Σελίδα 1 από 10 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 97

Θέμα: Φουσκωτο...

Περιοχή
    Λευκαδα
    Rides
    5

Προεπιλογή Φουσκωτο...

Ψαχνω φουσκωτο για τις καλοκαιρινες εξορμησεις!

Λογω ΔΝΤ το μπατζετ ειναι χαμηλο κ αρκουμε σε ενα φουσκωτο το οποιο θα με πηγαινει κοντινες διαδρομες, υπολογιζω οτι ενα 3,5 - 4,0 + μετρα θα με καλυπτει!

Ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης:

Nα καταληξω σε φουσκωτο ή σε κατι τετοιο?

https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1358870/

αν οχι...ενα φουσκωτο με φουσκωτη καρινα θα μου δημιουργουσε προβληματα?

ποια ειναι τα υπερ κ τα κατα με ενα που εχει γαστρα πλαστικη?

το θελω πιο πολυ για βολτουλες με την κορη κ για κανα ψαρεματακι...

σκεφτομουν να παρω φετος τη βαρκα-φουσκωτο με μια μικρη μηχανουλα κ πρωτα ο Θεος του χρονου να χτυπουσα την μεγαλυτερη μηχανη που θα μπορουσε να φορεσει πανω (δεν με ενδιαφερει η ταχυτητα-απλα εχω ακουσει οτι πρεπει να φορας τουλαχιστον 40αρα μηχανη για να μπορεσεις να τραβηξεις κ σκι-μιλαω για την γυναικα μου παντα...εγω δεν ειμαι για τετοια )

Δεκτες ολες οι αποψεις κ οι γνωμες ρε παιδια...για πειτε να καταληξω καπου

επισυναπτω κ καποιες αγγελιες που ειδα για να ακουσω γνωμες...

1.https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1615692/

2.https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1046674/

3.https://www.car.gr/classifieds/boats/view/864125/

4.https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1658685/

5.https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1678674/

φανταζομαι οτι δεν ειναι κ η καλυτερη εποχη για αγορα μιας κ το χειμωνα πεφτουν οι τιμες...ομως εχω ακομα δυο μηνες που θα μπορουσα να χαρω τα ΣΚ οποτε το σκεφτομαι σοβαρα...

ευχαριστω για τον χρονο σας...
    ...αυτο το χερακι εχει μονο σημασια!

Περιοχή
    Χανια
    Rides
    0

Προεπιλογή

Ανοιγεις μεγαλο θεμα......

Κατ' αρχην, το 90 % των ατομων που ξερω και ασχολουνται με το "αθλημα" ειναι υπερ του φουσκωτου και οσοι πηραν μικρο και συνεχισαν να ασχολουνται το αλλαξαν σε μεγαλυτερο! Οσων αφορα ασφαλεια και ταχυτητα πιστευω οτι τα φουσκωτα με καρινα ειναι μπροστα. Αν το θες και για ψαρεμα....εκει αλλαζει το πραγμα. Το φουσκωτο σε περιοριζει στο ψαρεμα. Τι ψαρεμα? μεταφορα εξοπλισμου? αγκιστρια, γαντζους, παραγαδια, ψαρια κτλ.
    Για ψαρεμα ιδανικοτερο ολων ειναι το πολιεστερικο. Απλα δεν εχεις ολα τα παραπανω προβληματα. Εχεις βεβαια προβλημα στη μεταφορα, στο ριξιμο στο νερο, βαρος, λιγοτερες ταχυτητες, τριψε βαψε καθε τοσο.

Για κανενα λογο δεν θα επαιρνα φουσκωτο και ειδικα στα μεγεθη που κοιτας χωρις καρινα. Νομιζω οτι δεν υπαρχει και λογος να τα κοιτας, εκτος κι αν εχεις σκοπο να το ριχνεις σε λιμνες και με απνοια.

Το ιδανικοτερο ολων κατα τη γνωμη μου παντα, ειναι ενα φουσκωτο απο 4,7 εως και 5,30 η και ποιο πανω..........οχι πανω απο 6 μας πιανει τον κ@λο η εφορια μετα. Εχει ολα τα συν των φουσκωτων, αλλα και χωρους για το ψαρεμα σου και την οικογενεια και γενικα τα βρισκεις σε καλες τιμες...... ειδικα αν πιανουν τα χερια σου μπορεις να το διαμορφωσεις ετσι ωστε να μην εχεις προβληματα με τρυπηματα στα μπαλονια στην καθετη πχ η στα παραγαδια.

Επισης.........τα φουσκωτα που εχεις ανεβασει δεν νομιζω να αντεχουν 40ρα μηχανη πανω.

Μια πολυ καλη λυση επισης ειναι και τα ημιταχυπλοα πολυεστερικα οπως αυτα τα compass που ανεβασες. Απο οτι ειδα αυτα τα δινουν χωρις μηχανη......αρα το 5ρακι θα το χρειαστεις στο συνολο. Τα κομπας συγκεκριμενα δουλευονται παρα πολυ τελευταια και θεωρουνται πολυ καλη αγορα και απροβληματιστα!

3. The Following 6 Users Say Thank You to stavr For This Useful Post:

A8hnaios (03-09-11), BILL007 (13-08-11), deepBLUE (13-08-11), Nino (13-08-11), tmilatos (16-08-11), Vasilis (13-08-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Βασιλη...

Κατ αρχην ξεχνας σε αυτα τα μετρα το πλαστικο σκαφακι....θα θες δραμαμινες ακομα και με απνοια σε αυτα τα μετρα, και αν εχει εστω και 2 μποφορ κυμα, θα σου βγαζει τα συκωτια απο το ''χτυπημα''///
    Στμφωνω και γω με τον παραπανω φιλο λοιπον....φουσκωτο=μονοδρομ ς, αλλα με καρινα οπωσδηποτε.....και φυσικα αγορα οχι καλοκαιρι...θα δωσεις 15%+ παραπανω σιγουρα....
    Αν επιμενεις δωσε μου λιγο χρονο να το κοιταξω....

Και κατι αλλο....ασε τα 3,8 μετρα...αν θελεις ενα σοβαρο φουσκωτο για να πατε για μπανιο αφοβα και να μην τρεμεις τα μελτεμια και τις μπορες με το παραμικρο, θα κοιταξεις στα 5 μετρα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Z4 DCT : 13-08-11 στις 07:10
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι να μπορεσω να τον πιουμε παρεα...

5. The Following 6 Users Say Thank You to Z4 DCT For This Useful Post:

BILL007 (13-08-11), bill_m3 (13-08-11), Konstantinos E60 (13-08-11), Nino (13-08-11), tmilatos (16-08-11), Vasilis (13-08-11)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

αφεντικο!! πας να βαλεις μπελα στο κεφαλι σου...
    τα μικρα βαρκακια (τυπου zodiac) ειναι μονο για να "βγαινεις" απο το σκαφος μεχρι την ακτη...
    Για ψαρεματακια παιρνεις βαρκουλα πολυεστερικη με μια δεκαπενταρα πανω που δεν θελει και διπλωμα νομιζω, και κανεις τα γουστα σου καιτις "κοντινες" βολτιτσες σου.
    Για φουσκωτο που ειναι το καλυτερο και το ασφαλεστερο... θελεις τουλαχιστο πενταμετρο!
    αλλα και αυτο για να κινηθει αξιοπρεπως πρεπει να εχεις 90αρα πανω...
    μιλαμε για πολλα εξοδα μεγαλη πικρα σε συντηρηση και καθε φορα που το "ριχνεις στο νερο, μετα πλυσιμο κλπ.
    Χωρο φυλαξης και service στη μηχανη.
    Γενικως ο κανονας ειναι ο εξης αυτος που αγοραζει "σκαφος" δυο φορες θα χαρει την ημερα που το αγοραζει και την ημερα που το πουλαει..
    Η γνωμη μου.. αν θελεις μονο για ψαρεματακια και βολτιτσες... πολυεστερικη βαρκουλα, που θα την εχεις στο νησι και η μηχανη "βγαινει" και σηκωνεται απο δυο ενηλικες...
    ενω στα μεγαλα θελει γερανο.
    α υπολογισε στο μεγαλο θα χρειαστεις και δευτερη μικρη μηχανη...

7. The Following 7 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

A8hnaios (13-08-11), BILL007 (13-08-11), katsaraios (13-08-11), Konstantinos E60 (13-08-11), paganis (16-08-11), Vasilis (13-08-11), Z4 DCT (13-08-11)

Περιοχή
    Λευκαδα
    Rides
    5

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stavr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ανοιγεις μεγαλο θεμα......

Κατ' αρχην, το 90 % των ατομων που ξερω και ασχολουνται με το "αθλημα" ειναι υπερ του φουσκωτου και οσοι πηραν μικρο και συνεχισαν να ασχολουνται το αλλαξαν σε μεγαλυτερο! Οσων αφορα ασφαλεια και ταχυτητα πιστευω οτι τα φουσκωτα με καρινα ειναι μπροστα. Αν το θες και για ψαρεμα....εκει αλλαζει το πραγμα. Το φουσκωτο σε περιοριζει στο ψαρεμα. Τι ψαρεμα? μεταφορα εξοπλισμου? αγκιστρια, γαντζους, παραγαδια, ψαρια κτλ.
    Για ψαρεμα ιδανικοτερο ολων ειναι το πολιεστερικο. Απλα δεν εχεις ολα τα παραπανω προβληματα. Εχεις βεβαια προβλημα στη μεταφορα, στο ριξιμο στο νερο, βαρος, λιγοτερες ταχυτητες, τριψε βαψε καθε τοσο.

Για κανενα λογο δεν θα επαιρνα φουσκωτο και ειδικα στα μεγεθη που κοιτας χωρις καρινα. Νομιζω οτι δεν υπαρχει και λογος να τα κοιτας, εκτος κι αν εχεις σκοπο να το ριχνεις σε λιμνες και με απνοια.

Το ιδανικοτερο ολων κατα τη γνωμη μου παντα, ειναι ενα φουσκωτο απο 4,7 εως και 5,30 η και ποιο πανω..........οχι πανω απο 6 μας πιανει τον κ@λο η εφορια μετα. Εχει ολα τα συν των φουσκωτων, αλλα και χωρους για το ψαρεμα σου και την οικογενεια και γενικα τα βρισκεις σε καλες τιμες...... ειδικα αν πιανουν τα χερια σου μπορεις να το διαμορφωσεις ετσι ωστε να μην εχεις προβληματα με τρυπηματα στα μπαλονια στην καθετη πχ η στα παραγαδια.

Επισης.........τα φουσκωτα που εχεις ανεβασει δεν νομιζω να αντεχουν 40ρα μηχανη πανω.

Μια πολυ καλη λυση επισης ειναι και τα ημιταχυπλοα πολυεστερικα οπως αυτα τα compass που ανεβασες. Απο οτι ειδα αυτα τα δινουν χωρις μηχανη......αρα το 5ρακι θα το χρειαστεις στο συνολο. Τα κομπας συγκεκριμενα δουλευονται παρα πολυ τελευταια και θεωρουνται πολυ καλη αγορα και απροβληματιστα!
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Z4 DCT Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βασιλη...

Κατ αρχην ξεχνας σε αυτα τα μετρα το πλαστικο σκαφακι....θα θες δραμαμινες ακομα και με απνοια σε αυτα τα μετρα, και αν εχει εστω και 2 μποφορ κυμα, θα σου βγαζει τα συκωτια απο το ''χτυπημα''///
    Στμφωνω και γω με τον παραπανω φιλο λοιπον....φουσκωτο=μονοδρομ ς, αλλα με καρινα οπωσδηποτε.....και φυσικα αγορα οχι καλοκαιρι...θα δωσεις 15%+ παραπανω σιγουρα....
    Αν επιμενεις δωσε μου λιγο χρονο να το κοιταξω....

Και κατι αλλο....ασε τα 3,8 μετρα...αν θελεις ενα σοβαρο φουσκωτο για να πατε για μπανιο αφοβα και να μην τρεμεις τα μελτεμια και τις μπορες με το παραμικρο, θα κοιταξεις στα 5 μετρα.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    τα μικρα βαρκακια (τυπου zodiac) ειναι μονο για να "βγαινεις" απο το σκαφος μεχρι την ακτη...
    Για ψαρεματακια παιρνεις βαρκουλα πολυεστερικη με μια δεκαπενταρα πανω που δεν θελει και διπλωμα νομιζω, και κανεις τα γουστα σου καιτις "κοντινες" βολτιτσες σου.
    Για φουσκωτο που ειναι το καλυτερο και το ασφαλεστερο... θελεις τουλαχιστο πενταμετρο!
    αλλα και αυτο για να κινηθει αξιοπρεπως πρεπει να εχεις 90αρα πανω...
    μιλαμε για πολλα εξοδα μεγαλη πικρα σε συντηρηση και καθε φορα που το "ριχνεις στο νερο, μετα πλυσιμο κλπ.
    Γενικως ο κανονας ειναι ο εξης αυτος που αγοραζει "σκαφος" δυο φορες θα χαρει την ημερα που το αγοραζει και την ημερα που το πουλαει..
    Η γνωμη μου.. αν θελεις μονο για ψαρεματακια και βολτιτσες... πολυεστερικη βαρκουλα, που θα την εχεις στο νησι και η μηχανη "βγαινει" και σηκωνεται απο δυο ενηλικες...
    ενω στα μεγαλα θελει γερανο.
    α υπολογισε στο μεγαλο θα χρειαστεις και δευτερη μικρη μηχανη...

Eυχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!

Οτιδηποτε σε προβληματιζει , καλο ειναι να παιρνεις γνωμες πριν αποφασισεις για αυτο κ γω ανοιξα το ζητημα εδω!

Λοιπον...

Διπλωμα εχω!
    Απο Θαλασσα φυσικα ΔΕΝ κατεχω

Ιουνιο με αρχες Σεπτεμβρη ,ειναι η σκεψη μου να υπαρχει ενα βαρκακι για να μπορουμε να κανουμε μια βολτα,ενα ψαρεματακι με καθετη αιντε κ ενα σκι μετα της συζυγου που το λατρευει...συγκεκριμενα αυτο με το ενα πεδιλο (δεν ξερω καν πως το λενε)

Αν υπηρχαν τα λ7 ,χωρις σκεψη θα χτυπουσα ενα 6 μετρο φουσκωτο με κινητηρα αρκετα δυνατο (μιας κ δεν θα μας ενδιεφερε κ η βενζινη)

ή

ενα πολυεστερικο καμπινατο για να εχουμε κ την βολη μας σε κοντινες εξορμησεις!

ΟΜΩΣ

γ@μω το ΔΝΤ , μας αλλαξε κ εδω τα σχεδια!!!

Ετσι προβληματιζομαι στον αν πρεπει το ΠΡΩΤΟ μου σκαφακι να ειναι φουσκωτο ή πολυεστερικο σαν το compass!!!

Φανταζει πολυτελεια να μπορω να παρω κατι απο τα πρωτα που ανεφερα μεχρι του χρονου μιας κ υπαρχουν αλλες προτεραιοτητες

Για να φυγει η κ@υλα ομως , πρεπει να παρω κατι φετος...χαχαχα

Το compass λοιπον...θα μπορουσε να τραβηξει (με 40αρα μιας κ την παιρνει) μια σανιδα του σκι (με ανθρωπο φυσικα?) ή θα περιοριστω σε μια κοντινη βολτιτσα με καλο ανεμο για μπανακι κ ψαρεματακι?

Σαφως τα φουσκωτα ειναι πολυ πιο ελαφρια...ετσι με μια μικροτερη μηχανη εχεις καλυτερες αποδοσεις!

Το compass ομως μου φαινεται αρκετα ικανοποιητικο για τα θελω μου

Φανταζομαι οτι αν μενει μεσα 3 μηνες το καλοκαιρι ,δεν παθαινει κατι ε?

Σαφως η συντηρηση θα γινεται το χειμωνα κ θα φυλασσεται κ σε κλειστο μερος!

Λοιπον...για να μην σας κουραζω...compass ή ενα μικρο φουσκωτο μεχρι 3,80 με γαστρα ειτε πλαστικη ειτε φουσκωτη ,

για να καλυψει αυτες τις λιγες αναγκες μου? (κ του χρονου βλεπουμε πρωτα ο Θεος!)

...αυτο το χερακι εχει μονο σημασια!

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων

Περιοχή
    Πειραιας - Μηλος
    Rides
    1

Προεπιλογή

Προσωπικα θα επαιρνα το πολιεστερικο γιατι θα το ηθελα και για να ψαρευω πραγμα που το φουσκωτο δε σου δινει την δυνατοτητα.
    Ετσι και αλλιως εσυ με καιρο δε προκειται να βγεις για να πω πως το φουσκωτο θα σου ηταν πιο χρησιμο το ψαρεματακι ομως μπορει και να το ριξεις...
    www.deepbluebeachbar.com

Deep Blue, Paliochori, Milos HD 360º Virtual Tours:
    360º HD Εικονικές Περιηγήσεις:
    ************** Click on the link: ****************
    https://www.paliochori.com/vt/deepblue

Instagram

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Vasilis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Eυχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!

Οτιδηποτε σε προβληματιζει , καλο ειναι να παιρνεις γνωμες πριν αποφασισεις για αυτο κ γω ανοιξα το ζητημα εδω!

Λοιπον...

Διπλωμα εχω!
    Απο Θαλασσα φυσικα ΔΕΝ κατεχω

Ιουνιο με αρχες Σεπτεμβρη ,ειναι η σκεψη μου να υπαρχει ενα βαρκακι για να μπορουμε να κανουμε μια βολτα,ενα ψαρεματακι με καθετη αιντε κ ενα σκι μετα της συζυγου που το λατρευει...συγκεκριμενα αυτο με το ενα πεδιλο (δεν ξερω καν πως το λενε)

Αν υπηρχαν τα λ7 ,χωρις σκεψη θα χτυπουσα ενα 6 μετρο φουσκωτο με κινητηρα αρκετα δυνατο (μιας κ δεν θα μας ενδιεφερε κ η βενζινη)

ή

ενα πολυεστερικο καμπινατο για να εχουμε κ την βολη μας σε κοντινες εξορμησεις!

ΟΜΩΣ

γ@μω το ΔΝΤ , μας αλλαξε κ εδω τα σχεδια!!!

Ετσι προβληματιζομαι στον αν πρεπει το ΠΡΩΤΟ μου σκαφακι να ειναι φουσκωτο ή πολυεστερικο σαν το compass!!!

Φανταζει πολυτελεια να μπορω να παρω κατι απο τα πρωτα που ανεφερα μεχρι του χρονου μιας κ υπαρχουν αλλες προτεραιοτητες

Για να φυγει η κ@υλα ομως , πρεπει να παρω κατι φετος...χαχαχα

Το compass λοιπον...θα μπορουσε να τραβηξει (με 40αρα μιας κ την παιρνει) μια σανιδα του σκι (με ανθρωπο φυσικα?) ή θα περιοριστω σε μια κοντινη βολτιτσα με καλο ανεμο για μπανακι κ ψαρεματακι?

Σαφως τα φουσκωτα ειναι πολυ πιο ελαφρια...ετσι με μια μικροτερη μηχανη εχεις καλυτερες αποδοσεις!

Το compass ομως μου φαινεται αρκετα ικανοποιητικο για τα θελω μου

Φανταζομαι οτι αν μενει μεσα 3 μηνες το καλοκαιρι ,δεν παθαινει κατι ε?

Σαφως η συντηρηση θα γινεται το χειμωνα κ θα φυλασσεται κ σε κλειστο μερος!

Λοιπον...για να μην σας κουραζω...compass ή ενα μικρο φουσκωτο μεχρι 3,80 με γαστρα ειτε πλαστικη ειτε φουσκωτη ,

για να καλυψει αυτες τις λιγες αναγκες μου? (κ του χρονου βλεπουμε πρωτα ο Θεος!)

Οτι και να σου πουμε το εχεις αποφασισει.....
    Αν ειναι το πλαστικο να το βαλεις 3 μηνες στο νερο και να μην το βγαζεις εξω, τοτε θελει μουραβια απο κατω οπωσδηποτε!!!! και για να σου προτεινω αυτη που βαζω εγω....θα παρεις με Τεφλον!!!! ειναι ακριβη αλλα δεν κοβει καθολου μιλια!!!

Περιοχή
    Πειραιας - Μηλος
    Rides
    1

Προεπιλογή

Με 40ρα μηχανη συμπεθερε και με μονο πεδιλο να σηκωθει σε βλεπω χλωμο !!!
    Η κορη σου μπορει η γυναικα σου δεν υπαρχει περιπτωση αλλα ακομα και για 2πλο παλι αδυνατο το βρισκω η μηχανη ειναι πολυ μικρη.
    www.deepbluebeachbar.com

Deep Blue, Paliochori, Milos HD 360º Virtual Tours:
    360º HD Εικονικές Περιηγήσεις:
    ************** Click on the link: ****************
    https://www.paliochori.com/vt/deepblue

Instagram

13. The Following User Says Thank You to deepBLUE For This Useful Post:

Nino (13-08-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο deepBLUE Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με 40ρα μηχανη συμπεθερε και με μονο πεδιλο να σηκωθει σε βλεπω χλωμο !!!
    Η κορη σου μπορει η γυναικα σου δεν υπαρχει περιπτωση αλλα ακομα και για 2πλο παλι αδυνατο το βρισκω η μηχανη ειναι πολυ μικρη.
    Ααααα δε το προσεξα οτι θελει να σηκωνει μονοσκι με την 40αρα

Βασιλη θες τουλαχιστον 100αρα για να σηκωσεις μονοσκι.......και παλι ισως δυσκολευτει....

Σελίδα 1 από 10 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP