Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Θέμα: Ερώτηση περί ζημιών σε σπίτι

Rides
    0

Προεπιλογή Ερώτηση περί ζημιών σε σπίτι

Εδώ και ενα μηνα νοικιάζω. Όλα καλά όλα ωραία....

Αλλά έχουν αρχίσει πολλά προβλήματα στο σπίτι, σωληνώσεις χαλάνε και γέμισε η κουζίνα νερά αποχετεύσης λες και έχω τον αχόρταγο σπίτι μου, σήμερα πήγε η μάνα μου να ξαπλώσει με φωνάζει και βλέπω νερά απο το ταβάνι...

Αποτέλεσμα: σπασμένο ρακόρ εισαγωγής στον θερμοσίφωνα! που φτιάχνεται με αντικατάσταση θερμοσίφωνα! γιατί είναι ακριβώς στην ένωση!

Η ζημιά σε ρούχα και πράγματα? κανα 3χίλιαρο!

Και ρωτάω επειδή το μόνο που ξέρουν είναι να ζητάνε το ενοίκιο εγώ τι πρέπει να κάνω? Φυσικά και δεν θέλω να πληρώσω για ζημιές που δεν φταίω!

Περιοχή
    halkida
    Rides
    1

Προεπιλογή

επειδη εχεις ενα μηνα μεσα και οι ζημιες ειναι απο τον καιρο τοτε ο σπιτονοικοκυρης οφειλει να τα επισκευασει...μην περιμενεις και αποζημιωση για τα ρουχα ομως...αν οχι φηγε και πηγαινε σε αλλο πιο καινουριο σπιτι
    ντί μπέστεν κουαλιτάτ (μα'ι' ας)

3. The Following 2 Users Say Thank You to halkida116mpack For This Useful Post:

Jimmakos (27-04-11), stavr (27-04-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Δες το συμβολαιο σου, τι γραφει. Αν λεει οτι το νοικιαζεις "ως έχει, χωρις αξιωσεις κλπ κλπ" τη πατησες

5. The Following 2 Users Say Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

Jimmakos (27-04-11), oldcarskickass (27-04-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Κάθε ζημιά του σπιτιού, που δεν οφείλεται στην κακή χρήση του ενοικιαστή, είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη, να την επισκευάσει με δικά του έξοδα.
    Αυτο είναι ανεξάρτητο απο το χρονικό διάστημα που νοικιάσαμε το σπίτι/διαμέρισμα.
    Σκέπτομαι μάλιστα ότι, ίσως, ο ιδιοκτήτης έχει και ένα μερίδιο ευθύνης (και αποζημίωσης) για τη ζημιά στα ρούχα, αφού το γεγονός ότι οι ζημιές προκλήθηκαν σε τόσο μικρό διάστημα σημαίνει ότι δεν παρέδωσε το σπίτι σε καλή κατάσταση όπως όφειλε.
    Καλά θα ήταν να είχαμε και τη γνώμη κάποιου φίλου δικηγόρου.

7. The Following 2 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:

bill_m3 (27-04-11), Jimmakos (27-04-11)

Περιοχή
    θρακομακεδονες
    Rides
    1

Προεπιλογή

στην θεση σου, θα ζητουσα τους επομενους μηνες να μην καταβαλω ενοικιο, ως αποζημιωση των πραγματων που χαλασαν! το ξερω πως ειναι δυσκολο να το δεχθει(ειναι πολλα τα λεφτα)...αλλα συζητησε το πρωτα μαζι του..και ισως καταληξετε σε ενα ποσο συμβιβασμου...

9. The Following 2 Users Say Thank You to paganis For This Useful Post:

bill_m3 (27-04-11), Jimmakos (27-04-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Την πατήσαμε.... Το συμβόλαιο λέει πως η ευθύνη για ζημιές-επισκευές όπως για θερμοσίφωνα, τέντες, απορροφητήρες και λοιπούς συγγενείς είναι δική μου ευθύνη!
    Επίσης λέει πως το παρέλαβα αφού το εξέτασα και το βρήκα της αρεσκείας μου και ήταν εντάξει κλπ!

Εγώ δεν είπα να μου πληρώσει τα ρούχα και τα πράγματα που καταστράφηκαν! Αλλά δεν το βρίσκω λογικό εφόσον όταν έκλεισα το διαμέρισμα όλα δούλεψαν ρολόι και σε 1.5 μήνα τα υδραυλικά έγιναν μπάχαλο! Γιατί δεν είναι μόνο ο θερμοσίφωνας, οκ φυσιολογική φθορά τυχαίνει σε όλους αυτό! Είναι και η κουζίνα, είναι και τα σιφόνια είναι πολλά! Άμα είναι κάθε μήνα να σκάω το νοίκι και άλλο ένα νοίκι να διορθώνω ζημιές που δεν έχω κάνει εγώ δεν κάνουμε δουλειά!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Jimmakos : 27-04-11 στις 10:52

Rides
    1

Προεπιλογή

προσπαθησε να το συζητησεις μαζι με τον ιδιοκτητη με ηπια συζητηση.

Επισης εχει σημασια και το τι νοικι πληρωνεις σε σχεση με την περιοχη και το σπιτι. Αν πχ ειναι πολυ χαμηλο νοικι δυσκολα θα το πετυχεις. Αν παλι εισαι ψηλα ή κανονικα, τοτε εχεις ελπιδες.

12. The Following 2 Users Say Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

Samaro (27-04-11), stratos (27-04-11)

Περιοχή
    Χανια
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Jimmakos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Την πατήσαμε.... Το συμβόλαιο λέει πως η ευθύνη για ζημιές-επισκευές όπως για θερμοσίφωνα, τέντες, απορροφητήρες και λοιπούς συγγενείς είναι δική μου ευθύνη!
    Επίσης λέει πως το παρέλαβα αφού το εξέτασα και το βρήκα της αρεσκείας μου και ήταν εντάξει κλπ!

Εγώ δεν είπα να μου πληρώσει τα ρούχα και τα πράγματα που καταστράφηκαν! Αλλά δεν το βρίσκω λογικό εφόσον όταν έκλεισα το διαμέρισμα όλα δούλεψαν ρολόι και σε 1.5 μήνα τα υδραυλικά έγιναν μπάχαλο! Γιατί δεν είναι μόνο ο θερμοσίφωνας, οκ φυσιολογική φθορά τυχαίνει σε όλους αυτό! Είναι και η κουζίνα, είναι και τα σιφόνια είναι πολλά! Άμα είναι κάθε μήνα να σκάω το νοίκι και άλλο ένα νοίκι να διορθώνω ζημιές που δεν έχω κάνει εγώ δεν κάνουμε δουλειά!
    κοιτα να δεις φιλε Δημητρη, απο τη στιγμη που προκειται για φυσιολογικη φθορα και οχι για ζημια που εγινε απο σενα, πχ εσπασες ενα νυπτηρα γιατι κατι σου πεσε η ποτισαν τα ντουλαπια σου νερο λογω του οτι ξεχασες μια βρυση ανοιχτη κτλ....... θα πρεπει να σε καλυψει ο ιδιοκτητης. Οσοι ενοικιαζουν σπιτια δεν σημαινει οτι οι ενοικιαστες τους ειναι υποχρεωμενοι να τους καλυπτουν οοοολες τις ζημιες!!! Αν πχ λογω κακης κατασκευης αρχιζουν και σηκωνονται τα πλακακια στο σπιτι ενω εσυ το ενοικιαζεις ....θα σε βαλει να φτιαξεις το πατωμα??? Δεν νομιζω να περιμενει ο καθε ιδιοκτητης να πληρωνει ο ενοικιαστης τετοιου ειδους ζημιες. Εκτος βεβαια κι αν ειναι μακακας!!! Οτι κι αν κανεις παντως ξεκινα με το μαλακο και σιγουρα κατι θα βγαλεις.....παντως γνωμη μου ειναι οτι θα πρεπει να τα φτιαξει ο ιδιοκτητης.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stavr : 27-04-11 στις 11:39

14. The Following User Says Thank You to stavr For This Useful Post:

Jimmakos (27-04-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Ακριβώς Σταύρο αυτό λέω και εγώ.....

Θα πάω να το συζητήσω μαζί τους ήπια δεν χρειάζονται τσαμπουκάδες.......

sharky οκ το νοίκι δεν θα το έλεγα και άνετο για την εποχή αλλά οκ είναι σχετικά μεγάλο σπίτι οπότε παραβλέπεται....

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

οι ενοικιαστες εχουν και δικαιωματα και υποχρεωσεις συνηθως τα περισσοτερα ξεκαθαριζουν απο το συμβολαιο και παντα με καλη θεληση η χρυση τομη βρισκεται...
    Γενικα αυτο που ισχυει ειναι οτι ειναι μεσα στο σπιτι εκτος τα υδραυλικα και χαλασει το κοστος ειναι του ενοικιαστη, οτι ειναι εκτος σπιτιου(μαζι και ηλεκτροβανες) ειναι του ιδιοκτητη.
    Ηρεμα και καλα συνηθως βρισκεται η ακρη,συμβουλες του τυπου φυγε νοικιασε αλλο ενω εχεις υπογραψει συμβολαιο (δυο τριων ετων),μην τις παιρνεις και πολυ αψηφιστα και να συμβουλευτεις δικηγορο για τετοια περιπτωση,διοτι μπορει να βρεθεις σε δυσαρεστες καταστασεις.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP