Φίλε mike κανε μας και εσύ καμία παρουσίαση για τη Ferrari οπότε έχεις χρόνο.,
Παλιά διαβάσαμε τα περιοδικά...
Τώρα εχουμε εσάς να μας ενημερώνετε :thumbsup:
Και να μας
Πεις απο περίεργια ποσά θέλει η Ferrari κ ποσο η πορσε για 10.000 το χρόνο πχ σε service κατα μέσο όρο ποσά ζητάει
H Modena ειναι το αυτοκινητο του οδηγου. Σε αντιθεση με τα αλλα που απλα μπαινεις, οδηγας, απολαμβανεις και μετα γυρνας σπιτι και χαλαρωνεις, εδω απλα εισαι στη πριζα συνεχως. Θες να πας βολτα, να πας σπιτι να πιεις ενα καφε και να ξαναπας βολτα. Το μυαλο σου μενει εκει.
Η αναρτηση ειναι απολυτα σκληροπηρινικη ακομα και στη χαλαρη ρυθμιση. Το τιμονι αψογα ζυγισμενο και ακριβες. Οι χωροι στη καμπινα τεραστιοι για δυο ατομα, δινουν εναν αλλο αερα, καμια σχεση με 911, Gallardo και GTR. O σχεδιασμος του εσωτερικου χααρακτηριζεται απο την ελλειψη κεντρικης κατω κονσολας, χαρακτηριστικο των μικρων Ferrari. Για την σχεδιαστικη του ηλικια αρκετα καλο και αρκετα καλη ποιοτητα κατασκευης με κορυφαια υλικα. Απουσιαζουν κατι ηλεκτρονικα για τους απαιτητικους πχ υπολογιστης ταξιδιου, ενω το ηχοσυστημα εχει κασσετοφωνο και 6δισκο στο πορτ μπακαζ που ειναι αρκετα καλο.
Το κιβωτιο ειναι αρκετα ευχαριστο αν και αργο σε συγκριση με τα σημερινα. Σε σχεση με τιπτρονικ ειναι πολυ μπροστα σε θεμα αισθησης-αποδοσης.
Στο δρομο ειναι αρκετα γρηγορο και ιδιαιτερα απολαυστικο με απιστευτο ηχο που γουργουραει γλυκα απο τις 2.500 στροφες. Γι αυτο και ειναι το ιδιο ευχαριστη οδηγικα, με 40 χλμ και με 240 χλμ. Ο τροπος που ανεβαζει στροφες ειναι εντυπωσιακος, ακομα και μετα απο ενα χρονο με προλαβαινει καμια φορα ο κοφτης με 2α και 3η, αφου απο τισ 3500 στροφες και μετα, δεν υπαρχει κανενα κομπιασμα του κινητηρα μεχρι τα κοκκινα.
Στο δρομο, τυχαια, εχω κατατροπωσει πολλες 997, εννοειται ατμοσφαιρικες, αφου με Τουρμπο ακομα και εργοστασιακη 996 υπολειπεται. Παντως με ενα φιλο που οδηγουσε συχνα μια 430, μου ειπε πως μονο ψηλα υπαρχει αισθητη διαφορα, μετα τα 200, ενω ο τροπος που βγαινει η ισχυς στην 360 ειναι καταιγιστικος κατα καποιο τροπο, ισως να οφειλεται στις 5 βαλβιδες στον κυλινδρο.
Το κοστος συντηρησης ειναι αυξημενο, αλλα οχι τρομακτικο. Στην αντιπροσωπεια, παιζουν τρελλα νουμερα, το 5χιλιαρο και το 10χιλιαρο παει συννεφο.
Εγω αν και εκανα αρκετα συμμαζεματα, κρατηθηκα σε λογικα επιπεδα για αυτο και εκανα και αναβαθμισεις, ζαντες, εξατμιση κλπ. Καποια χαζα θεματα υπαρχουν, κλειδαριες Fiat που χαλανε, συρματοσκοινα κλειδαριας που σπανε κλπ.
Ευχαριστουμε για την περιγραφη Μιχαλη,να χαιρεσαι και εσυ το οχημα σου!!!:thumbsup:
https://upload.wikimedia.org/wikiped...y_%2820%29.jpg
η Modena 360 ειναι η πρωτη Φερραρι με τοσες καμπυλες στο αμαξωμα,(αντικατεστησε την F355) που ακομα και σημερα δειχνει "φρεσκια" και οχι παλιο μοντελο.thumb
.....ελπιζω καποια στιγμη να βγειτε καμμια βολτα για καφεδακι με τον Doc!!!
....οχι τιποτε αλλο,αλλα δυο πανεμορφα οχηματα μαζι,θα βοηθησουν να φυγουν τα αλατα απο το σβερκο του κοσμου, απο το πολυ κεφαλογυρισμα!!!:thumbsup:
Σορυ Doc για το οφτοπικ,αλλα ας το δουμε σαν ευχαριστο διαλειμμα!!!:thumbsup:
Walter Rohrl :
“I’m not putting on a helmet
for anything OVER eight minutes
on the North Loop !”
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
γιατρε οταν με το καλο μας ξαναρθεις εχουμε να σου δειξουμε αρκετα ''ωραια μερη''!! :warriorsmiley::drive:
Στο Nordschleife .
Στο ελλαδιστάν κηφισιά-γλυφάδα σε πόση ώρα το κάνει; (αν επιζήσουν οι ζάντες και οι αναρτήσεις από τους ανάγλυφους δρόμους που έχουμε:hystericalbs1: )
Ποτέ δεν κατάλαβα τι νόημα έχουν αυτές οι συγκρίσεις στην καθημερινή πραγματική ζωή που κινούνται αυτά τα οχήματα.
Για μένα περισσότερο μετράει η απόλαυση να οδηγάς ένα τέτοιο όχημα κι ας είναι αργό και ένα δευτερόλεπτο.
Για το PDK μιλας?
Τα νουμερα με τη πραξη διαφερουν. Αναλογα την πιστα οι χρονοι διαφερουν πολυ, ακομα και ενα EVO μπορει να ειναι γρηγοροτερο απο μια 360 ή 997.
Το καλοκαιρι, κατεβαινοντας απο Χαλκιδα στις Αφιδνες περασα μια 4S, η οποια εκανε αμεσως αριστερα και αρχισε την καταδιωξη. Οταν περασα το Σειριο, κατεβηκα στα 170 για να κρυωσω το μοτερ. Μετα απο λιγο αρχισα να βλεπω τα φωτα του στο καθρεφτη. Αφου ηρθε καπου 100 μετρα πισω ανοιξα παλι. Λιγο πριν τα διοδια του Καπανδριτιου τοτε παλι αποκτησα οπτικη επαφη.
Με το φιλο μου που δουλευε στον Απεργη κοντα 10 χρονια και εχουν περασει ολα τα αυτοκινητα του ελληνικου χωρου στα χερια του, (SLR, 430, απειρες BMW και Μercedes) αυτη την κουβεντα καναμε. Ειχε την τυχη να φερει και τα δυο 360 Stradale απο την Πατρα στη Αθηνα.
"Πως ητανε σαν αισθηση?" τον ρωτησα.
"Δεν εχω ζησει κατι παρομοια εμπειρια, απιστευτο" μου απαντησε
Όλο το θρέντ εδώ είναι για 997.2 S PDK.
Όπως και τα πόστ που έγραψα, και για τα δύο αυτοκίνητα είναι αίσθηση και εντυπώσεις από την οδήγησή τους.
Δεν έγραψα πουθενά, πάτησα το τάδε, κατακεραύνωσα το άλλο, και τέτοια.
Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι χρόνοι στο Nordschleife, δείχνουν την ικανότητα
ενός αυτοκινήτου, γι αυτό και χρησιμοποιείται από τόσες εταιρίες.
Δεν λέμε το τάδε είναι πιο γρήγορο στις Σέρρες, και το άλλο είναι πιο γρήγορο
στο καρτόδρομο.
Επίσης δείχνουν και την εξέλιξη των αυτοκινήτων, όσο περνάνε τα χρόνια.
Αν δύο αυτοκίνητα έχουν 20 δευτερόλεπτα διαφορά στο Ρινγκ τι να λέμε.
Είναι σαν να λέμε ότι μπορεί κάπου το CSL να είναι πιο γρήγορο από
GT3 RS 4.0 του 2011.
Και εγώ έχω πατήσει με το Μ3 ένα καραφτιαγμένο 997 στη παραλία.
Πάνω από κολώνα διαφορά. Τι πάει να πει αυτό ?
Άμα αυτός δεν μπορούσε να το πάει, ήταν πιωμένος, η δεν ξέρω τι ήταν
το αυτοκίνητο του, τι να κάνω εγώ ? να βγάλω συμπέρασμα ?
Η δήλωση του Ρέλ είναι Μάρτιος του 2013.
Τα 360 είναι μοναδικά αυτοκίνητα, και όπου τα δω ή τα ακούσω, πάντα τα θαυμάζω,όπως και όλα τα Ferrari.
Γι αυτό το λόγο, έχω πάει και στο μουσείο στο Maranello.
Koιτα εγω παρεθεσα σαν παραδειγμα ενα παραλληλο ανοιγμα με ενα αλλο αυτοκινητο σε μια διαδρομη αρκετων χιλιομετρων γιατι ακουστηκαν κατι για χρονους σε 0-100 και 0-200. Νομιζω οτι αυτα δεν αφορουνε αυτου του ειδους τα οχηματα.
Τωρα για το Ρινκ ειναι πλεον γερμανοιαπωνικος πολεμος με τους Ιαπωνες να να προσπαθουν να αποδειξουν οτι κατασκευασαν μια Πορσε σε τιμη ευκαιριας και τους Γερμανους να παλευουν να κρατησουν το ονομα της εταιρειας στην κορυφη.
Δεν ακούστηκε κάτι.
Εγώ έβαλα 0-200 km/h , 0-400 m , και Ring lap time.
0-100 δεν έβαλα.
Τι χρόνο θέλεις να δούμε ? 0 χιλιόμετρο ? ρόλ ?
Όλες αυτές οι μετρήσεις που χρησιμοποιούνται από ξένα περιοδικά,
και εργοστάσια, κάτι λένε.
Το Ρινγκ είναι δεν είναι απλώς μία πίστα σαν τις άλλες.
Είναι 20 χλμ πράσινης κόλασης, όσο πιο κοντά γίνεται σε δημόσιο δρόμο.
Για το άλλο που γράφεις ότι έχασες τα φώτα του, από το καθρέφτη σου,
και δεν είχες καν οπτική επαφή τον βρήκα τον λόγο.
Το 4S το οδηγούσε η Γιωργάρα, που κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ διαφοράς
σε πάτημα. :original:
mikegr το 360 σου αν δεν κάνω λάθος φοράει το ίδιο μοτέρ με την Maserati 4200gt cambiocorsa. 390 άλογα αν δεν κάνω λάθος.
Στον δρόμο πάνε το ίδιο τα δύο αυτοκίνητα;
Ρωτάω γιατί ξέρω πως πάει η maserati αυτή ενώ δεν έχω κάποιο δείγμα από την 360.
Αυτό που εξηγεί τα νούμερα είναι η διαφορά ροπής που έχουν τα δύο
αυτοκίνητα.
Για αυτό και στο 80-180 (όχι ελαστικότητα) πάλι μπροστά είναι το 997.
Τα πατήματα του στυλ, τον είδα στον καθρέφτη, μετά έκοψα, και τέτοια
έχουν πολλούς παράγοντες μέσα που πολλές φορές δεν βγαίνει κάποιο
συμπέρασμα.
Ο άλλος που χάθηκε από τους καθρέφτες σου, μπορεί να μη μπορούσε ή να
μην ήθελε να περνάει με 270 δίπλα από τους άλλους που πάνε με 140.
δεν έχει νόημα το πάτημα Νασο, το 997 S PDK είναι ποιο γρήγορο απο το 360..
να κ αταθεσω και εγω την γνωμη μου ... στο πατημα παλι παιζουν αρκετοι παραγοντες..... νομιζω πως οι μετρησεις σε ολες τισ περιπτωσεις τα λενε ολα!! σε ενα πατημα ειναι και θεμα οδηγου ... το πιο αμαξι ειναι πιο γρηγορο συγκριτικα με κάποιο αλλο το λενε μόνο οι μετρησεις!!! ταπεινη μου αποψη ...!!:original:
Να πατησουν (αν θελουν) γιατι να μην πατησουν?
Τα specs του 360 ειναι 3.6 lt 400 αλογα και 1400 κιλα.
Τα specs του 997 ειναιι 3.8 lt 385 αλογα και 1530 κιλα.
Το 360 ειναι πιο λιγο πιο δυνατο και αρκετα πιο ελαφρυ ενω το 997 εχει καλυτερο κιβωτιο. Πισωμηχανα και τα δυο με πολυ καλη αεροδυναμικη και για τα δυο. Μια χαρα μου ακουγεται ενα πατημα ΕΟ.
Ειχα πατησει παλαιοτερα και εγω με 360 100-300 ΕΟ, μια χαρα στεκεται.
Να κανονιστει φιλικο ανοιγμα :original:
Δεν ξερω ποιο ειναι γρηγοροτερο, παντως προσωπικα, παροτι σεβομαι τις πορσε, με ελαχιστες εξαιρεσεις, αν ειχα να διαλεξω αναμεσα σε πορσε ή φερραρι, τοσο για οδηγηση οσο και για κατοχη, θα επελεγα την Ιταλιδα.
Με το συγκεκριμενο GT3 ειχαμε κανει μια βολτα Βαρυμπομπη, πρωτα διοδια και επιστροφη. Δεν οδηγουσα εγω. Στα 230 καπου κολλησαμε ακριβως απο πισω του.
Στο γυρισμο οταν ρωτησα τον φιλο μου γιατι δεν τον περασαμε μου ειπε πως ειναι καλος πελατης στη μαντρα και δεν ηθελε να τον τσαντισει. Φαινεται παντως οτι εκεινος το καταλαβε και μετα απο κανα μηνα το πουλησε και εψαχνε (ξανα) για GTR. Στο παρελθον ειχε δυο Μοντενα. Εκεινη τη μερα σχολιασε: "Αυτο το 360 ειναι πολυ γρηγορο, δε μπορει να μην ειναι πειραγμενο"
:shok::shok: αυτό και να το έβλεπα δεν θα το πίστευα! το GT3 έχει περισσότερα άλογα, περισσότερη ροπή, καλύτερη αναλογία κιλά/ίππο, καλύτερη αεροδυναμική!(Cx 0.29 έναντι 0.335) μεγαλύτερη τελική και καλύτερες ρεπρίζ παντού! Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση αν δεν παίζει κάτι με το οδηγό του πορσε η με τα αυτοκίνητα...
και εγω την ιταλίδα θα επέλεγα Αρη. thumb
οχι ομως για καθημερινό αυτοκίνητο. Ο doctore με το 997, ξυπνάει το πρωί, παει το παιδι στο σχολείο, μετά δουλειά, μετά supermarket, αργότερα πάει το παιδί κολυμβητηριο ή καρατε (δεν ξέρω ... χα χα), το σαββατοβραδο ταβερνάκι με παρεα οικογενειακώς, την Κυριακή για μπανιο, το καλοκαίρι διακοπές στη χαλκιδική. Αν κάτσει κανένα πατημα νυχτα στην Α.Ο. το κάνει και αυτό. :whistle:
πόσα από τα παραπάνω κάνει το modena η το 430 ? Ασε που το 997 θα κάνει ανετα 300.000 χλμ
το ξαναλέω, οταν φτασεις σε ένα σεβαστο ποσό για αμάξι "γουστου", τη ferrari θα έπαιρνα και θα της εκανα 3.000 "ζουμερα" χλμ το χρονο. Σε μενα φτανουν για να δικαιωσουν την κατοχη της. thumb
Εδώ έριχνε πίκρα το παλαιότερο gt3 στην 360 δεν θα ρίχνει το καινούργιο
Δεν ειμαι ουτε υπερβολικος ουτε χαζεμενος που πηρε το πρωτο του αμαξι.
Κι εγω παντως που βολταραμε με το GT3 εκεινη τη μερα, απογοητευτηκα.
Τεμπελικο χαμηλα με αποτομο ξεσπασμα μετα τις 6.000 στροφες που ομως δεν συνοδευοτανε απο αναλογη επιταχυνση. Πισω αντι για εξατμιση ειχε απλα σωληνες και ο ηχος ηταν εκνευριστικος και απαισιος.
Δεν αποκλειεται να ειχε παντως και καποιο προβλημα, με τα μεταχειρισμενα δε βγαζεις ασφαλη συπερασματα.