Αρχικό μήνυμα απο
chief
Νικο, επειδη και εμεις στην οικογενεια εχουμε προβλημα αναπηρίας με την αδελφή μου, μπορω να πω οτι αν και δεν ειναι ολα τέλεια, οτι το κρατος καταβαλει μεγαλες προσπαθεις για να ευκολίνει την ζωη σε ατομα με κινησιακα προβληματα. Μεχρι και χορηγια για οικιακη βοηθό εχουμε περα απο την συνταξη αναπηρίας.
Ο γιος μου γεννηθηκε με μειωμενη οραση . Βλεπει με τα γιαλλακια του 15% παρόλες τις προσπαθειες που εκανα και θα συνεχίζω να κανω για να του βελτειωσω την ζωη.
Ειναι 9 χρονων τωρα...Μεχρι και την ηλικία των 7 χρονων δεν αποταθηκα (γιατι πιστευα οτι θα του δημηουργουσα κομπλεξ) σε καμια υπηρησια. Ε, ηρθαν λειτουργοι του κρατους και μου επεβαλαν να τον δηλωσω γιατι δικαιουτε επιδομα αναπηριας. Απο τοτε παιρνει 820 ευρω τον μηνα τα οποια του καταθετω σε δικό του κλειστο λογαριασμο.
Τα περιστατικα που αναφερεις πιο πάνω μου προκαλουν ΝΕΥΡΑ. Εαν γινοταν παρομιο περιστατικο στην Κυπρο θα επεφτε ξυλο απο περαστικους ή οδηγους στον οποιοδηποτε θα εκανε παραβαση σε πεζο ή σε ατομο με κηνησιακά προβληματα.