Αρχικό μήνυμα απο
Monsta
Πέρα από τη πλάκα τώρα, το παν είναι να ξέρει ο σύντροφός μας πότε και πού να επεμβαίνει με το γονιό του, όταν η κατάσταση πάει να βγει εκτός ελέγχου.
Η ισορροπία αυτή είναι πολύ λεπτή υπόθεση και καλό είναι να μην εμπλέκονται γαμπροί και νύφες στη μέση. Ο γιος ή η κόρη στο κάτω κάτω έχουν να υποστηρίξουν και τη δική τους -πλέον- οικογένεια και είναι στο χέρι τους να κρατήσουν ένα 'επίπεδο'. Εγώ παλαιότερα σε δύο-τρεις περιπτώσεις ήθελα να μιλήσω, αλλά τώρα που το σκέφτομαι σαφώς και ήταν η καλύτερη επιλογή να κάνω τη πάπια, ενώ 'καθάρισε' η γυναίκα. Και αυτό είναι το σωστό. Γιατί και ως μεγαλύτεροι άνθρωποι αξίζουν τουλάχιστον το σεβασμό μας. Σίγουρα δεν ήταν εύκολο, αλλά έπρεπε να γίνει.
Πάντως κακά τα ψέμματα, η σχέση μάνας-γιου στην Ελλάδα (και σε άλλες Βαλκανικές χώρες) ακουμπάει τα όρια της υπερβολής μερικές φορές. Από την υπερβολική αγάπη και αδυναμία τους οι γονείς μας αρκετές φορές ξεφεύγουν από τα όρια και μπαίνουν στα χωράφια της νέας οικογένειας με καταστροφικά αποτελέσματα για αυτήν. Εγώ έχω χάσει τη μάνα μου πριν παντρευτώ, αλλά παρόμοια 'σκίρτσα' πήγε να μου κάνει ο πατέρας μου με τη νύφη του, μέχρι που του έκοψα τη φόρα.
Επίσης κάνα -δυο φορές έχω δει αυτή την εκπομπή 'Μια νύφη για το γιο μου' ή κάτι τέτοιο τεσπά, και μιλάμε είχα τόσα νεύρα με τις μάνες, αλλά κυρίως με τους γιους τους, που ήθελα να πηδήξω μέσα στη TV και να τους χαστουκίσω όλους μαζί. Έβλεπες εκεί 35 χρονών γομάρι και ρώταγε τη μαμά του........'Μαμά, πως σου φαίνεται η ....Ράνια???' και όταν έβγαιναν να φάνε παρέα και οι τρεις τους, η πεθερά έπερνε κανονικά το λόγο και άρχιζε το κύρηγμα στη κάθε κοπέλα....
Δε ξέρω αν ήταν στημένο για λόγους τηλεθέασης, αλλά είμαι σίγουρος ότι παρόμοια σενάρια δεν απέχουν ΚΑΘΟΛΟΥ από την ελληνική πραγματικότητα, δυστυχώς.