Το επόμενο Σαββάτο έχω ραντεβού να πάω να κοιτάξω και να πάρω μια μπουμπού 335i. Οι έχοντες το ίδιο μοντέλο παρακαλώ να δώσουν τα φώτα τους που πρέπει να δώσω σημασία και σε τί.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
Χρήστος
Printable View
Το επόμενο Σαββάτο έχω ραντεβού να πάω να κοιτάξω και να πάρω μια μπουμπού 335i. Οι έχοντες το ίδιο μοντέλο παρακαλώ να δώσουν τα φώτα τους που πρέπει να δώσω σημασία και σε τί.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
Χρήστος
Γεια σου Χρήστο
Θα σου πω κάποια πράγματα προσοχής ως προς την αγορά ενος 335
και απο κει και πέρα ας με συμπληρώσουν και οι υπολοιποι κάτοχοι
1.Ένα απο τα βασικά που πρέπει να κοιτάξεις είναι οι τουρμπίνες.
Θα ρωτήσεις αν αλλάχτηκαν και κατόπιν να κοιτάξεις κατά πόσο καλά τουρμπίζει το αμάξι, πως ανοιγοκλείνουν τα wastagates κλπ
Αυτό νομίζω μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά μέσω προγράμματος
χωρίς να χρειάζεται να ξυλωθεί το αμάξι
2. Να ρωτήσεις αν έχει αλλαχτεί αντλία υψηλής.
Σχεδόν όλα τα 335άρια είχαν ένα θέμα με την αντλία υψηλής και έχουν
προβεί σε αλλαγή. Εμένα πχ δεν είχε αλλαχτεί και τη άλλαξα 4-5 μήνες μετά
3. Πρέσσα.
Τα 35αρια λειτουργούν με υποπιέση και έχουν κάποια θεματάκια με τα σωληνάκια όσον αφορά τη φθορά τους. Υπάρχουν άπειρες συνδεσμολογίες μιας και το αμάξι ειναι τουρμπατο όπως τα σωληνάκια που καταλήγουν στις τουρμπίνες ή τα σωληνάκια απο τα μπουκαλάκια κλπ ... Ενα απο αυτά να χει ρωγμή, το αμάξι δεν τουρμπίζει με αποτέλεσμα να χρειαστείς συνεργείο. Το κόστος δεν ειναι μικρό, μιας και χρειάζεται να κατεβάσεις προφυλακτήρα και γενικά να ξυλώσεις αρκετά το αυτοκίνητο, για να βρεις που ειναι η ριμάδα η ρωγμή.
ΠΡΟΣΟΧΗ ... Το διαγνωστικό ΔΕΝ κανει τη δουλεια της πρέσσας, μην σε πείσουν ότι ΑΝ είχε κατι κλπ θα το βλέπαμε
4. Να ψαχτείς και να πιστοποιήσεις ότι δεν έχει κανένα πρόγραμμα. Όχι ότι είναι απαραίτητα κακό, αλλά ΔΕΝ ξέρεις, πως και ποιος προγραμμάτισε το αμάξι
Μπορεί να το κανε κάποιος με μικρη τεχνογνωσία, με λάθος μίγματα λάθος overboost klp ... μπορεί και βέβαια να ναι απο κανένα οικο .... ΑΛΛΑ ΜΑΘΕ
5. Ρώτα αν έχει προβεί σε οποιαδήποτε αλλαγή aftermarket ... Πχ αν φοράει μπλοκέ αν έβαλε άλλο intercooler, αν έχει αλλάξει αναρτήσεις και ποιες
φοράει
6. Εργοστάσιο. Να πάρεις αριθμό πλαισίου και να πεις εκει στη bmw να μπουν να δουν πως και πότε έγινε η παραγγελία του αυτοκινήτου. Μπορεί να ταν 320 και να το κανε 335 επειδή ο γαμπρός του ειναι κάνας μαντράς με μοτέρ δεν το ξέρεις ... Μικρή πιθανότητα βέβαια ... but check it for sure
7. Έλεγχος αγοράς. Αυτός περιλαμβάνει εκτός απο τα μηχανικά μέρη και τα εξωτερικά ( λαμαρίνες ). Βγαίνουν 2 τύποι με γαντάκια και ψαχουλεύουν το αμάξι, αν έχει αλλάξει πχ κανα φτερό κάνα προφυλακτήρα και κατά πόσο καλά έγινε η δουλεια και η φανοποιεία γενικά
8. Ζαντολάστιχα. Αν δεν είναι μαμά οι ζάντες ή είναι φαγωμένα τα λάστιχα παζάρεψε τι τιμή ... ΠΡΟΣΟΧΗ στις ζάντες μην έχουν άλλο offset
Αυτά απο μένα ... τώρα για βιβλίο service χρονικό διάστημα αλλαγής λαδιών
θα τα ξέρεις, μην τα επισημαίνω ... Αν μου ρθει στο μυαλό κάτι άλλο θα συμπληρώσω
Τα καλύτερα εύχομαι:thumbsup:
Ο Νίκος το τερμάτισε :th_Laie_67-1:.
Το 335i είναι αξιόλογο αυτοκίνητο, τώρα η αντλία υψηλής και κάτι ψιλοπράγματα είναι αναμενόμενα στις μέρες μας ότι αμάξι και να πάρεις.
Καλό είναι το αυτοκίνητο να είναι όσο πιο ''μαμά'' γίνεται.
Επίσης να ελέγξεις τη στάθμη λαδιού σε σύγκριση με τα χλμ, π.χ αν έχει λίγα χλμ δεν δικαιολογείται να καίει λάδι εκτός αν έχει κάνει πρόσφατα σέρβις και δεν έχει κάψει κάτι για να φανεί. Τώρα τα υπόλοιπα όπως τα σωληνάκια της υποπίεσης που είπε ο Νίκος δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Γι'αυτό καλό είναι να έχει αλλαχτεί η αντλία υψηλής ώστε να μη χρειαστεί να την αλλάξεις γιατί κάνει όσο μια 4αδα λάστιχα. Αν με το καλό περάσει το τεστ και το πάρεις εδώ ήμαστε να σε βοηθήσουμε σε ότι προκύψει. thumb
Αν σου πει ότι έχει αλλάξει και πολλαπλασιαστές ακόμα καλύτερα.
κοιτα αν οι πινακιδες ειναι "τσαλακωμενες" ;)
https://suchen.mobile.de/auto-insera...ml?origin=PARK το αμάξι είναι αυτό! Έχω σταμπάρει ακόμα 1 αλλά σε πρώτη φάση θα δώ αυτό. Αν είναι "καλό" το χτύπησα! Να είστε καλά.
Το έχεις σκεφτεί καλά να το φέρεις από Γερμανία...;
Αυτά τα έχεις δει καθόλου;
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/4752467/
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/4929526/
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/4690344/
συμφωνω με φιλο στεφ
ασε που με λιγο μπιρι μπιρι αν εισαι ντουκου πεφτουν και πιο κατω οι τιμες.
Για μένα αρκετά τα χιλιόμετρα ακόμα και για 6κύλινδρο ...
Αν για σενα φίλε μου δεν είναι ( αποψη του καθενός ) θα καταλάβεις πως αντικειμενικά είναι πολλά
γιατί μπορεί να βρεις ΑΝΕΤΑ με πολύ λιγότερα
Όσο για το budget ... εκει στο Germany αν κοιτάξεις για κανένα με 80-90 ανεβαίνει τόσο πολυ η τιμή ??
Αν ναι πάρε κανένα απο Ελλάδα, πολλοι το κάνουν τώρα πια
Πχ αυτό https://www.car.gr/classifieds/cars/view/4690344/
είναι κοντά στα χρήματα που μάλλον ψάχνεις και έχει τα ΜΙΣΑ χιλιόμετρα
απο αυτό που θέλεις να πάρεις ....
δεν ξέρω βέβαια με εκτελωνισμό τι κάνετε εκει
οποιος ψαχνει απο γερμανια αμαξι 5-6ετιας με λιγα χλμ...και το πιστευει πως θα το βρει..ειναι τουλαχιστον αφελης!
τα 100χιλ. τα εχουν για ψωμοτυρι,,,και περισσοτερο ψυχολογικο και θεμα συντηρησης-χρησης ειναι...παρα αξιοπιστιας λογω πολλων χλμ.
Δεν είπα ότι ειναι κριτήριο .... Θα ήταν ανόητο άλλωστε μιας και όταν θα θελω να πουλήσω
το δικό μου μπορει να χει και περισσότερα ...
Λέω απλά να ψάξει μήπως βρει κάτι εξίσου καλο με λιγότερα χιλιόμετρα ...
Που το παράξενο
Θα δω το αυτοκίνητο, θα το ελέγξω και θα αποφασίσω κατάλληλα. Το θέμα με τα χλμ έχει να κάνει με αξιοπιστία ή ψυχολογικά? Γιατί πχ αγόρασα μια μερσέντα με 130,000 χλμ και μέχρι τώρα την έχω 4 χρόνια δεν έχει βγάλει κιχ. Μόνο λάδια ξύδια βάζω. Έτσι και αλλιώς η αγορά μεταχειρισμένου είναι κορώνα γράμματα. Μπορείς να αγοράσεις κάποιο με 30,000 χλμ και να σου βγεί πατάτα. Πάντως ευχαριστώ για τις απόψεις και την βοήθεια σας. Θα κοιτάξω μήπως βρώ και κανένα με λιγότερα χλμ.
εγω στην αγορα ενος 335 , θα μελετουσα προσεκτικα τον ιδιοκτητη..
υπαρχουν αρκετα παραδειγματα απο ελλαδα, πλουσιων πιτσιρικαδων ή μεσηλικων με απωθημενα που τα βγαζουν στο δρομο , με τσιγκλισμενα 335.
απο αυτα τα οχηματα...θα εφευγα μακρυα και ας ειχαν 20χιλ χλμ...θα ηταν σκισμενα.
δεν θα κοιταγα χλμ...παρα μονο την ολικη κατασταση του οχηματος και αν μου ενεπνεε εμπιστοσυνη ο πωλητης.
Να ρωτήσω και κάτι άλλο.. τα αυτόματα αυτά έχουν όλα paddles στο τιμόνι ή όχι?
Τα paddles μπαίνουν κατόπιν παραγγελίας
Αλλά μην σκας φτιάχνεται αυτό και χωρίς paddles αν πάρεις, μπορείς να βάλεις paddles
λεπτομέρεια τα χιλιόμετρα σε τέτοιες αγορές. έτσι και αλλιώς απο γερμανία είναι το αμάξι, που όπως πολύ σωστά ειπώθηκε τα χιλιόμετρα εκεί γράφουν για πλάκα. τουλάχιστο ξέρεις ότι κατά 70% έχουν γίνει με έκτη ταχύτητα και όχι με πρώτη δευτέρα όπως στην ελλάδα.
καλορίζικο...
Τι ακριβώς ρε...αν το ξιαμα έχει 30κ χιλιόμετρα είναι χαρτι.
Αν δεν ξέρουμε ποιος και τι ήταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ??
Μπορεί να το χε δώσει σε κάποια εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων
Απο κει και πέρα γιατί και αυτό με τα 130 να μην είναι σκισμένο απο
κανέναν ??
Μιλάτε για το συγκεκριμένο αμάξι λες και ξέρετε ποιος το χε
Σωστά συμπέρασματα αλλά ισχύει για το κάθε δυνατο αυτοκίνητο
ανεξαρτήτως ποσα χιλιόμετρα έχει
Επιμένω πως λίγη έρευνα ακομα δεν βλάπτει ....
Αυτό που λέμε, είναι ότι ο αριθμός χιλιομέτρων και ρτο αν το αμάξι έχει τσίτα δέρματα, δεν είναι κριτήριο για να πεις ένα αμάξι καλό.
Ειδικά σε ένα αμάξι σαν το 335 που έχει πέσει σε χέρια πιτσιρικά που το κατάντησε φουσκωμένο κέικ και θαμωνα στα κοντροστεκια, ποια χιλιόμετρα να δεις και ποιες λαμαρινες...
Μα δεν είπα κάτι τέτοιο .... έθεσα απλά σαν παράδειγμα 2 ίδια αυτοκίνητα
με διαφορά χιλιομέτρων ... ποιο θα πέρνατε ?? Μπορεί να βρει κάτι αντιστοιχο
με λιγότερα χιλιόμετρα
Όσο για το φούσκωμα, δεν το κάνουν μόνο πιτσιρικάδες .... σε άλλα φορουμ ακόμα και σε αυτό έχει διάφορους
με μπαξίματα, όσον αφορά το 335 και δεν ειναι πιτσιρικάδες
Βασικά παίζει κιόλας ο μικρότερος να μαι εγω:original:
Αυτό που πολύ απλά και κατανοητά λέει ο Θωμάς, είναι πως η ένδειξη του οδομέτρου δεν λέει πάντα την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση ενός αυτοκινήτου..και είναι απολύτως λογικό...
Όσον αφορά την ερώτηση, θα απαντήσω με ένα παράδειγμα: Έχουμε δυο ίδια αυτοκίνητα,335 για π.χ., απολύτως νορμάλ μηχανικά και τα δυο και με νορμάλ χρήση, ούτε κόντρες ούτε ''περίεργα'' πράγματα..Το ένα έχει 40.000 χλμ και το άλλο 140.000χλμ..
Το πρώτο δεν έχει αλλάξει ποτέ ούτε καν λάδια ενώ το δεύτερο έχει αλλάξει καμιά 20ρια φορές λάδια-φίλτρα και τα σχετικά..Με κλειστά μάτια θα έπαιρνα το 2ο..απλά πράγματα!
Το πιτσιρικάς είναι σχήμα λόγου.
Επίσης Νικόλα, ποιος σου είπε ότι τα 35αρια ρτου φόρουμ που αναφέρεις, συμπεριλαμβανομενου και το δικό σου θεωρούνται καλές αγορες?
Ολα αυτα που λέτε απλά δεν ισχύουν στην Ελλάδα οταν αγοράζεις ενα αυτοκινητο απο μαντρά.Στη Γερμανια δεν ξέρω τι ισχύει.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι ο μαντράς δεν ξέρει το πραγματικο ιστορικο του αυτοκινητου και το πιθανοτερο ειναι να ''δημιουργήσει'' ενα ιστορικο και να στο πλασάρει ομορφα.
Δηλαδή :
δεν μπορεις να ξέρεις αν πιο πριν ειχε προγραμμα/βελτίωση και εκοβε βολτες τα βράδια στα γνωστα στέκια
δεν μπορείς να ξέρεις αν εχουν πρόβλημα τα wastegates αν εχει αλλάξει τουρμπίνες και άλλα τετόια μηχανικα προβλήματα
Δεν μπορεις να εξακριβώσεις κατι απο τα παραπάνω
Οταν τα περισσοτερα αυτοκινητα σε μαντρες εχουν κατατεθημενες πινακίδες και δεν μετακινουνται απο το χώρο της μαντρας , ενας μηχανικος που θα πάει εκει να το ελέγξει τι σκ@τα να δεί και τι να καταλάβει ??Το μονο που μπορει να ελέγξει ειναι τις λαμαρινες αν εχει φάει κανενα γερο στούκο.
Συμπερασμα:
οι μαντραδες οταν αγοραζουν μεταχειρισμένα αυτοκινητα , δεν κοιταζουν το πόσα χιλιομετρα γραφει το κοντέρ-ασχετα αν μετα το πουλάνε αναλογα με το ποσα γραφει....κάτι ξέρουν , κανε κι εσυ το ιδιο.
Το οτι εχει αλλαξει μια αντλια υψηλης (ή οτι άλλο αντιστοιχα ''αναλώσιμο'') δεν σημαινει οτι δεν θα χρειαστει να ξανα-αλλάξει. (παθός και μαθός)
Οταν αγοράζεις τουρμπάτο γνωστό για τις κοντρο-ιδιότητες του περιμενεις να σου βγάλει τα πάντα ως ζημια και γι αυτό πρέπει να εχεις και το αναλογο πορτοφόλι.
Προσωπικά θα κοιταζα να ειναι σε εξωτερικα και εξωτερικα καλη κατασταση και μηχανικα θα υπολογιζα οτι θα χρειαστει διαφορα για επισκευη και θα ειχα στην ακρη ενα Χ κονδύλι.
Ενα τετοιο μεταχειρισμένο ΕΙΝΑΙ ΛΑΧΕΙΟ .
Τώρα θίγεις τα αυκοκίνητα πολλών .... που αργότερα θα θελουν να πουληθούν
Δεν είναι σωστό ...
Μετά απο κει και πέρα μπορεί και ενα Μ να μπορει να είναι και αυτό πατημένο ... κάθε αμάξι βασικά μην δείξω ότι εχω κάποια εμπάθεια
Αμα είναι καλοσυντηρημένα συχνά service, διορθώσεις σε ότι και αν προκύψει
γιατί να μην είναι καλή αγορά ... για ενα πρόγραμμα ??
Μετα για τα ανοίγματα ?? ή πιστεύεις ότι όποιος έχει δυνατό αυτοκίνητο το χει μόνο για βόλτα
Εσύ με το Μ3 ... δεν το ανοίγεις, δεν το χεις βάλει πίστα ??
Δεν σε κατηγορώ απλά λογικά είναι ένα αυτοκίνητο ανάλογης ιπποδύναμης να μην έχει χρήση μόνο για γάμους και βαφτίσια
ΑΑΑΑ και το χω ντύσει και νυφη μην απαξιώνω το τομέα :D
Ωραια και πιο "ξεκουραστα" τα χιλιομετρα στα " γερμανικα " αλλα πολυ by the book μην το ξεχνατε οσοι κοιταζετε για αγορα..
Που σημαινει πολλες φορες κακοσυντηρημενα μηχανικα..
Τωρα σχετικα με τα λιγοτερα χλμ ολα ειναι θεμα συντηρησης και οδηγησης του ιδιοκτητη ..
Στα συν της Γερμανικης αγορας η λεπτομερεστατη ενημερωση για σερβις,ζημιες κλπ..
Θωμα τα μισεις τα 335 εεε:th_Laie_67-1:
Στον καθένα μπορεί να τύχει και κάτι διαφορετικό όταν μιλάμε για μεταχειρισμένο. Ο κινητήρας του 335 Ν54 είναι διπλοτούρμπινος και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο χειριστής. Δηλαδή το αυτοκίνητο πρέπει αυστηρά να ανεβάσει θερμοκρασία λαδιού και μετά να ξεκινήσεις, όποιος το έχει καταλάβει και το εφαρμόζει αυτό καλώς. Γι'αυτό βάζεις μπρος και άμα βιάζεσαι ξεκινάς χωρίς απότομα γκάζια αυτός είναι και ο λόγος που κάτω από από το στροφόμετρο δείχνει θερμοκρασία λαδιού και όχι νερού (από το λάδι λιπαίνονται και τα τούρμπο).
Εφόσον είσαι στη Γερμανία μη βιάζεσαι και βρες ένα με λιγότερα χλμ να δεις και άλλους ανθρώπους μικρούς μεγάλους τι είναι ο καθένας. Εφόσον θες να κάνεις μια τέτοια αγορά (να θυμάσαι ότι το 335 κάνει 60-70κ καινούργιο) θα πρέπει να είσαι έτοιμος να πληρώσεις και τα ακριβά ανταλλακτικά του. thumb.
Αυτό όμως μέχρι ένα σημείο μια φορά αλλάζεται η αντλία μια οι πολλαπλασιαστές αν τύχει κιόλας.
Γι αυτό δεν κοιτάω αυτά που κάνουν 30.000 να μου μείνει κάβα σε περίπτωση στραβής. Βέβαια είναι διαθέσιμα όλα τα servis του αυτοκινήτου αλλά περισσότερες λεπτομέρειες θα ξέρω το Σαββάτο που θα πάω να το δώ.
Το αμάξι θα ελεγχθεί απο όλες τις πλευρές πρίν το πάρω εννοείται. Το θέμα είναι ότι όσα βρήκα ώς εναλακτικές ή θα έχουν μέσα ξύλο ή θα είναι μπέζ πράγματα που ΔΕΝ μου αρέσουν. Έχω κάποια στάνταρ κριτήρια για αυτοκίνητο γιατί καλά είναι να είναι καλό το μοτόρι αλλά να μου κάνει και "κλίκ" στην εμφάνιση.
Τέσπα είδωμεν!!
Έτσι πως στα είπαμε ρε φιλαράκο σε ζαλίσαμε ..... για γυναικα να ψαχνες πιο εύκολα θα βρησκες
Μακάρι να κανεις τη καλύτερη δυνατή αγορά
Αυτο που ολοι θελουν μεταχ. και να ειναι και κουτα δεν το καταλαβαινω. Ουτε και αυτους που χρυσοπληρωνουν για να βγαλουν τις ζελατινες του καινουριου καταλαβα ποτε.
Οταν αγοραζεις κατι στο 1/3 της αξιας του καινουριου, μη περιμενεις να μη θελει και τιποτα. Και να θελει, δεν θα φτασει ποτε την αρχικη αξια. Οποτε μη σκατε τοσο, και αμα το εσκισε μια φορα παραπανω και βγαλει κατι, πληρωστε το. Αλλιως να πατε στο Σπανο να το παρετε κουτα. :th_Laie_67-1:
Βρες το καλυτερο 335 και ιδιοκτητη στα ματια σου και στα λεφτα που διαθετεις, παρτο και πορευσου. Και αν βγαλει αντλια, εβγαλε. Αν δεν θες να βγαλει αντλια παρτο κουτα (που και εκει θα βγαλει, θα στο καλυψει η εγγυηση και θα εχεις δωσει 50% παραπανω).
Υπαρχουν αμαξια μπουρδελα, ιδιοκτητες που απορεις γιατι εκανες το κοπο να πας. Υπαρχουν και σωστα αυτοκινητα με τον αντιστοιχα σωστο ιδιοκτητη που θα σου πει τι εκανε, τι αλλαξε, τι θελει αλλαγη. Ενα τετοιο συνδιασμο βρες.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους!! Μακάρι να είμαι τυχερός και να μου βγεί καλό.
Με το καλό το 35 αρι σου
Θέλουμε παρουσίαση όταν το αγοράσεις..!!