Αρχικό μήνυμα απο
S8N
Εμένα πάλι μου έκατσε Πολεμικό Ναυτικό.
Έπρεπε να καταταγώ με την 96Α ΕΣΣΟ τον Ιανουάριο του 1995 αλλά πήρα αναβολή λόγω σπουδών (ΕΜΠ). Το 1999 έφυγα για master στο εξωτερικό ενώ το 2000 επέστρεψα αλλά ξεκίνησα διδακτορικό στο ΕΜΠ. Με όλα αυτά τελικά κατετάγην με την 03Β ΕΣΣΟ τον Μάρτη του 2003 στο Κ.Ε.ΠΑΛ.
Μετά την προπαίδευση στον Πόρο, μου έδωσαν ειδικότητα Τεχνίτη Πυροβόλων (ΤΠΒ), με αναβάθμισαν σε κελευστή και με έστειλαν στο Κ.Ε.ΠΑΛ. για εκπαίδευση διάρκειας 2 εβδομάδων.
Εν συνεχεία, μου ήρθε μετάθεση για Ναύσταθμο Σαλαμίνος (Δ.Δ./ΝΣ). Εκεί, για τους επόμενους 4 μήνες, το μόνο που έκανα είναι αγγαρείες και αγήματα.
Για καλή μου τύχη, μετά τους 4 μήνες με πήγαν στο διοικητήριο του Ναυστάθμου όπου έκανα βάρδιες ως ναύτης του Αξιωματικού Φυλακής (ΑΦΕ). Το σπίτι μου το έβλεπα ελάχιστα, αλλά οι συνθήκες ήταν αρκετά καλύτερες.
Κανα δίμηνο αργότερα, μια νύχτα που είχα βάρδια, άρχισαν να έρχονται στο σηματωρείο οι μεταθέσεις της σειράς μου, ανάμεσά τους κι η δική μου. Εκεί έμαθα πως η επόμενη θέση μου ήταν στο Πεντάγωνο, στο Τάγμα ΓΕΕΘΑ και συγκεκριμένα στο ΓΣΜΑ (Γραφείο συντονισμού μέτρων ασφαλείας).
Μπορεί ν' ακούγεται βυσματική θέση αλλά το να είσαι ορθοστασία όλη μέρα στην κεντρική πύλη του Πενταγώνου στη Μεσογείων και να ελέγχεις ταυτότητες καθώς χαιρετάς ανωτέρους κι επισήμους δεν είναι ό,τι καλύτερο.
Τελικά, λίγο αργότερα, με τράβηξαν στο Γραφείο Τύπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ λόγω έλλειψης προσωπικού εκεί. Οι τελευταίοι μήνες στο Γραφείο Τύπου ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου τύχει και ήταν σαν να είχα ήδη απολυθεί.