Με αφορμη το dyno-day που πραγματοποιηθηκε προσφατα,σκεφτηκα να συγκεντρωθουν αποτελεσματα δυναμομετρησεων της σειρας 1 και συμφωνα με τι αλλαγες-μετατροπες εχουν προκυψει αυτα,να γινουν συγκρισεις σε σχεση με πριν κ μετα,αναφεροντας λεπτομερειες βελτιωσεων-μετατροπων.
Λοιπον,ξεκιναω πρωτος.
Η πρωτη προσπαθεια να αλλαξω λιγο την εξαγωγη του ασσου μου,116i,με θεωρητικη ιπποδυναμη στροφαλου 122 αλογα,ηταν να αλλαξω το μεσαιο κ το τελικο καζανι.
Κατεληξα σε χειροποιητα,το μεσαιο το πηρα ελαφρως μεταχειρισμενο απο εναν φιλο μου,χωρις να γνωριζω τις ακριβεις διαστασεις του,οπτικα φαινοταν οτι ηταν μια χαρα για τη σωληνα που εχει το δικο μου,ενω το τελικο φτιαχτηκε ακριβως για το αυτ/το μου.
Στην πρωτη δυναμομετρηση που εγινε ειχα τα παρακατω αποτελεσματα οπως φαινονται στο πρωτο διαγραμμα απο αριστερα.
Απογοητευμενος και προσπαθωντας να βρω τι φταιει για την απωλεια ροπης και συγχρονως ιπποδυναμης,ανακαλυψα οτι το μεσαιο καζανι ηταν 48αρι με διογκωμενα ακρα για να μπει στο προηγουμενο αυτ/το,ενω η σωληνα του δικου μου ειναι 60αρα,με αποτελεσμα τα καυσαερια να μην φευγουν,κ το αυτ/το να ειναι "πνιγμενο"!!!
Αλλαξα το μεσαιο με 60αρι καζανι,η διαφορα στο δρομο αισθητη,αλλα ηθελα να δω τελικα αν οντως βελτιωθηκε η ροπη κ κατα ποσο,γι'αυτο πηγα σημερα για δυναμομετρηση στο ιδιο δυναμομετρο κ ειδα οτι η κατασταση βελτιωθηκε,οπως βλεπετε κ εσεις στο δευτερο διαγραμμα,πραγμα που με χαροποιησε καθοτι διορθωθηκε αρκετα το προβληματακι της ροπης,οσον αφορα τα νουμερα της πραγματικης ιπποδυναμης δεν με απασχολουν τοσο,μια γενικη ιδεα πλεον υπαρχει...