Thread automatically updated every 5 second(s).
Automatic thread refreshing has been stopped because you appear to be idle. Un-Idle
-
Ανανέωση
-
Service στον Άσσο
Καλημέρα,
έχω έναν άσσο (1.16i) με 11.000χλμ και αγορά 12/2009. Την Πέμπτη ήταν η δεύτερη φορά που άλλαξα λάδια-φίλτρο, και γενικά με προβληματίζει λίγο το κόστος. Για να γίνω πιο σαφής, ο μηχανικός (σε εξουσιοδωτημένο-ο οποίος φάνηκε πολύ Normal) μου είπε ότι είναι σωστή η τακτική που ακολουθώ για την αλλαγή των λαδιών στα 7000χλμ. Προληπτικά είχα αλλάξει τα πρώτα λάδια στα 3500...
Το λάδι που πέρνει είναι το castrol slx5w30. Και τις δύο φορές πήγα σε διαφορετικό εξουσιοδωτημένο ώστε να δω περισσότερο ποιο με καλύπτει για τα επόμενα και ποιο σημαντικά service. Οι τιμές και στα δύο ήταν περίπου ίδιες ~19 ευρώ το λίτρο 20Ε το φίλτρο, δεν χρεώνεται η εργασία(ισχύει μόνο για την αλλαγή λαδιών). Το πρόβλημα είναι ότι η αντιπροσωπεία με χρεώνει 19Ε και έξω στα μαγαζιά το λάδι κάνει 7Ε, το οποίο θεωρώ καθαρή κλεψιά... επίσης τι νόημα έχει να με χρεώνουν την εργασία και να με χτυπάνε στην τιμή του λαδιού??? Ένας φίλος μου είπε ότι σε αντιπροσωπεία επαρχείας πέρνει ο ίδιος το λάδι και το πηγαίνει να του το αλλάξουν, ώστε να γραφτεί κανονικά η αλλαγή στο book service.
Η ερώτηση μου είναι αν έχει κάνει κάποιος άλλος κάποια παρόμοια κίνηση, και δεύτερον αν γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει καλύτερο λαδάκι για το μοτέρ μου (ο μηχανικός μου ανέφερε ότι αυτό προτείνει η bmw και είμαι πλήρη καλυμένος, αν και εγώ πιστεύω ότι μπορώ να βρω κάτι καλύτερο...)?
Τέλος, μία διευκρίνηση σε σχέση με τον άσσο και τους πολλαπλασιαστές... και ο μηχανικός μου ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα παρουσιάζεται σε πάρα πολλούς, ωστόσο σκέφτομαι προληπτικά να τους αλλάξω στις 20000χλμ μαζί με τα Μπουζί (τα NGK νομίζω ότι κάθονται κουτί)... γνωρίζει περίπου κάποιος το κόστος για την αλλαγή και των δύο και στους τέσσερις κυλίνδρους?
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP