Ενα πολυ χρησιμο εργαλειο για να υπολογιζουμε τα εξοδα τελωνειων για εισαγωγες απο ΗΠΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ-ΚΙΝΑ-ΙΝΔΙΑ-ΧΟΝΚ ΚΟΝΓΚ :thumbsup::thumbsup:
https://www.dutycalculator.com/
Printable View
Ενα πολυ χρησιμο εργαλειο για να υπολογιζουμε τα εξοδα τελωνειων για εισαγωγες απο ΗΠΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ-ΚΙΝΑ-ΙΝΔΙΑ-ΧΟΝΚ ΚΟΝΓΚ :thumbsup::thumbsup:
https://www.dutycalculator.com/
Είναι accurrate?
Γιάννη να πούμε ότι υπάρχει κ ένα site που στέλνεις σ αυτούς τα πράγματά σου και εν συνεχεία αυτή στα αποστέλλουν ως "δώρο" σε σένα αλλά δεν το θυμάμαι τώρα...
:shok:
Ωπα !
Χασαμε επεισοδια ??
Ποιος ειναι αυτος ο Ζ4 DCT ???
:think:
Μμμμμ....οχι, λαθος.
Εσυ εισαι ο ΓΙΑΝΝΗΣ, οχι ο Z4 DCT...
:offtopic:
Πολύ βολικό, αλλά με ένα υπολογισμό που έκανα (ζάντες που έφερα πέρυσι) μου το βγαλε αρκετά πιο ακριβά (+450) απ όσο πλήρωσα.
Γαμώτο ακόμη ψάχνω να βρω το άλλο site...
Κοιτα, απο αμερικη πλεον αμα δεν ειναι συνεργασιμος ο πωλητης, ετσι ωστε να στο στειλει αρκετα υποτιμολογημενο και σαν δωρο η σαν δειγμα......το τελωνειο και τα τελωνιακα εξοδα ξυριζουν......
Φίλε μου Κώστα αυτό είναι μύθος........:whistle::whistle:
Ο τελωνειακός που κάνει αυτή τη χαμαλοδουλειά είναι ένας και με βάρδια και είναι συνήθως στο ελληνικό ταχυδρομείο οπότε οι άλλοι κάνουν πάρτυ............thumbthumbthumb
Υ.Γ. Κώστα αν θες να τα πούμε ποιο αναλυτικά στείλε ένα pm.........
Εγώ ξέρω ότι με ups περνάνε ολα και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Για μικρά δέματα μεγάλης αξίας με υποτιμολογηση η σαν δώρο είναι στο χέρι του τελωνειακου να του βάλει φόρο. Αν όμως είναι κάτι μεγάλο όπως μια εξατμιση :whistle: τότε ο φόρος είναι σίγουρος.
Μιχαλη εξηγησε μας αν θες γιατι μας ενδιαφερει thumb
Επίσης να έχετε υπ όψιν οτι το Βενιζέλος ειναι πολυ ακριβό αεροδρόμια στην περίπτωση που θα εκτελωνίσετε. Πχ μία διατακτικη στο Βενιζέλος ειναι 70 ευρώ και στο Μακεδονία 14.
Και όπως προαναφέρατε, μακριά απο FEDEX η οποία έχει συνεργαζόμενους εκτελωνιστές και γινεται Ο χαμός απο τιμές. Εκβιάζουν κανονικότατα δεδομένου ότι τα εμπορεύματα ειναι πληρωμένα ήδη και πολύ ακριβό για να γυρίσουν πίσω.
Εχω πάρει απο την Αμερική πράγματα καμιά δεκαριά φορές. 2 απο αυτες fedex και ups, οι αλλες με USPS. Ολες οι αποστολές με USPS πέρασαν κανονικά και ήρθαν σπίτι χωρίς έξτρα χρέωση.
Κανονικες τιμες, το τελευταιο $360.
Και ογκος?
Αυτη τη βδομαδα παρελαβα μεσαιου μεγεθους κουτα απο Αμερικη, το τιμολογιο γυρω στα 350$, αλλα φοβηθηκα μη και το σταματησουν και πληρωνω τσαμπα κερατιατικα και ετσι το δηλωσε ο Αμερικανος 45$.
Απο τη μια ολα καλα, απο την αλλη αποζημιωνεσαι για 45$ αν γινει κατι.. δεν ξερω τελικα ποιο ειναι το οριο για να μη πληρωσεις τελωνειο, ο καθενας δινει το δικο του γιατι..ετσι του ετυχε!
Θα ήθελα να μου πεις φίλε μου που είδες ότι κοστίζει 70 ευρώ στην Αθήνα και 14 σε εσάς......είμαι μπολύ περίεργος να δω το τιμολόγιο των 70 ευρώ γιατί σαν σύνολο ίσως είναι τόσα αλλά όχι όπως το λες....thumb
......καλό είναι πρίν πούμε κάτι σε ένα δημόσιο διάλογο να το σκεφτούμε αρκετά γιατί μπορεί να εκτεθείς και να εκθέσεις άτομα και καταστάσεις χωρίς να το θες......thumb
Πολλές φορές απο λάθος του αποστολέα, έφτασαν εμπορεύματά μου (απο τρίτες χώρες) αντι για τό Μακεδονία, στό ελευθέριος βενιζέλος.
Η διαφορά τιμής σε καθε εισαγωγη (πχ 20000 δολ.) ειναι 200 με 250 ευρω παραπάνω στόν Βενιζέλο.
παιδες ενας ξαδερφος ερχετε ελλαδα απο αμερικη Ν.Υ και λεει να φερει κ το αμαξι του εδω 330 κουπε 09 μοντ Ε92.. Να το εκτελωνισει? ποσο θα του κοστισει /? εγω του λεω ασε μη το κανεις πολλα τα λ7! ξερουμε ποσο θα του κοστισει ?
Υ.Γ πουλα το εκει του λεω....
Ναι, αν και δεν νομίζω να έχει σημασία.
Πάντως μεταξύ μας -αν και άσχετο με τον εκτελωνισμό των αυτοκινήτων- γενικότερα να ξέρετε πως το 95% των δεμάτων που έρχονται απο χώρες εκτός Ευρώπης, κρατούνται στο τελωνείο ανεξαρτήτως αξίας και courier εταιρείας. :whistle:
Ο αποστολέας τον έχει (τον αριθμό), αλλά υπάρχει μια περίπτωση το δέμα τελικά να έχει έρθει με αλλη φορτωτική. :wassat:
Με ποια εταιρεία σας το στέλνει, γνωρίζεις? Ίσως να μπορώ να βοηθήσω. :whistle:
Μόλις τους ξαναέστειλα e-mail να μου στείλουν αριθμό και εταιρία. Σε ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια σου :)