Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 22

Θέμα: ΦΑΝΟΠΟΙΙΑ/ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    ATHENS-GREECE
    Rides
    1

Cool ΦΑΝΟΠΟΙΙΑ/ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Ανοιγω αυτο το topic για να αναλυσουμε και να ενημερωθουμε ολοι μας για ενα θεμα που για πολλους ειναι ταμπου.

Ειτε μετα απο καποια ατυχια ειτε για να δωσουμε ''νεα πνοη'' σε ενα παλαιο,γερασμενο,ταλαιπωρη μενο οχημα θα πρεπει να απευθυνθουμε σε φανοποιο-βαφεα.

Τα 2 αυτα επαγγελματα στη χωρα μας γνωριζουν μεγαλη ανθηση μιας και προκειται για χειρονακτικη εργασια-παροχη υπηρεσιας κατα κυριο λογο που αφηνει το περιθωριο για υψηλες χρεωσεις/αμοιβη απο καποιους κακους επαγγελματιες πολλες φορες.

Λιγο η αστυφιλια στη χωρα μας (5 εκατ κατοικοι στο λεκανοπεδιο προφανως και τα ατυχηματα θα ειναι πολλα στατιστικα με τοσα αυτοκινητα),λιγο η ανθηση του κλασσικου αυτοκινητου τα τελευταια χρονια (αναπαλαιωσεις κτλ) το επαγγελμα αυτο εχει βρεθει στο επικεντρο του ενδιαφεροντος.

Για εμενα ευτυχως ηταν αχρειαστοι εκτος απο θεματα αισθητικης φυσεως αλλα απο μικρος μου αρεσε (δεν ξερω γιατι) να δινω ''νεα πνοη'' σε οτιδηποτε γερασμενο πανω στα αμαξια μου.Αυτη η μανια να το κραταω οσο πιο κοντα στην εργοστασιακη κατασταση (ακομα και στο Μ3 Ε46 με 40.000χλμ αλλαζα τιμονια/λεβιεδες απλα να ειναι καινουργια οπως πολλοι εδω μεσα)

Αυτη η μανια εγινε ψυχωση με την αποκτηση της Μ3 Ε30 και ετσι εχω αρχισει και εμβαθυνω στο χωρο αρκετα.Στο παρελθον εχω διαβασει και μελετησει 4 βιβλια ελληνων καθηγητων των αντιστοιχων σχολων (αμαξοποιια/βαφη) και σιγα-σιγα εκπαιδευσα και το ματι μου στην ευρεση ξαναβαμμενων κομματιων/χτυπηματων κτλ.Προσφατα ξεκινησα να ψαχνω για την ανακατασκευη της Μ3 Ε30 και μια μερα βρεθηκα σε ενα απο τα καλυτερα φανοποιια της Αθηνας κα ενα απο τα καλυτερα της Ελλαδας.Εκει ετυχε να δω Ferrari/Bentley να επισκευαζεται διπλα-διπλα με Fiat-ακι του 1970 στο οποιο φτιαχνανε το ενα μπροστινο ραμφος στο χερι με μεταλλουργο λογω αδυναμιας ευρεσης μεταχειρισμενου ανταλλακτικου αλλα και καινουργιου.Οταν ο τεχνικος με καλεσε να βρω ποιο ειναι το γνησιο και ποιο ειναι στο χερι εμεινα με το στομα ανοιχτο.....σχεδον αδυνατο να το ξεχωρισω.

Μετα απο συζητησεις με γνωστους και φιλους εφθασα στο συμπερασμα οτι μερικα πραγματα σε αυτο το χωρο ειναι τεχνη....καλλιτεχνια καλυτερα,απο τη βαφη που φθανει την τελειοτητα του εργοστασιου μεχρι την εξ-ολοκληρου κατασκευη αυτοκινητου απο την αρχη.

Σιγουρα σε χωρες του εξωτερικου τα πραγματα ειναι πολυ μπροστα,αμμοβολες συγχρονου τυπου,''μπανιερες'' βυθισης ολοκληρου του σασι (εδω δεν υπαρχει απο οτι ξερω) και αλλα πολλα.

Θα ηθελα την αποψη σας πανω σε αυτο το θεμα,αν εχετε εμπειριες στο παρελθον και αν υπαρχουν φωτο ή καποια link για να τα συζητησουμε ολοι μαζι.

Για καποιους λοιπον ενα φτερο αλλαγμενο ειναι ζητημα ''μεσανατολικο'' η αληθεια ομως με τη συγχρονη εξελιξη των 2 παραπανω επαγγελματων ειναι τελειως διαφορετικη

www.mat.fi

διαβαστε-κλαψτε-ξενερωστε-μελαγχοληστε για το τι κανει η γνωση-το ταλεντο και τα EUROS φυσικα,περιμενω τις αποψεις σας.
    insane in the ///Midbrain

2. The Following 13 Users Say Thank You to m_power_lunatic For This Useful Post:

120ie87 (01-02-12), A8hnaios (03-09-11), BILL007 (19-08-12), bill_m3 (03-09-11), Konstantinos E60 (03-09-11), kplc16 (04-09-11), Monsta (03-09-11), nikos1400 (03-09-11), Panos 316T (03-09-11), S8N (01-02-12), Stathis (03-09-11), Vasilis (01-02-12), z3outofmind (05-09-11)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP