Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 1 από 1

Θέμα: Παγκόσμια ημέρα Ελληνικού βιβλίου στην Νέα Υόρκη

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1
    Εγγραφή
    15-05-11
    Περιοχή
    Garden State
    Ηλικία
    62
    Μηνύματα
    3.616
    Thanked
    11510
    Rides
    2

    Προεπιλογή Παγκόσμια ημέρα Ελληνικού βιβλίου στην Νέα Υόρκη



    Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιβλίου στις 23 Απριλίου, ο σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης διοργάνωσε το Σάββατο στην Αστόρια, στο κέντρο δηλαδή που χτυπά η καρδιά του Ελληνισμού, το πρώτο Φεστιβάλ ελληνικού βιβλίου, αποκλειστικά Ελλήνων συγγραφέων της Διασποράς στις ΗΠΑ.
    Η διοργάνωση ξεκίνησε από ο μεσημέρι σε σχολικό κτίριο του Αγίου Δημητρίου και έληξε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, το οποίο επισκέφτηκαν σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότεροι από 500 επισκέπτες, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αναγνώσεις από κείμενα των συγγραφέων που έλαβαν μέρος, είτε από τους ίδιους είτε από άλλους.
    Το πρώτο Φεστιβάλ βιβλίου τίμησε με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ την διοργάνωση πλαισίωσε η γνωστή Αρχιεπισκοπική χορωδία πουτραγούδησε γνωστά τραγούδια Ελλήνων ποιητών και στιχουργών όπως του Οδυσσέα Ελύτη.
    Στο Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα βιβλία τους περισσότεροι από 30 επώνυμοι και διακεκριμένοι Έλληνες συγγραφείς, που διαβιούν εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών παρουσιάστηκαν τα βιβλία του Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος ως γνωστόν έχει συγγράψει ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων με επίκεντρο εθνικά θέματα (ΊΜΙΑ, αρχεία Κίσιγκερ, το σχέδιο Ανάν κτλ), αλλά και βιβλία διεθνούς ενδιαφέροντος όπως το σεμινάριο της Ρώμης.
    Επίσης της Ιουστίνης Φραγκούλης, η οποία έγινε γνωστή μέσα από το πρώτη της βιβλίο με τίτλο «Η μοναξιά ενός ασυμβίβαστου», το οποίο αφορούσε την ταραγμένη περίοδο στην Εκκλησία της Αμερικής, του πρώην αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνα και μια σειρά άλλων πετυχημένων βιβλίων όπως η βιογραφία της μητέρας του γνωστού Ελληνοαμερικανού Επιχειρηματία, Γιάννη Κατσιματίδη, «για την Αγάπη των άλλων» από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
    Τέλος παρουσιάστηκαν έργα και άλλων καταξιωμένων συγγραφέων, όπως του καθηγητή Νικόλαου Αλεξίου, ο οποίος διδάσκει στο Queens College, της Δρ. Κατερίνας Ανδριώτη , του Τάσου Μουσάζκη, της Ειρήνης Αρχολέκα, του Νικόλαου Μπαμπάνη, του Σπύρου Δαρσινού και μια σειρά άλλων εκλεκτών διακεκριμένων Ελλήνων συγγραφέων, πρώτης γενιάς μετανάστες στις ΗΠΑ.

    Κεντρικό αφιέρωμα στο βιβλίο «για την Αγάπη των Άλλων» της Ιουστίνης Φραγκούλη, το οποίο πραγματεύεται την ζωή της κυρά Δέσποινας, τη Μητέρα του γνωστού και πετυχημένου Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Γιάννη Κατσιματίδη. Το απόσπασμα της συγκεκριμένης εκδήλωσης άνοιξε η ανταποκρίτρια σε γνωστά ελληνικά ΜΜΕ, Δέσποινα Συριοπούλου, ενώ η διακεκριμένη ομογενής, Όλγα Ζήση, διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο «για την Αγάπη των Άλλων»

    usa.greekreporter.gr






    Become the person you would want to have as a friend yourself!!!!!

  2. The Following 2 Users Say Thank You to Eleni For This Useful Post:

    535xi (29-04-12), VanVIC (29-04-12)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP