Σελίδα 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 45

Θέμα: ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ ΑΓΟΡΑ - SOS

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    0

Exclamation ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ ΑΓΟΡΑ - SOS

Παρακαλώ διαβάστε και πείτε την άποψή σας

Λοιπόν αγαπητοί συμφορουμήτες η μητέρα μου έχει προβεί σε δύο ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ αγορές!

Πρέπει να αγοράσουμε δύο αυτοκίνητα και εδώ θέλω την πραγματικά πολύτιμη βοήθειά σας! Χρειαζόμαστε ένα αυτοκίνητο για βασικό και ένα για την δουλειά!

Έχουμε και λέμε:
    Η κύριά μας κατοικία είναι στην Αθήνα, και η επιχείρηση στην Λευκάδα. Το 2005 που πήγα φοιτητής πήρα μαζί μου το κύριο αυτοκίνητο της οικογενείας (Citroen xantia 1.6). Η μητέρα μου θα έπρεπε να πάρει καινούργιο αυτοκίνητο και να πηγαίνει μόνης στην Λευκάδα (450 χλμ σπίτι-σπίτι). Στην Λευκάδα το σπίτι μας βρίσκεται σε έναν πάρα πολύ ζόρικο βραχώδη και ανηφορικό χωματόδρομο-trail.

Δεδομένου λοιπόν ότι έπρεπε να βρούμε ένα αυτοκίνητο το οποίο:
    1) Να αντέχει σε πολύ ζόρικες βραχώδη διαδρομές
    2) Να είναι ξεκούραστο στα ταξίδια
    3) Να έχει δύναμη για προσπεράσματα
    4) Να έχει εκατομμύρια αερόσακους
    5) Να μπορεί να το οδηγήσει μια γυναίκα σε όλες τις συνθήκες

πήραμε καινούργιο ένα JEEP Cherokee 3.7 V6 Limited facelift του 2005 .
    Μαζί με μερικά extra πήγε στα 50.000. ΦΑΟΥΛ!!!
    Η αγορά αυτή ήταν τρομερά ζημιογόνα καθώς στα 5 αυτά χρόνια έβγαλε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΞOΔΑ ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ και την μικτή κατανάλωση 13λ/100χλμ που μας έλεγαν δεν την είδαμε ούτε στην Εθνική!!!
    Τώρα έχει γύρο στα 120.000χλμ. Οι βενζίνες που έχει κάψει αυτά χρόνια είναι ΠΑΝΩ από 20.000 Ευρώ και η συντήρησή του ακόμα πιο πολλά!!! ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ με λίγα λόγια!! Τώρα δεν το παίρνουν ούτε 10.000 Ευρώ!

Μετά έπρεπε να πάρουμε ένα δεύτερο αυτοκίνητο μόνο για την Λευκάδα για το προσωπικό(2 άτομα), το οποίο απλά να αντέχει και να χωράει και μερικά πράγματα.
    Τότε κάναμε το δεύτερο ΦΑΟΥΛ αγοράζοντας ένα Lada Niva από “γνωστό”! Το πήραμε 6.000 το 2007, χωρίς να το τσεκάρουμε και τελικά διαπίστωσα ότι το αυτοκίνητο ήταν σε άθλια κατάσταση(σχεδόν δεν οδηγιόταν)! Με τη σειρά του έβγαλε ένα κάρο ζημιές, μέχρι που φέτος έμεινε και από κιβώτιο! Το Citroen το βάλαμε να το αντικαταστήσει αλλά ΚΑΙ αυτό έμεινε από διαφορικό και πολλά άλλα!! ΕΛΕΟΣ

Η κύρια μου ιδέα είναι να τα σκοτώσουμε και τα τρία, όσο πιάσουν και να πάρουμε ένα Α αυτοκίνητο για το ταξίδι (καμιά 3άρα ή 5άρα σκέφτομαι εγώ) και ένα Β αυτοκίνητο που να αντέχει για να μετακινούμαστε εκεί.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο αμήν!!!
    Θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε μερικές προτάσεις για Α και Β, όπου
    Α+Β<25-30.000

Πείτε παρακαλώ ιδέες ανεξαρτήτως μάρκας που να μην ξεφεύγουν σε τέλη και έξοδα! Συγνώμη αν σας κούρασα
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BILL007 : 10-02-10 στις 23:46

Περιοχή
    Larisa
    Rides
    1

Προεπιλογή

Καλυτερη λυση που μπορω να σκεφτω για Λευκαδα και μονο ειναι ενα diesel μεταχειρισμενο.Δεν καινε δεν εχουν ζημιες ουτε ακριβα service.Aπο προσωπικη εμπειρια θα σου προτεινα mitsubishi colt diesel.Καταναλωση πραγματικη ουτε 6λιτρα στα 100χλμ και με αυτοματο κιβωτιο να οδηγει και η μητερα σου ανετα.Οσο για ροπη ουτε το τζιπ δεν εχει τοσο τραβηγμα πιστεψε με.(εχω z4 3.0 και εχουν σχεδον παρομοιο τραβηγμα...).Μεταχειρισμενο θα βρεις πολυ καλο κατω απο 10.000.

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kloukakis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παρακαλώ διαβάστε και πείτε την άποψή σας

Λοιπόν αγαπητοί συμφορουμήτες η μητέρα μου έχει προβεί σε δύο ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ αγορές!

Πρέπει να αγοράσουμε δύο αυτοκίνητα και εδώ θέλω την πραγματικά πολύτιμη βοήθειά σας! Χρειαζόμαστε ένα αυτοκίνητο για βασικό και ένα για την δουλειά!

Έχουμε και λέμε:
    Η κύριά μας κατοικία είναι στην Αθήνα, και η επιχείρηση στην Λευκάδα. Το 2005 που πήγα φοιτητής πήρα μαζί μου το κύριο αυτοκίνητο της οικογενείας (Citroen xantia 1.6). Η μητέρα μου θα έπρεπε να πάρει καινούργιο αυτοκίνητο και να πηγαίνει μόνης στην Λευκάδα (450 χλμ σπίτι-σπίτι). Στην Λευκάδα το σπίτι μας βρίσκεται σε έναν πάρα πολύ ζόρικο βραχώδη και ανηφορικό χωματόδρομο-trail.

Δεδομένου λοιπόν ότι έπρεπε να βρούμε ένα αυτοκίνητο το οποίο:
    1) Να αντέχει σε πολύ ζόρικες βραχώδη διαδρομές
    2) Να είναι ξεκούραστο στα ταξίδια
    3) Να έχει δύναμη για προσπεράσματα
    4) Να έχει εκατομμύρια αερόσακους
    5) Να μπορεί να το οδηγήσει μια γυναίκα σε όλες τις συνθήκες

πήραμε καινούργιο ένα JEEP Cherokee 3.7 V6 Limited facelift του 2005 .
    Μαζί με μερικά extra πήγε στα 50.000. ΦΑΟΥΛ!!!
    Η αγορά αυτή ήταν τρομερά ζημιογόνα καθώς στα 5 αυτά χρόνια έβγαλε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΞΩΔΑ ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ και την μικτή κατανάλωση 13λ/100χλμ που μας έλεγαν δεν την είδαμε ούτε στην Εθνική!!!
    Τώρα έχει γύρο στα 120.000χλμ. Οι βενζίνες που έχει κάψει αυτά χρόνια είναι ΠΑΝΩ από 20.000 Ευρώ και η συντήρησή του ακόμα πιο πολλά!!! ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ με λίγα λόγια!! Τώρα δεν το παίρνουν ούτε 10.000 Ευρώ!

Μετά έπρεπε να πάρουμε ένα δεύτερο αυτοκίνητο μόνο για την Λευκάδα για το προσωπικό(2 άτομα), το οποίο απλά να αντέχει και να χωράει και μερικά πράγματα.
    Τότε κάναμε το δεύτερο ΦΑΟΥΛ αγοράζοντας ένα Lada Niva από “γνωστό”! Το πήραμε 6.000 το 2007, χωρίς να το τσεκάρουμε και τελικά διαπίστωσα ότι το αυτοκίνητο ήταν σε άθλια κατάσταση(σχεδόν δεν οδηγιόταν)! Με τη σειρά του έβγαλε ένα κάρο ζημιές, μέχρι που φέτος έμεινε και από κιβώτιο! Το Citroen το βάλαμε να το αντικαταστήσει αλλά ΚΑΙ αυτό έμεινε από διαφορικό και πολλά άλλα!! ΕΛΕΟΣ

Η κύρια μου ιδέα είναι να τα σκοτώσουμε και τα τρία, όσο πιάσουν και να πάρουμε ένα Α αυτοκίνητο για το ταξίδι (καμιά 3άρα ή 5άρα σκέφτομαι εγώ) και ένα Β αυτοκίνητο που να αντέχει για να μετακινούμαστε εκεί.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο αμήν!!!
    Α+Β<25-30.000

Πείτε παρακαλώ ιδέες ανεξαρτήτως μάρκας που να μην ξεφεύγουν σε τέλη και έξοδα! Συγνώμη αν σας κούρασα
    η λυση στην περιπτωση σου ειναι το λιζινκ σε φτηνα αυτοκινητα

Rides
    1

Προεπιλογή

SUZUKI JIMNY ή DAIHATSU TERIOS για τις μετακινήσεις σε δύσκολες-ειδικές διαδρομές. Τίμια, σκυλιά και με κατανάλωση εξίσου καλή για τα δεδομένα της κατηγορίας τους. Το Niva είναι τραχύ σε οδική συμπεριφορά αμάξι και αναιμικό σε ισχύ και αναλογία ίππων ανά κιλό...καλό για τις πέρδικες και για κυνήγια στα πιο δύσβατα μέρη αλλά Jimny και Terios (ειδικά το προηγούμενο) τα καταφέρνουν περίφημα και με καλύτερη οδική συμπεριφορά (ειδικά το Jimny). Τυχαίνει να είμαι κυνηγός (συγνώμη από τους αντικυνηγούς :P) και έχω εμπειρία από πρώτο χέρι από τα παραπάνω οχήματα σε δοκιμασμένα δύσκολες διαδρομές.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yannisv : 10-02-10 στις 23:19

Περιοχή
    Πάτρα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kloukakis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στην Λευκάδα το σπίτι μας βρίσκεται σε έναν πάρα πολύ ζόρικο βραχώδη και ανηφορικό χωματόδρομο-trail.

Α+Β<25-30.000

A = SUZUKI JIMNY για τις απαιτήσεις των μετακινήσεων στην Λευκάδα
    Κόστος, περίπου στα 7,000 με 8,000
    Β = ΒΜW 520 E60, τι καλλίτερο για ταξίδια ;
    Κόστος περίπου 22,000

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Κωνσταντίνος Εμφάνιση μηνυμάτων
    A = SUZUKI JIMNY για τις απαιτήσεις των μετακινήσεων στην Λευκάδα
    Κόστος, περίπου στα 7,000 με 8,000
    Β = ΒΜW 520 E60, τι καλλίτερο για ταξίδια ;
    Κόστος περίπου 22,000
    Μια χαρά λύση!! και με λιγότερα από 30

Rides
    0

Προεπιλογή

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας

Το colt σε πετρελαιο με μια προχειρη ματιά δεν το βρήκα σε αγγελιες.
    Το jimni που το έχω οδηγήσει σε συμπεριφορα μου φανηκε πολύ κακο(σορρυ), το τεριος το σκεφτηκα και είναι στο παιχνίδι.
    Για βασικό το Ε60 το σκέφτηκα και με ψήνει πολύ!

Αυτοκίνητο με λιζινκ δεν έχουμε πάρει ποτέ, μπορείτε να με κατατοπήσετε λίγο με το κόστος του?

ΥΓ Το λαντα έκαιγε 35λ τα 150(και αν) χειρότερο απο το jeep

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Για τη Β λύση πάρε ένα RAV 4 μεταχειρισμένο (προηγούμενο μοντέλο) και οικονομικό είναι και αξιόπιστο.

Τώρα για ταξίδια θα σου πρότεινα κανένα Ε46 2.2 με τα 170 ΗΡ, ή ακόμα και C180 προηγούμενης γενιάς (λιγότερα τέλη κυκλ, μεγαλύτερη ποικιλία).

Rides
    1

Προεπιλογή

Για Β λύση, κανένα kia sportage ή hyundai tucson, 3-4 ετών και τα δύο, που έχουν πολύ καλές τιμές και είναι και σκυλιά.

Για Α επιλογή, αν ήθελα κάτι πολύ άνετο και ιδανικό για ταξίδια, θα χτύπαγα καμία Ε200 4-5 ετών, ή (για λιγότερα λεφτά) καμιά C200 ίδιας χρονολογίας.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Rides
    0

Προεπιλογή

Πάντως για λύση Β το RAV ξεφεύγει πολύ σε χρήματα, μιλάμε για κατι με λίγα χρήματα και πολύ αξιοπιστία

Μερσεντες την ξεχνάμε, στα ιδια χρήματα η BMW προσφέρει περισσότερα! AUDI το συζητάμε, μην βαράτε για την μανα μου μιλάμε οχι για εμένα
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kloukakis : 11-02-10 στις 00:24

Σελίδα 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP