η συνέχεια από εδώ https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...=8496&page=326
Παράθεση:
παράκληση να μείνουμε εντός θέματος, να μην γίνει "επικαιρότητα". thumb
Printable View
η συνέχεια από εδώ https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...=8496&page=326
Παράθεση:
παράκληση να μείνουμε εντός θέματος, να μην γίνει "επικαιρότητα". thumb
μιάς κι έγινε νέο θέμα ας αλλάξει μερικώς κι ο τίτλος. Μακάρι να ήταν έκτακτη εισφορά.
Δυστυχώς είναι φόρος πολυτελείας και δεν είναι καθόλου έκτακτος....:ranting2:
εμενα με συγχωρειτε αλλα θα πω κατι που με τρωει πολυ καιρο και μιας και τωρα ειναι τα πραγματα αλλιως νομιζω οτι θα υπαρχει διαφορετικη κατανοηση.
Το να κλεινουμε ενα νημα για να το συνεχισουμε σε δευτερο και τριτο "επεισοδιο" αντε και εχει μια λογικη κακως για μενα αλλα παλι μπορει να του δωσεις και μια δικαιολογια στο να βοηθησει τον μελλοντικο αναγνωστη να ψαξει να διαβασει...
Αυτο που ειναι ομως τελειως απαραδεκτο ειναι να αφαιρουμε την πατροτητα του τιτλου και του ιδιου του thread.
Ξεκινησε αφαιρωντας την πατροτητα στο νημα iphone γενικες συζητησεις και ενω ηταν του samaro ξαφνικα εχει αλλαξει κανα δυο χρηστες "δημιουργους" επειτα συνεχιστηκε και ακομα συνεχιζεται!
Οταν καποιος δημιουργει ενα θεμα οσες συνεχειες και να παρει αυτο θα πρεπει να ανηκουν στον εμπνευστη του θεματος.
Ηρθε νομιζω η ωρα να σταματησουν παρομοια παραδοξα στα οποια μεχρι πριν λιγο καιρο δεν τολμαγε κανεις να συζητησει γιατι...το κουμπακι πανω δεξια κλπ ομορφα!!!
Δεν ξερω αν νομιζετε οτι εχω αδικο.. τι να πω?
υγ αλλος τιτλος αλλο θεμα
το θεμα του opto δεν πρεπει να πειραχτει!!!
Τελικά παίδες, όταν είχα προβλέψει ότι θα καταργηθεί η έκτακτη εισφορά, έπεσα έξω?
:hystericalbs1::hystericalbs1::th_Laie_67-1:
Καλά κράζουμε όλοι μας ,γιατι για κραξιμο είναι, για την αφαίμαξη που βιώνουμε αλλα
υπαρχει κάποια πρόταση για μια ποιο δίκαιη φορολόγηση των αυτοκινήτων ?
Ο Σταμάτης είχε ανεβάσει καποτε κάτι σχετικό αλλα δεν θυμαμαι αν είχε προταθεί κάτι και
ούτε στο νετ βρήκα κατι αντίστοιχο.
To μόνο δίκαιο από το οποίο θα πάρουν εξ ολοκληρου τα χρηματα που θελουν και μαλιστα θα δωθουν πινακιδες πισω στην κυκλοφορία οπότε θα έχουν επιπλέον χρήματα από ασφάλειες και τον φπα τους, είναι να γινει το εξής:
πόσα χρήματα θέλω να πάρω από τέλη και εκτακτες κλπ? πχ. χ χρήματα
πόσα λίτρα βενζίνης πετρελαίου αερίου καταναλώνονται ανά έτος? πχ. λ λίτρα
Διαιρώ το χ με το λ και μας βγαίνει η επιβάρυνση ανά λίτρο καυσίμου, πχ. ω λεπτά ανά λίτρο.
Προσθέτω το ω στην τιμή των καυσίμων και έτσι πληρώνει ο καθένας ανάλογα με τη χρήση.
Έτσι ικανοποιούνται όλες οι παράμετροι:
1. φίλε θες πολλά κυβικά αλλά δεν το κινεις πολύ? θα πληρώσεις τα καύσιμα και χρησιμοποιησε οσο θες.
2. φίλε έχεις οικολογικό αμάξι που ρυπαίνει λίγο? ΑΡΑ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ. Χρησιμοποιησε το και θα πληρωσεις τα αναλογα.
3. Γεροντάκι, θες να έχεις ένα αμαξάκι και να το βλέπεις? κρατα το και μην το κινείς, αφου σε συντροφευε τοσα χρονια... πληρωσε οσο το χρησιμοποιεις.
4. Έχεις 5000 κυβικά και κάνεις ένα κάρο ταξίδια? φίλε μου, έχεις λεφτά και θα πληρώσεις.
5. Έχεις οικολογικό και έχεις ξεσκιστεί στα χιλιόμετρα? φίλε, το δουλεύεις το αμάξι σου, θα πληρώσεις λίγα ανά χιλιόμετρο αλλά τα χιλιόμετρα είναι πολλά. Εσύ είτε το έχεις για τη δουλειά σου και είναι εργαλείο, είτε τα γουστάρεις τα ταξίδια, οπότε θα πληρώσεις τα ανάλογα.
Το έχω ξαναγράψει, δεν ξέρω αν το έχει αναφέρει και άλλος.
Με τον παραπάνω τρόπο πληρώνουμε όσο ευχαριστιόμαστε. Και μοιραζόμαστε όλοι ισόποσα και με δικαιοσύνη τα τελη κυκλοφορίας μας και τις έκτακτες ή όπως θελετε πείτε το, αφού τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία είναι ο σκοπός των μέτρων.
Επιπλέον, επειδή κανένας δεν θα παραδίδει πινακίδες, θα δουλέψουν και οι ασφάλειες και θα δώσουν επιπλέον φπα οι χρήστες. Θα δουλέψουν και οι ασφαλιστές. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ.
Πληρώνω ανάλογα με τη χρήση και την ευχαρίστηση. Δίκαια πράγματα.
Ξέρει κανένας σίγουρα τι ισχύει στις πολιτισμένες χώρες Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία; για ευρώπη μιλάω, όχι αμερικες, αυστραλίες κλπ
αφού και καλά πρέπει να συνάδει η Ελλάδα σε ένα εννιαίο ευρωπαϊκό προφίλ (ήδη πολλά φορολογικά είναι βασισμένα στα γερμανικά πρότυπα) ας εφαρμόσουν το ίδιο σύστημα και στα αυτοκίνητα. Τι κάθονται και λύνουν εξισώσεις μια ζωή.....
Αλλά βέβαια αυτά προϋποθέτουν από πίσω μηχανογράφηση, cross checking, databases, online πληροφόρηση, άγνωστες λέξεις για το ελλαδιστάν. Οχι να κάνεις μεταβίβαση στα ΚΕΠ και να ενημερώνεται το υπουργείο ένα -δυό μήνες μετά... :hystericalbs1:
Κάτι πά να κάνουν τώρα, αλλά τώρα ψόφησε η "γελάδα" όμως.
Καλημερα Ηλια :cheers:
Απλως για να κανω το πνευμα αντιλογιας στα παραπανω....
Μενω Βουλιαγμενη και εχω μια μπεντλευ 6000cc.
H εταιρια μου ειναι στην Γλυφαδα (8 χλμ διπλα δλδ) και παω 2-3 φορες την εβδομαδα.
Το cadillac το escalade το εχω για 3-4 ΣΚ τον χειμωνα που θα παω αραχωβα να βλεπω τους αλλους να κανουν σκι, και για ενα τριμηνο το καλοκαιρι οπου θα κατεβω μια Πειραια να μπω στο πλοιο για Παρο, και μια που θα ερθω. Αντε να κανω και 500 χλμ αυτο το τριμηνο, μιας και η βιλλα μου ειναι πανω στην θαλασσα.
Εσυ ομως που δουλευεις στο Περαμα και μενεις στο Μπραχαμι, με την κορολα του '84, ξερεις ποσο παραπανω θα πληρωσεις για την χρηση, σε σχεση με εμενα που θα πληρωσω για την χρηση/ευχαριστηση ?
Ειπαμε, πνευμα αντιλογιας... κουβεντα να γινεται thumb
Το θέμα είναι ότι εδώ και τρία χρόνια (αν θυμάμαι καλά) οι καταθέσεις πινακίδων πάνε σύννεφο. Οκ καταλαβαίνω το ναχει κάποιος 1400 κυβικά δεν είναι το ίδιο με κάποιον π.χ. εμένα που έχω 3000 κυβικά να πληρώνουμε ίδιο φόρο. Να σκεφτούμε όμως πόσα χρήματα χάθηκαν, από τις καταθέσεις πινακίδων; Και γιατί εγώ που έχω ένα αυτοκίνητο 13 χρόνων να συνεχίζω να πληρώνω για τέλη κυκλοφορίας 880 ευρώ κάθε χρόνο;
Εννοείται αν δεν το ξέρεις...τα τέλη κυκλοφορίας είναι για να φτιάχνονται καλύτεροι δρόμοι (που ίσως φτιάχνονται αλλα τους ξαναπληρώνουμε μέσω τσουχτερών διοδίων...)
Δεν είναι θέμα δίκαιης φορολόγισης τελικά, αν ήθελαν θα είχαν πολλές προτάσεις...απλά είναι θέμα αφαίμαξης του Ελληνικού λαού...όπως κάνουνε πλέον σε πολλά πραγματα (πχ σπίτια)
Υ.Γ. Αν είχαμε σαν οδηγοί ένα ας πούμε σωματείο, συνδικάτο κάτι τέτοιο... και κανονίζαμε όλοι ανεξαιρετως να καταθέταμε πινακίδες τι πιστεύεις θα γινότανε; Και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι !
Πώπωω φτιάχτηκα με το ποστ του Ντίνου.
https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j...ezqb04MdLzD9WA
Ας το ανεβάσει κάποιος αν μπορεί.Αν και πρεπει να ειναι παλιό.
δεν ειναι πνευμα αντιλογιας ,κοινη λογικη ειναι και φυσικα τι ποιο ωραιο απο τον διαλογο!!!
Το θεμα τεκμηρια πρεπει να το εμπεδωσουμε στη βαση του και ποια ειναι η χρησιμοτητα τους ( να προσδιοριστει περιπου το πραγματικο εισοδημα του φορολογουμενου), ΑΥΤΟ που χωρα κουβεντα,αμφισβητηση,εκ νεου υπολογισμο ειναι το υψος που εχουν υπολογιστει αυθαιρετα και δεν ανταποκρινεται στο ελαχιστο στη πραγματικοτητα.
μια καλη προσεγγιση στη κατανοηση των τεκμηριων απο εδω
https://users.otenet.gr/~hallacc/thema/tekmirio.htm
^ ναι, έκανε 40 χλμ πηγαινε-έλα μεσα στην κίνηση με την κορόλα του (επιβαρύνοντας και την κίνηση στις ώρες αιχμης και μολύνοντας) και θα τον σώσει ότι δεν πληρώνει τις εισφορές με τα καύσιμα.
Τώρα που θα έχει παραδώσει πινακίδες είναι καλύτερα και θα το έχει και ανασφάλιστο.
Υπάρχει σε άλλη χώρα φόρος πολυτελείας ή κάτι ανάλογο ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ;
Ξεχασες φυσικα να αναφερεις οτι το Bentley και το Escalade για να αγοραστουν, πριν παρκαρουν στην μεζονεττα στην Γλυφαδα, πληρωσαν τοσο φορο, που το κορολακι, για να καψει αυτο το ποσο σε βενζινη πρεπει να κανει τον γυρο του κοσμου κανα δυο φορες.
Δεν πληρωθηκαν τα ιδια ποσα σε φορους για την αποκτηση τους απο τους κατοχους τους, οποτε δεν ισχυει ακριβως αυτο που λες.
Κουβεντα να γινεται....thumb
Βασικα η μεζονετα ειναι στην Βουλιαγμενη :p
Παιδιά να συμφωνήσουμε τα αυτονόητα...
Ο κάθε πλούσιος στα @@ρια του. Έχει το γκαράζ του, οπότε δίνει τις πινακίδες στα πανάκριβα αυτοκίνητα του(γιατί θα έχει ένα γρήγορο, μια λιμο, ένα cabrio, ένα τζιπ και το Smart, οπότε κυκλοφορεί το Smart και το Τζιπ για την Αράχωβα.
Το πρόβλημα είναι οι άλλοι τι κάνουν που έχουν ένα αμάξι μόνο ή δεν έχουν γκαράζ για να καταθέσουν πινακίδες για το γαμώτο.
Τα αυτοκίνητα με πολλά κυβικά έχουν πληρώσει παράλογο τελωνείο, ΦΠΑ, ακριβά τέλη και βενζίνες-σέρβις ανάλογα υψηλά με την μάρκα τους...
Εγώ συμφωνώ να υπάρχουν τεκμήρια χρήσης ή απόκτησης, γιατί δεν μπορεί να δηλώνεις αφορολόγητο και να έχεις Μ3 και ένα σπίτι προφανώς...
Αλλά η έκτακτη εισφορά πολυτελείας είναι πέρα για πέρα παράλογη.
Ειδικά επειδή είναι αναδρομική και κάποιος είχε αγοράσει το αμάξι και του έχει μείνει χωρίς να μπορεί να το δώσει.
Δεν μπορεί δηλαδή να πληρώνει κάποιος για ένα αμάξι 3000 κυβικά, περισσότερα χρήματα από όσα πληρώνει κάποιος για ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικά στην άνοιξη. Έλεος...
Σκοπός της υπερβολικης φορολογιας (και στα αυτοκινητα ) ειναι η μειωση του διαθεσιμου εισοδηματος- δεν ειναι η δικαιοσύνη .Οταν αυτό παίρνει και μια ''χροιά''
δικαιότερης επιβολής φόρων στους ''εχοντες'' ακριβα αυτοκινητα ,τοτε το φορολογικο μετρο επιβάλλεται σαφως ευκολοτερα στην κοινωνια.
ενδεικτικα παρακολουθήστε τι λέει η Μ.Ξαφά ,πρώην στελεχος του ΔΝΤ, (και) για την επιβολή παραλογων φόρων.
''Ο τρόπος για να μειωθει η καταναλωση ειναι η μειωση του διαθεσιμου εισοδηματος και αυτο γινεται στην Ελλάδα ΣΗΜΕΡΑ.
Απλώς γινεται με πολύ ατσαλο (sic) τρόπο .''
@11:30
https://www.youtube.com/watch?featur...MayD26Qo#t=690
Συμπέρασμα:
Μην ψάχνετε για λογική στη φορολογια-ψάξτε για το τι κρύβεται απο πίσω.
Μην ελπίζετε σε εκλογικευση της φορολογιας ,μονο σε μοιρασμα της επιβάρυνσης σε περισσοτερους.
η' αλλιως να επιζουμε και να δουλευουμε για να πληρωνουμε φορους (και δανεια της χωρας)
Ουσιαστικά νοικιάζουμε οτιδήποτε έχουμε μέχρι να μην μπορούμε να πληρώνουμε το ενοίκιο.
αλλη μια ελληνικη πατεντα.......
https://gnomikilkis.blogspot.gr/2013...post_1483.html
Στην σημερινή έντυπη έκδοση της εφημ. " Ημερησία " υπάρχει ένα άρθρο με τίτλο :
Αναμενόμενο thumbΠαράθεση:
" Υπο αναθεώρηση τα μηδενικά τέλη στα καθαρά ΙΧ "
Μαύρη τρύπα 131 ευρώ στα έσοδα επταμήνου μόνο απο τα τέλη κυκλοφορίας.
Ερχεται ψαλίδι στις απαλλαγές.
Και θα χάσουν κι άλλα φέτος, η συγκεκριμένη τρύπα μόνο θα μεγαλώνει, θα "καθηλωθεί" το μεγαλύτερο μέρος του στόλου και μετά θα πάρουν τα @ρχιδι@ μας.
Συγνώμη για την έκφραση αλλά οι π@π@ρες προσπαθούν να "ξεχάσουν" οτι ο κύκλος δεν τετραγωνίζεται.
Αυτό με τα αυτοκίνητα που έχουν βρεί και βαράνε, σε καλό δεν θα τους βγεί και ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΞΕΙ, σύντομα...
Ερε και να βαλουν κανενα χαρατσι και στα 14αρι-16αρια τι εχει να γίνει !