3ήμερο Κ.Δευτέρας κανόνισα να πάω Γύθειο - Μάνη. :thumbsup:
Θα ενημερώσω και αν άνοιξε ο Τάκης στο Λιμένι...
Κανείς για ουζάκι Γύθειο ?
Printable View
3ήμερο Κ.Δευτέρας κανόνισα να πάω Γύθειο - Μάνη. :thumbsup:
Θα ενημερώσω και αν άνοιξε ο Τάκης στο Λιμένι...
Κανείς για ουζάκι Γύθειο ?
Καλα να περασεις !
Εγω λεω να κανω ενα ντου στην Καλαματα.
Ο ΤρελλοΜπουΛι μηπως θα ειναι εκει να αρτηθουμε με κανα παστο ?:hug:
Θα προσπαθήσω να το αποφύγω αλλά αν το φάω θα σε πάρω τηλ. !
Δεν έχω όρεξη να πάω πουθενά Ντινάκο αλλά για πάρτη σου θα το κοιτάξω το θέμα.
3 thanks για το παραπανω
:cheers:
:hug:
:original:
Πατρα,να φρεσκαρω(γιατι δεν ξεχνιουνται) τα φοιτητικα χρονια!!!!
Συνημμένο Αρχείο 18103
Ζηλευω...καλα να περασετε.:original:
Σαλόνικα φυσικά!!!
Καλά να περάσεις δόκτορ, πιές και ένα παραπάνω για μένα.
Γύθειο, Μάιος 2007.
https://img29.imageshack.us/img29/4769/dsc01076res.jpg
Εγω μάλλον θα είμαι Άστρος. Ακόμα δεν ξέρω σίγουρα. Αν έιμαι θα σας περιμένω από εκεί... :thumbsdown:
ωραιο το γυθειο ειδικα αν εχει καλο καιρο αλλα λεω με την οικογενεια να παμε κατα το χωριο,Λαμια κ πιο συγκεκριμενα Γοργοποταμο.εχουμε καιρο να παμε κ ειναι ευκαιρια να περπατησω λιγο κ τη μπεμπα.
Να περασετε ολοι υπεροχα, οπου πατε και οτι κανετε!!!!:original:
Ζηλευω........!!!!!!!!!!!!!!!!
Εδω δεν ειναι αργια...... και δυστυχως δουλευουμε...........!!!!!!!!!!!!!!:whis tle:
Μάνη είδα και μπήκα!
ΜΑΝΗ!!!
Γεια σου Πάνο!
Συνεχίζω με ΜΑΝΗ!!!!!
ας ανεβασω 1-2 ακόμα......
..... ελπίζω να μην πάθατε Μανη-overdose .... η τελευταία (και άλλες) είναι από το limeni village, ένα πετρόχτιστο συγκρότημα με απίθανο ηλιοβασιλεμα...
(από κάτω (στο λιμένι) βρίσκεται η ψαροταβερνα Τακης που μπορείτε να απολαύσετε την καλύτερη κακαβιά της ζωής σας..... καλύτερη ώρα για εκεί πάλι το σούρουπο και κατά προτίμηση στο πάνω πέτρινο μπαλκόνι...)
συγνώμη που ανέβασα αρκετό υλικό αλλά το αγαπώ το μέρος πολύ....
Μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε σίγουρα το μαρμάρι για μπάνιο, στη δεύτερη παραλία (είναι τρεις στη σειρά, η τρίτη είναι η πιο εξωτική και απόμερη αλλά θέλει πολύ πεζοπορία...) και αν είναι μεσημέρι να εκμεταλευτείτε τη σκιά κάτω από το βράχο στο τέλος της...
Επίσης βραδάκι στα μπαράκια της αρεόπολης στο λιθόστρωτο (ωραία δροσιστικά κοκτέηλ το καλοκαίρι).... και για φαγητό μεσημέρι ή βράδυ στην αυλή σε κάποιο ταβερνάκι στο ίδιο σημείο.
Ηλιοβασίλεμα στο limeni village για παγωτό ή εναλλακτικά πορτοκαλόπιτα και σοκολατόπιτα (πηγαίνει σαν συνδυασμός :) ).
Βραδάκι στο "απέραντο γαλάζιο" (στην τσίπα) με τα πολλά κεριά και έντεχνη μουσική...
Και μια επίσκεψη στον Τάκη στο λιμένι για ψάρι όπως είπαμε.
Επίσης πρωινές ώρες επίσκεψη στο σπήλαιο του διρού και στον παλαιολιθικό οικισμό δίπλα απ αυτό...
Σπαρτη - Λιμενι &
Καλαματα Λιμενι
Ποση ωρα ειναι Ηλια (και Πανο)
Καλαμάτα-Λιμένι
είναι μια φιδωτή διαδρομή -η οποία περνά μέσα από τη μεσσηνιακή μάνη- που προσωπικά μου αρέσει πολύ (αλλά ίσως να πειράξει συνοδηγό και επιβάτες) - νομίζω ότι γίνεται σε 30-40 λεπτά.
(σε αυτή τη διαδρομή είχα πάρει μαζί τη μαμά και το μπαμπά της κοπέλας μου τότε και μετά από τα πρώτα 10 χιλιόμετρα μου ζήτησε να γυρίσω πίσω.... πήρε το αυτοκίνητο και έφυγαν για αθήνα..... ευτυχώς είχαν αφήσει πίσω την κόρη τους...)
Σπάρτη Λιμένι
Η διαδρομή αυτή είναι ευχάριστη για αυτόν που τη γνωρίζει και έχει γίνει πιο γρήγορη με τον νέο δρόμο που περνάει έξω από το Γύθειο.
Ακριβώς πριν την Αρεόπολη (με το που πας να μπεις) , στρίβεις δεξιά προς Λιμένι.
Η διαδρομή χωρίζεται στα εξής τμήματα:
Α. Σπάρτη-Γύθειο
Τυπικός ελληνικός επαρχιακός δρόμος με ανοιχτές καμπές- περίπου 30 λεπτά
Β. Γύθειο-Αρεόπολη-Λιμένι
Η διαδρομή είναι όμορφη γενικά αλλά με αρκετές κλειστές καμπές και φουρκέτες χαμηλής ταχύτητας. τη διαδρομή Γύθειο-Αρεόπολη την είχα κάνει σε 10 λεπτά αλλά κανονικά πρέπει να είναι γύρω στο διπλάσιο, από εκεί σε 5 λεπτά είσαι στο Λιμένι.
Να προσθέσω ότι η διαδρομή Αρεόπολη-Πύργος Διρού-Γερολιμένας-Βάθια-Πόρτο Κάγιο/Μαρμάρι/Ταίναρο (Αρεόπολη-Ταίναρο δηλαδή) είναι μια απο τις ομορφότερες διαδρομές στην ελλάδα η οποία μπορεί να προσφέρει και οδηγική ηδονή αν θέλουμε (προσεχτικά μόνο σε νεροφαγώματα της ασφάλτου σε σημεία).
Πολλά οδοιπορικά περιοδικων αυτοκινητου / μοτοσυκλέτας έχουν γίνει εκεί.
Η διαδρομή Καλαμάτα-Λιμένι με φυσιολογική οδήγηση και για κάποιον που δεν την έχει ξανακάνει απαιτεί τουλάχιστον 1.30-1.45 ώρες (έχω καταγωγή από την μεσσηνιακή Μάνη). Προσωπικά την γουστάρω πολύ από οδηγικής άποψης (λίγα ισιάδια, στροφές κάθε λογής για όλα τα γούστα, άσφαλτος ικανοποιητική αν και γλιστερή σε αρκετά σημεία) αλλά και για εκδρομή-βόλτα με παρέα σε καθαρά τουριστικούς ρυθμούς είναι απίθανη (άνετα μπορείς με βάση την Καλαμάτα να πας μια μονοήμερη). Αξίζει 100%
Περασα το Πασχα του 2010 στον Γερολιμενα (το επαιξα γκουρμε εμεινα στο κυριμαι), anyway, δεν θυμαμαι και πολλα....
Πιθανον να παω Καλαματα να αμολησω αετο, ελεγα μηπως παω καμια βολτα την Κυριακη προς εκεινη την πλευρα.
Απο Καλαματα εχω παει μεχρι την Στουπα, φανταζομαι ο δρομος θα ειναι στο ιδιο μοτιβο μεχρι το Λιμενι
Να βαλω και την γυναικα μου να οδηγει να παει επι 3 ? :D
Υπάρχει κανένας Θεσσαλός να μου δώσει καμιά ιδέα για Κ. Δευτέρα? Σκέφτομαι για Βόλο - Πήλιο αυθημερόν... Ξέρετε τίποτα πιο συγκεκριμένο για την περιοχή? Καμιά ενδιαφέρουσα πρόταση?
Απο την μεσα μερια (κοντα στον Βολο) ή καμια ωρα παραπανω, απο την "εξω", Τσαγκαραδα πχ ?
Συνονόματε, είναι πολλά τα χιλιόμετρα από την Αθήνα για αυθημερόν ταξίδι, ιδιαίτερα αν σκεφτείς και την ταλαιπωρία που θα υπάρξει κατά την επιστροφή.
(πιστεύω λόγω των οικονομικών συνθηκών πολλοί θα σκεφτούν μονοημεράκι την καθαρά δευτέρα και η κίνηση στην επιστροφή θα είναι αρκετή).
Αξίζει τον κόπο να δώσεις 50-60 ευρώ σε ένα από τα ωραία ενοικιαζόμενα με θέα πριν την τσαγκαράδα (ένα μάλιστα λέγεται και "η θέα") και να απολαύσεις λίγο παραπάνω και να ξεκουραστείς (να το κάνεις σχεδόν διημεράκι ή μιάμιση μέρα)
ΦΙΛΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΑΝ ΠΙΟΥΜΕ. ΦΟΡΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΗ/ΚΡΑΝΟΣ. ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑ. ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΕΝΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ.
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
(το κόκκινο χρώμα στα γράμματα δεν επιλέχθηκε τυχαία...... προσοχή!)
Καλαμάτα-Στούπα είναι 1 ώρα με φυσιολογικούς ρυθμούς, από εκεί και πέρα όντως η διαδρομή είναι περίπου στο ίδιο μοτίβο αλλά η άσφαλτος είναι χειρότερη και στενεύει λίγο το πλάτος του δρόμου. Στούπα-Λιμένι θες άλλη μισή ώρα. Έχεις από την μια μεριά το σκηνικό της Μάνης (δηλαδή πέτρα, πέτρα και πάλι πέτρα) και από την άλλη το απέραντο γαλάζιο του μεσσηνιακού κόλπου. Επίσης περνάς μέσα από διάφορα μικρά χωριά που το καθένα έχει την δική του ξεχωριστή ομορφιά. Ειδικά το καλοκαίρι χρειάζεται προσοχή γιατί η κίνηση είναι αυξημένη και είναι αρκετοί που χωρίς να ξέρουν τον δρόμο οδηγούν επικίνδυνα.
Όσον αφορά την άλλη διαδρομή, το Καλαμάτα-Σπάρτη δηλαδή, είναι εξαιρετική γιατί συνδυάζει φυσική ομορφιά με πολύ ωραίες στροφές κάθε λογής. Όμως και εδώ χρειάζεται προσοχή γιατί ο δρόμος είναι αρκετά στενός. Για αυτό το κομμάτι υπολόγιζε γύρω στη 1 ώρα, μπορείς όμως να πας μέχρι το τουριστικό (έτσι λέγεται ένα καφέ-εστιατόριο) περίπου στα μισά της διαδρομής που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο και μετά επιστροφή με στάση για φαί σε ένα από τα ωραία ταβερνάκια που υπάρχουν δίπλα στο δρόμο. Βασικά καλαματιανός είμαι, οπότε αν με το καλό έρθεις προς τα εδώ κανονίζουμε καμιά εξόρμηση αν υπάρχει χρόνος thumb
Ευχαριστώ φίλε
Σάββατο μεσημέρι θα είμαι Καλαμάτα
Θα ενημερώσω την παρέα σχετικώς !