Η συνέχεια απο εδώ
Καλή ψήφο αυριο κ ας ελπίσουμε για το καλύτερο :original:
Printable View
Η συνέχεια απο εδώ
Καλή ψήφο αυριο κ ας ελπίσουμε για το καλύτερο :original:
Καλη ψηφο καρντασια
Opto
Χαιρετίσματα από Νέα Ζηλανδία. Εύχομαι αύριο να είναι μια καινούρια αρχή για την Ελλάδα.
Kαλο Βόλι παιδια..! :whistle:
Ενδοοικογενειακή δημοκρατική πολυφωνία στην οικογένεια σήμερα. 4 διαφορετικοί ψήφοι με κοινό παρονοναστή.:
Το έργο είναι μάπα και ένας μπινές βγάζει την κοπέλα απ τον βούρκο.
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Μάγκας ο Τσιπρας ... Κατάφερε να κάνει πάλι κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ ... Κ να συνεχίσει χωρίς να χρειάζεται συγκυβέρνηση με τους υπόλοιπους .
Δεν ξέρω γιατί τον ψήφισε ο κόσμος αυτή τη φορά, όμως δήλωσε : Έχουμε λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε τη συμφωνια .
https://www.protothema.gr/politics/a...vos-pirame-35/
Άντε καλή εβδομάδα να έχουμε .
ο λαός μίλησε!!!
χαχαχαχαχα. λένε πάντως ότι η αποχή άγγιξε το 44%. προσωπικά δεν μπορώ να το πιστέψω, παρόλο που στο δικό μου εκλογικό κέντρο ο κόσμος ήταν πάρα πολύ λίγος, ενώ άλλες χρονιές περίμενες σε ουρά.
τουλάχιστο είχαμε και ένα καλό. λαφαζάνης και η παρέα του πήρανε το μπούλο...
και ο λεβενταρος επιτελους δικαιωθηκε μετα απο τοσα χρονια αγωνα και μιντιακου μπουλινγκ
η γνωμη η δικια μου ειναι που του εκαναν
Εγω νομιζω οτι του εκαναν πλακα και τον λοιδωρουσαν.
Βοηθούσε και ο ίδιος ενίοτε
(στο 1:20)
https://www.youtube.com/watch?v=OXzZm6jxaKY
Δεν ειναι παντως και πολυ αθωα περιστερά... στο καναλι 67 που διατηρουσε γινόταν συχνα πυκνα πολυ καφρος.
συνηθως οταν καποιος δεχεται μπουλινγκ εχει καποια αδυναμια καποιο κουσουρι που πατανε εκει
και οταν καποιος το εντοπισει και ξεκινησει μετα δν εχει σταματημο
https://www.youtube.com/watch?t=5925&v=HslpPf86-eU
Μην περιμένετε βέβαια να δούμε τα ίδια σκηνικά. Δυστυχώς έχει "πέσει το μοτέρ" πλέον....
μαλλον εστρωσε το μοτερ θα ελεγα εγω
και ο μεγαλυτερος υπευθυνος δν ηταν αλλος απο τον μητσικωστα
https://www.youtube.com/watch?v=pxzk3awQM5o"]https://www.youtube.com/watch?v=pxzk3awQM5o
και για οσους δν ξερουν την ιστορια μια μικρη περιληψη
http://www.koutipandoras.gr/article/...-trogetai-kryo
Δεν ξερω πως , αλλά το παλιό πολιτικό σύστημα ΠΑΣΟΚ , ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΕΛ , μιας κ όλοι τους είναι το κατεστημένο έχουν καταφέρει στα χρόνια να απαξιώσουν προσπάθειες , κινήματα κ κόμματα όπως του Λεβέντη , του Τζήμερου , του Θεοδωράκη με το ποτάμι , του Γκλέτσου κλπ .
Για πολλούς από εσάς κ μονο το άκουσμα κάποιων ή όλων αυτών των ανθρώπων κ κομμάτων , αποτελεί από μόνο του , αίτιο χλευασμού , κοροϊδίας , προδοσίας κλπ . Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκεφτόμαστε τόσα κ τόσα αρνητικά για κάποιους που ΔΕΝ κυβέρνησαν ποτέ , που πολλοί ποτέ ΔΕΝ μπήκαν ούτε στη Βουλή, ότι είναι εμπαθείς , είναι διαπλεκόμενοι , ότι είναι το παλιό , κ θεωρούμε τους αλλους όλους καταλληλότερους , ότι είναι το νέο , ότι χρειάζονται 2η, 3ή κ πολλοστή ευκαιρία ... Κ τους δικαιολογούμε στα πάντα !
εγω παντως ελικρινα λυπαμαι για τον εαυτο μου, που και εγω γελαγα μαζι τους γτ ειχα αρκεστει στην εικονα που τον παρουσιαζαν.....
μολις εψαξα λιγο ενοιωσα πολυ ασχημα γτ φαινεται τοσο καλος ανθρωπος γενικα και εφαγε πολλη ηττα χλευη και κοροιδια στη ζωη του......ο λεβεντης για εμενα βιωσε το μεγαλυτερο μπουλινγκ στην ελλαδα.....
να λεει τοσο λογικα πραγματα και επειδη δν αρεσαν στο κοσμο,σε εναν κοσμο που περιμενε αλλα και ηταν ο παρακατω ειτε στα μπλε ειτε στα πρασινα
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...5620x400-1.jpg
τι μπορουσε να κανει ο κακομοιρης οσο δικιο και να ειχε οταν ειχε απεναντι το 90% του πληθυσμου
για ολους αυτους τωρα το χρεος ειναι επονειδιστο επαχθες και παρανομο......ε σορυυ
αλλα τα χρονια εκεινα ο κοσμος πιστευε και οι πολιτικοι ηταν προσωπικοτητες με βαρος και αναστημα, για το κακο του τοπου φυσικα οι ιδιοι απαξιωσαν τον εαυτο τους.
ο κοσμος παντως πιστευε και ζουσε αυτα που σημερα πληρωνει με τοκο αλλα πιστευε σημερα....?????
οσο για τον λεβεντη δεν ειναι κακο που μπηκε στην βουλη το αξιζε μετα απο τοσα χρονια ποτε δεν ξερεις οι αλλοι παντως χειροτεροι βγηκαν
Δικαιώθηκε ο Λεβέντης λέει που μπήκε μετά από 25 χρόνια στη Βουλή...έπρεπε να τον ψηφίσει και μια φορά ο κόσμος λέει...κι εγώ αν κυνηγάω μια γκομενα 10 χρόνια θα πρέπει να με λυπηθεί και να μου κάτσει δηλαδή?? Μήπως θυμάστε όταν κοπαναγε το χέρι στο τραπέζι και πέφτανε οι φραπεδες, όταν μουντζωνε και έβριζε μετά τις εκλογές το λαό που δεν τον ψήφιζε και καταριοταν τον Παπανδρέου και το Μητσοτάκη να πάθουν καρκίνο οι ίδιοι και όλο τους το σόι? Και κάθεστε τώρα να ασχοληθείτε μαζί του? Πλάκα κάνουμε?
82ndΤο οτι χτυπιοταν ζωντανα με το φραπε στο χερι δν μ λεει κατι...επειδη το εκανε φανερα.
Οταν εσπασε σε μια εκπομπη και εριχνε καταρες δν μπορει να τον ακυρωσει σαν πολιτικο...ο ιδιως ζητηση συγνωμη και το πληρωσε πολυ ακριβα...βασικα εχασε ολη του ζωη μετα την εν λογω εκπομπη που ηθελαν μα του κλεισουν το καναλι...λογικο καποιος οταν νοιωθει οτι αδικειται να παραφερθει καποια στιγμη.....αν διαφωνεις σε οτι λεει σεβαστο......
Επισης ηταν ο μονος που εβγαζε ζωντανα πολιτες στο τηλεφωνο εκεινη την εποχη και ηταν αναμενομενο μα ερχεται σε επαφη με τρολ και βλακες και να φωναζει....και να συμβαινουν τα ατυχηματα με την αννουλα και ολα τα λοιπα απροοπτα που εβγαζαν γελοιο λογω του οτι προσπαθουσε να κανει μια ζωντανη εκπομπη ολομοναχος.......
Μια βερσιον 2 ειναι και ο τζημερος με το μελλον του ειναι προδιεγραμμενο παρολο που δν λεει παραλογα πταγματα ο ανθρωπος......και ειναι προδιεγραμμενο.γτ η τασσεσαι σε ενα κομμα και γινεσαι βουλευτη .η εισαι ο τρελος του χωριου
οταν ο λαος αυτος χαιροταν που εβγαζε παλι τον 80χρονο πρωθυπουργο και πανηγυριζε στο συνταγμα ετσι (εγω προσωπικα δν εχω καναδει τοσο κοσμο)
https://www.youtube.com/watch?v=ik7l...ature=youtu.be
οταν ο ψηφοφορος ηταν αυτος και εδινε 90% στα δυο κομματα γτ ηταν γραφεια αναξιοκρατικης ευρεσης εργασια και ρουσφετιου
https://www.youtube.com/watch?v=zykafTuIMKo"]https://www.youtube.com/watch?v=zykafTuIMKo
και εφτανε στο σημειο να βαφτιζει τα παιδια με το ονομα του κομματος
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...5620x400-1.jpg
πειραζει που ελεγε την αληθεια και δν το εκρυβε αναλαμβανοντας το κοστος και πληρωνοντας το?
(το ιδιο ισχυε και για τους μπλε απλα εχω αυτα ευκαιρα τα παραδειγματα)
Εχει Βουλη αποψε.....
Ποιος ανακάλυψε την Αμερική ? Ο Κολόμβος ? Νο...νο...νο
Ο Κολομβάκης μπορεί....!!!
https://www.defencenet.gr/defence/20...89%CF%84%CE%BF
Kαι μεσα σ ολα τα αλλα...(φορους,ενφια,τελη,κτ
Κάνουνε συζητήσεις με νόημα στη Βουλή...
https://www.youtube.com/watch?v=ueVFwhwA66Q
Η κυβέρνηση απέρριψε προσφορά για δωρεάν υπηρεσία τουρισμού. Ποιο το σκεπτικό της απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού για την μη αποδοχή του application Acropolis Rock που έχει βραβευθεί και από τη Microsoft, μεταξύ άλλων. Τι λέει στο NEWS 247 ο δημιουργός του (Pics+Vid)
"Δωρεάν εφαρμογή πολιτισμού; Όχι ευχαριστούμε...". Σε αυτή τη χώρα τελικά, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να επιβεβαιώνουμε όσα έχουν γίνει κλισέ.
Στο νέο επεισόδιο ελληνικής τρέλας που εξετάζουμε σήμερα, έχουμε τα εξής δεδομένα: Εταιρεία παραγωγής λογισμικού, νέων ανθρώπων που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης, προσφέρει υπηρεσία στο κράτος εντελώς δωρεάν εν είδει χορηγίας.
Παρέχει και δωρεάν συντήρηση, δεν θέλει ανταπόδοση καμιά, ούτε διαφημίσεις, ούτε προμήθεια, ούτε καν να φαίνεται το λογότυπο. Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά αρνητικά, απορρίπτει την προσφορά και αναφέρει πως θέλει μόνο του να φτιάξει "ηλεκτρονικές εφαρμογές ξενάγησης".
Ας κάνουμε όμως πρώτα τις συστάσεις, για να προχωρήσουμε μετά στο "ζουμί" της ιστορίας.
ADVERTISING
Ο Βαγγέλης Πτερνέας και ο Γιώργος Καρακατσιώτης είναι νέοι προγραμματιστές, από τους καλύτερους που διαθέτει αυτή τη στιγμή η χώρα και ιδρυτές της εταιρείας παραγωγής λογισμικού LightBuzz.
Πριν λίγο καιρό, δημιούργησαν το βραβευμένο Acropolis Rock, έναν πρωτοποριακό ηλεκτρονικό ξεναγό της Ακρόπολης. Έναν ηλεκτρονικό ξεναγό που αποφάσισαν να παρέχουν δωρεάν προς χρήση στο κράτος.
Μετά από γραφειοκρατικές περιπέτειες και αναμονή πέντε μηνών, το Υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε να απορρίψει τη χορηγία. Έκπληξη; Έχουμε και την επίσημη αιτιολόγηση.
Ποιο ήταν λοιπόν το σκεπτικό;
"Σας ενημερώνουμε ότι στον σχεδιασμό του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων συγκαταλέγεται και η δημιουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών ξενάγησης (application), η οποία προγραμματίζεται με τη συνεργασία των αρμοδίων Εφορειών Αρχαιοτήτων. Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας, που δεν έγινε αποδεκτή για τους παραπάνω λόγους".
Κοινώς, το κράτος επέλεξε να διαθέσει χρήματα για να εισάγει στις υπηρεσίες του προς όφελος του πολίτη και των επισκεπτών της χώρας, μια δική του εφαρμογή, ενώ όπως φαίνεται, μπορούσε να την έχει δωρεάν.
"Αρχικά τη δίναμε επί πληρωμή στο AppStore, ώστε να καλύπτουμε τα κόστη συντήρησής της. αυτή τη στιγμή, η εταιρία μου έχει έσοδα από δημιουργία projects για πελάτες, οπότε μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος συντήρησης στο 100%. Γι' αυτό και τη διαθέτουμε, πλέον, free", αναφέρει ο Βαγγέλης Πτερνέας στο NEWS 247.
"Η εφαρμογή υπάρχει στο AppStore από το 2013. Είχε συμπεριληφθεί στις top-20 paid εφαρμογές. Ωστόσο, εδώ και λίγες μέρες, διατίθεται πλέον δωρεάν σε όλους", προσθέτει.
Περί διακρίσεων της εφαρμογής:
Πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft στη Νέα Υόρκη.
Πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του TEDx.
Πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Appwards.
Inline Image
Για να είμαστε ακριβείς, η εν λόγω εφαρμογή συγκαταλέγεται μέσα στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές πολιτιστικού περιεχομένου, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft στη Νέα Υόρκη, την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του TEDx, την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Appwards, ενώ έχει κληθεί στα συνέδρια Semantic Web (San Francisco) και Hello Culture (Λονδίνο).
Επί της ουσίας, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμα κατοχυρωμένη συμφωνία για εναλλακτική υπηρεσία ή κάποια παρεχόμενη, το υπουργείο θα μπορούσε να "παγώσει" τις διαδικασίες που έχει αναλάβει διαθέτοντας χρήματα και να υιοθετήσει το "δικό" μας, βραβευμένο app.
Η παραπάνω ιστορία και το χρονικό της, έχουν δημοσιευθεί άλλωστε και στο προσωπικό ιστολόγιο του Βαγγέλη.
"Το Acropolis Rock έχει κληθεί στα συνέδρια Semantic Web (San Francisco) και Hello Culture (Λονδίνο). Αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες πολιτιστικές εφαρμογές στο AppStore και έχει συντροφεύσει χιλιάδες τουρίστες στον βράχο της Ακρόπολης.
Όλα αυτά δεν τα γράφω προκειμένου να ευλογήσω τα γένια μου. Θέλω απλώς να δείξω ότι έγκυροι φορείς και τουρίστες έχουν ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπηρεσία και την έχουν πάρει στα σοβαρά", καταγράφει ο ίδιος για να διευκρινήσει:
"Η εταιρία μου αποφάσισε να δωρίσει την υπηρεσία στο κράτος. Τον Απρίλιο του 2015 στείλαμε επίσημη πρόταση στο Υπουργείο Πολιτισμού. Αναλάβαμε να διαθέσουμε την εφαρμογή μέσω των επίσημων φορέων του δημοσίου. Αναλάβαμε, επίσης, να καλύψουμε όλα τα κόστη συντήρησης και τα λειτουργικά έξοδα της εφαρμογής. Όλα. Τα πάντα.
Για αντάλλαγμα, δεν ζητήσαμε απολύτως τίποτα. Ούτε διαφημίσεις, ούτε προμήθεια, ούτε καν να τοποθετήσουμε το λογότυπο της εταιρίας μας.
Τοέγγραφοτης χορηγίας μας υπάρχει διαθέσιμοonline.
Θεωρήσαμε ότι μια τέτοια χορηγία θα τόνωνε την τουριστική αγορά και θα έφερνε αναγνώριση και έσοδα στο Δημόσιο. Θέλαμε να πούμε στον κόσμο, και ιδιαίτερα στους τουρίστες που επέλεξαν την χώρα μας, ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα πέρα από τα capital controls και την πολιτική αστάθεια. Μια Ελλάδα που επιχειρεί, μια Ελλάδα που παράγει, καιμια Ελλάδα που προσφέρει top-class υπηρεσίες για τα top-class πολιτιστικά μνημεία της.
Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι η διαδικασία για μια χορηγία πρέπει να περάσει από αρκετή γραφειοκρατία και αρκετούς φορείς. Καταθέσαμε επίσημο, πρωτοκολλημένο αίτημα και περιμέναμε μια σειρά υπευθύνων από Υπουργεία, Εφορείες Αρχαιοτήτων και ΤΑΠ να αποφασίσουν. Εν τέλει, το Σεπτέμβριο (ύστερα από 5 μήνες) λάβαμε απάντηση στην πρόταση χορηγίας μας.
Αρνητική απάντηση…
https://m.news247.gr/eidiseis/report...=24MediaWidget
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...xMC4yMDE-1.jpgΠαράθεση:
«Η επίθεση κατά του κλάδου είναι πρωτοφανής», καταγγέλλει ο πρόεδρος των περιπτερούχων Ελλάδος Γεώργιος Δούκας
Στον «αέρα» κινδυνεύουν να μείνουν, χιλιάδες Έλληνες περιπτερούχοι, λόγω της παρέμβασης που σήμερα προβλέφτηκε στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των περιπτερούχων Ελλάδος, Γεώργιος Δούκας, «η επίθεση κατά του κλάδου, είναι πρωτοφανής».
Πιο συγκεκριμένα η ρύθμιση που αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν μπορούν να υπάρξουν μεταβιβάσεις περιπτέρων από εδώ και στο εξής, μετά το θάνατο των δικαιούχων, ακόμα και αν υπάρχουν ενεργές μισθώσεις, αλλά θα καταργείται η θέση, δημιουργεί αναστάτωση.
«Πρόκειται για διεστραμμένα μυαλά, όσοι έχουν εισηγηθεί το συγκεκριμένο νόμο στον υπουργό κ. Σταθάκη», αναφέρει ο πρόεδρος Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής, κ Δούκας.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση όμως δημιουργεί αλυσιδωτές εκρήξεις λόγω της δραστικής επικείμενης μείωσης των καταστημάτων ψιλικών σε όλη τη χώρα, καθώς η εφαρμογή του νόμου 4336 στον κλάδο θα επιφέρει λουκέτο στο 50% ενδεχομένως και στο 60% αυτών των καταστημάτων.
Ήδη μεγάλο είναι το πρόβλημα στον καπνικό κλάδο, για σειρά βιομηχανιών όπως αυτές των σνακ και των σοκολατοβιομηχανιών, αλλά και για το σύνολο του Τύπου.
Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των περιπτερούχων Ελλάδος, Γεώργιος Δούκας, «η επίθεση κατά του κλάδου, είναι πρωτοφανής».
Πιο συγκεκριμένα η ρύθμιση που αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν μπορούν να υπάρξουν μεταβιβάσεις περιπτέρων από εδώ και στο εξής, μετά το θάνατο των δικαιούχων, ακόμα και αν υπάρχουν ενεργές μισθώσεις, αλλά θα καταργείται η θέση, δημιουργεί αναστάτωση.
«Πρόκειται για διεστραμμένα μυαλά, όσοι έχουν εισηγηθεί το συγκεκριμένο νόμο στον υπουργό κ. Σταθάκη», αναφέρει ο πρόεδρος Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής, κ Δούκας.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση όμως δημιουργεί αλυσιδωτές εκρήξεις λόγω της δραστικής επικείμενης μείωσης των καταστημάτων ψιλικών σε όλη τη χώρα, καθώς η εφαρμογή του νόμου 4336 στον κλάδο θα επιφέρει λουκέτο στο 50% ενδεχομένως και στο 60% αυτών των καταστημάτων.
Ήδη μεγάλο είναι το πρόβλημα στον καπνικό κλάδο, για σειρά βιομηχανιών όπως αυτές των σνακ και των σοκολατοβιομηχανιών, αλλά και για το σύνολο του Τύπου.
Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των περιπτερούχων Ελλάδος, Γεώργιος Δούκας, «η επίθεση κατά του κλάδου, είναι πρωτοφανής».
https://www.protothema.gr/
Το λογο δε καταλαβαινουμε τι τους ενοχλουν;;
Όπως υποστηρίζουν πολλοί αυτό συμβαίνει για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μεγάλων ομίλων, οι επαγγελματίες όμως αναφέρουν ότι είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους αλλαγές.Παράθεση:
«Θα τα πάρουν οι μεγάλες εταιρίες», απαντούν οι επαγγελματίες της Πλατείας Συντάγματος
«Τα περίπτερα δημιουργήθηκαν ως μία ενίσχυση για τους ανάπηρους πολέμου. Οι τελευταίοι ανάπηροι πολέμου που είχαμε εμείς εδώ είναι από το 1945 με την κατοχή και από τον εμφύλιο. Κάποια στιγμή οι ανάπηροι πολέμου αποβιώνουν οπότε δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνει το ίδιο ιδιοκτησιακό. Εμείς που είμαστε χρόνια περιπτεριούχοι είχαμε ακούσει πολλά. Η λύση που προτιμήθηκε ήταν να μεταφερθούν στους Δήμους. Στο νέο νομοσχέδιο αντιδρούν οι περισσότεροι γιατί επιτρέπει στις μεγαλοεταιρείες πλέον – παλιότερα ο νόμος δεν το επέτρεπε – να μπορούν να δημοπρατήσουν πάνω σε περίπτερα. Το κακό είναι ότι σίγουρα εμείς δε θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις προσφορές των εταιρειών και ότι σίγουρα θα παιχτούν και άλλα πράγματα και θα πηγαίνουν “μιλητά”. Το μόνο καλό που θα έχει είναι ότι πλέον το περίπτερο θα εξελιχθεί γιατί θα αναγκάσουν οι εταιρείες πλέον την εξέλιξη», εξηγεί ο Χρήστος Παπαγεωργίου που λειτουργεί ένα από τα περίπτερα στην πλατεία Συντάγματος. «Εγώ προσωπικά επειδή τυχαίνει να κάνω πολλά χρόνια τη δουλειά Άεχω συνηθίσει να ζω με το καθεστώς του άγχους. Όταν θα δημοπρατηθεί το περίπτερό μου στο μέλλον σίγουρα θα με επηρεάσει γιατί δε θα μπορώ να χτυπήσω τις άδειες», καταλήγει ο Χρήστος Παπαγεωργίου.
«Το θέμα είναι να μην πάθει κάτι αυτός που έχει την άδεια για τον χώρο. Στην περίπτωση που συμβεί αυτό εμένα ούτως ή άλλως με επηρεάζει γιατί ο χώρος μετά περνάει στη δικαιοδοσία του κράτους. Εγώ εδώ είμαι απλός ενοικιαστής», λέει ο Αντώνης Τούτσης που λειτουργεί το περίπτερο επί της Περικλέους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κλείσει περίπου 100 περίπτερα από αναδουλειά, ενώ ο Δήμος Αθηναίων έχει καταργήσει γύρω στις 56 με 70 θέσεις το τελευταίο εξάμηνο με τη λογική ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους προηγούμενους ενοικιαστές.
επειδή υπάρχει και άλλη όψη στο νόμισμα και επειδή το παρακάτω κείμενο το ξύρισαν στο 247 από τα σχόλια (γιατί άραγε ????) έχω βάσιμες υποψίες ότι κάτι βρομάει εδώ .
αντιγραφή απο δημοσίευση φίλης μου Dora Nous στο ιστολόγιο του
- 1. To έγγραφο που στείλατε είναι ελλιπές στο τι ακριβώς παρέχετε
(προδιαγραφές λέγονται ).
- 2. θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε λάβει
άδεια χρήσης των αρχαιολογικών στοιχείων για την εφαρμογή σας . Δε βλέπω
καμία αναφορά στο site σας.
- 3. Μήπως η χορηγία έγινε και γιατί δεν
έχετε τη δυνατότητα να πουλάτε, σε καμία περίπτωση, επειδή ακριβώς δεν
έχετε άδεια/ πληρώσει για τη χρήση φωτογραφιών και λοιπών στοιχείων κτλ
τα οποία για τις περιπτώσεις πολλαπλών ηλεκτρονικών αντιγράφων όπως η
δική σας ή μνημείων όπως η Ακρόπολη είναι σημαντικά ποσά; Και γνωρίζετε
άραγε ότι αυτό το τρανταχτό “διαθέτουμε πλέον δωρεάν”, και η ιστορία στο
AppleStore τελικά είναι διαφυγόντα έσοδα για το ΤΑΠ και φτωχό μας
κράτος ; Χορηγείτε ή εμμέσως πλην σαφώς ληστεύετε;
- 4. Αν αφαιρούσατε
την Ακρόπολη τι δημοφιλία θα χε η εφαρμογή σας; Η καινοτομία είναι ένα
μυστήριο πράγμα, και δεν ξέρω κανέναν στον κόσμο να την χαρίζει αν
πράγματι την κατέχει ολοκληρωμένα! Το τι δεν κατέχετε το
αντιλαμβάνεστε;
- 5. Αν θέλετε να γίνετε Χορηγός και θέλατε πράγματι η
αρχαιολογική υπηρεσία να μπορεί να αξιοποιήσει τη χορηγία σας θα έπρεπε
να στείλετε μια επιστολή στην οποία να λέει όχι απλώς ότι διαθέτετε την
εφαρμογή as is και συντήρηση( τι σημαίνει αυτό ακριβώς, βασική συντήρηση
μόνο;) αλλά ότι παρέχετε την ιδέα με αναφορά στα συγκεκριμένα
τεχνολογικά σημεία καινοτομίας που έχουν βραβευτεί ( ποια είναι αυτά δεν
μας λέτε ) και πιθανώς και engineering effort το οποίο θα εκτιμήσετε
και ποσοτικά και σε χρονική διάρκεια ώστε να δώσετε πράγματι στο
υπουργείο Πολιτισμού — (που δεν είναι ο περιπτεράς στη Πλάκα, να
σπρώχνει ό,τι έχει την Ακρόπολη απάνω, με συγχωρείτε… ) να
ενσωματώνει/σει τη λειτουργικότητα και πληροφορίες που κρίνει το ίδιο το
υπ. πολιτισμού με επιστημονικό τρόπο ότι έχουν την ποιότητα, ακρίβεια
και πληρότητα που απαιτείται για ένα τέτοιο μνημείο για την επίσημη
προβολή του από κρατική υπηρεσία.
- 6. Εκτός τόπου και αν το σκεφτεί
κανείς και προσβλητικός ο όρος σας αν την υιοθετούσε το Υπ. Πολιτισμού
να δίνεται η εφαρμογή δωρεάν με κάτι μέσα που δεν σας ανήκει στην
πληρότητά του. Πνευματικά δικαιώματα λέγονται, για το μνημείο.
ΥΓ1. Δεν
θέλω καθόλου να σας προσβάλω αλλά να σας ταρακουνήσω να σκεφτείτε και
out of the computer box. Πρέπει να γνωρίζουμε και από εφαρμογές και από
πολιτισμό και από νομοθεσία για να μιλάμε σοβαρά για τέτοιες “χορηγίες”.
Και δεν σεβόμαστε ούτε τον πολιτισμό ούτε τον τόπο όταν διαπομπεύουμε
μια υπηρεσία επειδή μας απάντησε όχι στην ΅προσφοράΆ μας για μια
εφαρμογή που την βράβευσε ο κ. Μάικροφούφουτος. Πρέπει να το χουμε ψάξει
επαρκώς για να το κάνουμε και να μην είμαστε ξερόλες ως μηχανικοί. Αν
απλά δεν ξέρατε κάποια από τα παραπάνω ίσως να σκεφτείτε ακόμη και τώρα
να επανορθώσετε μιας και το δημοσίευμά σας αναπαράγεται με πολύ
αρνητικές κρίσεις για το ΥΠΠΟ. Που ναι μεν έχει απίστευτα προβλήματα και
είναι πολύ πίσω και ως προς τη συγκέντρωση εσόδων απ΄τα μνημεία και την
ηλεκτρονική προβολή κτλ ενώ θα μπορούσε όπως κι εσείς κάπως
καταλαβαίνετε κι εγώ ίσως λίγο περισσότερο , αλλά δεν έχει ξεπουλήσει ή
καταστρέψει κανένα μνημείο αβρόχοις ποσί …(Οπως περίπου προτείνετε εσείς
και χλευάζετε την ίδια ώρα).
ΥΓ2. Επιφυλάσσομαι να αλλάξω την άποψή μου
αν έχω τα παραπάνω στοιχεία. Το παρόν είναι μια κρίση με δεδομένο το
δημοσίευμά σας και σε όσα στοιχέια με παραπέμπει το όνομα της εφαρμογής,
και το backround μου και σε τέτοια θέματα
ΥΓ3 αν ήμουν υπηρεσία εκτός
από το όχι στο as is που δίνετε θα έλεγα δεύτερον ότι ορίζω ένα πρόσωπο
επικοινωνίας με το οποίο θα συζητήσετε με στόχο να καταγραφεί αναλυτικά
τι ακριβώς δωρίζετε ώστε να μπορεί να ενσωματωθεί στον σχεδιασμό μας για
παρόμοιες εφαρμογές που τηρούν τις προϋποθέσεις να έχουν το λογότυπο
του υπουργείου πολιτισμού. Και με μεγάλο ενδιαφέρον θα σας έβλεπα ως
δυνητικό Χορηγό αν δεν είχατε όρους πράγματι και στα ψιλά γράμματα που
θα καταγράφαμε από κοινού.
Εννοείτε ότι πάντα υπάρχουν πολλές όψεις !!!
Άραγε η εταιρία εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του κράτους μας κ έφτιαξε εφαρμογή που χρησιμοποιούσε πνευματικά δικαιώματα ;
Είναι δυνατόν να κέρδιζε χρήματα πουλώντας την εφαρμογή κ το κράτος μας να μην πήρε χαμπάρι ; Αποκλείεται !!! Χαχαχαχα εννοείτε ότι σαρκαζω .
Ειναι δυνατόν να την κάνει δώρο , για οποιοδήποτε λόγο , άκομα κ ιδιοτελή , κ να διατυμπανίζει ότι απορρίφθηκε το δώρο , όταν μπορεί να διωχθεί για χρήση πνευματικής ιδιοκτησίας ;;;
Ακομα κ για διαφήμιση να το έκανε ... Το κράτος μας άπραγο .
Αν έχουν κάνει κάτι παράνομο , ας πληρώσουν . Θα ασχοληθεί κάποιος με αυτό το θέμα ;
Προσωπικά για οποιαδήποτε λόγο κ να έγινε η χορηγία , ασχέτως αν το προγράμμα το συγκεκριμένο είναι κακό , αξιόλογο ή όχι ., νομίζω ότι η δημιουργία εφαρμογής από το μηδέν θα μας κοστίσει - κλασσικά - πολύ περισσότερο από το να αγοράσουμε κάποιο έτοιμο κ να το προσαρμόσουμε , κλπ κλπ .
Έχουμε δει κατα καιρούς ποσο έχουν κοστίσει τα διαφορά site κλπ των υπηρεσιών , των οργανισμών κλπ ...
Δεν παίρνω το μέρος κανενός . Δεν γνωρίζω την εταιρεία .
Γνωρίζω τη στραβή λειτουργείς του κρατικού μηχανισμού κ είναι περισσότερο καχύποπτος για την ορθολογική λειτουργία του .
Υπάλληλοι της ΔΕΗ με μισθό γενικού γραμματέα ζητούν και... υπερωρίες!
https://www.newsit.gr/ellada/Ypallil...erories/438615
Δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να ισχύει αλλα εαν ισχυει πραγματικά δεν εχω λόγια !
Υπάρχουν και πιό ανεβασμένες καταστάσεις! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Ως διευθυντής Πολεοδομίας ενέκρινε τις τεχνικές μελέτες που κατέθετε ο ίδιος ως αρχιτέκτονας μέσω του τεχνικού του γραφείου!
Κι ενώ για το «Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει» του υπαλλήλου του Δήμου Νίκαιας είχαν ενημερωθεί αρμοδίως οι Αρχές από το 2010, η μόνη επίπτωση που είχε τελικά από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των υπαλλήλων ΟΤΑ Νομ. Πειραιά ήταν να... υπηρετεί πλέον ως προϊστάμενος -πάντα- στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του ίδιου δήμου.
Νέα στοιχεία-φωτιά φέρνει στο φως η έρευνα σε βάρος του τέως προϊσταμένου της Πολεοδομίας του Δήμου Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη (σ.σ.: τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Η Εκθεση Ελέγχου Περιουσιακής Κατάστασης του Ε.Ζ. που έφερε στο φως το «Εθνος της Κυριακής» είναι αποκαλυπτική ως προς την... πολυσχιδή δραστηριότητά του. Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται δεκάδες εγκρίσεις οικοδομικών αδειών και άλλων τεχνικών υπηρεσιών του προϊσταμένου της Πολεοδομίας προς τους συνεργάτες του ιδιωτικού του γραφείου, κινητή και ακίνητη περιουσία που προκαλεί ερωτηματικά και... παρέλαση εκατομμυρίων από τραπεζικούς λογαριασμούς που αφήνουν «ακάλυπτα» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ...
«Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία, συνάγεται ότι ο υπάλληλος κατά την ελεγχόμενη περίοδο, απέκτησε πόρους που με βάση τα παραστατικά που προσκόμισε δεν αιτιολογούνται και σε ορισμένες περιπτώσεις συνδέονταν με τα καθήκοντα της δημόσιας θέσης που κατείχε», καταλήγει το πόρισμα των επιθεωρητών. Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στους συνεργάτες πολιτικούς μηχανικούς του γραφείου του Ε.Ζ., που ο ίδιος κατονομάζει, είναι και ο νυν πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός.
Ολα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2010, όταν μια καταγγελία που έφτασε στο Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ανέφερε ότι ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας του Δήμου Νικαίας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη «διατηρεί από το 2001 ιδιόκτητο τεχνικό γραφείο στο κέντρο της Νίκαιας, συνεργάζεται με τους κατασκευαστές της περιοχής, των οποίων τις μελέτες για τις άδειες οικοδομής συντάσσει στο γραφείο του και τις άδειες οικοδομής εκδίδει ο ίδιος ως προϊστάμενος Πολεοδομίας, ενώ μελέτες που υποβάλλονται για να εκδοθούν οικοδομικές άδειες από άλλες πολεοδομίες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά φέρουν την υπογραφή του», αναφέρεται στην Εκθεση.
Συνημμένα στην καταγγελία είχε υποβληθεί μάλιστα και φωτογραφία πινακίδας στην οποία αναφέρονταν δύο ονόματα, του δημοτικού υπαλλήλου ως αρχιτέκτονα και ενός ακόμη συνεργάτη του, μηχανολόγου μηχανικού.
Ο αρχιτέκτονας Ε.Ζ. διορίστηκε το 1985 στον Δήμο Νίκαιας και έναν χρόνο μετά μονιμοποιήθηκε. Το 1997 ανέλαβε καθήκοντα προϊσταμένου στην Πολεοδομία και αργότερα κράτησε τη θέση του στον ενοποιημένο Δήμο Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Ακολούθησε η διερεύνηση της καταγγελίας. «Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο υπάλληλος ασκούσε το επάγγελμα του αρχιτέκτονα μηχανικού και αναλάμβανε επ' αμοιβή την έκδοση οικοδομικών αδειών και την επίβλεψη κατασκευών χωρίς άδεια της υπηρεσίας του για συγκεκριμένο έργο κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 38 του Νόμου 3584/2007, σύμφωνα με τις οποίες δεν επιτρέπεται η άσκηση ιδιωτικού έργου ή εργασίας από τους δημοτικούς υπαλλήλους ειμή μόνον με άδεια του αρμόδιου για τον διορισμό οργάνου κατόπιν γνώμης του υπηρεσιακού συμβουλίου για συγκεκριμένο έργο ή εργασία, η δε υπηρεσία του ουδέποτε μετά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού είχε χορηγήσει οιαδήποτε σχετική άδεια», σημειώνεται στο κείμενο των επιθεωρητών.
Σε απαντητικό υπόμνημα κατά τον τότε έλεγχο σε βάρος του, ο Ε.Ζ. δήλωνε ότι από το 1981 ασκούσε ελεύθερο επάγγελμα, το οποίο συνέχισε να ασκεί και μετά τον διορισμό του στον Δήμο Νίκαιας κατόπιν άδειας που του χορηγήθηκε κατά τις ισχύουσες τότε διατάξεις, με απόφαση της αντιδημάρχου Νίκαιας. «Την ιδιωτική επαγγελματική δραστηριότητα συνέχισε να ασκεί και μετά το 2007, που άλλαξε ο νόμος, χωρίς νόμιμη άδεια της υπηρεσίας του, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 38 του νόμου 3584 και μάλιστα με έδρα σε ακίνητο επί της οδού Πέτρου Ράλλη στη Νίκαια, γεγονός που καταγράφηκε στην έκθεση του 2012 και προτάθηκε η πειθαρχική δίωξή του», καταγράφεται στην Εκθεση. Το αν θα ετίθετο ή όχι σε αργία έπρεπε να το αποφασίσει το Υπηρεσιακό-Πειθαρχικό Συμβούλιο υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Πειραιά. Τον Δεκέμβρη του 2012, το Πειθαρχικό αποφάσισε να μην τεθεί σε αργία ο Ε.Ζ. με το αιτιολογικό, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, ότι κατά τη χρονική στιγμή της απόφασης ο υπάλληλος είχε διακόψει την ιδιωτική επαγγελματική του δραστηριότητα!
«Ξέχασε να τα δηλώσει»
Στο μεταξύ, τον Ιούνιο του 2012, χορηγήθηκε άδεια στο Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για άρση του φορολογικού, τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του Ε.Ζ. και της συζύγου του. Η περίοδος ελέγχου ήταν το διάστημα 2002-2011. Τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στην Εκθεση είναι άκρως ενδιαφέροντα.
Οπως σημειώνεται, «η ακίνητη περιουσία του υπαλλήλου και της συζύγου του κατά τη διάρκεια της ελεγχόμενης περιόδου μετεβλήθη κυρίως κατά το μέρος που αφορά στην ανέγερση οικοδομής επί του ακινήτου στο Καπανδρίτι Αττικής». Σύμφωνα με τις δηλωθείσες δαπάνες, η ανέγερση μιας μεζονέτας 230 τετραγωνικών και μίας πισίνας 65 τ.μ. κόστισαν περίπου 140.000 ευρώ και καλύπτονταν από τα εν γένει εισοδήματα του υπαλλήλου. Ωστόσο, αν συνυπολογίσει κανείς και τα έξι αυτοκίνητα που απέκτησε και πούλησε η οικογένεια -κάποια «ξεχνώντας» να τα δηλώσει- στο διάστημα ελέγχου, οι επιθεωρητές φαίνεται ότι... διατηρούν τις επιφυλάξεις τους.
Δύο είναι ωστόσο τα σημεία στα οποία εστιάζουν την προσοχή τους οι ελεγκτές. «Στους τραπεζικούς λογαριασμούς του υπαλλήλου πραγματοποιήθηκαν καταθέσεις, πλην μισθοδοσίας, τόκων και μεταφορών από άλλους λογαριασμούς, συνολικού ύψους 3.809.104,65 ευρώ, τις οποίες κλήθηκε ο υπάλληλος να αιτιολογήσει. Με βάση τους ισχυρισμούς του, καταθέσεις συνολικού ποσού 3.031.143,29 ευρώ αιτιολογούνται είτε βάσει των παραστατικών που προσκόμισε, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιβεβαιωθεί από τον φορολογικό έλεγχο ότι ο κάθε μηχανικός εκ των συνεργατών του έχει δηλώσει το αναλογούν σε αυτόν ποσό στις αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις, είτε διότι έγινε δεκτός από τον έλεγχο ο ισχυρισμός του ότι οι κοινοί της συζύγου με τη μητέρα της λογαριασμοί δεν τον αφορούν. Το υπόλοιπο ποσό καταθέσεων συνολικού ύψους 777.961,36 ευρώ δεν αιτιολογείται», σημειώνουν οι ειδικοί.
Παραδοχή
«Σε κάθε περίπτωση πάντως, από τα αναφερόμενα από τον υπάλληλο προκύπτει η παραδοχή του ότι διαμεσολαβούσε στην πληρωμή αμοιβών, κ.λπ., που απαιτούντο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης ή θεώρησης οικοδομικών αδειών, οι οποίες, κατά ένα μέρος τουλάχιστον, εκδόθηκαν από την υπηρεσία της οποίας προΐστατο», σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Και παρόλο που στην «απολογία» του ο Ε.Ζ. ισχυρίστηκε ότι ναι μεν διατηρούσε τεχνικό γραφείο, αλλά δεν αναλάμβανε έργα στην περιοχή ευθύνης του ως διευθυντή της Πολεοδομίας, η Εκθεση είναι καταπέλτης: «Η διαχείριση των αμοιβών των συνεργατών του μηχανικών και του ιδίου αποκλειστικά από κοινό με τη σύζυγό του τραπεζικό λογαριασμό και όχι από κοινό λογαριασμό με τους συνεργάτες μηχανικούς, υποδηλώνει την εμπλοκή του στο πλαίσιο λειτ
ουργίας του ιδιωτικού του γραφείου, σε υποθέσεις σχετικά με την έκδοση οικοδομικών αδειών ακόμη και εντός της περιοχής αρμοδιότητας της υπηρεσίας του και μάλιστα για ορισμένες εκ των οποίων εξέδωσε ο ίδιος ως προϊστάμενος της Πολεοδομίας τις σχετικές οικοδομικές άδειες, ενώ τις απαιτούμενες μελέτες και επιβλέψεις προκύπτει ότι έχουν εκπονήσει συνεργάτες του γραφείου του».
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι σε 66 οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν -οι περισσότερες- το διάστημα 2008-2011, συντάξαντες και επιβλέποντες των έργων αναφέρονται οι συνεργάτες του υπαλλήλου, τη δε έκδοσή τους έχει υπογράψει ο ίδιος ο υπάλληλος, είτε ως διευθυντής της Πολεοδομίας του Δήμου Νίκαιας είτε ως εξουσιοδοτημένος υπάλληλος της ανωτέρω υπηρεσίας. «Επίσης, ο υπάλληλος έχει υπογράψει επί 265 αιτήσεων για τη διατήρηση της αλλαγής χρήσης χώρων, οι δε υποβολές έργων στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ. Μάλιστα, σημειώνεται ότι από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ συνολικά για τα έτη 2007-2012, προκύπτει πλήθος υποβολών (1.035) που σχετίζονται με τον υπάλληλο και τους συνεργάτες του, εκ των οποίων 610 αφορούν έργα στο Δήμο Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη και οι υπόλοιπες (425) αφορούν έργα εκτός αρμοδιότητας υπηρεσίας που προΐσταται», καταλήγουν οι επιθεωρητές.
ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Η συνδικαλιστική και η κομματική δράση του Γιώργου Στασινού
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο τέως προϊστάμενος της Πολεοδομίας, στο «απολογητικό» του υπόμνημα προς τους ελεγκτές αναφέρει ως συνεργάτη του γραφείου του τον πολιτικό μηχανικό Γιώργο Στασινό. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από τον περασμένο Μάιο, που εξελέγη ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (ΔΚΜ - Ανανέωση Πρωτοπορία), η οποία πρόσκειται στη ΝΔ.
Με έντονη κομματική δραστηριότητα, ο Γιώργος Στασινός υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ (1998-2006) και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της (2001-2004). Στη διοικούσα επιτροπή της Νεολαίας της ΝΔ γνώρισε τον σημερινό γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, με τον οποίο συνδέθηκε πολιτικά. Ενδεικτική της φιλίας που τους συνδέει ήταν η πανηγυρική δήλωση του γραμματέα για την εκλογή του Γ. Στασινού στην προεδρία του ΤΕΕ. «Οσο κι αν το θέλουν κάποιοι να παραμένουν... γαντζωμένοι στις καρέκλες τους αλλά και να υπονομεύουν οτιδήποτε φρέσκο, όταν είσαι νέος, ικανός και δουλεύεις σκληρά, στο τέλος πάντα πετυχαίνεις. Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό» είχε δηλώσει.
Με έδρα το Κολωνάκι
Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο πρώην προϊστάμενος της Πολεοδομίας, ο Γ. Στασινός, ο στενός του συνεργάτης και η εταιρεία τους με έδρα στο Κολωνάκι συνεργάζονταν με το τεχνικό του γραφείο «για τη μελέτη, την επίβλεψη και την έκδοση της κάθε άδειας». Με αυτόν τον τρόπο αιτιολογεί και τις πιστωτικές κινήσεις στους λογαριασμούς του. Οπως λέει ο Ε.Ζ., η συντριπτική πλειοψηφία των πιστωτικών εγγραφών αφορούν «αυτά ακριβώς τα χρήματα, ήτοι ποσά που απαιτούντο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης οικονομικής άδειας. Στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνονταν: α) αμοιβή μηχανικού για μελέτη, β) αμοιβή μηχανικού για επίβλεψη, γ) αμοιβή μηχανολόγου για μελέτη, δ) αμοιβή μηχανολόγου για επίβλεψη, ε) φορολογικά, στ) ΦΕΜ-ΦΠΑ, ζ) σε κάποιες περιπτώσεις και η πληρωμή θέσεων γκαράζ που απαιτούνται και δεν μπορούν να εξασφαλιστούν».
[Πηγή: ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΕΘΝΟΣ]
Μιζερια κακομοιρια ψωροκωσταινα αυτες ο λεξεις μου ερχονται στο νου....θελω να βγαλω τα ματια μου.
Συνημμένο Αρχείο 33376
NAI NAI μην βαλουν καμια γραβατα και προδωσουν τα αριστερα τους ιδεωδη.
μην τρελαθω που πηγαν σαν λετσοι τα σκουπιδια .λες και δεν ξερουμε ποσο δεξιες ειναι οι τσεπες τους .ααααρεεε τι θα δουμε ακομα και τι εχουμε να τραβηψουμε και απο αυτους
αριστερα δεν θελαμε καλα να τα φαμε τωρα.γυρισε ο μανωλιος.........
αμαν μαζι με τα εκατομυριακια ξεχασαν και τα καλα τους ....πουτ@ν@ αμνησια εκει στο συριζα.....
Παράθεση:
Τη δημιουργία 100.000 θέσεων υποδοχής προσφύγων στις χώρες που βρίσκονται κατά μήκος της λεγόμενης «διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων», εκ των οποίων οι 50.000 θα βρίσκονται στην Ελλάδα :shok:, συμφώνησε η μίνι-σύνοδος κορυφής που συγκλήθηκε εκτάκτως στις Βρυξέλλες για την προσφυγική κρίση.
Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η χώρα μας θα πρέπει να συστήσει 30.000 προσωρινές θέσεις φιλοξενίας σε κέντρα και παραπλήσιες δομές μέσα στο 2015, δηλαδή μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες. Οι 7.000 θέσεις θα δημιουργηθούν στα νησιά του Αιγαίου, ενώ άλλες υποδομές θα κατασκευαστούν στην Αττική και η Μακεδονία.
Παράλληλα, η Αθήνα δεσμεύεται πως θα συνεργαστεί με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών (UNHCR) για τους Πρόσφυγες προκειμένου να δημιουργηθούν επιπλέον 20.000 θέσεις υποδοχής, οι οποίες όμως θα λειτουργήσουν μέσω επιδοτήσεων για την ενοικίαση διαμερισμάτων και μέσω οικογενειακών προγραμμάτων φιλοξενίας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «αναμένεται» να δοθεί «οικονομική υποστήριξη» τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ύπατη Αρμοστεία, όμως το ύψος των πόρων και η προέλευσή τους δεν διευκρινίζονται. Σε περίπτωση που ένα κράτος-μέλος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες, έχει τη δυνατότητα να ζητήσει τη συνδρομή του κοινοτικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Άγνωστο πάντως παραμένει τι θα γίνει αν ο αριθμός των προσφύγων που θα πρέπει να φιλοξενηθούν στη χώρα μας ξεπεράσει τις 50.000 και θα υπάρξει υπερπλήρωση των θέσεων.
Ακόμα, η μέση διάρκεια της φιλοξενίας δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί, όμως κατά πάσα πιθανότητα θα εξαρτάται, εν μέρει τουλάχιστον, από το ρυθμό λειτουργίας του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων της Ε.Ε.
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η Ελλάδα δεσμεύθηκε να ολοκληρώσει τη δημιουργία των κέντρων καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων (Hotspots), ούτως ώστε να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων στις άλλες χώρες της Ε.Ε. και ανέφερε ότι υπήρξε πρόοδος σε αυτό το ζήτημα.
Υπογράμμισε ακόμα ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι συζητήσεις για συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας με στόχο τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, και πως θα πρέπει να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τον επαναπατρισμό ανθρώπων από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν εφόσον δεν δικαιούνται άσυλο.
«Στοπ» στις ανεξέλεγκτες μετακινήσεις προσφύγων προς το Βορρά
Στο κρίσιμο μέτωπο της ελεύθερης μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από τις βαλκανικές χώρες προς τη Βόρεια Ευρώπη – που ήταν άλλωστε στο επίκεντρο της συνόδου – οι ηγέτες εννέα κρατών των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης ουσιαστικά δέχτηκαν να επιβραδύνουν τις τεράστιες και έως σήμερα ελεύθερες ροές προς το Βορρά, δεσμευόμενοι να «αποθαρρύνουν» την προώθηση προσφύγων και μεταναστών προς τα σύνορα των γειτόνων τους χωρίς να τους «ενημερώσουν».
Υπό το βάρος μιας κρίσης που απειλεί να προκαλέσει ντόμινο κλεισίματος συνόρων, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε: «Καταστήσαμε ξεκάθαρο ότι η πολιτική του απλώς αφήνω ανθρώπους να περνούν πρέπει να σταματήσει και αυτό είναι που θα γίνει».
Στο έγγραφο της συμφωνίας δεν υπάρχει αυστηρή αναφορά για τερματισμό της εν λόγω πολιτικής, όπως, όπως επισήμανε εμμέσως στις δηλώσεις του και ο Αλέξης Τσίπρας, το αποτέλεσμα δεν θα είναι η πλήρης κατάργηση των μετακινήσεων, αλλά η ουσιαστική επιβράδυνσή τους.
Συμφωνήθηκε ακόμα να υπάρχει τακτική ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις βαλκανικές χώρες για τον όγκο των προσφυγικών κυμάτων και να συσταθούν εντός 24 ωρών διακρατικά σημεία επαφής για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό δράσεων.
Ταυτόχρονα, οι ηγέτες δεσμεύονται για την καλύτερη δυνατή καταγραφή και ταυτοποίηση των ανθρώπων που φτάνουν στα σύνορά τους, με «μέγιστη χρήση βιομετρικών δεδομένων», και για τον ταχύτερο επαναπατρισμό όσων δεν δικαιούνται άσυλο. «Καταγράψτε τους πάντες, χωρίς καταγραφή δεν υπάρχουν δικαιώματα», είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Γιούνκερ.
Ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα
Σε ό,τι αφορά τα σύνορα, στις Βρυξέλλες συμφωνήθηκε η ενίσχυση της «διαχείρισης» των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις μεθόριους Ελλάδας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ, κάτι που φαίνεται να περιλαμβάνει τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στην περίπτωση της χώρας μας, η Frontex αναλαμβάνει να βοηθήσει την καταγραφή των αφίξεων.
Ακόμα, συμφωνήθηκε η βελτίωση της συνεργασίας στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, με την εμπλοκή και της Ύπατης Αρμοστείας, αλλά όχι η φύλαξή τους από τη Frontex, όπως προτάθηκε σε κάποιο σημείο.
Στο κείμενο δεν γίνεται καμία αναφορά σε κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο. Επισημαίνεται όμως η ανάγκη οριστικοποίησης της συμφωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας για τη διαχείριση των ανθρώπινων ροών, με «πλήρη αξιοποίηση» των συμφωνιών επανεισδοχής που έχουν συναφθεί με την τουρκική πλευρά για τον επαναπατρισμό μεταναστών και της προοπτικής απελευθέρωσης των θεωρήσεων για είσοδο Τούρκων στη Ζώνη Σένγκεν.
Η Σλοβενία, των 2 εκατομμυρίων κατοίκων, που έχει δεχτεί περισσότερες από 60.000 αφίξεις τις τελευταίες 10 μέρες, θα λάβει άμεσα 400 αστυνομικούς-συνοριοφύλακες από τους εταίρους στην Ε.Ε. ως προσωρινό μέτρο στήριξης.
Στη μίνι-σύνοδο, συμμετείχαν η Ελλάδα, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η ΠΓΔΜ, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία η Σερβία, η Αλβανία και η Γερμανία, δηλαδή οι χώρες που βρίσκονται κατά μήκος του περίφημου «διαδρόμου» που ξεκινά από την μη προσκληθείσα Τουρκία έως τη Βόρεια Ευρώπη.
Ολόκληρο το κείμενο συμπερασμάτων ΕΔΩ.
Οποιος μπορει να διαβασει αναμεσα στις γραμμες,... εκει κρυβονται πολλα
Πηγή: https://www.skai.gr
:shok::shok::shok:
:facepalm::facepalm:
https://www.enikos.gr/society/349025...ikasthria.html
Ολοι οι μπουχεσες αυτης της χωρας ειναι υπουργοι και υφιπουργοι!!