Εχει καποιος αλλαξει το δισκο-πλατο σε Μ3 Ε46 ειτε ΟΕΜ ειτε αλλης εταιριας?
Εχω μια δυο αποριες...
Printable View
Εχει καποιος αλλαξει το δισκο-πλατο σε Μ3 Ε46 ειτε ΟΕΜ ειτε αλλης εταιριας?
Εχω μια δυο αποριες...
για πες...
κάτι εχω δει τον τελευταίο καιρό πάνω στο θέμα...ισως να ξέρω κάτι...
πέρυσι άλλαξα δίσκο ρουλεμάν.
καταληλότερος = ΤΡΙΜ@ΛΑΚΑΣ....σωστά????????χαχα αχαχα
γελάμε με τα χάλια μας για να μην κλαίμεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
έλα ρε νικόλα μεράκια είναι αυτά ρε!!!
αφού δε τα κλέβεις και τα ρίχνεις εκεί
που γουστάρεις στα @@ σου εμείς
να'μαστε καλά. στο κάτω κάτω το
χρήμα είναι για να περνάμε καλά και
να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη τπτ άλλο.
τες πα ας μας πεί και ο μάνος τι πρόβλημα
έχει...
Λοιπον..
Προσπαθω να εγκαταστησω δισκο-πλατο-βολαν και εχω ενα προβλημα.
Το σασμαν δε κουμπωνει στον κινητηρα και αφηνει ενα μικρο διαστημα.
Για την ακριβεια ο OEM δισκος, πλατο,βολαν εχει διαφορα στο παχος με τον αφτερμαρκετ, με τον δευτερο να ειναι μεγαλυτερος κατα 7χιλ.
Η διαφορα αυτη παρατηρησα οφείλεται στα ελατηρια του πλατο. Τα ελατηρια του ΟΕΜ ειναι πιο μεσα.
Το αφτερμαρκετ συνολο ειναι απο τη Spec δηλαδη πλατο της Luk (ακριβως ιδιος κωδικος με τον ΟΕΜ) ,βολαν της JBR με κωδικο 520-140-240.
Ο εκπροσωπος απο τη Spec δε μου διδει σαφεις οδηγιες.
Καμια αποψη?
Εδω το ΟΕΜ πλατο με τη θεση των ελατηριων
https://img213.imageshack.us/img213/4259/oem1.jpg
Εσω το Spec πλατο αντιστοιχα
https://img37.imageshack.us/img37/626/spec1g.jpg
ΟΕΜ (ασφιχτο)
https://img693.imageshack.us/img693/2217/oem2.jpg
Spec (ασφιχτο)
https://img33.imageshack.us/img33/2653/spec2.jpg
μάνο είναι γενικά πιο ψηλό ή απο μέσα στα χτένια μόνο?
ο δίσκος τι πάχος έχει?
ειναι πιο χοντρός?
εάν δεν εχει κλάσει το μαμα πλατό και ταιριάζει ο δίσκος βάλε το μαμα πλατό επάνω με τον νέο δίσκο κ το βολάν !!!
επίσης αυτό το βολάν είναι όντως αυτό που δίνει η jbr για το Μ3 αλλά με μαμά δισκό πλατό....
γιατι ρε παληκαρι μου δεν ρώταγες πριν το πάρεις????ε?
τόσα εχουμε κάνει στα ρημάδια!!!! επι τόπου θα σου έδινα ή εγω ή ο βαγγέλης κωδικούς παράγγελνες κουμπωνες γειά σας.....
Η διαφορα των 7χιλ. δημιουργειται απο τα χτενια.
Στο μαμα καθονται πιο χαμηλα.
Ακομα και πριν σφιξω το πλατο η διαφορα ειναι εμφανης.
αν είναι όντως luk δες στο συνεργείο αν παίρνουν ρύθμιση τα χτένια ρε μάνο...
αλλιώς βάλε το μαμα πλατό αφου ο δίσκος είναι ο ιδιος αλλα μάλλον για πιο πολύ ροπή...
την επόμενη φορά οταν θες να κάνεις κάτι ρίξε ενα πμ ρε συ...αφού τα έχουμε πληρωμένα όλα.....
Niko εχω SMG και δεν εχω ακουσει/δει αλλον να κανει παρομοια αναβαθμιση.
Στο εξωτερικο ισως.
Τι να πω? Μ'αρεσουν τα ρισκα...
Οι συζητησεις γυρω απο το θεμα πολλες και συχνα δεν βγαζεις ακρη.
Μαλλον θα ειμαι ο πρωτος διδαξας στην συγκεκριμενη αναβαθμιση.
'Η θα την φαω ή θα στροφαρω στο θεο!
Αυριο βαζω το 4.10 και θα το ηθελα με το νεο βολαν..Θα δειξει........
γιατί δεν έβαλες το κιτ που σου είχα πει που είναι σίγουρο και είναι και sachs και είναι και για bmw και μάλλον είναι και φθηνότερο ??? ...
τα ίδια έκανε και ο Νικολάι και τελικά μόνο με το sachs βρήκε την υγειά του !!! ...
σε συνδυασμό με το βολάν που σου είχα πει ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ σαν ΟΕΜ !!!!!!
Επισης η Sachs εχει προιοντα μονο για manual.
τα πραγματα που λεω εγω είναι για Μ3 Ε36 !!! έτσι και αλλιως ΔΕΝ υπάρχει σετ ΒΟΛΑΝ - ΔΙΣΚΟΣ (με ελατηρια) - ΠΛΑΤΩ για Μ3 Ε46 απο τη sachs
και όμως είναι για Ε36 !!!! ... χεχεχεχε :D
Tελικα ξαναμπηκε το μαμα πλατο/δισκος/βολαν.
Το Spec δεν εφαρμοζε σωστα και επιστρεφεται πισω. Ευτυχως θα παρω πισω τα χρηματα μου.
Ολες αυτες τις μερες ψαχνοντας στο νετ για λυσεις στο προβλημα μου ,ανακαλυψα διαφορα θρεντς σε αντιστοιχα φορουμ, που αναφερονταν σε εγκατασταση βολαν σε smg.
H επικρατεστερη αποψη ειναι να αποφυγει καποιος τη εγκατασταση ελαφριου βολαν σε κιβωτιο smg. Και αυτο γιατι το ελαφρυ βολαν περιστρεφεται με διαφορετικες ταχύτητες και η ECU δεν εχει προγραμματιστει να διαβαζει αυτες τις ταχυτητες. Διαβαζει σωστα ταχυτητες που αναπτύσσονται απο το βολαν διπλης μαζας, το εργοστασιακο δηλαδη. Το παραπανω δεν αποτελει προβλημα για Μ3 με μηχανικο κιβωτιο. Το προβλημα αρχιζει στα smg οταν η ECU στελνει λανθασμενες πληροφοριες στη μοναδα ελεγχου smg. Προβληματα στη συμπλεξη /αποσυμπλεξη θα παρατηρηθουν μαλλον.
Οποτε η μονη αναβαθμιση σε ενα smg ειναι η τοποθετηση ενος δυνατοτερου πλατο ,χωρις μηχανισμο SAC (self adjusting clutch) και ενος δισκου καρμπον ή κεραμικο. Αν και το μαμα πλατο/δισκος αντεχουν πολυ καλα μεχρι και 400 αλογα. Αρα ενα κομπρεσσορατο Μ3 ας κανει τη παραπανω αναβαθμιση με χρηση ομως του εργοστασιακου βολαν.
Ακομα και το CSL LOADED ,που ειναι smg, δουλευει με βολαν διπλης μαζας.
Μονο αν ενας προγραμματιστης θα μπορεσει να σχεδιασει νεους παραμετρους στη μοναδα smg συμφωνα με τα χαρακτηριστικα ενος ελαφριου βολαν, θα δουλεψει σωστα. Αρα μεγαλη ιστορια.
ευχαριστούμε πολύ μάνο!!!
Μετα απο αρκετο ψαξιμο για τις διαθεσιμες λυσεις σε SMG (μιας και στα manual εχει συζητηθει και εχει βρεθει λυση), η πιο καλη λυση ειναι κατα την γνωμη μου η εξης
https://www.horsepowerfreaks.com/per...ch/Clutch_Kits
η οποια διατηρει το βολαν διπλης μαζας καθως στα SMG ΔΕΝ θα δουλεψει τιποτα αλλο.
Τα κομπρεσσορατα SMG προσανατολιζομαστε σε κατι τετοιο. Αν καποιος αλλος ενδιαφερεται μπορουμε να το κανονισουμε για παραπανω σετ. Εχω ηδη αγορασει πραγματα απο την εταιρεια και παλιοτερα, οποτε εχω ηδη account εκει.
Υπολογιζεται να προχωρησουμε σε αγορα σε κανα δυο μηνες απο σημερα.
..εννοειται βεβαια οτι το παραπανω σετ δισκου-πλατω κανει και για manual. Αλλα για αυτα υπαρχουν και αλλες λυσεις με ελαφρυτερα βολαν...
αααα δεν είσαι οκ....!!!
νόμιζα οτι έχεις γουδοχέρι ρε συ!!!!!!
θα στο έλεγα απο την αρχή.......
αφού θα πάρεις φράγκα πίσω ολα καλά.....!!!
Nικο απο τα λαθη μας μαθαινουμε και τα καταθετουμε εδω...
Δεν διαβαζει διαφορετικες ταχυτητες, τις ιδιες διαβαζει μιας και η ταχυτητα περιστροφης του βολαν (ειτε μονης, ειτε διπλης μαζας) ειναι ιδια με αυτη που βλεπουμε στο στροφομετρο! Το Θεμα ειναι οτι λογω της μειωμενης του μαζας το μονης, δεν μπορει να αποθηκευσει την ιδια ενεργεια οσο ενα διπλης. Αρα τεινει να σταματησει γρηγοροτερα...αρα πεφτουν γρηγοροτερα οι στροφες του κινητηρα (στην νεκρα).Αρα ο δεικτης του στροφομετρου θα ''σκαει'' σε χαμηλοτερες στροφες (απο πριν) σε καθε αλλαγη! Το φαινομενο αυτο θα ειναι πιο εντονο στα χαμηλα προγραμματα S2,S3,S4 (εκει ακριβως που θελουμε την ομαλη λειτουργια). Ενω στις ''καρφωτες'' του S6 δεν νομιζω να φανει διαφορα!
Σπυρο η αληθεια ειναι οτι δε γνωριζω αυτες τις λεπτομέρειες.
Εχεις δικιο για τη ταχυτητα των βολαν , ειναι ιδια και στις δυο περιπτωσεις.
Μαλλον αλλαζει ο ρυθμος επιταχυνσης / επιβαραδυνσης του βολαν.
Αρα η ECU στελνει διαφορετικες τιμες στη μοναδα ελεγχου smg.
Ακριβώς έτσι είναι !!!
πάλι καλά που το έγραψε κάποιος !!! ... προφανώς και το βολάν περιστρέφεται με την ταχύτητα του μοτέρ !!!!!!!! ... ΑΥΤΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΟΣΟ ΠΑΤΑΣ ΓΚΑΖΙ !!! ...
Το θέμα είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις μετά !!! στο "άσε" δηλαδή και στο κατέβασμα !!!
αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι είναι ΠΟΛΥ ευαίσθητη τελικά η μονάδα του smg και μπερδεύει αμεσως !!! ...
θεωρητικά πάντως στη φάση πλήρους επιτάγχυνσης ΔΕ θα έπρεπε να μπερδεύει ΚΑΘΟΛΟΥ !!!
Σπυρο , Βαγγελη για δείτε εδω...ποστ 21 και 24
https://forum.e46fanatics.com/showth...=539616&page=2
Μανο, οπως εγραψα και παραπανω, στα SMG ΔΕΝ θα δουλεψει τιποτα χωρις το εργοστασιακο dual mass flywheel. Το εχω ψαξει αρκετα πριν το ποσταρω εδω μεσα.
Απο εκει και περα υπαρχει η λυση της sachs με το upgrated πλατω-δισκο (που ομως δεν το δινει για SMG-αλλα δεν βλεπω και καποιο λογο να μην κανει)
https://www.sachsperformance.com/EU/...2000/index.htm
η, κατα την γνωμη μου η καλυτερη λυση HPF stage 1 or stage 2 (stage 2 recommended for smg- η διαφορα με το stage 1 ειναι 200 lbs/ft πιο δυνατο πλατω. Τα SMG ζεσταινουν το πλατω πιο γρηγορα απο τα manual με αποτελεσμα να χανουν μερος του clamping force λογω θερμοκρασιων)
Σιγουρα δεν θα ειναι τοσο προοδευτικο οσο το stock (πχ να ξεκιναει με δευτερα) αλλα αν θελεις μηδεν πατιναρισμα στις αλλαγες και ολη την δυναμη χωρις απωλειες θα πρεπει να κανεις συμβιβασμους σε καποιους τομεις. Οπως αλλωστε και στα χειροκινητα (με μικροτερο impact ομως καθως εκει εξαρταται και απο τον οδηγο)
...νομιζω οτι τελικα βρηκα γιατι δεν το δινει για τα SMG. Κοιτωντας προσεκτικοτερα το πλατω, φαινεται απο την φωτο οτι δεν ειναι self-adjusting οπως το stock. Αυτο σε συνδυασμο με τον οργανικο δισκο που χρησιμοποιει το κιτ, σημαινει οτι μετα απο καποια χιλιομετρα που θα αρχισει να φαγωνεται ο δισκος το SMG δεν θα το γνωριζει και θα προσπαθει να αποσυμπλεκει εκει που το εχουμε σεταρει αρχικα, που δεν ειναι σωστο ομως. Ο μονος τροπος ειναι να υπαρχει ενα self adjusting plate ωστε να κραταει την αποσταση δισκου πλατω σταθερη ανεξαρτητως φαγωματος του δισκου. Η να σεταρουμε συνεχως το δισκο-πλατω με νεα ρυθμιση, πραγμα δυσκολο.
Μελετωντας βεβαια και το HPF κιτ βλεπω οτι και εκει δεν υπαρχει self adjusting πλατω (και απο τις φωτο τα πλατω δειχνουν ολοιδια μεταξυ τους) αλλα το υλικο του δισκου ΔΕΝ ειναι οργανικο και αυτο εχει σαν αποτελεσμα να εχει πολυ μικροτερη φθορα, οποτε το αρχικο σεταρισμα να μπορει να διατηρηθει για πολλες χιλιαδες χιλιομετρα καθως το παχος του cerametallic δισκου μενει σχεδον αναλλοιωτο.
Χρησιμοποιωντας μονο τον οργανικο δισκο απο το κιτ της sachs δεν θα κερδισουμε και πολλα καθως το προβλημα στην αυξημενη ροπη οφειλεται κυριως στην αδυναμια του πλατω και οχι του δισκου.
turbodog και bmw η συζήτησή σας για την κόντρα μεταφέρθηκε εδώ:
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=2227
Τελικα θελω να δω ποσες αποψεις-συμπερασματα θα παρω πισω.
Το ελαφρυ βολαν της jbr κουμπωσε και επιπλεον το δισκο/πλατο της spec.
To αυτοκινητο δουλευει απροβληματιστα οπως μου ειπε ο μηχανικος μου (δεν το εχω οδηγησει ακομα).
Οποτε μπαξτε..............!
Επισης του Χριστοφορου δουλευει με ελαφρυ βολαν και ΟΕΜ δισκο/πλατο.
τελικά τι πρόβλημα υπήρχε και ο μάστορας στην κρήτη δεν μπόρεσε να το φορέσει???
Α ρε Αγγλαρα δασκαλε..... ευτυχως που δεν διαβαζεις ελληνικα να εβλεπες τα προηγουμενα ποστ.
Λοιπόν Κρητικέ, επειδη δεν εχεις οδηγησει ακομη το αμαξι, σου γραφω τωρα τι να περιμένεις.
-Η ξερογκαζιά στο κατεβασμα γινετε ενα κλικ πιο γρηγορα απ οτι πρεπει.
-Το αμαξι σταματημενο και με το μοτερ ξεκινημενο δεν κανει τον κλασσικό συνεχομενο θορυβο που κανουν τα αμαξια με ελφρυ βολαν αλλα καθε πεντε λεπτα περιπου κανει ενα εντονο μεταλικό θοτυβο απο το βολάν για 10 δευτερολεπτα περιπου και μετα παλι απ την αρχη
- Ο θορυβος οταν αφηνουμε το γκαζι ειναι εντονος.
Απ οτι ειδα οταν πηγα βολτα, ο θορυβος στο αμαξι μου με αυτο του Ευαγγελου που φοράει βολαν αλλα εινα μάνουαλ δεν εχει καμια σχεση.
Επεισης ακομη δεν εχω προσεξει αυτο που λέγανε και γραφανε οτι με το βολάν πεφτουν οι στροφες πιο γρηγορα. Καμια σχεση...