Οπως λεει και ο τιτλος ,εχω αναγκη να μαθω τι τελικα πρεπει να κανω,για να λυσω τα προβληματα που εχω, με τον αυτονομο λεβητα φυσ.αεριου.

Κατ'αρχην η μαρκα του ειναι Ιταλικη (Sime)και ηταν ηδη τοποθετημενος οταν αγορασα το 2005 το διαμερισμα.

Μετα απο δυο χρονια χρησης και επειδη βαρεθηκαμε να βγαινουμε μερα παρα μερα για να ανοιξουμε ενα βαλβιδακι αναπληρωσης νερου, αποφασισαμε μαζι με 2 γειτονες, να κανουμε τοποθετηση και οι τρεις αυτοματο πληρωτη νερου!!!...150 ευρω, μαζι με εργασια, εκαστος!!!

...δυστυχως ομως, ο μαστορας που ηρθε για την παρεμβαση του αυτ.πληρωτη νερου,την εκανε με χαλκοσωληνες!!!! οι οποιοι στη συνεχεια,απο οτι μου ειπε 2ος υδραυλικος, δημιουργησε σκουρια εσωτερικα των θερμαντικων σωματων!!!

...αποτελεσμα?...να εχουν τρυπησει μεχρι στιγμης και απο το 2009 και επειτα, 4 απο τα 7 θερμ.σωματα!!!!.... 100ευρω "ζημια" εκαστο!!!

..ο 2ος υδραυλικος λοιπον,μου λεει η μονο σωτηρια στην @#$$%ια του 1ου ειναι να αντικαταστησουμε τους χαλκοσωληνες με σπιραλ πλαστικους,σαν αυτους που συνδεουν τις βρυσες τελος παντων και να παρεμβαλουμε και ενα συστημα με ανοδιο!!!αυτο και καναμε με 150 ευρω η νεα εγκατασταση!!!

.....απορω που ο 1ος εκανε σχεδον 5 ωρες με τους χαλκοσωληνες,τον εφαγε και η παγωνια εκει εξω....τον λυπηθηκα κιολας που παιδευτικε τοσο πολυ, ενω ο 2ος σε μιση ωρα ηταν ετοιμος!!!

....ενας 3ος υδραυλικος ειδικευμενος στους ιταλικους λεβητες, που ηρθε φετος για συντηρηση ,μετα απο συστασεις του 2ου υδραυλικου, εχει αλλη αποψη περι του θεματος μου!!!!

...αυτο που χρειαζομαι λεει,ειναι διαχωριστης σωματιδιων,κατι σαν φιλτρο νερου δηλαδη,αφου η ζημια εγινε και δεν προκειτε να καθαρισει το κυκλωμα το ανοδιο,απλα θα καθυστερει λιγο παραπανω την επερχομενη καταστροφη των θερμ.σωματων!!!!

...βεβαια το πιο σωστο που μου ειπε,ειναι οτι ειναι μεγαλη βλακεια εξ αρχης που βαλαμε αυτομ.αναπληρωση, αφου εαν υπαρχει διαρροη, το συστημα αντιλαμβανεται ελλειψη και χωρις "νοημοσυνη" θα στελνει νερο αβερτα....οταν θα παρεις χαμπαρι που ειναι η διαρροη θα εχεις καταστρεψει αρκετα πραγματα!!!!......σωστο ακουγεται και αυτο,αλλα απο την αλλη,τι? θα βγαινω καθε μερα να κοιταω το ρολογακι της πιεσης νερου ?

Τελος παντων,πειτε μου καποιος εαν γνωριζει τι πρεπει να κανω στη συνεχεια!!!!