Thread automatically updated every 5 second(s).
Automatic thread refreshing has been stopped because you appear to be idle. Un-Idle
-
Ανανέωση
-
Ντοπινγκ παντου
Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ο διετής αποκλεισμός της Πηγής Δεβετζή (τριπλούν), όσο ακριβώς ήταν –δηλαδή- και το διάστημα της τιμωρίας της Φανής Χαλκιά (400μ εμπ.) και της Αθανασίας Τσουμελέκα (20χλμ. βάδην).
Με λίγα λόγια, ντοπέ βρέθηκαν αργότερα όσα από τα κορίτσια κατέκτησαν μετάλλια που θεωρήθηκαν ως μεγάλες εκπλήξεις των αγώνων.
Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν η Τασούλα Κελεσίδου (δίσκος) και Μιρέλα Μανιάνι (ακόντιο) που είχαν ήδη στο παλμαρέ τους μετάλλια από ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.
Το καλοκαίρι του 2008 ανιχνεύθηκε θετικό το δείγμα της Χαλκιά, αρχές φθινοπώρου της Τσουμελέκα σε επανέλεγχο.
Η Δεβετζή βρέθηκε ντοπέ σε μια περίοδο όπου ήξερε πολύ καλά ότι η καριέρα της είχε επάξια ολοκληρωθεί με δύο Ολυμπιακά μετάλλια. Ωστόσο, στο μυαλό της υπήρχαν τα διαφυγόντα κέρδη…
Να κερδίσει, δηλαδή, ό,τι μπορεί, τώρα που ακόμα μπορεί, σε χρήμα, μέχρι και τα οδοιπορικά του ΣΕΓΑΣ, για μια καλύτερη ζωή στο μέλλον, ύστερα –μάλιστα- από έναν αποτυχημένο γάμο που της στοίχισε και οικονομικά.
Η Πηγή, ουσιαστικά, δεν πατούσε στις προπονήσεις. Άλλοτε, έλεγε πώς έχει δηλώσει το «αντίο» της στην Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου, άλλες φορές πάλι όχι. Κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς συμβαίνει, πλην της ίδιας και του ΣΕΓΑΣ.
Προτιμούσε τις πρεμιέρες σε θέατρα, τη συμμετοχή της στο «Dancing with the Stars», τις εμφανίσεις της φωτογραφίας της σε όλες τις κοσμικές στήλες, συχνά – πυκνά με τον φίλο της Γιώργο Καπουτζίδη, που μάλιστα είχε «πετάξει» μέχρι το Πεκίνο το 2008 για να την απολαύσει από κοντά σε εκείνο το τελευταίο μετάλλιο της καριέρας της.
Η Δεβετζή «αυτοκτόνησε» χωρίς λόγο και αιτία.
Βρέθηκε ντοπέ την εποχή που δεν είχε όνειρα για επιδόσεις και διακρίσεις. Δεν βρέθηκε την ημέρα και ώρα που έπρεπε στην Ουκρανία, όπως η ίδια είχε δηλώσει και χρεώθηκε με άρνηση ελέγχου. Ήταν τότε που την είχε πιάσει η τρέλα να γυμναστεί με ξένο προπονητή στην Ουκρανία ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων.
Τότε που ήθελε να πάρει «σώνει και καλά» τη θέση της Πέρρα στους αγώνες τη Πεσκάρα το 2009.
Αν η Δεβετζή, μετά το Πεκίνο, ανακοίνωνε όμορφα και ωραία το τέλος της καριέρας της, τίποτα από όλα αυτά δεν θα συνέβαινε σήμερα, όπου κινδυνεύει πλέον να χάσει και τη θέση της, ως αξιωματικού στις ένοπλες δυνάμεις.
Η υπόθεση της κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί ως η πιο αστεία υπόθεση ντόπινγκ στον κόσμο.
πηγη.sentragoal.gr.
---------------------------------------
Το φαινομενο του ντοπινγκ εδω και χρονια εχει εξαπλωθει δυστυχως σε ολα τα σπορ?? με ασχημες συνεπειες για αθλητες και διοργανωσεις.
Πολλα ειναι τα παραδειγματα οπου απο νεαρες ηλικιες παιδια "σπρωχνονται" σε ντοπαρισμα (το τραγικο σε μερικες περιπτωσεις με γνωση των γονεων) για καλυτερες επιδοσεις με κερδος βραχυπροθεσμο χωρις να σκεφτονται τις συνεπειες αργοτερα σε σωμα,ψυχη και μυαλο.
Στο βωμο της επιτυχιας λοιπον θυσιαζονται και ρισκαρονται οχι μονο καριερες αλλα και υποληψεις και περισσοτερο οι ιδιες οι ζωες τους.
Ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο για οσους απο εμας εχουμε παιδια που θελουμε να ασχοληθουν με τον αθλητισμο και φυσικα μας εξωθει απο την μαζικη και "βιομηχανικη" παραγωγη αθλητων σε συλλογους και σωματεια.
Αυτο το παραδειγμα της Δεβετζη και πολλα αλλα δυστυχως βαζουν ταφοπλακα σε ονειρα παιδιων που αθωα εχουν πιστεψει σε αγνα ιδεωδη αμιλας και συναγωνισμου δημιουργοντας την αισθηση οτι δεν καταφερνει κανεις τιποτα χωρις την χρηση ουσιων.
Τι να εξηγησεις σε παιδι 9 χρονων που αποκτα ινδαλματα και εφαλτηρια να ασχοληθει με σπορ οταν σε ρωταει -γιατι μπαμπα "εκλεψε" ενω θα μπορουσε να προσπαθησει καθαρα να κερδισει???
Μια σαπιλα παντου ,ολα θυσια στον βωμο του κερδους και της εφημερης ζωης και δοξας απο τα ΜΜΕ που χρονια τωρα "καταπινουν" το θεμα.
Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ
"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα" 
-
The Following 10 Users Say Thank You to katsaraios For This Useful Post:
aristent (20-03-11), BILL007 (20-03-11), Dathanaso (20-03-11), gant (20-03-11), Konstantinos E60 (20-03-11), m-power_01 (21-03-11), Nino (20-03-11), S8N (20-03-11), Stathis (20-03-11), z3 2.2 (20-03-11)
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP