Σελίδα 18 από 89 ΠρώτηΠρώτη ... 816171819202868 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 171 έως 180 από 999

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...10 2012

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Ο πολιτικός θάνατος του Παπανδρέου σε δύο ώρες στις Κάννες

Το παρασκήνιο της ιστορικής αλλά και δραματικής συνάντησης της 3ης Νοεμβρίου στις Κάννες, όπου τέθηκε το θέμα διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το σχέδιο διάσωσης, πρόταση που είχε καταθέσει προ ολίγων ημερών ο Γιώργος Παπανδρέου, αποκαλύπτει ο Φρανσούα Μπαρουέν στο βιβλίο του «Ημερολόγιο της Κρίσης».

Η συνάντηση έγινε σε πολύ βαρύ κλίμα και σε μεγάλη ένταση, αναφέρει, σύμφωνα με το απόσπασμα που δημοσιεύει η L' Express.

Στη συζήτηση, που κράτησε δύο ώρες χωρίς διακοπή, ήταν παρόντες εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Νικολά Σαρκοζί με τον Φρ.Μπαρουέν και τον υπουργό Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και ο Μπαράκ Ομπάμα.

Από την πρώτη στιγμή άρχισε η επίθεση του Σαρκοζί, γράφει ο Μπαρουέν.

«'Στο λέμε καθαρά, αν κάνεις το δημοψήφισμα, δεν θα υπάρχει σχέδιο σωτηρίας', είπε ο Σαρκοζί. Ο Παπανδρέου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Με παγωμένο βλέμμα, η Μέρκελ του λέει το ίδιο με αυστηρό ύφος. Είναι ψυχολογικός πόλεμος. Η ένταση ανεβαίνει. Ο Σαρκοζί του επαναλαμβάνει τους όρους με τόνο τελεσιγράφου. Ο Παπανδρέου ιδρώνει, αντιστέκεται, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει.

» Ο Ομπάμα παρατηρεί τη σκηνή, ακούει προσεκτικά. Μερικές φορές συνοψίζει τα πράγματα, ηρεμεί το παιχνίδι όταν η ένταση ανεβαίνει. Ο Παπανδρέου παίζει την καριέρα του. Ιδρώνει όλο και περισσότερο, μπερδεύει τα λόγια του και μετά καταρρέει [ψυχολογικά].

» Στριμωγμένος, δεν έχει άλλη επιλογή από τα να πει [ότι το δημοψήφισμα είναι] ναι ή όχι στο ευρώ. Καταλαβαίνει ότι δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από αυτή την ερώτηση υποβάλλοντας την στο λαό του. Είμαι παρών στον πολιτικό του θάνατο σε ζωντανή μετάδοση. Μετά από δύο ώρες μάχης, καταθέτει τα όπλα».

https://www.imerisia.gr/article.asp?...ubid=112943379
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι να μπορεσω να τον πιουμε παρεα...

2. The Following User Says Thank You to Z4 DCT For This Useful Post:

katsaraios (04-11-12)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vagmag Εμφάνιση μηνυμάτων
    [/U]

Πραγματικά σου εύχομαι να πετύχεις σύντομα το όνειρό σου !

Διαβάζοντας την πρόταση που υπογράμμισα χάρηκα πραγματικά πολύ ! Εξαγωγές, εξέλιξη, τα μόνα πραγματικά χρήματα που έρχονται στον τόπο. Μπράβο και πάλι μπράβο Θωμά.

Εχθές μου ανακοίνωσε ένας πολύ καλός μου φίλος ότι φεύγει για Γερμανία, με τη γυναίκα του, για ένα καλύτερο ίσως αύριο. Η γυναίκα του απλήρωτη 8 μήνες από τη δουλειά της, αυτός ελεύθερος επαγγελματίας.... (μία βγαίνει το μεροκάματο και μία όχι), οπότε ψάχνουν για κάτι άλλο. Αφήνουν το μωρό στη γιαγιά για αρχή και ο Θεός βοηθός.
    Στεναχωρήθηκα. Τα πράγματα γύρω μας αλλάζουν.
    Συνειδητοποίησα πόσο έχουν επηρεαστεί και άνθρωποι, που δεν έκαναν κάτι λάθος μέχρι σήμερα. Δεν ήταν τεμπέληδες. Και όμως εδώ δε βλέπει ο κόσμος πλέον μέλλον.
    Σήμερα έφυγε ο αδερφός μου για Μέση Ανατολή, για κάποια δουλειά που μας έχει προταθεί, παράλληλα με τη δραστηριότητά μας εδώ. Από τη μία είναι μία ευκαιρία. Τόσο καιρό την ψάχνουμε, τόσο καιρό την περιμένουμε. Από την άλλη... φεύγει ο αδερφός μου...όχι μετανάστης, αλλά θα πρέπει να λείπει πάνω από μισό χρόνο. Δεν ξέρω αν αυτό ονειρεύτηκε στη ζωή του. ίσως. Εμένα πάντως η προοπτική αυτή, με δυσκολεύει.
    Δεν την έχω συνειδητοποιήσει. Άλλα ήταν τα πλάνα.

Ξέρω ότι θα πρέπει να είμαι ευχαριστημένος, πρώτα που έχουμε την υγειά μας και μετά που έχουμε τα προς το ζην και κάτι παραπάνω. Αλλά.......για ένα καλύτερο αύριο....... τέσπα...... αυτά.

ΥΓ: Μάλλον είναι για άλλο τόπικ γραμμένα αυτά. Αλλά αφορούν τόσο την επικαιρότητα όσο και τους προβληματισμούς μου !
    what ever it takes βάγγο.

άλωστε ολόκληρη ζωή έχουμε ακόμα μπροστά μας, και προσωπικά πιστεύω ότι ακόμα και η παραμικρή εμπειρία, παραμένει εμπειρία.

σαν θωμάς έχω σαν πλάνο περίπου στα 40 μου να έχω λύσει το θέμα χρήμα, και να κάνω την ζωή που ονειρεύομαι σε λογικά πάντα πλαίσια, και φυσικά πάνω απ'όλα την οικογένεια μου.

μέχρι τότε δεν με χαλάει καθόλου να τρέχω όπως τρέχω τότε. ξέρω ότι κάποια στιγμή οι κόποι θα δικαιωθούν, και τότε θα είμαι πραγματικά υπερήφανος για τον εαυτό μου.

αρκεί να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, και ποτέ μα ποτέ να μην δεχθούμε απο κανέναν να μας πεί ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, αρκεί να το πιστεύουμε και το θέλουμε.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

4. The Following 2 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

chrisgiapz3 (03-11-12), vagmag (02-11-12)

Περιοχή
    Πάτρα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εκτός απο τους πολιτικούς που μας αξίζουν, φυσικά έχουμε και τους δημοσιοκάφρους που μας αξίζουν.
    Το newsbomb έβγαλε είδηση λοιπόν πως πέθανε ο πεζογράφος Ν.Καββαδίας. Προφανώς το ζώο-αρθρογράφος έψαξε στο google images για φώτο για το άρθρο, και έβαλαν την φώτο του άλλου Ν.Καββαδία του γνωστού (Σταυρός του Νότου) που έχει πεθάνει εδώ και 40 χρόνια. Μπράβο δημοσιογραφάρα μου. Να σου δώσουμε το πούλιτζερ.

6. The Following 19 Users Say Thank You to Κωνσταντίνος For This Useful Post:

aristent (03-11-12), Bazil Van Sinner (04-11-12), bill_m3 (03-11-12), Bitz (07-11-12), doctore (04-11-12), Eleni (05-11-12), gant (03-11-12), GiannisRob (03-11-12), hades7 (03-11-12), katrin_bmw (04-11-12), Lambros46 (03-11-12), m-power_01 (04-11-12), nikos1400 (03-11-12), Panos 316T (05-11-12), Ptboul (05-11-12), S8N (03-11-12), Stamatis (03-11-12), Stathis (03-11-12), Thomelef (03-11-12)

Περιοχή
    ΑΡΓΟΣ
    Rides
    0

Προεπιλογή

προβληματιζομαι για την porsche που θα παρω()
    https://www.autoblog.gr/2012/11/03/t...n::thumbsdown:

8. The Following 2 Users Say Thank You to ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (04-11-12), katsaraios (04-11-12)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Πολυ σωστος ο κατς...συμφωνω απολυτα.
    sympether with chiefτης

/

10. The Following 2 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

katsaraios (04-11-12), S8N (04-11-12)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

γίγαντα...

ενώ λίγα χρόνια αργότερα!!!

Μέσα από τη φυλακή όπου παραμένει έγκλειστος εδώ και επτά μήνες ο πρώην βασιλιάς της μόδας σπάει τη σιωπή του και δηλώνει ότι αντέχει αν και διαβαίνει καθημερινά την κόλαση.

Σε συνέντευξη – κατάθεση ψυχής που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ο Λάκης Γαβαλάς τονίζει ότι τον κατέκλεψαν οι άνθρωποι που εμπιστεύθηκε και ότι τώρα πια είναι φτωχός αφού δεν έχει δεκάρα τσακιστή.

Πως περνούν οι μέρες σας στη φυλακή; Έχετε κάνει φιλίες;

«Με ψυχολογικές μεταπτώσεις. Όσον αφορά νέες φιλίες, τι να πω… σκέφτομαι αν είχα φίλους πριν. Μάλλον είχα μόνο γνωστούς κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Γενικά στη φυλακή δεν είμαι απρόσιτος. Είμαι κανονικός άνθρωπος. Έχω κάνει λοιπόν και γνωριμίες και εδώ που είμαι σήμερα».

Βέβαια δεν αρνείται πως για τον κατήφορο που ήρθε στη ζωή και την καριέρα του έχει και αυτός μεγάλη ευθύνη

«Εγώ φταίω για την πτώση της εταιρείας μου, γιατί δεν διέκρινα, δεν είδα την οικονομική κρίση να έρχεται και δεν κράτησα τίποτα για τον εαυτό μου».

Επιτέθηκε όμως και σε όσους τον κρατούν μέσα στη φυλακή «με θέλουν αποδιοπομπαίο τράγο ανάμεσα σε ληστές και εμπόρους ναρκωτικών».

Όσο για το αν υπήρξε έκλυτος βίος ο ίδιος τον χαρακτηρίζει απλά εντυπωσιακό:

«Υπήρξε εντυπωσιακός βίος. Με πρωτότυπες φωτογραφίσεις, επιδείξεις, θεάματα. Ήταν εντυπωσιακή η δουλειά μου. Εγώ αισθάνομαι γαλήνιος και οι επικριτές μου πάντα θα με ζηλεύουν».

Ο Λάκης Γαβαλάς δηλώνει πλέον ένας φτωχός άνθρωπος… «Όλη μου η ακίνητη περιουσία έχει προσφερθεί στο Δημόσιο για να καλυφθούν τα χρέη προς αυτό. Δεν έχω δεκάρα τσακιστή και πουθενά».

Πηγή: https://www.to-mati.gr/2012/11/11579#ixzz2BIJ3Zip9

sympether with chiefτης

/

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Δεν λυπαμαι καθολου.. ολα πληρωνονται καποια στιγμη, απο καπου θα το βρουν ολοι !

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

έσπασε τον μύθο πάντως ο λάκης...

αυτόν που λέει...πστς και αποτυχημένος δεν γίνεται.
    sympether with chiefτης

/

14. The Following 6 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

fanisk (05-11-12), joseph (05-11-12), katrin_bmw (05-11-12), Konstantinos E60 (05-11-12), nikos1400 (05-11-12), Ptboul (05-11-12)

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    έσπασε τον μύθο πάντως ο λάκης...

αυτόν που λέει...πστς και αποτυχημένος δεν γίνεται.

Rides
    0

Προεπιλογή

"Kεραμίδα" στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Από χαράτσι σε… χαράτσι. Έως και 600 ευρώ θα επιβαρυνθούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να εξασφαλίσουν πιστοποιητικά για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων, βάσει της κοινοτικής οδηγίας.

Εκτός από το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να διαθέτουν δύο επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου 2013. Το ένα θα αφορά τη θέρμανση και το άλλο τον κλιματισμό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 2010/31 της Ε.Ε., τα πιστοποιητικά δεν θα έχουν διάρκεια δέκα ετών, όπως το ενεργειακό (ΠΕΑ), αλλά έχουν ισχύ από δυο έως τέσσερα χρόνια, ανάλογα με το σύστημα θέρμανσης ή κλιματισμού και το είδος του καυσίμου.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα: 0411keramida_inside.jpg Εμφανίσεις: 7 Μέγεθος: 115,3 KB

Ωστόσο δεν θα χορηγούνται μόνο κατά την πώληση ή ενοικίαση κτιρίων όπως γίνεται μέχρι σήμερα για τα ενεργειακά πιστοποιητικά, αλλά θα είναι υποχρεωτικά για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ακόμα και αν το ακίνητο δεν χρησιμοποιείται. Αποτέλεσμα, οι ιδιοκτήτες να επιβαρύνονται με επιπλέον χρήματα για την έκδοση καθενός από τα δύο αυτά πιστοποιητικά.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων, η αμοιβή για τη διενέργεια επιθεώρησης συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού κτιρίου θα καθορίζεται ελεύθερα, με έγγραφη συμφωνία των συμβαλλομένων μερών, δεν θα μπορεί ωστόσο να υπερβαίνει τις παρακάτω τιμές:

- 250 ευρώ για εγκατεστημένη ισχύ έως και 200kW,
    - 400 ευρώ για εγκατεστημένη ισχύ από 201 έως και 400 kW,
    - 800 ευρώ από 401 kW και άνω.

Σημειώνεται, ότι μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωτική η έκδοση ΠΕΑ, σε περίπτωση αποπεράτωσης νέου ή ριζικής ανακαίνισης υπάρχοντος κτιρίου και πώλησης ή μίσθωσης σε νέο ενοικιαστή για διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα εμβαδού άνω των 50 τετρ. μ. (εξαιρούνταν οι αποθήκες, τα γκαράζ και ορισμένες κατηγορίες επαγγελματικών κτιρίων). Για ένα σπίτι 100 τ.μ., το κόστος του ΠΕΑ κυμαίνεται από 150 έως 200 ευρώ.

Σε περίπτωση που ένας ιδιοκτήτης δεν διαθέτει ΠΕΑ ή δεν έχει πραγματοποιήσει ενεργειακή επιθεώρηση των συστημάτων θέρμανσης ή κλιματισμού, σύμφωνα πάντα με το Σχέδιο Νόμου, θα του επιβάλλεται πρόστιμο από 1.000 έως και 10.000 ευρώ, με βάση την επιφάνεια και τη χρήση του πιστοποιούμενου κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας, το μέγεθος των συστημάτων του κτιρίου, τον βαθμό υπαιτιότητας και την τυχόν υποτροπή του υπόχρεου.

Ο ενεργειακός επιθεωρητής, Μηχανολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου Λωζάνης. (E.P.F.L.)., Σταμάτης Περδίος, μιλά στη zougla.gr:
    https://www.zougla.gr/money/article/...tites-akiniton

Ελεος !

17. The Following 3 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:

aristent (05-11-12), Ptboul (05-11-12), S8N (05-11-12)

Σελίδα 18 από 89 ΠρώτηΠρώτη ... 816171819202868 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP