καλησπερα!!
μου αναψε το λαμπακι του αεροσακου! λογικα θα ειναι το γνωστο προβλημα με τους αισθητηρες στα καθίσματα?
Τι κανω σε αυτη τη περιπτωση?
Θα το τσεκαρω τη Δευτερα..Να δω ακριβώς τι ειναι...ξερει καποιος τιποτα??
ευχαριστω!!
Printable View
καλησπερα!!
μου αναψε το λαμπακι του αεροσακου! λογικα θα ειναι το γνωστο προβλημα με τους αισθητηρες στα καθίσματα?
Τι κανω σε αυτη τη περιπτωση?
Θα το τσεκαρω τη Δευτερα..Να δω ακριβώς τι ειναι...ξερει καποιος τιποτα??
ευχαριστω!!
Πηγαινε να στο σβησουν αλλα καποια στιγμη θα αναψει παλι.
Aμα το αμάξι δεν μπει στο διαγνωστικό,διάγνωση εξ'αποστάσεως δεν έγινε ποτέ ως τώρα.
Αν όντως είναι ο αισθητήρας κατάληψης συνοδηγού τότε δύο λύσεις υπάρχουν:
1) H φτηνή, βάζεις ένα τέτοιο https://cgi.ebay.de/BMW-E36-E39-E46-...item335796bc9f και φτιάχνει,ΑΛΛΑ σε περίπτωση τράκας θα ανοίξουν όλοι οι αερόσακοι και όχι επιλεκτικά βάσει της μεριάς του τρακαρίσματος
2) Η ακριβή, αλλάζεις αισθητήρα κατάληψης με κόστος μαζί με εργασία περί τα 200 ευρώ πάνω κάτω...Αν θυμάμαι καλά και αν δεν έχουν ανέβει τα ανταλλακτικά...
Αν τυχει να ανοιξουν οι αεροσακοι ας ανοιξουν ολοι.[/QUOTE]
και εγω αυτο λεω!!thumb
Γιωργο ισως να ειναι και ο προεντατηρας της ζωνης!
Στα καλα καθουμενα μου αναψε κι εμενα το γνωστο στα 46ρια λαμπακι. Ενημερωτικα, πριν απο 3 χρονια αλλαχτηκε η "κουβερτα" στο καθισμα του συνοδηγου. Το παω συνεργειο, το βαζουν στο διαγνωστικο, περιμενω λιγακι....μου λεει ο μηχανικος........"δεν εχω συνδεση, δεν μου δειχνει τη βλαβη .....μου μυριζει εγκεφαλος !!!" Με το που το ακουω με πιανει το εγκεφαλικο!!! Αλλαζει 2-3 διαγνωστικα παλι τα ιδια ....."δεν συνδεεται" μου λεει! Μεχρι να καταλαβω οτι δεν συνδεοταν το διαγνωστικο με το τμημα των αεροσακων.....και εγκεφαλο ενοουσε το εγκεφαλακι των αεροσακων απο οτι μου ειπε μετα......περναγανε απο το μυαλο μου χιλιαρικα!!!! Τελος παντων μου ειπε οτι μαλλον ειναι ο εγκεφαλος των αεροσακων αφου δεν συνδεεται καθολου το διαγνωστικο και μου το δειχνει και σαν βλαβη στο ταμπλο. Απο οτι μου ειπε αυτο βρισκεται στο ταμπλο και θελει λυσιμο......καμια ιδεα για την τιμη του ανταλλακτικου??? Εχει τυχει σε κανενα σας κατι αντιστοιχο, καλα το παμε η θα μου βγαλει αλλα στην πορεια!
Πριν κανεις οτιδηποτε αλλο, να κοιταξεις τη φισσα κατω απο το καθισμα. Αν πχ ειχε τραβηχτει το καθισμα τερμα πισω, ειναι πολυ πιθανο να βγηκε.
Μου εχει συμβει (με τα ιδια συμπτωματα που περιγραφεις) και ηταν η φισσα ξεκουμπωμενη. Την συνδεσαμε, σβησαμε το λαμπακι και δεν ξαναναψε μεχρι που το πούλησα (5 χρονια μετα)
Μαλιστα.
Οποτε να κοιταξετε αν εχει φυγει κανενα καλωδιακι απο τη φισσα.
Α, μηπως το ειχες δωσει για πλυσιμο και κανενας πακιστανος καθαριζε μεσα με το γονατο στο καθισμα? Και αυτο ειναι μια περιπτωση να σου εκοψε τον αισθητηρα.
Το θεμα ειναι οτι αν ειχε βλαβη η μερια του συνοδηγου, οπως μου ειχε παρουσιασει πριν 3 χρονια............. δεν θα το εβγαζε το διαγνωστικο? Τοτε το εβγαλε κανονικα. Εμενα δεν συνδεεται καθολου! Συγκεκριμενα εγραφε connection failure μολις του ζητουσε να κανει διαγνωση στους αεροσακους. Συμβαινει να κρασαρει τελειως λογω της φυσσας αυτης??
αν εχει προβλημα το εγκεφαλακι των αεροσακων δνε ειναι μεσα στο ταμπλο αλλα κατω απ την κεντρικη κονσολα(τεμπελη)και δεν ειναι κατι το φοβερο να αλλαχτει.μεταχειρισμενο αντε να δωσεις κανενα 100αρικο το πολυ(και πολλα ειναι)καινουριο 300+ αν θυμαμαι καλα
Μετά από λίγο καιρό θα μένει μόνιμα αναμμένο..
Εμένα το διαγνωστικό έδιξε ότι θέλει αλλαγή μία μεμβράνη κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Που επειδή πρέπει να "ανοίξει" το κάθισμα ταπετσέρης τα εργατικά είναι περισσότερα από τα ανταλλακτικά δυστυχώς.
Μαλιστα.............κατεβηκα τωρα ειδα την φισα την πιεσα λιγο μπας και ειχε ξεκουμπωσει ......δοκιμασα δεν αναψε τιποτα................θα δουμε!
Και παλι Ευχαριστω!:thanks:
Τελικα εμεινε ανοικτο................ για πειτε καμια λυση σε module να κροιδεψουμε το εγκεφαλο γτ τα 200 τωρα δεν περισευουν! Θελω module που να τους ανοιγει κανονικα οχι απλα να σβηνει το φωτακι!
Για διετε αυτο............: https://www.youtube.com/watch?v=uXicMt14a54
Θα πρότεινα να το αφήσεις έτσι μέχρι να μπορέσεις να το φτιάξεις. Κι εμένα αναμμένο είναι εδώ και καιρό..
Μην νομιζεις......τωρα τελευταια οσο και να το αγαπαω αυτο το αμαξι.......εχω αγανακτισει με μερικα που βγαζει και φοβαμαι για αυτα που θα βγαλει οποτε γτ να μη το δοκιμαζα χαχαχχα:th_Laie_67-1:
Τεσπα τα ακουσαμε και απο την αντιπροσωπεια..........θα παω για διαγνωστικο να σιγουρεψω οτι οφειλεται στον αισθητηρα καταληψης αν και αυτο ειναι αφου οταν σηκωνομαι σβηνει και μετα παλι ανοιγει.............και μετα με βλεπω να παιρνω το module!
Αφού τα λέει ο bill007
Απλά δείχνει ότι το κάθισμα είναι μόνιμα κατειλημμένο!!
https://www.ebay.de/itm/BMW-Airbag-S...#ht_1323wt_952
Ούτε module ούτε τίποτα. Με ένα δίοδο καθάρισες. Όμως να ξέρεις οτι το κάθισμα θα είναι πάντα κατελειμμένο είτε κάθεται κάποιος είτε όχι. Πάντως σε περίπτωση στούκας (φτου φτου μακρια απο μας...) ακόμη και με σφάλμα στον αισθητήρα καθίσματος ανοίγουν όλοι οι αερόσακοι
Για δωσε περισσοτερες πληροφοριες ........... Το εχεις δοκιμασει? Που να βαλω την διοδο και τι διοδο.......??:thnx::thnx:
Ναι στο δικό μου. Το διαγνωστικό μου το βγάζει πάντα "occupied" και δεν εχω λαμπάκι. Μισό να το βρώ να το ποστάρω
Βάλε δίοδο λέει ο Βαγγέλης ......
Πες ρε αδερφέ τι είναι, πόσο κάνει, που το βάζουμε (ασχολίαστο) κτλ, πετάμε μια κουβέντα και μην τον είδατε τον παναή (Βαγγέλη στην προκειμένη περίπτωση)....
ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΦΕ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ?????????????????????????
Είναι αυτό: 1N4002
Το μπλε καλώδιο απο τη φύσα του αυτοκινήτου στο ασημί ποδαράκι και το ασπρο στην άλλη (με απλά λόγια :) )
Αν το κάνεις μετά να το τσεκάρεις με το διαγνωστικό οτι σίγουρα σου βγάζει "occupied" τη θέση του συνοδηγού. Σε εμένα πάντως δούλεψε! Δες και εδώ:
https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...ghlight=airbag
Στο δικό μου πάντως αυτό το κύκλωμα το έβγαζε μόνιμα "not occupied", γιαυτό έβαλα μόνο διοδο.
Παντως καλό θα ήταν να το αλλάξεις όταν μπορέσεις.
Δείτε και αυτό εδω ;) https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=15176
Του πατέρα μου το Ε46 316 pre-facelift έβγαλε αισθητήρα στο διαγνωστικό..!
2 Ερωτήσεις λοιπόν...
1. Η πατέντα με τη δίοδο μας λύνει το πρόβλημα? ( Του είπαν για ράψε ξύλωνε το κάθισμα και για καμια 250αρα και έβγαλε σπυριά)
2. Και τα 2 κυκλώματα σβήνουν το λαμπάκι, το 1 είναι μόνιμα η θέση ον και στο άλλο οφ?? έτσι??