-
BMW E46 N40 κινητήρας καίει λάδια
Καλησπέρα, αν και το θέμα έχει αναφερθεί τόσο εδώ όσο και σε άλλα forum, θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας.
Έχω μία bmw E46, 316, με κινητήρα Ν40. Το αυτοκίνητο έχει 164.000 χλμ. Και είναι δωδεκαετίας.
Το αυτοκίνητο το πήγαινα μέχρι και τα 130.000 χλμ σε αντιπροσωπία της bmw για σερβις, οπότε και πρώτη φορά το πήγα εκτός αντιπροσωπίας. Ενώ μέχρι τότε μου έβαζαν λάδια 5-30, έβαλα από άγνοια μου τα 10-40 της bmw. Στις 140.000, όταν και πήγα για αλλαγή λαδιών είχα χάσει για πρώτη φορά 1 λιτρο. Στα επόμενα 20.000 χλμ. έχανα 1λιτρο αρχικά κάθε 5.000 χλμ και στο τέλος στα 3.000 χλμ, (σέρβις στα 10.000 χλμ κανονικά με 10-40).
Λίγα χλμ πριν το σέρβις των 160.000 και αφού συμπλήρωσα λάδι, έκανα μία διαδρομή 200 χλμ. και ο κινητήρας δεν δούλευε σωστά. Στα 200 χλμ μου άναψε ένδειξη λαδιού (κόκκινη) και κινητήρα. Το πήγα σε συνεργείο και το διαγνωστικό έδειξε κακή λειτουργία τριών κυλίνδρων ενώ το λάδι είχε ασφαλώς καεί. Έβαλα λάδι 5-40 και πάλι στα 1.500 χλμ. χρειάστηκε να συμπληρώσω 1 λίτρο. Ξαναέκανα αλλαγή λαδιού με 5-30, αυτή τη φορά και άλλαξα κάποιες τσιμούχες στο φίλτρο λαδιού, και εκεί γύρω (δεν ξέρω να εξηγήσω ακριβώς) ενώ μου έβαλαν ένα ενισχυτικό λαδιού και αντισμόκ. Και πάλι στα 1.600 χλμ. απώλεια ενός λίτρου.
Τι μπορεί να φταίει; Η χρησιμοποίηση λαδιού 10-40 μπορεί να μου έκανε κάποια ζημιά; Και τι ζημιά;
Διαρροή μεγάλη (εννοώ κάποια κηλίδα από κάτω) δεν έχω. Η εξάτμιση πριν το αντισμόκ έβγαζε καπνό, νομίζω άσπρο (δεν είμαι σίγουρος για το χρώμα), τώρα δεν καπνίζει. Επίσης όσο το πήγαινα για σέρβις σε αντιπροσωπεία, δυστυχώς, άκουγα ότι μου έλεγαν για την αλλαγή των λαδιών στα 20.000 χλμ…
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP