Μερικές ιστορίες από πτήσεις με αεροπλάνο.
Σε μικρή ηλικία 13-14 σε πτήση από Λονδίνο-Ζυρίχη-Αθήνα με Swiss και
DC-10, μόνος μου χωρίς συνοδό, heavy turbulance λίγο μετά την απογείωση από Ζυρίχη. Έφυγαν ποτήρια και έγινε πανικός. Τη συγκεκριμένη διαδρομή την είχα κάνει 6 φορές και στις δύο από αυτές κουνηθήκαμε αρκετά. Σε εκείνη την ηλικία βέβαια μπορώ να πω ότι μου άρεσε το ταρακούνημα.....ενώ άλλοι ουρλιάζανε εμένα με έπιανε νευρικό γέλιο.
Σε μία πτήση μου από Αθήνα - Νέα Υόρκη πριν αρκετά χρόνια με Ολυμπιακή 747-200, κατά τη διάρκεια προσέγγισης προς NY, είχαμε πολύ άσχημο καιρό βροχή με πάρα πολύ ομίχλη χαμηλά και καθόλου ορατότητα. Tο πρώτο attempt για touch down απέτυχε και με το που ακούμπησαν κάτω οι ρόδες, full throttle και απογείωση ξανά. Προσγειωθήκαμε στη 3η προσπάθεια και όλοι ξεσπάσαμε σε χειροκροτήματα.
Los Angeles - Chicago O' Hare με την F1 των πιλότων (για το 1997) το 757 και Delta, όπου είχαμε αντίστοιχο περιστατικό με ΝΥ. Το φοβερό της υπόθεσης ήταν ότι με κάτι ακουστικά που μας είχαν δώσει, είχα τη δυνατότητα να ακούω τη συνομιλία των πιλότων στο κόκπιτ. Ειλικρινά δεν έχω ιδέα πως αυτό ήταν εφικτό, αν έγινε ηθελημένα ή κατά λάθος
Σε μία άλλη επιστροφή από ΝΥ με 747-200 και Olympic, μού είχε κάνει τρομερή εντύπωση κατά την απογείωση από JFK ότι ολόκληρο το αεροπλάνο έτριζε απίστευτα, τα καθίσματα, ο χώρος των αποσκευών από πάνω, άκουγες φοβερούς θορύβους από παντού. Αφού σηκωθήκαμε, είχα αρχίσει να ανησυχώ για το αν θα διαλυθούμε στον αέρα κάποια στιγμή. Ταξίδι εφιάλτης, δεν έκλεισα μάτι ούτε στιγμή.
Αυτά ήταν τα χειρότερα. Συνολικά πάντως από όλες τις πτήσεις που έχω κάνει αυτή τη στιγμή, τα παραπάνω είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό άσχημων εμπειριών.
Να και μερικές όμορφες φωτό.
Όλα μαζί (προσέξτε το Concord στο βάθος)
707 πριν μερικές 10-ετίες
777 μέρα με τη νύχτα
787
Το επάγγελμα του πιλότου ήταν πάντα ένα όνειρο το οποίο δυστυχώς έμεινε ανεκπλήρωτο.
Επίσης είμαι μεγάλος fan της σειράς 'Air Crash Investigation'. Πρέπει να έχω δει όλα τα επεισόδια....πορώνομαι άσχημα.
Ποιος θα μας πει τις δικές του ιστορίες ως επιβάτης ή ως ........πιλότος ?????