Σελίδα 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 48

Θέμα: [E36] ΥΠΕΡΚΥΒΙΣΜΟΣ Μ43

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    3

Προεπιλογή [E36] ΥΠΕΡΚΥΒΙΣΜΟΣ Μ43

Σκέφτομαι να προχωρήσω σε υπερκυβισμο στο M43B16 που έχω.Οι τιμές στα μοτερ αυτα έχουν πιάσει πλεόν πάτο οπότε πιστεύω οτι πέρα απο το κόστος της εργασίας τα υπόλοιπα θα τα βρω σε καλή τιμή εώς τζάμπα...Με 200 ευρώ αγοράζεις ολόκληρο μοτερ!

Τώρα αν αξίζει η όχι είναι αλλή υπόθεση,εκεί που έχουν φτάσει οι μετατροπές πλέον...Δε με απασχολεί όμως δε θέλω να το κάνω μετατροπή θέλω να ασχολήθώ με αυτό!

Σε παλιότερες συζητήσεις που είχα κάνει μου είχαν πει οτι γίνεται μέχρι 2100cc αλλά δε θυμάμαι με τι στροφαλο μπιέλες κτλ...Εβγαινε και ένας υπερκυβισμένος Μ43 απο schnitzer!Υπάρχει βέβαια και ο Μ43B19 απο το Ε46 που μπορει να γίνει δωρητής!

Γνώστες του θέματος δώστε τα φώτα σας!Τι συνδιασμό να κάνω στροφαλομπιέλες,από ποιο μοτερ να αρχίζω να ψάχνω;τέτοια πράγματα!

2. The Following User Says Thank You to Libanner For This Useful Post:

Civileng (16-05-14)

Περιοχή
    θεσσαλονικη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Libanner Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σκέφτομαι να προχωρήσω σε υπερκυβισμο στο M43B16 που έχω.Οι τιμές στα μοτερ αυτα έχουν πιάσει πλεόν πάτο οπότε πιστεύω οτι πέρα απο το κόστος της εργασίας τα υπόλοιπα θα τα βρω σε καλή τιμή εώς τζάμπα...Με 200 ευρώ αγοράζεις ολόκληρο μοτερ!

Τώρα αν αξίζει η όχι είναι αλλή υπόθεση,εκεί που έχουν φτάσει οι μετατροπές πλέον...Δε με απασχολεί όμως δε θέλω να το κάνω μετατροπή θέλω να ασχολήθώ με αυτό!

Σε παλιότερες συζητήσεις που είχα κάνει μου είχαν πει οτι γίνεται μέχρι 2100cc αλλά δε θυμάμαι με τι στροφαλο μπιέλες κτλ...Εβγαινε και ένας υπερκυβισμένος Μ43 απο schnitzer!Υπάρχει βέβαια και ο Μ43B19 απο το Ε46 που μπορει να γίνει δωρητής!

Γνώστες του θέματος δώστε τα φώτα σας!Τι συνδιασμό να κάνω στροφαλομπιέλες,από ποιο μοτερ να αρχίζω να ψάχνω;τέτοια πράγματα!
    για το Ε36 4κυλιδρος κινητηρας ειναι ο is M44 και Μ42.. εσυ θες τον Μ44 που ειναι πιο φρεσκος. αποδιδει στα 143 αλογατα αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει να κανεις κατι τετοιο μιας και οικονομικα ανεβαινεις παραπανω αλογα με μια μετατροπη και δεν θα εχεις και προβληματα.. εχει ξανασυζητηθει το θεμα νομιζω..
    Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι'αυτόν που θα προσπαθήσει. Μ.Α.

Περιοχή
    Athens
    Rides
    1

Προεπιλογή

Θελεις στροφαλο απο Ν47 (σφυρηλατος) και πιστονια απο S50B32 με μπιελες απο Μ42 και εισαι 2100cc με συμπιεση περιπου στο 11/1.
    Γινεται και με πιστονια απο Calibra turbo (Mahle) που ειναι και σφυρηλατα (περιπου 400¤) και βγαινει 2123cc. Συμπιεση περιπου στο 10,5/1.
    Εχω φτιαξει ενα τετοιο για τουρμπισιο αλλα δεν το εκλεισα ποτε.
    Στροφαλο απο Ν47 μπορεις να βρεις ειτε απο BMW ειτε απο Rover (φορουσαν BMW μοτερ τοτε).
    Σε καθε περιπτωση, κανει οποιοδηποτε Μ43 μια και θα κανεις ρεκτιφιε στα 86mm.
    Αυτα που δεν σου κανουν ειναι:
    α) η εισαγωγη γιατι θα ειναι περιορισμος
    β) το airflow
    γ) το προγραμμα.
    Σε περιπτωση που πας για κατι τετοιο, βαλε τετραπεταλουδο απο τον dbilas και αγραφο.
    Με ενα καλο εκκεντροφορο θα φτασεις ανετα κοντα στα 200 αλογακια......

5. The Following 7 Users Say Thank You to compactM3 For This Useful Post:

BILL007 (15-05-14), ghost-rider (15-05-14), HLIAS - E36 (16-05-14), Kostas Maras (15-05-14), Ptboul (15-05-14), stefm5 (15-05-14), Χρίστος (15-05-14)

Περιοχή
    Acapulco
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο compactM3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θελεις στροφαλο απο Ν47 (σφυρηλατος) και πιστονια απο S50B32 με μπιελες απο Μ42 και εισαι 2100cc με συμπιεση περιπου στο 11/1.
    Γινεται και με πιστονια απο Calibra turbo (Mahle) που ειναι και σφυρηλατα (περιπου 400¤) και βγαινει 2123cc. Συμπιεση περιπου στο 10,5/1.
    Στροφαλο απο Ν47 μπορεις να βρεις ειτε απο BMW ειτε απο Rover (φορουσαν BMW μοτερ τοτε).
    β) το airflow
    γ) το προγραμμα.
    Σε περιπτωση που πας για κατι τετοιο, βαλε τετραπεταλουδο απο τον dbilas και αγραφο.
    Μαλαματενια λογια στο μαντηλι,που λεει και το τραγουδι!!Το κοστος ομως γι'αυτο που εγραψες παραπανω,ειναι τουλαχιστον αποθαρρυντικο.....Ακομη και να γουσταρε να ριξει 5000 ευρω σ'ενα Μ43,το τουρμπισμα ειναι σαφως πιο value for money κινηση σε τετοια περιπτωση.....
    Μονο οταν θα καταλαβεις που παει..Λες δεν γ@μιεται,ειναι το ταξιδι που μετραει....

7. The Following User Says Thank You to Stunt Mike For This Useful Post:

Χρίστος (15-05-14)

Rides
    3

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Tsik.D. Εμφάνιση μηνυμάτων
    για το Ε36 4κυλιδρος κινητηρας ειναι ο is M44 και Μ42.. εσυ θες τον Μ44 που ειναι πιο φρεσκος. αποδιδει στα 143 αλογατα αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει να κανεις κατι τετοιο μιας και οικονομικα ανεβαινεις παραπανω αλογα με μια μετατροπη και δεν θα εχεις και προβληματα.. εχει ξανασυζητηθει το θεμα νομιζω..
    Δε μιλάμε για μετατροπη σε is και να βάλω μοτερ Μ44 μιλάμε για υπερκυβισμό στο υπάρχον!

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο compactM3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    β) το airflow
    γ) το προγραμμα.

Μπράβο αυτό θυμόμουν!στρόφαλο απο πετρέλαιο,από ποιο όμως το N47D20 να φανταστώ;Nα μας κάνει και απο κανένα άλλο ο στρόφαλος;Mπιέλες απο το is είναι πενέφκολο να βρεθούνε και πολύ φτηνά.Στο Μ43 που είχα τουρμπίσει εγώ του είχα βάλει πιστόνια απο Νιssan 200SX σφυρίλατα όμως της Accralite.Oπότε με πιστόνια υπάρχουν επιλογές...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stunt Mike Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μαλαματενια λογια στο μαντηλι,που λεει και το τραγουδι!!Το κοστος ομως γι'αυτο που εγραψες παραπανω,ειναι τουλαχιστον αποθαρρυντικο.....Ακομη και να γουσταρε να ριξει 5000 ευρω σ'ενα Μ43,το τουρμπισμα ειναι σαφως πιο value for money κινηση σε τετοια περιπτωση.....

Δε θέλω να φτιάξω κανα κτήνος με τετραπετάλουδα και δε συμαζεύεται,απλά πράγματακια με οσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα,υπερκυβισμο ροικη στο καπάκι λίγο ανέβασμα συμπίεση τέτοια πράγματα και όσο φτάσει 130-140 άλογα.Αλλιώς το τούρμπισμα είναι η καλύτερη επίλογή αν οχι μονόδρομος.Εχω φτιάξει Μ43 τουρμπάτο παλιότερα και εχω δει τα αστρονομικα νούμερα που έφτασε (κόστος) μέχρι να το τελειώσω + οτι δε τελείωνε ποτε γιατί αν υπάρχει το μικρόβιο ολο και το τσιγκλάς...

Περιοχή
    Athens
    Rides
    1

Προεπιλογή

οι μονοι στροφαλοι που ταιριαζουν στο Μ43 ειναι απο Μ42/44 και απο Ν47/Ν47TU.
    Στην περιπτωση του N47 η διαδρομη ειναι 90 και στο Ν47TU ειναι 91. Του Ν47TU ομως θελει μια μικρη πατεντα για να μπει και ειναι πολυ σπανιος και ακριβος να τον βρεις.
    Οσο για τα πιστονια 86mm με πειρο 21mm, οι επιλογες ειναι περιορισμενες σε αυτα τα λεφτα.
    Αν θες 130-140 αλογα, ναι, μπορεις να το κανεις φτηνα και ευκολα. Εγω σου λεω οτι με αυτα που ειπες και ενα καλο προγραμμα, θα πας ανετα κοντα στο 160 αλογα.
    Το μονο που θα επιμεινω ειναι ο εκκεντροφορος κοντα στις 272 μοιρες και ισως μεγαλυτερες βαλβιδες (μεχρι 1mm παιρνει ετσι κι αλλιως) και εισαι κομπλε.

10. The Following User Says Thank You to compactM3 For This Useful Post:

BILL007 (15-05-14)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    1

Προεπιλογή

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΟΓΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ....

ΘΕΣ ΣΤΡΟΦΑΛΟ ΑΠΟ Μ47 ΚΑΙ ΟΧΙ Ν47.

Περιοχή
    ATHENS-GREECE
    Rides
    1

Προεπιλογή

Bασικα φιλε μου χρειαζεται πανω απο ολα να πιεις εναν ΓΚΑΊ΄ΦΕ με τον φιλο compactM3 μιας και ειναι ο ανθρωπος σου οπως φαινεται απο τα λεγομενα του,θα ανταλλαξετε σκεψεις και γνωμες και κανεις οτι αποφασισεις.
    insane in the ///Midbrain

Περιοχή
    Athens
    Rides
    1

Προεπιλογή

απαπαπαπαπαπαπ.........
    δεν βγαινω με αγνωστους απο το ιντερνετι...

για ποιον με περασες ?
    (πες μου, που θα με πας ?)

Περιοχή
    Acapulco
    Rides
    1

Προεπιλογή

Με τα χρηματα που θα φτασεις το Μ43 στα 130hp,βαζεις εναν σαφως καλυτερο Μ44 με φπε στα 150+hp...δεν υπαρχει λογος ν'ασχοληθεις με το 1600αρι σου εκτος αν εχεις χομπι να πετας τα χρηματα σου στον κουβα...Η bmw ευτυχως εχει πολλες επιλογες για καθε βαλαντιο....
    Μονο οταν θα καταλαβεις που παει..Λες δεν γ@μιεται,ειναι το ταξιδι που μετραει....

15. The Following 4 Users Say Thank You to Stunt Mike For This Useful Post:

aggelosmk2 (15-05-14), I_MNL (30-05-14), skaros (15-05-14), Tsik.D. (15-05-14)

Σελίδα 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP