Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 18

Θέμα: Πρόβλημα με 1.18d..

Rides
    0

Unhappy Πρόβλημα με 1.18d..

Θα προσπαθήσω να μην μπω σε πολλες λεπτομέρειες για να μην σας κουράσω.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο το Ε81, 1.18d (N47 με 83.000 χλμ) ο κινητήρας είχε αρχίσει να μην αποδίδει όπως στις αρχές και να κολλάει η επαναφορά του τιμονιού. Αφού γύρισα κάποιες αντιπροσωπίες (με το γνωστό... "δεν βλέπουμε κάτι στο διαγνωστικό!"), αποφάσισα (μετά από τόσα θετικά σχόλια από κάποιους εδώ μέσα) να πάω στην Καλλιθέα στον Σίττα-Φλασκή.

Στο πρόβλημα: το διαγνωστικό δεν εμφανίζει κάτι, το αυτοκίνητο όμως ψόφιο ως τις 2200-2300 σ.α.λ. (στις 2500 σ.α.λ. ζωντανεύει με "κλωτσιά") και η επαναφορά του τιμονιού να κολλάει (μετά τα 70-80 περίπου χλμ/ώρα)
    Το αυτοκίνητο τελικά έμεινε μέσα στο συνεργείο και σαν εργασίες: η αλλαγή τουρμπίνας ή/και εγκεφάλου για να τσεκάρουν αν ευθύνεται κάτι από αυτά.
    Ομολογώ ότι δεν περίμενα κάτι τόσο σοβαρό. Εγώ στο μυαλό μου είχα κάτι σαν καθάρισμα swirl flips ή μπεκ ή κάτι άλλο σε προληπτικό κυρίως επίπεδο από τη στιγμή που αλλαγές λαδιών έκανα κάθε περίπου 12.000 χλμ (μόνο castrol edge) και φίλτρα αέρα και πετρελαίου, χωρίς να προβλέπονται, αλλαγή κάθε 40.000 χλμ.
    Το καλό είναι ότι το αυτοκίνητο είναι ακόμη στην εγγύηση.

Θα σας κρατάω ενήμερους για την εξέλιξη που ελπίζω να μην πάρει πολύ χρόνο. Οποιεσδήποτε προτάσεις ή υποθέσεις για το τί μπορεί να ευθύνεται, δεκτές.

Υ.Γ.: Το προσωπικό πολύ φιλικό και ευγενικό πρέπει να αναφέρω.

Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ + ΣΕΡΡΕΣ
    Rides
    1

Προεπιλογή

πριν κανεις οτιδηποτε κανε αναβαθμιση τον εγκεφαλο...ελεγξε βαλβιδα egr και οπως ειπες και εσυ τσεκαρε τα φλιπς..εχει προσεξει αλλαγη στον ηχο του κινητηρα?

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Bρίσκω λίγο απίθανο να έχει σχέση το κόλλημα στην επαναφορά του τιμονιού με την τουρμπίνα ή κάποιο εγκέφαλο. Είναι servotronic? (pardon my ignorance)

Κολλάει όταν επαναφέρει και από δεξιά και από αριστερά, ή μόνο από τη μία το παρατηρείς?? Σε μικρότερες ταχύτητες από τα 80χλμ δηλαδή δουλεύει σωστά?

Rides
    0

Προεπιλογή

E 46: και εμένα προς εκεί μου πάει το μυαλό, αλλά τί να πώ, περιμένω να δω τα αποτελέσματα. Αναβάθμιση έχει γίνει, τζίφος. Ο ήχος, όχι δεν έχει αλλάξει.
    NickE60: μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά: άλλο το ένα πρόβλημα και άλλο το τιμόνι, εντελώς ξεχωριστά το ένα από το άλλο. Και ναι το εμφανίζει και από τις δύο μεριές και σε μικρότερες ταχύτητες δουλεύει καλά. πχ δεξιά στροφή, έπειτα στην ευθεία ΜΕΤΑ την επαναφορά κόβει αριστερά (σαν να συνεχίζει να λειτουργεί η επαναφορά και στην ευθεία)και το αντίστροφο όταν η στροφή είναι αριστερή. Τι να πω, περίεργο το ξέρω αλλά αυτό μου κάνει.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη citty : 13-06-10 στις 22:26

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

χμμ όντως περίεργο, από ευθυγράμμιση τι λέει? έχεις κάνει πρόσφατα?

Rides
    0

Προεπιλογή

Ευθυγράμμιση όχι δεν έχω κάνει, όμως δεν είναι ότι τραβάει αλλά σαν μια δύναμη να προσπαθεί να στρίψει το τιμόνι και μόνο αν το κρατάς στην ευθεία, πάει ευθεία, μέχρι να ξαναπάρω -απότομα- άλλη στροφή οπότε ξεμπλοκάρει! Το έκανε όμως από την αρχή που το πήρα.
    Για να σας προλάβω, λάστιχα καινούρια.

Rides
    0

Προεπιλογή

Για δες τις ανακλησεις.
    Κατι ειχαν αυτα θυμαμαι.
    Τρομπα ηταν; Κατι τετοιο.

Rides
    0

Προεπιλογή

Που μπορώ να τσεκάρω τις ανακλήσεις;

Rides
    0

Προεπιλογή

Στο συνεργειο.
    Με αριθμο κινητηρα και αριθμο πλαισιου.
    Αλλιως βαζεις bmw recall 1 series στο google και αρχιζεις διαβασμα

Rides
    0

Προεπιλογή

Αν υπάρχει ανάκληση, στο συγκεκριμένο συνεργείο που βρίσκεται ήδη το αυτοκίνητο, δεν θα το βρουν;
    Από ότι γνωρίζω, ανάκληση είχε η κρεμαγιέρα σε κάποια σειρά 1, το δικό μου όμως δεν ήταν μέσα σε αυτά. Είδωμεν...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP