου απο γερμανια να μου στειλη μπουκαλια η μπετονια πριν την αλλαγη απο κει η μεσω e-bay στη χειροτερη,
η θα δοκιμαζα βαρβατες φιρμες που φερνουν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ με χαρτι μεταφορας και παραγγελιας τα βαρελια απο Δυτικη ευρωπη π.χ τα ARAL ειναι λαδια που σκιζουν η Μotul γιατι οχι και το KROON OIL ΠΟΥ ΕΧΕΙ 10/60 Και ειναι παλι μερονυχτα μπροστα απο το ελληνικο Castrol.
ΔΕ το Βαζω στο αυτοκινητο μου γιατι μεσα σε 8 κιλα ποσοτητα δε θα κανη απολυτως τιποτα καλυτερο απο το 10-40 διοτι οταν 500-600μλγκ. πεφτουν ανα κλασμα δευτερολεπτου μεσα σε 7,μιση κιλα το λαδι παντα ανεβαινει φρεσκο και κρυο αυτο ειναι για οχηματα που εχουν λιγη ποσοτητα 2 εως 4 κιλα και δινη την αναλογη καλη εξοδο για κινητηρες GTI turbo κ.α.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη 850CSI : 10-10-14 στις 18:43
ghost-rider (10-10-14)
Γειά σου ρε Γιωργάρα.Μας έλειψες ρε!
Αρχικό μήνυμα απο 850CSI
ghost-rider (10-10-14)
Xαιρετω Λαμπρο σε λαβι τι να κανουμε ετσι ειναι η ζωη ( smile)
Οι βασιλιάς επέστρεψε
Leonidas_E39 (10-10-14)
playmaker (11-10-14)