Σελίδα 123 από 147 ΠρώτηΠρώτη ... 2373113121122123124125133 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1.221 έως 1.230 από 1470

Θέμα: Απορίες Μ3 Ε46

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θέλω να πω Βαγγέλη πώς όταν για κάποιο λόγο ψάχνεσαι στο να αλλάξεις τα λάδια που φοράς και να πας από τη μία μάρκα στην άλλη, καλό είναι να τα αφήσεις και λίγο παραπάνω να δουλεψουν.

Ο Στέλιος μίλησε για το χρώμα του λαδιού. Αν το λάδι έχει καθαριστική ικανότητα για αλλά 2κ χιλ, δεν βλέπω το λόγο να τα αλλάζει νωρίτερα, εφόσον βέβαια και οι θερμοκρασίες είναι στα ίδια επίπεδα και δεν έχει μεγαλύτερη κατανάλωση.

Εγώ πχ διαπίστωσα ότι ένα λάδι, είχε ζωή στα 2κ χιλιόμετρα. Μέτα το μοτέρ το έπινε σα νερακι.
    Καταλαβαίνω πως όσο περισσότερο κρατήσουμε ενα λάδι , θα δούμε περισσοτερα πραγματα .

Κ εγω άλλαξα λάδια γιατι έκαψε 1 λίτρο στα 5000 χιλιόμετρα . Τωρα βέβαια ειναι χειμώνας . Αν δεν κάψει λάδι , θεωρείται καλύτερο ;
    Πρέπει να δούμε κατι στο χρώμα κατα την αλλαγη ;
    Κατι στην υφή ;
    Θερμοκρασίες φυσικα δεν μπορω να συγκρίνω ... Λογω διαφορετικού καιρού , αλλα δεν εχω κ καποιο ψηφιακό όργανο .

Περιοχή
    Ξεσσαλονικη!
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vagmag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ποσά χιλιόμετρα έχετε τα λικουη μολη ;
    Σε τι συνθήκες καιρικές κ οδηγικές ; Τι έχετε παρατηρήσει σε σχέση με αλλα λάδια σε παρόμοιες καταστάσεις ;
    Εγώ τα έχω γύρω στα 2500-3000 χλμ..πάνω κάτω τα ίδια με τα Castrol, δεν παρατήρησα κάποια διαφορά..εξάλλου κάθε 5000 που αλλάζω ούτε ''μυρωδιά'' παίρνουν που λέει ο λόγος..

Στην επόμενη αλλαγή θα δοκιμάσω και εγώ τα Pentosin και μάλλον θα μείνω εκεί..
    Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.

3. The Following 3 Users Say Thank You to pilot For This Useful Post:

BILL007 (06-12-14), Kazakos Garage (06-12-14), vagmag (06-12-14)

Περιοχή
    Πατρα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο doctore Εμφάνιση μηνυμάτων
    Tα 10W-60 edge και edge sport δεν κάνουν για Μ3.
    Μόνο τα edge profesional κάνουν.
    Στην αρχή μάλιστα όταν πρωτοβγήκανε γράφανε και TWS στη συσκευασία.
    Δεν ειναι ετσι Βασιλη, τα 10-60 edge κανουν για τα Μ και το αναφερουν στην συσκευασια, τα edge sport 10-60 δεν κανουν και δεν αναφερουν στην συσκευασια για M models BMW.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Bitz Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να το ξανα-ξανα-ξαναγραψω.....τα professional ειναι η φτηνή σειρά edge που προορίζονται μόνο για τα service των αντιπρωσοποιων ωστε να πέσει το κόστος(bmw audi Mercedes)και μεχρι πριν λίγο δεν το έδειχνε η castrol στους χονδρεμπορους. Τωρα η castrol θα καταργήσει το edge και θα το αντικαταστησει με το titan το οποιο παλι θα βγαίνει και σαν titan professional.
    Μιχαλη δεν εχω τις γνωσεις περι castrol εμποριου για να μπορω να εχω αποψη, εχω αποψη ομως για τα περι castrol bmw και το σιγουρο ειναι οτι η επισημη bmw προτεινει και διαθετει στους χρηστες Μ μοντελων τα εξης λαδια αναλογα την παρτιδα, Castrol EDGE Professional TWS 10W-60 - Castrol Edge 10W/60 , οπου και τα δυο εχουν στην συσκευασια την ενδειξη For special BMW M-series engines.

Φυσικα ολα τα παραπανω σε λιγες μερες... θα αποτελουν παρελθον, αφου απο 1/1/2015 επισημος προμηθευτης της bmw θα ειναι πλεον η Shell.

5. The Following 5 Users Say Thank You to alexm For This Useful Post:

BILL007 (06-12-14), chrisgiapz3 (06-12-14), doctore (06-12-14), pilot (06-12-14), vagmag (06-12-14)

Περιοχή
    χαιδαρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αλεξη αυτο ακριβως.

7. The Following User Says Thank You to Bitz For This Useful Post:

alexm (06-12-14)

Περιοχή
    χαιδαρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Και τα δυο τα δεινει για Μ......Στην τριτη φωτο περιπλεκουν ακομα περισσοτερο τα πραγματα.

311950_x800.jpg

Castrol_Edge_FST_10W60_4L_original.jpg

BMW_E46_M3_Castrol_Edge_Professional.jpg

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Τα απλά edge, είτε έχουν είτε δεν έχουν αναγραφόμενη το Μ models, ξαναγράφω, είναι γτπκ.

Πώς είναι η βαλβολινη διαφορικού του βαρελιού σε σχέση με τα τρία μπουκαλάκια που κοστίζουν 4 φορές πάνω από τη βαρελίσια, ε κάντε το Χ3.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο alexm Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φυσικα ολα τα παραπανω σε λιγες μερες... θα αποτελουν παρελθον, αφου απο 1/1/2015 επισημος προμηθευτης της bmw θα ειναι πλεον η Shell.
    Οταν εγραφα πριν απο πολυ καιρό (μπορειτε να ανατρεξετε στα ποστ μου) οτι ναι το Castrol ειναι ενα καλο λάδι αλλα αυτο δεν σημαινει ότι αμα βαλουμε κατι αλλο οτι θα κανει κραου το μοτερ, καποιοι νομιζαν οτι εβριζα τα θεία.
    Εγραφαν, -τρομοκρατόντας κατα καποιο τροπο τους αναγνωστες-, οτι αν βαλουμε αλλο λαδι πλην Castrol, θα παρουμε το μοτερ στο χερι.. Μαλιστα καποιος "ειδικός" με επερνε τηλεφωνο και μου ελεγε οτι θα παρω το μοτερ στο χερι.

Οταν εγραφα οτι απλα η BMW είχε συνεργασία με τη Castrol καποιοι "ειδικοί" ελεγαν οτι το μοτερ σχεδιαστηκε για να παιρνει μονο Castrol...

Οταν ελεγα οτι το 90% των μοτερ που εσπασαν ειχαν μεσα Castrol και οτι δεν ειναι θεμα λαδιου, καποιοι ελεγαν ότι ίσως οι προηγουμενοι ιδιοκτήτες να μην εβαζαν Castrol...

Τωρα διαβαζω οτι θα βαζουμε Shell.

Ρε παιδια να το ξαναγραψω.
    Η BMW γραφει για 10w-60. Δεν γραφει για Castrol μονο.
    Υπαρχουν πολυ καλα και καλυτερα λαδια στην αγορά. Βαλτε αφοβα.
    Τα λοιπά, ειναι "δεισιδαιμονίες".
    M3 CSL

11. The Following 10 Users Say Thank You to chief For This Useful Post:

alexm (06-12-14), Bitz (06-12-14), chrisgiapz3 (06-12-14), m3e36 (07-12-14), pilot (06-12-14), steliosm46 (06-12-14), Stunt Mike (09-12-14), vagmag (06-12-14), Vasilis M3 (02-02-15), zaharias (07-12-14)

Περιοχή
    Ξεσσαλονικη!
    Rides
    1

Προεπιλογή

να συμπληρώσω ότι εκτός απο το ιξώδες, αναγράφει και τις λοιπές προδιαγραφές(API κλπ κλπ), όποτε αν κάποιο λάδι έχει αυτές τις προδιαγραφές, τότε είναι κατάλληλο..

Φυσικά και το Liqui Molly και το Pento Sport με 10-60 ιξώδες έχουν τις ίδιες προδιαγραφές με τα Castrol..
    Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.

13. The Following User Says Thank You to pilot For This Useful Post:

BILL007 (07-12-14)

Περιοχή
    χαιδαρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Να υπενθυμίσω οτι τις προδιαγραφές τις βγάζει η castrol πρωτη απο ολους.Αυτη φτιάχνει την συνταγη την οποία κρατάει για δύο χρονια, μετα την πουλάει πρωτα στην aral και την bp,μετά οποιος ενδιαφέρεται πληρώνει και την αγοράζει.

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο chief Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οταν εγραφα πριν απο πολυ καιρό (μπορειτε να ανατρεξετε στα ποστ μου) οτι ναι το Castrol ειναι ενα καλο λάδι αλλα αυτο δεν σημαινει ότι αμα βαλουμε κατι αλλο οτι θα κανει κραου το μοτερ, καποιοι νομιζαν οτι εβριζα τα θεία.
    Εγραφαν, -τρομοκρατόντας κατα καποιο τροπο τους αναγνωστες-, οτι αν βαλουμε αλλο λαδι πλην Castrol, θα παρουμε το μοτερ στο χερι.. Μαλιστα καποιος "ειδικός" με επερνε τηλεφωνο και μου ελεγε οτι θα παρω το μοτερ στο χερι.

Οταν εγραφα οτι απλα η BMW είχε συνεργασία με τη Castrol καποιοι "ειδικοί" ελεγαν οτι το μοτερ σχεδιαστηκε για να παιρνει μονο Castrol...

Οταν ελεγα οτι το 90% των μοτερ που εσπασαν ειχαν μεσα Castrol και οτι δεν ειναι θεμα λαδιου, καποιοι ελεγαν ότι ίσως οι προηγουμενοι ιδιοκτήτες να μην εβαζαν Castrol...

Τωρα διαβαζω οτι θα βαζουμε Shell.

Ρε παιδια να το ξαναγραψω.
    Η BMW γραφει για 10w-60. Δεν γραφει για Castrol μονο.
    Υπαρχουν πολυ καλα και καλυτερα λαδια στην αγορά. Βαλτε αφοβα.
    Τα λοιπά, ειναι "δεισιδαιμονίες".
    Χριστόφορε τα ίδια συμβαίνουν σε όλα τα ελληνικά φόρουμ bmw...κυκλοφορούν μέλη αλλά και ''ειδικοί'' που λένε ότι αν κάνεις-χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής, θα εκραγεί το αμάξι.

Πρόβατα...

16. The Following 2 Users Say Thank You to Harisp For This Useful Post:

BILL007 (07-12-14), chief (06-12-14)

Σελίδα 123 από 147 ΠρώτηΠρώτη ... 2373113121122123124125133 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP