Εντελώς τυχαία βρήκα αυτά:
https://www.hhoplusgas.com/?gclid=CJ...FR-Y2AodJEDSTg
Έχει κανείς ιδέα τί παίζει με αυτά? Ηλεκτρολύουν το νερό και διοχετεύουν το υδρογόνο ως καύσιμο στον κινητήρα (αν κατάλαβα σωτά :think: ).
Printable View
Εντελώς τυχαία βρήκα αυτά:
https://www.hhoplusgas.com/?gclid=CJ...FR-Y2AodJEDSTg
Έχει κανείς ιδέα τί παίζει με αυτά? Ηλεκτρολύουν το νερό και διοχετεύουν το υδρογόνο ως καύσιμο στον κινητήρα (αν κατάλαβα σωτά :think: ).
μηπως ο φιλος μας ο timilatos....εχει να σχολιασει κατι εδω????
Και εγώ εντελώς τυχαία βρήκα αυτό
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/530074/
Νόμιζα οτι γράφει βλακείες αλλά τώρα που είδα αυτό ίσως κάτι να παίζει.
Καλά Θοδωρή δεν παίζεσαι!!!!
Ναι οντως Βασιλη μου, εχω να πω, οχι εγω δηλαδη, ο φιλος μου εδω... Εδω και κανενα χρονο τωρα το δουλευει ετσι το 36αρι του με 30 περιπου % οικονομια, χωρις κανενα προβλημα, και με μια μικρη αυξηση ιπποδυναμης η οποια λογω απουσιας δυναμομετρου στο νησι δεν εχει εκτιμηθει...Εχει ειδοποιηθει, και μολις ξεμπερδεψει απο ενα σοβαρο προσωπικο του προβλημα θα μας τα πει ολα και με φωτογραφιες...!
-Θεοφιλος-
Αν δουλεύει όντως τόσο καλά μας βλέπω για κανένα group buy!
Μίλησα με το παλικάρι που έβαλε την αγγελία. Μου είπε πως ένα καλό κιτ παίζει απο 400 ευρω και πάνω. Κάθε κιτ έιναι και για διαφορετικά αυτοκίνητα. Εξαρτάται απο κυβικά, αν είναι βενζίνη/πετρέλαιο και από το πόσο υδρογόνο θέλουμε να παράγουμε. Μπορούμε δηλαδή να βάλουμε 2,3 κιτ μαζί για μεγαλύτερη απόδοση. Η οικονομία στα καύσιμα παίζει απο 10% έως και 30% ενώ η κατανάλωση σε ρεύμα είναι αρκετή (30Α και παραπάνω). Τώρα όσο αφορά τα υποτιθέμενα προβλήματα: επειδή μαζί με το υδρογόνο διοχετεύεται και οξυγόνο, ο αισθητήρας λ "διαβάζει" λάθος. Αυτό παρακάμπτεται είτε με αλλαγή MAF, είτε με ένα τσιπάκι πάνω στη θύρα OBD (OBD II μόνο) ή στον εγκέφαλο, είτε και με ένα δαχτυλίδι στη βάση που βιδώνει ο λ έτσι ώστε να μη "διαβάζει" πλήρως τα καυσαέρια.Πάντως μου τόνισε οτι είναι λίγο δύσκολο μέχρι να το ρυθμίσεις έτσι ώστε να καταφέρεις να επιτύχεις τη μέγιστη οικονομία.
Επίσης εδώ:
https://www.hydrogen-boost.com
Συγγνωμη αλλα εδω κατι δεν μου αρεσει...Τι σημαινει διαβαζει λαθος ο λ ????? Αφου διαβαζει οξυγονο το μειγμα ειναι φτωχο!!! Τελος...
τι να τον κοροιδεψουμε ...?
Γεια σας παιδιά είμαι ο βαγγελης απο θεσσαλονικη.Με το συγκεκριμένο πράγμα ασχολούμαι χρόνια για να μην ψάχνετε άδικα και πέφτετε σε παγίδες του κάθε ημιμαθή σας λέω ειλικρινά ότι είναι ο ποιο φθηνός και σωστός τρόπος για να έχουμε οικονομία στα πολύτιμα πλέον καύσιμα μας.Η οικονομία που έχουμε σε παλιούς κινητήρες με καρμπιρατέρ είναι 40-50% ijection 20-45% και στα disel 40-60% με απίθανη βελτίωση στην απόδοση του κινητήρα επάνω σε λεωφορεία και σε νταλίκες τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Καλά μέχρι εδώ.μια τέτοια εγκατάσταση πρέπει να γίνει από άτομο που έχει ασχοληθεί ώστε να μην έχει μεγάλη κατανάλωση ρεύματος με αποτέλεσμα να θέλει φαΐ ο κινητήρας και να ρυθμιστή σωστά ο ¨λ¨ για να μην έχει ρεταρισματα.Η εγκατάσταση θέλει μια γεννήτρια hho και ένα ηλεκτρονικό σύστημα ώστε να αναγνωρίζει το αέριο που παράγουμε ο εγκέφαλος σαν πρόσθετο καύσιμο και αυτός με την σειρά του να μειώνει τον ψεκασμό του καύσιμου στα ακριβώς ίδια επίπεδα απόδοσης του κινητήρα. Όλα αυτά χρειάζονται γνώση και εξειδίκευση αλλιώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που γράφω. είναι εκατομμύρια φορές ποιο ασφαλές από το αέριο και δεν δημιουργηθεί καμία φθορά σε κανένα κινητήρα, αντιθέτως με τα αέρια (βαλβίδες-πιστόνια για τους ποιο γκαντεμιδες ) από τα 20000 - 40000 χιλιόμετρα λειτουργίας σπανίως δεν παρουσιάστηκε κάτι, ενώ με το υδρογόνο ποτέ δεν παρουσιάστηκε βλάβη γιατί ο χώρος καύσεως είτε σε disel η βενζίνη δουλεύει παράλληλα και το υδρογόνο οπότε η λίπανση παραμένει ίδια.Το κόστος πραγματικά είναι από 400 και πάνω σε βαρέως τύπου οχήματα φορτηγά σκαπτικά κ.α. καθώς και σε σκάφη όλων τον τύπων. Αυτά και άλλα πολλά.
φιλικά βαγγελης
λοιπον....επειδη δεν γνωριζουμε ολοι και επειδη αυτο ειναι κατι που ολοι ψαχνουμε σαν μαννα εξ ουρανου,
εξηγηστε μας ακριβως για τι περιπου μιλαμε..
μιλαμε για ενα κιτ που τοτοποθετουμε και αντι για βενζινη βαζουμε νερο??
τι τροποποιησεις γινονται??
αν ισχυουν τοτε εγω θα ειαι ο ταμιας του group!!!!
Όχι φίλε μου γιαυτό γράφω καύσιμο + υδρογόνο,και για να το κάνουμε ποιο κατανοητό αν π.χ. κάνεις 500 χιλιόμετρα με ένα ρεζερβουάρ σκέτο με βενζίνη με αυτό το κιτ θα κάνεις από 20-45% παραπάνω χιλιόμετρα αναλόγως την τσέπη του καθενός,Αν βάλεις γεννήτρια που είναι για 1000cc σε 2000cc μην περιμένεις αποτελέσματα.Με ένα κόστος 6000 ευρώ ξεχνάς μια για πάντα τι είναι βενζινάδικο αλλά λίγα άτομα έχουν αυτή την δυνατότητα.
φιλικά βαγγελης
=
Δηλαδή για να καταλάβω με 6000¤ παίρνεις μια συσκευή που παράγει υδρογόνο (πρώτο lol) και η οποία παράγει τόσο υδρογόνο ώστε να κινήσει από μόνη της το Ι.Χ.(άπειρα lol);
Αν γίνεται αυτό να σκίσω προκαταβολικά το πτυχίο που ΔΕΝ έχω.
Ακριβώς
Καλησπέρα σε όλους ,καλές και ασφαλείς βόλτες πάντα σέ όλους μας.
Φίλε Βαγγέλη διάβασα τά ενδιαφέροντα πού ανέφερες καί ήθελα να σε ρωτήσω άν εσύ τό έχεις εφαρμόσει σέ δικό σου αυτοκίνητο η σκάφος καί άν είσαι ευχαριστημένος ?? Επίσης, εγώ πού είμαι Αθήνα πού θά μπορούσα νά αποτανθώ νά φτιάξω καί το δικό μου ?!
Καλές οι βόλτες αλλά ακρίβυναν πολύ καί ξαφνικά!:original:
Ασχολούμε με την κατασκευή γεννήτριας υδρογόνου τους τελευταίους δύο μήνες. Η συσκευή είναι σχεδόν έτοιμη για εμπορικές εφαρμογές και αν όλα πάνε κατ΄ευχήν ελπίζω στούς επόμενους μήνες να προχωρήσουμε σε εφαρμογές. Τα μέχρι εδώ αποτελέσματα είναι περισσότερο απο ενθαρρυντικά. Το πλεονέκτημα της συσκευής ξηρού τύπου που πειραματικά κατασκευάσαμε είναι οτι μπορούμε και έχουμε διαχωριζμό αερίων. Αυτό μας επιτρέπει με ασφαλή τρόπο να διοχετεύουμε το υδρογόνο, και μόνο το υδρογόνο, στον κινητήρα. Δεν χρειάζεται να επέμβουμε στον αισθητήρα λάμδα και δεν χρειάζεται κανένα δοχείο για αποθήκευση του υδρογόνου. Πιστεύουμε οτι θα ξεπεράσουμε το 30% σε οικονομία του συμβατικού καυσίμου. Αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο θα παρακαλούσα να μου μεταφέρει της σημειώσεις του αρνητικές ή θετικές απο την εμπειρία του. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
επαναφερω το θεμα γιατι νομιζω οτι δεν εγινε ο "σωστος" ντορος...
συμφωνα με εκπομπες που εχω δει στη τηλεοραση,υπαρχει ηδη αυτοκινητο της renault που καιει...νερο!!μονο νερο και εναι απολυτα προσιτο(15.000?καπου προς τα εκει δεν θυμαμαι ακριβως,παντως τετοια ποσα,οχι κατι 30ρια που βλεπουμε στα υβριδικα!)
τωρα...
πολλους μας ενδιαφερει μια τετοια μετατροπη.
υπαρχει καποιος απο θεσσαλονικη που να εχει ασχοληθει και να μας προτειενει καποιο ατομο να απαυθυνθουμε.αν δεν μπορει να γινει στο δημοσιο φορουμ,ας στειλει Pm.
Ρε παιδια υδρογονοκινητα αυτοκινητα εχουν κατασκαυαστει πειραματικα καιρο τωρα.
Επισης δε θελει πολυ σκεψη για να καταλαβει κανεις οτι το μελλον ειναι στο υδρογονο και μας κρατανε στα αλλα για να... Πληρωνουμε? Μας ξεζουμιζουν? Οπως θελετε πειτε το...
Πριν λιγο καιρο ετυχε να δω αυτα τα κιτακια και ομολογω οτι επεσα απο τα συννεφα.
Γιατι?
Γιατι μεχρι πριν λιγα χρονια παλευανε κοτζαμ εταιρειες να το αποθηκευσουν σε φυάλες στο πορτ παγκαζ... Με τρελο κοστος και βαρος....
Και οταν λεμε εταιρειες στο υδρογονο πρωτοπορες ηταν η GM, η BMW και η Mazda απ οσο ειχα δει.
Και τωρα βρεθηκε μαραφετι που βαραει ηλεκτρολυση αμανατι και επιτοπου(δλδ θα βαλουμε μια δεξαμενη νερου στο πορτ παγκαζ?) και τροφοδοτει τη μηχανη?
2ον... Ειχαν πει τοτε οτι ναι... Ο υδρογονοκινητηρας θα ειναι ενας απλος θερμικος κινητηρας με καποιες μικροαλλαγες...
Δλδ δε θα το πετας το υδρογονο ντουγρου μεσα σαν το υγραεριο...
Εδω οι αλλαγες που ειναι?
Και 3ον...
Καποιος ανεφερε πριν οτι θα απαλλαγουμε απο τα βενζιναδικα.
Ναι συμφωνω, αλλα πρεπει να δοθει ενεργεια απο εξωτερικη πηγη...
Στο φτωχο μου μυαλο εμφανιζεται ενας συνδιασμος 3 πραγματων, που απλα ολα μαζι δε γινονται:
1) να καταλωνεις ρευμα απο το θερμικο κινητηρα για να ηλεκτρολυεις νερο και να παραγεις υδρογονο
2) Με το υδρογονο αυτο να δουλευεις τον πιο πανω θερμικο κινητηρα που ειναι επι της ουσιας και η πηγη ρευματος(και μαλιστα εμμεσα!) και πρεπει να κινησει και το αυτοκινητο...
3) και το καλυτερο... Να αποφυγεις τη μειωση ενεργειας στον κυκλο που πραγματοποιειται. Η ποσο μαλλον να βγεις συν...
Μου φαινεται οτι δεν ισχυει η Αρχη Διατηρησης της Ενεργειας...
Σαν το ελειμμα της Ελλαδας θα καταληξει η κατασταση...
ghost, αν και εχω ξεχασει τη φυσικη που ηξερα,ειναι πολυ γνωστο οτι το υδρογονο παραγει τρομακτικη ενεργεια,μεγαλυτερη της πυρηνικης.
αυτο μας το ελεγας απο τις δεσμες.
και σιγουρα ενας απλος κινητηρας εσωτερικης καυσεως δεν γινεται αντι για βενζινη να καιει νερο χωρις καποιες τροποποιησεις.
αν μαζι με τη βενζινη υποβοηθατε και απο την ηλεκτρολυση τοτε σαφως και ειναι εφικτο.
παραλληλα δε οτι εχει ηδη εξελιχθει η τεχνολογια αυτη το ξερουν και οι πετρες,αλλα αντε πες τη BP οτι οι πωλησεις της θα πεσουν κατα 40% με την τεχνολογια του υδρογονου!!
θυμηθειτε τις ΗΠΑ και τα υβριδικα αυτοκινητα της ΤΟΥΟΤΑ.
εμενα παντως το μονο που με ενδιαφερει ειναι το κιτ αυτο να ειναι προσιτο(που ειναι) και να μου κανει σοβαρη οικονομια..
το υγραεριο σε ενα δυο χρονια θα γινει σαν τη βενζινη,αφου ειναι παραγωγο του πετρελαιου(ακομα και το φυσικο αεριο ειναι παραγωγο του..στα υπογεια κοιτασματα,το φυσικο αεριο ειναι αυτο που "εξατμιστηκε" απο το κοιτασμα πετρελαιου και τωρα βρισκεται σε ισορροπια μεσα στο "κλειστο δοχειο" που βρισκεται το κοιτασμα)
για του λογου του αληθες.
οταν βγηκε το φυσικο αεριο για τη θερμανση θυμαστε?
γιατι τουλαχιστον εγω προσωπικα,οταν η πολυκατοικια εβαλε παροχη αεριου,το αεριο ηταν ιδια τιμη με το πετρελαιο!μονο που ηταν πιο αποδοτικο!
το ιδιο θα συμβει και με την υγραεριοκινηση(αποψη μου παντα ετσι?)
Καλώς ήρθατε στον κόσμο της οικονομίας......... με πράσινα άλογα!!!!!!
Θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω την ηλεκτρολυτική συσκευή στο σύνολό της. Η συσκευή μας αποτελείται απο τα παρακάτω μέρη:
Α) Συγκριτής ένα ολοκληρωμένο που το ονομάζουμε "συγκριτή" αναγνωρίζει την αύξηση τάσης στην μπαταρία του αυτοκινήτου και κλείνει το κύκλωμα όταν η τάση ξεπεράσει τα 13,10 Volt. Η τάση της μπαταρίας αυξάνεται όταν θέσουμε σε λειτουργία τον κινητήρα του οχήματος και αντίστοιχα μειώνεται όταν διακόψουμε την λειτουργία του. Στήν δεύτερη περίπτωση ο συγκριτής μας ανήγει το κύκλωμα και διακόπτει την τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια.
Β) Τροφοδοτικό συνεχούς ρεύματος με διακόπτη on-off και ρυθμιστή τάσης με το οποίο τροφοδοτούμε την ηλεκτρολυτική συσκευή με ενέργεια. Με το τροφοδοτικό διατηρούμε σταθερό το ρεύμα που διαχηριζόμαστε για την λειτουργία της συσκευής ανεξαρτητα απο την συγκέντρωση του ηλεκτρολύτη. Μας παρέχει την δυνατότητα να καταναλώνουμε μικρό ποσό ενέργειας απο την μπαταρία και να ελέγχουμε την παραγωγικότητα της ηλεκτρόλυσης κατά βούληση.
Γ) Ηλεκτρολυτική συσκευή. Μια διάταξη μεταλικών επιφανειών (πλάκες), παράλληλα τοποθετημένες (ανάλογη διάταξη διαθέτουν και οι μπαταρίες των αυτοκινήτων) και διαχωριζμένες με φλάντζες. Ονομάζεται Ξηρό στοιχείο και έχει την ιδιαιτερότητα να αποθηκεύει μικρή ποσότητα νερού μεταξύ των θαλάμων που δημιουργούν οι μεταλικές επιφάνειες. Οι φλάντζες απομωνόνουν τις μεταλικές επιφάνειες περιμετρικά και δημειουργούν τους θαλάμους ματαξύ των πλακών. Η κάθε πλάκα διαχωρίζεται απο την επόμενη με διπλές φλάντζες. Μεταξύ των φλαντζων τοποθετούμε ωσμοτικές μεμβράνες. Αυτές επιτρέπουν την διελευση του νερού αλλά εμποδίζουν την διέλευση των φυσαλίδων των αερίων που παράγονται κατα την ηλεκτρόλυση. Αυτό μας επιτρέπει να αποφύγουμε μίξη των παραγόμενων αερίων και μας επιτρέπει να οδηγούμε τα αέρια με ασφαλή τρόπο σε χωριστές εξόδους.
Δ) Δοχεία πλήρωσης 2 τεμάχια που χρήζουν ταυτόχρονα για αποθήκευση ηλεκτρολύτη, αφήγρανση αερίων και συγκέντρωση και επιστροφή ηλεκτρολύτη στην συσκευή ηλεκτρόλησης. Τα αέρια οδηγούνται σε αυτά τα δοχεία με ξεχωριστούς αγωγούς. Το οξυγόνο απελευθερώνεται στη ατμόσφαιρα το δε υδρογόνο οδηγείται στον αεραγωγό του κινητήρα μετά το φίλτρο και πρίν την πεταλούδα για να οδηγηθεί στούς θαλάμους καύσης του κινητήρα. Τα παραγώμενα αέρια είναι 2 μέρη Υδρογόνου 1 μέρος Οξυγόνου
Ε) Ηλεκτρολύτης διαλυμα αποσταγμένου νερού με βάση
Τι κερδίζουμε με τη χρήση του υδρογόνου στον κινητήρα μας;
Το Υδρογόνο έχει τo υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο ανά μονάδα βάρους από οποιοδήποτε άλλο γνωστό καύσιμο, 120,7 kJ/gr και 3 φορές μεγαλύτερο από αυτό της συμβατικής βενζίνης.(ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)
Κάνει "καθαρή" καύση. Όταν καίγεται με οξυγόνο παράγει μόνο νερό και θερμότητα. Όταν καίγεται με τον ατμοσφαιρικό αέρα, ο όγκος του οποίου αποτελείται κατά 78% από άζωτο, παράγονται επίσης μερικά οξείδια του αζώτου, σε αμελητέο ωστόσο βαθμό.( ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)
¨Εχει μεγαλύτερη ευφλεκτότητα και ταχύτητα μετάδοση φλόγας.
Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης κάνουν ατελή καύση των υδρογονανθράκων που χρησιμοποιούμε (βενζίνη, πετρέλαιο) αποτέλεσμα είναι να έχουμε ρύπους (καυσαέρια). Με τη χρήση του Υδρογόνου στον κινητήρα μας χωρίς καμμία ρύθμιση και επιπλέον καλούδια παρα μόνο της ηλεκτρολυτικής συσκευής πετυχαίνουμε να έχουμε καλύτερη θερμική απόδοση του κινητήρα μας δηλαδή να έχουμε καλύτερη καύση. Το υδρογόνο εισέρχεται στο θάλαμο καύσης σε αέρια μορφή και αναφλέγεται άμεσα βελτιώνοντας την ανάφλεξη της βενζίνης.
Στο χρόνο που απαιτείται μεταξύ σπινθήρα και άνοιγμα βαλβίδων εξαγωγής έχουμε καταναλώσει το μεγαλύτερο μέρος αν όχι όλο, του μίγματος καυσίμου – ατμοσφαιρικού αέρα – υδρογόνου. Αυτό μας το επιβεβαιώνει άμεσα η κάρτα καυσαερίων. Εκεί μπορούμε να δούμε καθαρά τις διαφορές σε ρύπους πρίν και μετά την εφαρμογή.
Επειδή το Υδρογόνο έχει υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο, το παραγώμενο έργο είναι μεγαλύτερο και πλουσιότερο σε ενεργειακή απόδοση, προσθέστε και την καύση περισσότερου συμβατικού μίγματος, γίνεται αντιληπτό λοιπόν από που προέρχεται η μεγαλύτερη ροπή, η μεγαλύτερη δύναμη και η απίθανη γραμμικότητα ισχύος που παρατηρούνται μετά την εγκατάσταση. (Για τους δυσπιστούς υπάρχουν τα δυναμόμετρα).
Ακόμη η βελτίωση της καύσης συντελεί στο περιορισμό νέων εξανθρακωμάτων και βοηθάει στην απομάκρυνση παλαιότερων επικαθίσεων διατηρώντας καθαρά τις βαλβίδες και τα πιστόνια . Αποτέλεσμα αυτής της βελτίωσης είναι να ελαχιστοποιούνται φαινόμενα κακού χρονισμού, προανάφλεξης και αρρυθμίες
Επίσης έχουμε μείωση του θορύβου λειτουργίας του κινητήρα, μείωση του ρελαντί, δραστική μείωση καυσαερίων, ιδιαίτερα υδρογονανθράκων και αύξηση των υδρατμών.
Για τους αριθμολάτρεις οικονομία καυσίμου 20 – 30%, αύξηση ιπποδύναμης και ροπής κατά10 – 15% . μείωση καυσαερίων εως και 80%.
Μέχρι αυτό το σημείο το υδρογόνο είναι υποβοηθητικό καύσιμο αυξάνοντας (καταλύτης) την βελτιστοποίηση της καύσης και του παραγώμενου έργου του κινητήρα μας. Δεν αποθηκεύεται παρά μόνο παράγεται και καταναλώνεται άμεσα.
Αν θέλετε μεγαλύτερη οικονομία θα πρέπει να διαχειριστήτε κατάλληλα τον χρονισμό του κινητήρα σας. Για να μπορέσετε να κρατήσετε στοιχειομετρική ισοροπία ματαξύ καυσίμου-υδρογόνου και αέρα μειώνοντας την παροχή καυσίμου και αυξάνοντας την παροχή υδρογόνου χρειάζετε να χαρτογραφήσετε διαφορετικά τον υπολογιστή που υποστηρίζει και διαχειρίζεται τον κινητήρα σας. Εδώ οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες. Πιστεύω ότι είναι εφικτό. Αν κάποιος φίλος μπορεί να μας δώσει πληροφορίες και οδηγίες.... είμαι όλος αυτιά!!!!!! και χαρά..... και χαρά!!!!!!!!
Σας δίνω τα link από τις πρώτες προσπάθειες εφαρμογής της συσκευής.
https://www.facebook.com/media/set/?...9&l=6dc7fa0789
https://www.facebook.com/media/set/?...9&l=580c4848f7
Για ποιο πράγμα ακριβώς θέλεις πληροφορίες και οδηγίες φίλε μου?
Για την διαχείριση του κινητήρα?
Καλημέρα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένας επαναπρογραμματισμός του υπολογιστή του αυτοκινήτου για να μειώνω τον ψεκασμό του καυσίμου κατά βούληση, αν είναι δυνατόν. Εξηγούμαι, η αντικατάσταση μέρους του καυσίμου με υδρογόνο δεν μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο. Η συσκευή ηλεκτρόλυσης μπορεί να αυξομειώνει την παραγωγή όποτε το επιλέξω. Αν διατηρήσω την εργοστασιακή χαρτογράφηση και αυξήσω την παροχή υδρογόνου δεν επαρκεί το οξυγόνο για να καεί και το συμβατικό καύσιμο με αποτέλεσμα ο κινητήρας να μπερδεύει και να αυξάνει την κατανάλωση. Επίσης δεν μπορώ να αυξήσω τον όγκο του αέρα στον κύλινδρο (δεν γνωρίζω αν υπάρχει τρόπος) αλλά πιθανολογώ ότι μπορούμε να μειώσουμε μέρος του συμβατικού καυσίμου και τον χώρο που καταλαμβάνει στον κύλινδρο να το αντικαταστήσω με υδρογόνο διατηρώντας την στοιχειομετρική αναλογία αέρα-καυσίμου. Με τον τρόπο αυτό μπορώ να αυξήσω την χιλιομετρική αυτονομία του ρεζερβουάρ και να αυξήσω την οικονομία καυσίμου σε μεγαλύτερα ποσοστά. Αν έχεις να προτείνεις κάτι διαφορετικό μετά χαράς να το συζητήσουμε.
Καλησπέρα,
Φίλε demiogr Θέλω να ρωτήσω το εξής.
Κατά την καύση, το υδρογόνο αναμιγνύετε με οξυγόνο και παράγετε θεωρητικά μια μικρή ποσότητα νερού, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα (μακροχρόνια) την βλάβη του κινητήρα (σκουριά κ.α.) μιας και δεν έχει κατασκευαστεί για αυτές τις προδιαγραφές.
Ισχύει αυτό ή κάνω λάθος????
Αγαπητέ φίλε, ο κινητήρας σου με το καύσιμο που καταναλώνει παράγει ένα μέρος των καυσαερίων σε υδρατμούς, Θα έχεις προσέξει την εξάτμιση του αυτοκινήτου τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αυτός ο άσπρος καπνός που απολήγει στο περιβάλλον μέχρι να ζεσταθεί ο καταλύτης του οχήματος είναι υδρατμοί. Δηλαδή νερό σε ατμούς. Επομένως η καύση της βενζίνης έχει παράγωγα υδρατμούς οι οποίοι δημιουργούνται κατά την έξοδο των καυσαερίων από τον κύλινδρο και όχι σε αυτόν. Η καύση του υδρογόνου παράγει νερό το οποίο μέσα στον κύλινδρο είναι σε αέρια μορφή επειδή επικρατούν θερμοκρασίες που ξεπερνούν κατά πολύ την θερμοκρασία βρασμού του νερού (100 βαθμούς) και εκτονώνονται όταν ανοίγουν οι βαλβίδες εξαγωγής. Οι ατμοί υγροποιούνται κατά την πορεία τους στην εξάτμιση. Το υδρογόνο είναι συνθετικό των υδρογονανθράκων επομένως καίγεται στον κινητήρα και όταν χρησιμοποιείς συμβατικά καύσιμα.(βενζίνη, πετρέλαιο, αέριο). Η χρήση λοιπόν περισσότερου υδρογόνου απλά παράγει μεγαλύτερη ποσότητα υδρατμών.
Καλησπέρα φίλε μου. Κοίταξε να δεις, το θέμα της διαχείρισης του κινητήρα είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο και δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσεις παρα μόνο κανόνες,μέθοδοι και τύποι. Ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου σου διαχειρίζεται το μείγμα εξαρτάται απο πολλές παραμέτρους όπως το καύσιμο που βάζεις, η θερμοκρασία του κινητήρα, η θερμοκρασία του αέρα κτλ. Όλα αυτά γίνονται μέσω του κώδικα που τρέχει ο εγκέφαλος, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για να δουλεύει τον κινητήρα ανάλογα με τα παραπάνω και όχι μόνο. Ο εγκέφαλος σου προφανώς μπορεί να επαναπρογραμματιστεί και να ρυθμίσεις το μείγμα του καυσίμου, όχι όμως και το μείγμα του υδρογόνου που ψεκάζεις. Επειδή δεν ξέρω ακριβώς πως δουλεύει αυτό που φτιάχνεις, δηλαδή το πως καθορίζεις την ποσότητα του υδρογόνου, δεν ξέρω να σου πω αν ένας επαναπρογραμματισμός μόνο σου είναι αρκετός.
Τι επιλογές έχεις λοιπόν.
1) Κάνεις καινούργια ρύθμιση στον υπάρον και τελειώνεις
2) Αντικαθιστάς τον υπάρχον εγκέφαλο με έναν aftermarket, κοινώς "άγραφο"
Εαν η πρώτη περίπτωση σου είναι αρκετή, ακολουθείς αυτό και η ζωή σου γίνεται πολύ πιο εύκολη. Εαν όχι τα πράγματα περιπλέκουν και γίνονται αρκετά δύσκολα, όμως με σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα τα οποία με αρκετή προσωπική δουλειά μπορείς να ελέγξεις εσύ.
Κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να πας σε έναν προγραμματιστή που ασχολείται με το αντικείμενο και διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να σου κάνει τον επαναπρογραμματισμό. Το θέμα είναι οτι και πάλι δεν ξέρω εαν ο προγραμματιστής θα μπορέσει να ρυθμίσει ένα τέτοιο σύστημα. Αυτή είναι η πιο εύκολη λύση(αν ξαναλέω μπορεί κάποιος να σου το ρυθμίσει), το θέμα είναι οτι γι αυτές τις δουλειές παίρνουν αρκετά χρήματα και πως κάθε φορά που θα θέλεις να αλλάξεις κάτι θα πρέπει να ξαναπάς εκεί.
Εγώ στην προσπάθειά μου να υπερτροφοδοτήσω τον αμάξι μου ακολούθησα την δεύτερη επίπονη επιλογή. Το θετικό είναι όμως οτι θα μπορείς ανα πάσα ώρα και στιγμή να ρυθμίσεις τα μείγματα με ένα απλό λαπτοπ στον δρόμο. Βέβαια αυτό προΰποθέτει οτι θα έχεις και τις κατάλληλες γνώσεις. Εφ όσον έχεις καλές γνώσεις στην χημεία ο δρόμος γίνεται πιο εύκολος και με το κατάλληλο διάβασμα θα είσαι σε θέση.
Για να αντικαταστήσεις και να προγραμματίσεις έναν νέο εγκέφαλο θα δυσκολευτείς πολύ. Εγώ προσπαθώ να το κάνω μόνος μου, διάβασε το σχετικό θρεντ(https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=7957) που έχω ανοίξει για να πάρεις μια ιδέα. Δυστυχώς δεν το έχω ξεκινήσει πολύ καιρό και γι αυτό είμαι ακόμα στην φάση της εγκατάστασης. Ο εγκέφαλος αυτός σου δίνει την δυνατότητα να οδηγήσεις και δεύτερη σειρά απο μπεκ, οπότε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Εαν θέλεις μπορώ να σου προτείνω και ένα βιβλίο σχετικά με την διαχείριση. Να ξέρεις ωστόσο οτι για να αγοράσεις έτοιμο κάτι τέτοιο θα σου κοστίσει πάρα πολύ, όπως και η εγκατάστασή και η ρύθμισή του απο κάποιον ειδικό.
Εαν ξαναλέω αυτό που θέλεις είναι να κάνεις κάποιες μικρές αλλαγές στα μείγματα και να μην ξανασχοληθείς , ξεχνάς όσα σου είπα και απλά κάνεις επαναπρογραμματισμό στον υπάρχον.
Ελπίζω να σε βοήθησαthumb.
Κώστα, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Το υδρογόνο που σου προανέφερα είναι ανεξάρτητο (ακόμα) από την λειτουργία του κινητήρα. Υπάρχει σε προηγούμενο μήνυμα, περιγραφή της συσκευής. Η αυξομείωση της παραγωγής γίνεται ανεξάρτητα από την λειτουργία του κινητήρα στην παρούσα φάση. Οι γνώσεις μου δεν είναι πολύ μεγάλες αλλά μαθαίνω γρήγορα και το αυτοκίνητο πάντα μου άρεσε σαν ενασχόληση ανεξάρτητα αν έπρεπε να μεγαλώσω αρκετά για να αρχίσω την περιπέτεια. Αιτία έγινε ένα ιστότοπος που πριν ένα χρόνο μ' έβαλε στην πρίζα. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά www.bens.gr. Το δοκίμασα και έγινα ενθουσιώδης πελάτης στην αρχή και ορκισμένος πωλητής στην συνέχεια. Γνωρίστηκα με τον κατασκευαστή της συσκευής τον Μανώλη τον Καλή και κάποια στιγμή τον παρότρυνα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να παράγουμε υδρογόνο. Ξεκινήσαμε αρχές Φεβρουαρίου τις πρώτες δοκιμές και τέλος Μαρτίου είχαμε αρχίσει να διαμορφώνουμε την συσκευή που σήμερα παράγουμε και πολύ σύντομα θα αντικαταστήσουμε με κάτι πολύ πιο εμπορικό και πιο βιομηχανοποιημένο θέλω να ελπίζω. Μπορείς να επισκεφθείς τα link για να έχεις μια εικόνα. Ο Μανώλης είναι ένα πολύ καλά καταρτισμένο άτομο και οι ιδέες του είναι εξαιρετικές. Τα ηλεκτρονικά είναι η φύση του. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τον δύσκολο δρόμο για να λειτουργούμε ανεξάρτητα και άμεσα. Το Bens είναι εξολοκλήρου προσωπική του εφεύρεση.
Η σκέψη για επαναπρογραμματισμό γεννήθηκε όταν κατανοήσαμε ότι στο υδρογόνο ισχύει απόλυτα η ρήση "ού το εύ εν τω πολύ" και ότι για να αυξήσουμε θεαματικά την οικονομία πρέπει να διαχειριστούμε διαφορετικά τον κινητήρα. Θα τα ξαναπούμε σ΄ευχαριστώ θερμά.
Παρακαλώ! Επειδή έχω εξεταστική τώρα δεν είχα πολύ χρόνο για να μελετήσω το θέμα να δω πως δουλεύει. Γι αυτό σου τα έγραψα έτσι αναλυτικά για να πάρεις μια ιδέα εσύ που ξέρεις τι θέλεις. Συγχαρητήρια πάντως σε όλους σας που το παλεύεται, εύχομαι να σας βγει όπως το θέλετε και να τα κλείσετε τα μαμημένα τα βενζιναδικα(έτσι κι αλλιώς και αυτοί νερό μας βάζουν χεχε). Εαν έχει καλή επαφή με τα ηλεκτρονικά θα είναι σχετικά εύκολο για εσας να βάλετε το megasquirt και πιστεύω πως με λίγο διάβασμα θα κάνετε και πολύ καλή διαχείριση. Σου το πρότεινα και επειδή μπορεί να οδηγήσει όπως σου είπα και δεύτερα μπεκ, ενώ στην πλακέτα του έχει χώρο και για custom κυκλωματάκια. Ακόμα ο κώδικας που τρέχει είναι ανοιχτός για επεμβάσεις, εαν έχετε και καλή επαφή με προγραμματισμό θα μπορέσετε να κάνετε οτι θέλετε. Πάντως να ξέρεις οτι η αντικατάσταση του εργοστασιακού εγκέφαλου δεν είναι πολύ εύκολη ειδικά σε καινούργια αυτοκίνητα, καθώς ο εγκέφαλος λειτουργεί και άλλα πράγματα εκτός απο τη μηχανή, όπως πχ esp. Όμως όλα γίνονται, όπως μπορώ να βοηθήσω πες μου.
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να καταθέσω τις απόψεις μου για το θέμα που αναφέρεστε μιας και πιστεύω ότι δεν ξεκαθαρίστηκαν 100% οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.
Οι συγκεκριμένες συσκευές δεν παράγουν υδρογόνο αλλά οξείδιο του υδρογόνου που είναι το παράγωγο από την ηλεκτρόλυση του νερού άρα σημάνει ότι στο τελικό προϊόν περιέχονται 2 μέρη υδρογόνο ένα οξυγόνο.
Το ΗΗΟ χρησιμοποιείτε στην βιομηχανία μετάλλων για την επεξεργασία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που παράγει κατά την καύση του αν και τείνει να εξαλειφθεί λόγο της ασετιλίνης.
Η παραγωγή του υδρογόνου από ηλεκτρόλυση και μάλιστα σε αυτό το μέγεθος μας δίνει μέγιστο περίπου 50 λίτρα την ώρα άρα 33 λίτρα καθαρού υδρογόνου την ώρα 0,55 λίτρα το λεπτό.
Ένας κινητήρας μεσαίου μεγέθους χρειάζεται περίπου 500 λίτρα αέρα το λεπτό στο ρελαντί άρα έχουμε ένα μίγμα 500 λίτρα αέρα με 0,55 λίτρα υδρογόνο αν το διαιρέσουμε με έναν πλήρη κύκλο ~ 800 στροφών το λεπτό έχουμε 0,625 λίτρα αέρα και 0,0006875 καθαρού υδρογόνου άρα το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η ποσότητα του υδρογόνου που παράγεται είναι ίση σε απόδοση καύσης στο ρελαντί με 2ml βενζίνης το λεπτό άρα 120ml την ώρα άρα 0,192¤ την ώρα σε ρελαντί αν το ίδιο παράδειγμα το εφαρμόσουμε σε πορεία που οι ανάγκες σε αέρα του κινητήρα αυξάνονται η σχέση υδρογόνου/ αέρα μειώνεται με μείωση της απόδοσης καύσης του μειγματος.
Αν υποθέσουμε τώρα ότι λύνουμε το πρόβλημα παραγωγής αρκετού υδρογόνου ώστε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο 640gr την ώρα καθαρού υδρογόνου (σχετικό πείραμα που έγινε στην NASA αναφέρει 0,0899 g/λίτρο παραγόμενου ΗΗΟ σε συνθήκες περιβάλλοντος) έχουμε να αντιμετωπίσουμε 4 θέματα :
1ον Αυτανάφλεξη Μείγματος
Γενικά, το φαινόμενο "backfire" (αυτανάφλεξη) εμφανίζεται μέσα σε έναν κινητήρα, όταν το μίγμα αέρα – καυσίμου αναφλέγεται κατά την εισαγωγή του μέσα στον χώρο της καύσης και εφόσον οι βαλβίδες εισαγωγής προς τον χώρο καύσης είναι ακόμα ανοιχτές. Η εμφάνιση όμως του φαινομένου "backfire" αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα όταν αναφερόμαστε σε υδρογόνο, αφού ως γνωστόν το υδρογόνο παρουσιάζει μεγαλύτερη αναφλεξιμότητα σε περιορισμένο χώρο σε σχέση με τα συμβατικά ορυκτά καύσιμα μιας και χρειάζεται το 1/10 της ενέργειας που απαιτείται για την ανάφλεξη της βενζίνης.
Οπότε το λεγόμενο φαινόμενο «χτύπησε πυράκια» σε έναν κινητήρα που δεν θα μπορεί να ελέγξει το μίγμα ώστε να αναπροσαρμόσει το μίγμα , αν και αναπροσαρμογή σημαίνει μείωση του υδρογόνου, θα είναι καθημερινό.
2ον Ακροφύσια Ψεκασμού
Τα μπέκ τον συμβατικών κινητήρων έχουν σχεδιαστεί για την πυκνότητα του μείγματος που υπάρχει στην βενζίνη/αέρα άρα για να γίνει χρήση διαφορετικού μείγματος (ο αέρας μετά την εισαγωγή περνάει από τα μπέκ ώστε να ψεκαστεί στον κινητήρα με βενζίνη σε μορφή σταγονιδίων) πρέπει να αλλαχθούν. Στην περίπτωση του υδρογόνου η πυκνότητα του μείγματος μειώνεται δραματικά άρα δεν μιλάμε μόνο για επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου αλλά για μια σειρά αλλαγών ( μπεκ – εισαγωγή – σωληνάκια κ.α.)
3ον Κατάλοιπα καύσης
Κατά την καύση του το υδρογόνο παράγει Η2Ο (νεράκι) έστω όπως αναφέρετε εδώ ότι περνάει από τον θάλαμο καύσης με τον καταλύτη τη γίνεται; Οι υδρατμοί που αναφέρονται εδώ παράγονται από την θέρμανση του ατμοσφαιρικού αέρα (υγρασία) στο «τελικό καζανάκι» της εξάτμισης και όχι στον καταλύτη. Έτσι λοιπών έχουμε νερό και βενζίνη ( κανένα αμάξι δεν έχει τέλεια καύση) στον καταλύτη λόγο θερμοκρασίας, υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα ελάχιστα κατάλοιπα βενζίνης αναφλέγονται πριν περάσουν τα φίλτρα του καταλύτη αλλά αν την βενζίνη την αναμίξουμε με νερό τότε δεν υπάρχει ανάφλεξη αλλά ένα μίγμα που επικάθεται στα φίλτρα του καταλύτη και αναμιγνύεται με τα κατάλοιπα καύσης και έχουμε το φαινόμενο της λιθίασης (κοινώς βούλωμα από λάσπη).
4ον Χαμηλές Θερμοκρασίες
Ο χειρότερος εχθρός στο πλάνο της παραγωγής ενέργειας από νερό είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες φανταστείτε λοιπών σε περίπτωση μείων βαθμών πόσο καταστροφική θα είναι η χρήση υδρογόνου στον κινητήρα που θα έχουν μείνει υδρατμοί μετά το σταμάτημα της λειτουργίας σε όλο το κύκλωμα, ο κινητήρας δεν αδειάζει εξολοκλήρου το μείγμα όταν τον σταματάμε άρα έχουμε στην ουσία ή νερό σε υδρατμούς ( όπως σωστά αναφέρεστε ) ή υδρογόνο έτσι σε χαμηλή θερμοκρασία τι έχουμε; πάγο στον θάλαμο καύσης.
Λοιπών για να μην σας κουράζω μπορεί να δείτε βελτίωση στην κατανάλωση ( 0,1% έως 0,5%) αλλά όχι τα νούμερα που αναφέρονται για τα νούμερα που λέγονται θέλετε μία μονάδα παραγωγής υδρογόνου σε μέγεθος διαξονικού φορτηγού, θα πρέπει μαζί με αυτό να κάνετε θεμελιώδεις αλλαγές στον κινητήρα για να διασφαλίσετε την ασφάλεια του κινητήρα , οι κινητήρες που καίνε υδρογόνο και βενζίνη έχουν αλλαγές ακόμα και στο σύστημα ανάφλεξης λόγο το ότι κοινό μπουζί δεν θα άντεχε στην θερμοκρασία που θα παραγόταν από την ποσότητα του υδρογόνου που χρειάζεται για να δείτε μια βελτίωση κατανάλωσης της τάξεως του 20%.
Τα συμπεράσματα δικά σας
Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε :
https://en.wikipedia.org/wiki/Oxyhydrogen
https://dspace.lib.ntua.gr/bitstream..._hydrogen+.pdf
https://www.nasa.gov/topics/technolo...ogen_2009.html
https://www.popularmechanics.com/car...ileage/4310717
Προτα να ζιτισο σιγνομι για τιν ορθογραφια μου, ειμαι απο Βουλγαρια.
Εχο ενα Ε39 525 diesel, και πριν 4 χρονια επεσα στο θεμα με το ΗΗΟ, απο τοτε εχο κατασκεβασι πολα και διαφορα ελεκτρολιζερ. Τα αποτελεσματα παντα ειταν απιστευτα. Η διαδρομι στιν οπια κανο δοκιμεσ ειναι Αθινα - Σοφια ( 900 χλμ ). Η καταναλοσι με ΗΗΟ εναι 3.8L / 100 για το αυτοκινιτο αυτο. Εκτος αυτο η διναμι εχι πραγματικα αυξιτι. Τα αποτελεσματα αυτα βεβεια ειρθαν μετα απο πολες δοκιμες, ενο παντα ειταν προς το καλο αλα με πολυ καλυ ριθμισι φτασανε αριθμους που ειναι απιστευτα για τους περισοτερους ανθροπους.
Το τελευτεο ελεκτρολιζερ παραγι 5L/λεπτο ΗΗΟ, με καταναλοσι 50 αμπερ / 13.6V περιπου 680 watt.
Τα καυσαερια εχουν μειοθι παρα πολυ.
Αυτα απο μενα.
Εδο θα σας προσθεσο και μια φοτογραφια απο το εργαστιριο μου .
https://valnet3.com/hho/setup1.JPG
μπραβο φιλε και εις ανωτερα...
Ενδιαφερον.
Πολυ ενδιαφερον.
καλησπερα σας για δειτε αυτο εδω www.wfs.gr
Είμαστε σε αυτή την ιστοσελίδα Hydro-Gen Η συσκευή ηλεκτρόλυσης παράγει διαχωρισμένα τα αέρια. Το ρεύμα που καταναλώνει από την μπαταρία αρχίζει από 0,250 Αμπέρ και για πολύ μεγάλα οχήματα μπορεί να φτάσει τα 2 Αμπέρ. Η οικονομία που έχουμε πετύχει κυμαίνεται από 25% - 35% τουλάχιστον, για όλους τους κινητήρες ανεξαρτήτως συμβατικού καυσίμου.
Εδο Θα σας δικσο ενα προσφατο βιντεο με το τελευτεο μοντελο ελεκτρολιζερ που εχο κατασκεβασι :
https://www.youtube.com/watch?v=qwjF37E3SJI
Επισις και διο φοτογριεσ
έχω αρχίσει τις σκέψεις για να προχωρήσω με τοποθέτηση τέτοιου ΚΙΤ.
τα κοστολόγια δεν είναι μικρά βέβαια και γιαυτό θέλω γνώμες και προτάσεις για όσους έχουν κάνει το βήμα και έχουν προσωπικές εμπειρίες...
Ευχαριστώ
Φιλος με focus 1.6 το εβαλε και κερδισε 60κμ στο γεμισμα , με αποτελεσμα να μην ειναι ευχαριστημενος για το ποσο που δαπανησε στην τοποθετηση του κιτ.
Δουλευει απο οτι φαινεται σε ερωτηση που εκανα στο συνεργειο που τοποθετηθηκε το κιτ για το δικο μου αμαξι μου ειπαν οτι δεν θα δουλεψει σωστα λόγο 6κυλινδρου μοτερ ,απεναντιας το Saxo που εχουν στο συνεργειο λενε οτι ειναι στο 35% κατω στο θεμα καταναλωσης.
Αυτο που με κανει να αναρωτιεμαι ειναι οτι πως γινεται αυτα τα κιτακια να ξεκινησανε να πωλουνται στα 300-400 Ευρω και τωρα να φτανουν τα 800 + .
Φίλε μου είχα κάνει μια σχετική έρευνα...Δες σε αυτό το thread https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=11686
Aφιέρωσε λίγο χρόνο να το δεις και να είσαι σίγουρος οτι πολλά πράγματα θα έχουν ξεκαθαρίσει ;)
κανα νεωτερο για το μελλοντικο καυσιμο?
διαβασα σε μια διαφημιση αυτο https://www.hho-plus.com/product.php?id_product=11 κ ξαναρχισαν οι αποριες!
μηπως καποιος συμφορουμιτης προεβει στην τοποθετηση καποιου παρομοιου κιτ?