Αρχικό μήνυμα απο
freddys
Αγαπητε,μεχρι να βγαλεις καπνους εχεις ακομη!
Στο fuelprice.gr το επισημο που ενημερωνουν οι πρατηριουχοι τις τιμες τους θα δεις μεγαλη διαφορα επισης.Το θεμα τωρα του τι καει το αμαξι ειναι παραδοξο.Ως κατοχος diesel θα σου πω τις εξης παρατυπιες που εχω παρατηρησει:
Φτηνη τιμη-καλο πετρελαιο-Πειραγμενη αντλια.
Οταν εφτασα να δω οτι το ρεζερβουαρ μου πηρε 42 λιτρα εφριξα!Απλα λεω δεν γινεται,οποτε πηρα το obd (ρυθμιζα το racechip εκεινες τις μερες)Πριν το γεμισμα ειχα 22.Mετα 54 και κατι ψηλα.Του λεω δεν πηρε τοσο λιτρα το αμαξι ριχνουμε ενα γαλλικο διαλογο,μα μου τοσα γραφει η αντλια,ναι τα δεδομενα μιλανε και λενε 32 και αυτα με δυσκολια.Μου εκοψε ενα δεκαρικο απο την τιμη αλλα για δευτερο γεμισμα ποτε ξανα....
Φτηνη τιμη-κακο πετρελαιο-καλη αντλια.
Ωραια μας χτυπησε η κριση ευτυχως πετυχαμε ενα φτηνο πρατηριο!Γεμισμα ολα οκ.Οδηγηση χειροτερη δεν γινοταν.Ακουγοταν πιο εντονα το αμαξι,τρεμουλο υπερβολικο στο λεβιε,καταναλωση ιδια!Δεν πειραζει λες σε διαδρομη ειμαι το πατησα λιγο ευτυχως γεμισα,φτανω μεχρι τον προορισμο μου.
Φτηνη τιμη-κακο πετρελαιο-αδιαφορη αντλια.
Ολα καλα,αλλαξα παλι πρατηριο και διαλεγω το Ψ.Ελα ομως που το Ψ βαζει νερο,θειο,τον ''θειο'' και εκει που η καταναλωση ηταν 4,8-4,9 χτυπαει 7 και 8...Συνδεω obd αλλα δεν βγαζει σφαλμα.Αδειασμα το ρεζερβουαρ και γεμισμα με πετρελαιο αλλης εταιριας που βρισκοταν σε προσφορα.Η καταναλωση γυρισε στο 5!!!
Παντα θα εχω την απορια για την δευτερη περιπτωση,ηταν ψυχολογικο,δεν ειχα διαθεση,γιατι δεν εβγαλε καποιο συναγερμο το αυτοκινητο....
Οσο για την νοθεια,απο την στιγμη που ο πρατηριουχος μπορει να εχει προσβαση,κανει οτι θελει.Μπορει να ριξει οτι θελει μεσα.Τα προστιμα πεφτανε βροχη καποια στιγμη.Ειχα και εναν καταλογο για να ξερω να τα αποφευγω.Ωστοσο αυτο δεν αλλαζει,οσο καθαρο πετρελαιο και να θες να βαλεις,ειναι σχεδον αδυνατο...Ολη η συζητηση για τα πρατηρια ειναι μεγαλη,εγω κραταω τον γνωστο κανονα.Πρατηριο στανταρ,με οτι τιμη εχει.Αν ειναι να πληρωσεις θα πληρωσεις ετσι κι αλλιως,αν ομως το προβλημα γινει απο καυσιμο ξερεις ποιον εχεις να κραξεις....