Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 31

Θέμα: The Turbo Era - ορθο το αναγκαιο;

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1
    Εγγραφή
    24-12-09
    Μηνύματα
    13.128
    Thanked
    23234
    Rides
    0

    Προεπιλογή The Turbo Era - ορθο το αναγκαιο;

    Παρακολουθω τις εξελιξεις στην τεχνολογια και μου προκαλει εντυπωση το οτι επιστρεφουμε σε παλιες λυσεις με νεα "ρουχα".
    Τα τουρμπο στην δεκαετια του 80-90 ηταν ακριβες κατασκευες με αποδοση αναμφιβολα εξαιρετικη για τον κυβισμο τους.
    Οι υλοποιησεις στα Ουνο και Ρενω με το αντιπαλο δεος της Πεζω στα Τ16 205, τα διλιτρα Αλφα Ρομεο και Φιατ, ακομα και τα Εσκορτ/ Σιερα με την τετρακινηση εδιναν το στιγμα των σπορ κατασκευων.
    Μετα μπηκε στο παιχνιδι η Σουμπαρου με την Μιτσουμπισι και ο χαρακτηρας τους απογειωσε τους θερμοκεφαλους σε μια νιρβανα ιπποδυναμης και βελτιωτικης μανιας.
    Σημερα, με τα 1.600 των Μοντεο, Αλφα, οπως και με τον πασπαρτου της bmw, σε Πεζω, Σιτροεν και συντομα στα πισωκινητα δικα μας, το τουρμπο εχει ορισει το μεσαιο οικογενειακο ως ενα αυτοκινητο με 1.500 κιλα βαρος και περιπου 160 αλογα δυναμη.
    Βολικο για τη δικη μας πραγματικοτητα, οπως και ακομα πιο βολικο το τουρ-μπρεσορ της vag στα 1.200 και 1.400, αλλα εχω την αισθηση οτι καπου χανουμε τη μεγαλη εικονα.
    Στη γενια μας μαθαμε να θαυμαζουμε την προσπαθεια των μηχανικων επανω σε απλες λυσεις.
    Τις καλοκουρδισμενες αναρτησεις των Αλφα, το πολυστροφο θαυμα της Χοντα, την κατανομη στο βαρος και την απολυτη αισθηση των μεγαλων BMW.
    Σημερα ηλεκτρονικοι φυλακες αγγελοι φροντιζουν οχι τοσο να μη σκοτωθεις, αλλα να καλυπτουν τις ατελειες των κατασκευων στο οριο.
    Ηρθε και το τουρμπο να δωσει την απλη λυση της δυναμης χωρις κοπο.
    Το κανει καλα και Πανω απο ολα φθηνα.
    Οταν θα πεσει και το τελευταιο καστρο, οι υπερκατασκευες που λεγονται Ferrari (στο μυαλο μου τα εχω ως ιδιατερα, για την αισθηση που δινουν πανω απο ολα στον οδηγο και ας μην ειναι τα απολυτως καλυτερα σε ολους τους τομεις) τι θα μεινει για τους σχεδιαστες μηχανικους να καυχηθουν;
    Η ατμοσφαιρα εκλεισε την εξελιξη της.
    Το τελευταιο ικανο παραδειγμα το ειδαμε στον v10 της bmw, τον v8 της Italia και τους επεισοδιακους σε εξελιξη των Λαμπορκινι-Αουντι.
    Το τουρμπο αραγε ειναι το μελλον ή μια προσωρινη λυση αποδοσης της εσωτερικης καυσης πριν το τελος της;
    Αν ο νεος θεος λεγεται μπαταρια υψηλης χωρητικοτητας κυριως για λογους αυτονομιας, πισω της θα κρυβεται ενας χημικος η ενας φυσικος και αιγουρα οχι ο κλασικος οραματιστης μηχανικος.
    Στις αναρτησεις ενας προγραμματιστης λογισμικου και παει λεγοντας.
    Ισως φτασαμε στο τελος της αναζητησης και μπαινουμε σε νεα εποχη πλεον.
    Σιγουρα παντως το τουρμπο ειναι ο προαγγελος του τελους της εσωτερικης καυσης, κυριως γιατι μου δειχνει οτι κρατανε χαμηλα το κοστος περιμενοντας το επομενο βημα.
    Ισως τελικα ο τελευταιος κινητηρας οπως τον ξερουμε να ειναι αυτος.
    Ειδωμεν.

  2. The Following 15 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

    aristent (21-08-11), BILL007 (23-08-11), Dimitrios (22-08-11), GiannisRob (21-08-11), joseph (21-08-11), katsaraios (21-08-11), Leonidas_E39 (21-08-11), Monsta (21-08-11), nik200 (21-08-11), Nikos (21-08-11), nikos1400 (22-08-11), Panos 316T (21-08-11), PapajimG (22-08-11), S8N (21-08-11)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP