-
Ασφάλεια φάντασμα!!!!!!!
Αγαπητοί BMWfans θέλω να σας μεταφέρω την τελευταία μου εμπειρία,σχετικά με την συντήρηση της Ε46 318 1.9 μου.
Πρίν από ένα περίπου μήνα,επισκέφτηκα συνεργείο επίσημου αντιπροσώπου,για αντικατάσταση ψυκτικού υγρού,λόγω παρέλευσης τετραετίας!!!
Η εργασία έγινε και μετά διαπίστωσα οτι δεν είχε κουμπωθεί η πλαστική ποδιά κάτω από τον κινητήρα,από την δεξιά πλευρά(ευτυχώς δεν χάθηκαν τα κλιπς που την συγκρατούν).
Ακολούθως το αυτοκίνητο πάρκαρε στην πυλωτή και κινήθηκε πολύ λίγο,ήταν και ο καιρός σχετικά ψυχρός.Η στάθμη του ψυκτικού υγρού ήταν σωστή σε έλεγχο μετά από μία εβδομάδα.
Προχθές το κίνησα σε διαδρομή εκτός πόλης σε σχετικά ζεστή ημέρα και κατά την διάρκεια του παρκαρίσματος ο δείκτης θερμοκρασίας μετακινήθηκε δεξιά στα 3/4 με ανοδική τάση!!!Μου συνέβη πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια που έχω το αυτοκίνητο!!!
Το έσβυσα και αναρωτιόμουν τι μπορεί να φταίει,ακολούθως μετά 10 λεπτά το έθεσα σε λειτουργία και σε δύο λεπτά άρχισε να ανεβάζει θερμοκρασία,οπότε το ξαναέσβησα!!!
Παρατήρησα ότι ο ανεμιστήρας του ψυγείου δεν λειτούργησε καθόλου,είτε λόγω θερμοκρασίας,είτε θέτοντας σε λειτουργία το aircontition!!!
To ψυκτικό υγρό ήταν εντάξει,καθώς επίσης και τα λάδια του κινητήρα!!!
Έψαξα για καμμία γνώμη στο internet και η πιο απλή ενέργεια ήταν να ελέγξω την ασφάλεια του ανεμιστήρα(θέση ασφαλειοθήκης 37).
Αφού άνοιξα την ασφαλειοθήκη διαπίστωσα με ΑΠΟΡΙΑ και ΤΡΟΜΟ που ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ σε ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ,ότι έλειπε τελείως η ασφάλεια του ανεμιστήρα(ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ 50Α)!!!!
Τοποθέτησα την εφεδρική και όλα εντάξει!!!
Απορία λοιπόν:ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ του επίσημου συνεργείου ή ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ;Υπήρχε κάποιος λόγος να αφαιρεθεί η ασφάλεια;Τι να πω και πως να το αποδείξω;Με χάσανε οριστικά,δεν ξαναπάω σε συνεργείο που δεν γίνεται η εργασία μπροστά μου!!!
Παρατήρηση:Κατά την διάρκεια της κίνησης ο δείκτης ήταν ακριβώς στη μέση (ώρα 12) και ανέβασε θερμοκρασία μόνο όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε και έμεινε ακίνητο για 2-3 λεπτά!!!Ευτυχώς δεν έπεσα σε κίνηση!!!
Τέλος η επίσημη αντιπροσωπεία και τέλος καλό όλα καλά!!!
-
Ετικέτες Θέματος
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP