-
Project: 997 4S vs Scotch Brite
Μερικά ενδιαφέροντα προτζεκτάκια αυτή τη βδομάδα σπάνε τη μονοτονία της τοπικής επισκευής και της 'τυπικής' περιποίησης.
Ένα από αυτά ήταν και το παρακάτω 997, το οποίο αγοράστηκε πρόσφατα μεταχειρισμένο.
Η κουβέντα στο τηλέφωνο είχε ως εξής:
- Έλα Κώστα, πήρα ένα λευκό 997 και θέλει ένα γυάλισμα.
- Ωραία, καλορίζικο, τι έχει ?
- Τίποτα μωρέ, κάτι 'αραχνίτσες' που φαίνονται λίγο έντονα στα φώτα.
- 
Λέω από μέσα μου, λευκό είναι, κλασική αραχνίτσα από πλυντήρια θα έχει, θα κάνουμε ένα ελαφρύ γυαλισματάκι και θα γίνει τΖάμι το εργαλείο.
Noooooooooot !!!!!!
Μόλις σκάει μύτη και κατεβαίνω να το δω, παθαίνω το πρώτο εγκεφαλικό από τα 5 μέτρα !!! Πλησιάζω, και ΟΛΟ μα ΟΛΟ το αυτοκίνητο είναι τριμένο με scotch brite !!!!!!!!!!!!!!!!! 
Σε πολλά σημεία με ιδιαίτερο πάθος, προφανώς από τη προσπάθεια να αφαιρεθούν κουτσουλιές / ρετσίνια. Στην αφή με το χέρι και στα σημεία που είχε γίνει και η χοντρή ζημιά, δεν ένιωθες καν το βερνίκι, άκουγες μόνο ένα χχρρρρρ καθώς χάιδευες την επιφάνεια. Έτοιμο για βάψιμο δηλαδή.
Ειλικρινά είχα καιρό να δω τέτοια ζημιά.
Οι εξαιρετικές μου φωτογραφίες λένε μόνο τη μισή αλήθεια. Λόγω κάποιων άλλων project που τρέχουν αυτές τις μέρες στο μαγαζί, αφιέρωσα ένα μεγάλο χώρο στο 997 ώστε να είναι μόνο του και να έχω και την άνεση των κινήσεων με τα πολλά μέτρα καλώδιο / λάστιχα αέρα / λάμπες. Ο συγκεκριμένος όμως χώρος έχει κανονικό φωτισμό (λάμπες φθωρίου) και όχι hqi που χρειάζομαι για το γυάλισμα. Έτσι επιστράτευσα τον αγαπημένο μου φορητό προβολέα με λάμπα hqi 150w για να βλέπω τι κάνω.
Αρχικά οι μετρήσεις. Δυστυχώς το παχύμετρο έμεινε από μπαταρία τη 2η μέρα και δε πρόφτασα να σας βγάλω φωτό από τα νούμερα. Πάντως οι ενδείξεις που πήρα στα 'ζόρικα' σημεία, ήταν πολύ κοντά στο 100, σε ορισμένα και λίγο πιο κάτω. Ενώ λοιπόν είχα σκοπό να ξεκινήσω με μικρότερο νούμερο από 2000 στο καταπληκτικό βερνίκι της Porsche, αρκέστηκα μόνο σε αυτό (βλέπε project στο Ε90 320 του Ptbulllllzzz). Το 2000 όμως τρίβει σαφώς πιο απαλά από το scotch brite. Τα αποτελέσματα που θα δείτε στο τέλος είναι η μέρα με τη νύχτα, αλλά far from perfect. Θα έλεγα ένα 85-90%. Απλά είπαμε ν αφήσουμε και λίγο βερνίκι πάνω στ αυτοκίνητο. Το επόμενο στάδιο δυστυχώς, είναι το βάψιμο.
Καλημέρα 997. 
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Monsta : 18-01-12 στις 14:21
-
The Following 4 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:
120ie87 (18-01-12), nikos valvetronic (18-01-12), Ptboul (19-01-12), zaharias (18-01-12)
Ετικέτες Θέματος
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP