Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 26

Θέμα: [E46] Τροχαλία Δυναμό Ν42Β20

Περιοχή
    Athens
    Rides
    1

Προεπιλογή [E46] Τροχαλία Δυναμό Ν42Β20

Καλησπερίζω όλους τους Βαυαρούς!Πριν λίγο καιρό είχα πάει στο μηχανικό και μου είπε πως η τροχαλία του δυναμό θέλει σύντομα αντικατάσταση διότι έχει αρχίσει να κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο... Απ'όσο το συζητήσαμε και το έψαξα η τροχαλία αυτή απεμπλέκει από το λουρί (κάνει ελεύθερο "τροχασμό") όταν ζητάς απότομα φορτίο (απότομο βύθισμα του γκαζιού) και ξανακομπλάρει όταν ο κινητήρας επανέλθει σε normal φορτίο. Μου είπε ότι όταν την αλλάξω θα δω μικρή διαφορά στην επιτάχυνση καθώς και ελαφρώς μία βελτίωση στην κατανάλωση... Υπερβολικό μου φαίνεται! Έχει αλλάξει κανένας την τροχαλία αυτή σε 46-άρι και όντως παρατήρησε σημαντικές διαφορές..??

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Καλως τον Τάσο στο φόμουμ μας !

Μάλλον μιλάς γιά την εμπλοκή - απεμπλοκή του A/C όταν δίνεις φούλ γκάζι. Δεν ξέρω λεπτομερειες γιά το μηχανισμό που ρωτάς, αλλά θα πάρεις απάντηση από άλλους πιό σχετικούς.

Ανοιξε θέμα, αν θέλεις, στην ενότητα "ας γνωριστούμε" και πες μας δυό λόγια γιά σένα και την μπέμπα σου.

3. The Following User Says Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

bill_m3 (08-03-11)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    1

Προεπιλογή

Έχεις δίκαιο φίλτατε Πάνο!Θα πάω στην ενότητα περί "γνωριμίας" για τα περαιτέρω... Όσον αφορά επί του θέματος, δεν είναι η τροχαλία του A/C, είναι ο αύξοντας αριθμός 1 στην πιο κάτω λίστα :
    https://bmwfans.info/parts/catalog/E...20_140a_valeo/
    Τη συγκεκριμένη τροχαλία τη φοράνε και πολλά νεότερα μοντέλα της BMW
    https://bmwfans.info/parts/catalog/12317570152/
    Αν κάποιος την έχει αντικαταστήσει, αν μπορεί ας μας πει αν είδε διαφορά στην κατανάλωση και το "αρπαγμα" της μπέμπας του...

5. The Following User Says Thank You to tasos.kamv For This Useful Post:

BILL007 (08-03-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Eπειδη κατ ουσιαν εχουμε το ιδιο moter δεν νομιζω πως αν αλλαξεις την τροχαλια θα δεις διαφορα σε αποδοση κ καταναλωση.Η αισθηση σου θα ειναι μιας κ θα ειναι πιο αθορυβο....Παντως μην σε στεναχωρει ,υλικα ειναι και φθειρονται ,παντως ευκολα αλλαζει κ δεν ειναι κατι τα σημαντικο.

Περιοχή
    Athens
    Rides
    1

Προεπιλογή

Z-Man φυσικά και δεν με στεναχωρεί, όπως το είπες υλικά είναι και φθείρονται!! Άλλωστε η μπέμπα μου έχει πάρα κάτι 150.000km οπότε λογικό είναι να αρχίσουν να εμφανίζονται μικρό-βλαβούλες... Σε γκάζι και καταναλωση δεν νομίζω και γω να δω διαφορά, απλά μου κινεί την περιέργεια που μου το είπε ο μηχανικός...Φυσιολογικά η διαφορά που σίγουρα θα δω είναι ότι θα σταματήσει το "γρατζούνισμα" που ακούγεται...
    Τέλος πάντων.... σύντομα θα την αντικαταστήσω και θα ενημέρωσω την υπόλοιπη παρεά για τα αποτελέσματα

8. The Following User Says Thank You to tasos.kamv For This Useful Post:

BILL007 (08-03-11)

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο tasos.kamv Εμφάνιση μηνυμάτων
    σύντομα θα την αντικαταστήσω και θα ενημέρωσω την υπόλοιπη παρεά για τα αποτελέσματα
    Aναμένουμε!

Rides
    0

Προεπιλογή

Έχεις δίκαιο φίλτατε Πάνο!Θα πάω στην ενότητα περί "γνωριμίας" για τα περαιτέρω... Όσον αφορά επί του θέματος, δεν είναι η τροχαλία του A/C, είναι ο αύξοντας αριθμός 1 στην πιο κάτω λίστα :
    https://bmwfans.info/parts/catalog/E...20_140a_valeo/
    Τη συγκεκριμένη τροχαλία τη φοράνε και πολλά νεότερα μοντέλα της BMW
    https://bmwfans.info/parts/catalog/12317570152/
    Αν κάποιος την έχει αντικαταστήσει, αν μπορεί ας μας πει αν είδε διαφορά στην κατανάλωση και το "αρπαγμα" της μπέμπας του...
    να ρωτησω κ εγω ρε παιδια! δηλαδη αλλαζεις μονο το ανταλλακτικο νουμερο 1 κ ξεμπλεκεις? ετσι οπως την ειδα δε εχει ρουλεμαν εκει που κουμπωνει κ απ οτι βλεπω μαλλον σφινοτα παει!

Περιοχή
    Athens
    Rides
    1

Προεπιλογή

Βαυαρέ Τάκη το έχω ψάξει το θέμα η ίδια η τροχαλία έχει ενσωματωμένο το ρουλεμάν και το "συμπλέκτη" εμπλοκης-απεμπλοκης, γι'αυτό κοστίζει και περίπου 50¤ (όχι στην αντιπροσωπεια, εκεί πρέπει να έχει γύρω στα 65¤). Θέλει ειδικό εργαλείο για να βγει απ'ότι μου είπε ο μηχανικός μου.Μόνο αυτό αλλάζεις και είσαι οκ!! Μου είπε κάποιος γνωστός μου μέσα από συνεργεία BMW ότι είναι συχνό φαινόμενο η αντικατάσταση της τροχαλίας αυτής... Εγώ πάντως ακόμα είμαι περίεργος να δω τα αποτελέσματα της αντικατάστασης σε θέμα γκαζιού & κατανάλωσης...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tasos.kamv : 08-03-11 στις 19:08

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Βαυαρέ Τάκη το έχω ψάξει το θέμα η ίδια η τροχαλία έχει ενσωματωμένο το ρουλεμάν και το "συμπλέκτη" εμπλοκης-απεμπλοκης, γι'αυτό κοστίζει και περίπου 50¤ (όχι στην αντιπροσωπεια, εκεί πρέπει να έχει γύρω στα 65¤). Θέλει ειδικό εργαλείο για να βγει απ'ότι μου είπε ο μηχανικός μου.Μόνο αυτό αλλάζεις και είσαι οκ!! Μου είπε κάποιος γνωστός μου μέσα από συνεργεία BMW ότι είναι συχνό φαινόμενο η αντικατάσταση της τροχαλίας αυτής... Εγώ πάντως ακόμα είμαι περίεργος να δω τα αποτελέσματα της αντικατάστασης σε θέμα γκαζιού & κατανάλωσης...
    Γεια σου Τασο και καλως ηρθες στην παρεα,οχι οτι εγω ειμαι κανενας παλιος αλλα λιγο σημασια εχει! Εγω εχω αλλαξει αυτην την τροχαλια προσφατα.Η κυρια δουλεια της ειναι αυτη που ανεφερες,να μαζευει τις τασεις του ιμαντα για πισωγυρισματα αλλα και να αποτρεψει το μοτερ να παρει αναποδες στο σβησιμο.Γι' αυτο και ολοι σχεδον οι πετρελαιοκινητηρες εχουν τετοιου τυπου τροχαλια.Οταν βγει και την παρεις στα χερια θα δεις οτι ειναι βαρια για το μεγεθος της επειδη ενσωματωνει και την καστανια.Η δικη μου ηταν τελειως φρακαρισμενη και δεν γυρνουσε με τα χερια! Δεν ειδα κανενα ειδικο εργαλειο να βγαζει ο μαστορας παντως,με καρυδακι και καστανια την ελυσε.Εγω την αλλαξα γιατι εκανε ενα τριξιμο το μοτερ μεχρι να ξεκολησει η βελονα απο τις 1000-1100 στρφες και μετα απο ψαξιμο βρεθηκε ο ενοχος!! Διαφορα ειδα μονο στον θορυβο και πουθενα αλλου Τασο.

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nikos e46 16v Εμφάνιση μηνυμάτων
    .Εγω την αλλαξα γιατι εκανε ενα τριξιμο το μοτερ μεχρι να ξεκολησει η βελονα απο τις 1000-1100 στρφες και μετα απο ψαξιμο βρεθηκε ο ενοχος!! Διαφορα ειδα μονο στον θορυβο και πουθενα αλλου Τασο.
    Έτριζε όλο το μοτέρ σαν να έκανε συντονισμό???τι εννοείς ως τρίξιμο φίλε?

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP