Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 35

Θέμα: [Z4]Πρόβλημα λαδιού ή όχι

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    0

Προεπιλογή [Z4]Πρόβλημα λαδιού ή όχι

Γειά σας παιδιά και Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και πολλά ασφαλή χιλιόμετρα με τα BMW Z4. Eίμαι καινούργιος στο site και κάτοχος μιας Ζ4 2.5 si 2007 model. Το πρόβλημα μου είναι πιθανώς η κατανάλωση λαδιού και όταν κάνω kick down (είναι αυτόματο/σειριακό) βλέπω κάποιε φορές καπνό.... το πήγα στην εδώ αντιπροσωπεία αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Εχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι?

Περιοχή
    Αθήνα, Κρυονέρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο farsala Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γειά σας παιδιά και Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και πολλά ασφαλή χιλιόμετρα με τα BMW Z4. Eίμαι καινούργιος στο site και κάτοχος μιας Ζ4 2.5 si 2007 model. Το πρόβλημα μου είναι πιθανώς η κατανάλωση λαδιού και όταν κάνω kick down (είναι αυτόματο/σειριακό) βλέπω κάποιε φορές καπνό.... το πήγα στην εδώ αντιπροσωπεία αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Εχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι?
    Έχεις τσεκάρει την κατανάλωση; Πόσο συμπληρώνεις στα πόσα χιλιόμετρα;

Καλώς ήρθες και Χρόνια Πολλά!

Rides
    0

Προεπιλογή

Οταν το πήρα είχε 39.000χλμ και του συμπλήρωσα 900ml (είχε αλλάξει λάδια συμφωνα με το βιβλίο σερβις στα 33.000χλμ). Τώρα έχω 42.000χλμ και έχει πέσει μια γραμμή κάτω(το βλέπω απο την ηλεκτρονική ένδειξη στο καντράν). Σημείωση όταν το συμπλήρωσα είχε ανάψει το κίτρινο λαμπάκι στο καντράν.

Περιοχή
    Αθήνα, Κρυονέρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Οταν το πήρα είχε 39.000χλμ και του συμπλήρωσα 900ml (είχε αλλάξει λάδια συμφωνα με το βιβλίο σερβις στα 33.000χλμ). Τώρα έχω 42.000χλμ και έχει πέσει μια γραμμή κάτω(το βλέπω απο την ηλεκτρονική ένδειξη στο καντράν). Σημείωση όταν το συμπλήρωσα είχε ανάψει το κίτρινο λαμπάκι στο καντράν.
    Χμμμ… θα πρέπει να επισκεφθείς κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο (αυτό το προτείνω για λόγους εγγύησης, αν ακόμη ισχύει) για μηχανολογικό έλεγχο, δυστυχώς το διαγνωστικό δεν μπορεί να βρει από πού έχει αυτή την κατανάλωση.
    Από την άλλη 900ml σε 6000 km δεν είναι ανησυχητικό, εξαρτάται βέβαια και από την χρήση που κάνεις.
    Ο καπνός που βλέπεις είναι λευκός; τον βλέπεις όταν είναι κρύο ή ζεστό;

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Χρόνια πολλά και από εμένα, καλή χρονιά να έχεις. Τί είδος λαδιού χρησιμοποιείς? (πχ 0-40). Αυτό που θέλω να πω είναι μήπως το λιπαντικό που χρησιμοποιείς δεν είναι κατάλληλο για τον κινητήρα σου?

Rides
    2

Προεπιλογή

δεν μου φαινεται αφυσικη μια "τσιμπημενη" καταναλωση σε χωρα με υψηλες εξωτερικες θερμοκρασιες...

αλλα για να βλεπεις εσυ απο τον καθρεπτη σου τον καπνο ειναι μαλλον πολυ περιεργο... ή πολυς ο καπνος...
    μηπως εχεις dkw?

Rides
    0

Προεπιλογή

Το αυτοκινητο είναι ακομα στην εγγυηση παιδια. Τα λάδια που συμπληρωσα ήταν Castrol 0-40w. Οσο για τον καπνό τον βλέπω στον καθρεφτη μου ιδίαίτερα την νύχτα που με χτυπάνε τα φώτα των άλλων αυτοκινήτων. Αμα οδηγώ συνετά δεν βλέπω κάτι. Οταν αποφασίσω να αρχίσω τα "παιχνίδια" με άλλα αυτοκινητα βλέπω τον καπνό στο kick down και μετά τίποτα. Οταν είναι κρύο και το ξεκινάω δεν βλέπω τίποτα ούτε και οπως προανέφερα όταν οδηγώ συνετά. Το έβαλα να λειτουργήσει πριν 10 λεπτά πάλι χωρίς να βγάλει καθόλου καπνό. Δυστυχώς δεν μπορώ να διακρίνω το χρώμα του καπνού. Μπορεί να είναι και μαυρος (απο καύσιμο-μπούκωμα)΄. Δεν ξέρω τι να πώ. Πάντως απόψε σκοπεύω να το δώσω σε έναν φιλο μου να το οδηγήσει γρήγορα και εγώ θα τον "κυνηγήσω" με αλλο αυτοκινητο μήπως και δω το χρώμα του καπνού. Εχετε καμιά καλύτερη ιδέα?

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αυτή η κατανάλωση λαδιού που περιγράφεις είναι μέσα στα επιτρεπόμενα πλαίσια, θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη πχ αν το "πιέζεις" συνεχώς (max 1lt/1000km - εργοστασιακή oδηγία). Τώρα αυτό που βλέπεις μάλλον είναι πλούσια καυσαέρια (άκαυτη) και φαίνονται λευκά επειδή φωτίζονται από τα φώτα των πίσω αυτοκινήτων. Καλό θα ήταν να βγάλεις μια κάρτα καυσαερίων να δεις που βρίσκεσαι ...αν δεν έχεις ήδη. Μήπως φοράει το αυτοκίνητο κάποιο πρόγραμμα?? Αυτά μπορώ να σκεφτώ προς το παρόν...

shido Guest

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτή η κατανάλωση λαδιού που περιγράφεις είναι μέσα στα επιτρεπόμενα πλαίσια, θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη πχ αν το "πιέζεις" συνεχώς (max 1lt/1000km - εργοστασιακή oδηγία). Τώρα αυτό που βλέπεις μάλλον είναι πλούσια καυσαέρια (άκαυτη) και φαίνονται λευκά επειδή φωτίζονται από τα φώτα των πίσω αυτοκινήτων. Καλό θα ήταν να βγάλεις μια κάρτα καυσαερίων να δεις που βρίσκεσαι ...αν δεν έχεις ήδη. Μήπως φοράει το αυτοκίνητο κάποιο πρόγραμμα?? Αυτά μπορώ να σκεφτώ προς το παρόν...
    0,7 λτ /1000ΚΜ

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο shido Εμφάνιση μηνυμάτων
    0,7 λτ /1000ΚΜ
    Σωστή η διόρθωση! και 1.5 lt /1000 km για τους κινητήρες Μ

Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα