Μαγκες σημερα ειδα στο πατωμα του συνοδηγου νερα μπροστα δεξια.Ολο το βραδυ εβρεχε, απο που μπορει να μπηκαν,εχει συμβει σε κανεναν αλλο?bmw e46 4d...
Printable View
Μαγκες σημερα ειδα στο πατωμα του συνοδηγου νερα μπροστα δεξια.Ολο το βραδυ εβρεχε, απο που μπορει να μπηκαν,εχει συμβει σε κανεναν αλλο?bmw e46 4d...
Eγω πριν κανα μηνα που χε κανει μεγαλη βροχη ειχα δει νερα πισω απο τον οδηγο.........σε e46 4d βεβαια πηγα συνεργειο και μου ειπαν οτι θα περασα απο καμια λουμπα με νερο που οντως περασα και τα λαστιχακια της πορτας γεμισαν με νερο δεν προλαβαν να το διαχειρηστουν και αντι να το βγαλουν απο τις μικρες τρυπες που εχουν βγηκε απο την ενωση που ειναι κατω και μπηκαν μεσα!
Ακομα δεν εχει στεγνωσει εντελως ......προφανως λογω υγρασιας .......
Αυτο που με ενδιεφερε εμενα πρωτα ειναι να μην ηταν καμια διαρροη απο καλοριφερ .......πραγμα που δεν συνεβη!
Οποτε κοιταξε το και αυτο και ακολουθα το νερο με το χερι να δεις απο που προερχεται!
Επομενος ελεγχος που θα εκανα ειναι στα λαστιχα της πορτας χαμηλα, στη γωνια κολωνας και μαρσπιε οπως πολυ σωστα ειπε ο Dermatis.
Οπως κ να εχει βρες τροπο να το στεγνωσεις.
Αμα εχει ρουφηξει η μοκετα θα δυσκολευτει να στεγνωσει μονο του.
Ριξε μια ματια κ στις ταπες που εχει στα ποδια των επιβατων.
Εμενα μια ειχε κοπει. Δεν ειναι ακριβες. Βρισκεις κ εξω με 1-2 ευρω τη μια.
Μπορει κ απο εκει να βαλει λιγη υγρασια μεσα. Οχι τοση ωστε να μουσκεψει τη μοκετα ομως...
Κατι αλλο με λιγες πιθανοτητες.
Παιζει να αλλαξες κανενα παρμπριζ προσφατα κ να μην το κολλησαν σωστα?
Η καθε πορτα εχει ενα κιτσε (ετσι τον αναφερουν στα συνεργεια ).
Αυτος προστατευει απο τη βροχη οταν ειναι κολλημενος καλα .
Αυτο που μπορει να συμβαινει ειναι τα εξης :
H καποια στιγμη βγηκε η ταπετσαρια της πορτας (γιατι πχ. ειχε προβλημα το παραθυρο)και δεν αλλαξαν κιτσε και αφησαν και την ιδια κολα
η η κολα αυτη με το καιρο εχει ανοιξει και αφηνει τα νερα να περασουν μεσα στο αμαξι.
Πηγαινε το αμαξι και ζητα να βαλουν καινουργιο αφρολεξ η κιτσε οπως θες πεστο και να σου βαλουν και μπαρμπριζοκολα.
Δε θα ξαναεχεις προβλημα.
Σε τετοιες περιπτωσεις που το αμαξι ενω ειναι κλειστα τα παραθυρα παιρνει νερα σε καποιο σημειο σιγουρα η αιτια ειναι αυτη !!!!
Αν το αμαξι εχει ηλεκτρικη οροφη τοτε κοιτα καποια αυλακια που εχει μηπως ειναι βουλωμενα και περναει το νερο μεσα.
Πηγαινε το αμαξι σε ενα φανοποιειο να τραβηξουν τα νερα και να το βαλουν στο φουρνο βαφης με τη προσθηκη καποιου φαρμακου να στο στεγνωσουν
ετσι οπως λεει ο βαγγελης.
προβλεπω το 46αρι να σκουριαζει πριν το 30αρι...
:mad:
και το δικο μου την ιδια δουλεια θελει. συνοδηγου.
Στάλθηκε από το GT-S5839i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Δυστυχώς πρέπει να βγουν οι μοκέτες αλλιως ΔΕΝ στεγνώνει!!!
Για το κουπε λογικά είναι λαστιχο πόρτας (αποκλείω το παμπριζ γιατί είναι κολλητό) για το 4πορτο να τσεκάρεις μεσα στην πόρτα οπως είπε ο Βαγγέλης!!!
Για όλες τις πόρτες ισχύει το ίδιο πράγμα .
Δώσε το αμάξι να στο βάλουν σε φούρνο φανοποιειας αφού πρώτα με καποια σκούπα τραβηχτουν τα πολλα ;)
Αν δεν μπει σε φουρνο, οπως το δικο μου, θα σαπισουν οι κετσεδες στο πατωμα.
50 ευρω πηρε ο φουρναρης για εμενα και τα αξιζε.
Ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα, ο φούρνος ειναι μονόδρομος ! thumb
Καλησπερα και απο μενα!!! εχω ενα 46αρι facelift τετραπορτο και μου εβαλε νερα στο πορτ μπαγκαζ στην μπαταρια (την εχει πισω). Απο που μπορει να μπηκαν εκει???
Αν δεν βγαλεις την μοκετα φιλε μου δεν θα κανεις δουλεια
Ναι ακριβως κατω απο το πλαστικο καπακι ειναι. το φαναρι δεν το εβγαλα! εχει κατι εκει σαν αεραγωγο αλλα δεν ειμαι σιγουρος τι ειναι αυτο. εχει και ενα σωλινακι που μαλλον ειναι για μπαταρια με υγρα. μιλαμε ομως για πολυ νερο! μια παλαμι!
Για να μπει νερο πρεπει να εχεις κανει καποια εργασια στο πορτμπαγκαζ ...
Αλλου σε αλλο σημειο εχεις νερο η ειναι βρεγμενο το πατωμα με το αντιολισθιτικο ??
Αυτο που λες ειναι αδυνατον να βαλει νερο και ειδικα σε τετοια ποσοτητα που περιγραφεις..
Κανε μια δοκιμη με κλειστο πορτμπαγκαζ και οταν ειναι στεγνο το αμαξι σου ριξε απο το πλαινο διακενο με ενα μπουκαλακι να δεις αν φευγουν κανονικα τα νερα προς τα κατω και εξω απο το πορτμπαγκαζ.
ναι εχω κανει εργασια στο πορτ μπαγκαζ!!! μου επιασε και πολυ χωρο μαλιστα! 80λιτρα για φυαλη υγραεριου! να μου την κανανε απο εκει???
Την φιαλη τηνβαλανε στον χωρο τις ρεζερβας σωστα? μηπως περασαν καλωδια απο τον χωρο τις μπαταριας και εχουν αφησει καμια τρυπα?
εμενα τα ειχε παρει καιρο και το ειδα προσφατα γιατι δεν το κυκλοφορω λογικα ειναι 2 μηνες τα νερα μεσα τωρα εχω καποιο προβλημα ?το καθαρισα απλα θελω να τα στεγνωσω σωστα!
2 μηνες ????ξηλωσε το αμεσα ,λογικα θα σου χει κανει ζημια.
εν τω μεταξυ περνα και απο εδω να γνωριστουμε!
Απαντώ χωρίς να έχω διαβάσει προηγούμενα post, καθώς το θέμα είναι να βγαίνει άκρη από το καθετί που μας προβληματίζει σχετικά με τις μνρες μας(ελπίζω να μην έχω ban για τη λέξη).
Σε περίπτωση που γενικά δεν χρησιμοποιείς το κλίμα σου και κάποια στιγμή το άνοιξες στο τέρμα, ίσως φταίει αυτό, καθώς το αντίστοιχο σωληνάκι, δεχόμενο υπερβολική πίεση, ίσως έσπασε και τα νερά από τον κλιματισμό, βρέθηκαν στο συνοδηγό.
Παιδες καλησπερα sos πηρε νερα το αυτοκινητο στον οδηγο πολλα και ειδα υγρασια αφου εβγαλα την μοκετα και πισω εκει που τερματιζει ο συμπλεκτης.Η μονη τρυπα που υπαρχει εκει ειναι της ντιζας καπω.Εριξα νερα στην ηλιοροφη αλλα παρατηρησα οτι οντως τα βγαζει απο τις υδροροες αλλα εγλυφε και πλαγια στο φτερο χαμηλα.Πως εχω προσβαση για να καθαρισω τις υδροροες?Τελευταια αλλαξα γρυλλο παραθυρου ακουω γνωμες
Στάνταρ την πάτησες από το αφρολέξ.100%.Αυτήν την μεμβράνη δηλαδή που
στεγανοποιεί τους μηχανισμούς της πόρτας.Βγάλε ταπετσαρία πάρε ένα
πιστολάκι για μαλλιά και ζέστανε προσεκτικά γύρω-γύρω την μαστίχα που
κολλαέι την μεμβράνη πάνω στην πόρτα.Πάτα την με το χέρι να απλώσει
ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν έχει μείνει ΠΟΥΘΕΝΑ κανένα κενό και έχει
απλωθεί σωστά παντού.Το ίδιο έκανα και εγώ και τέλος νερά εδώ και μήνεςthumb
Το οτι ειδα υγρασια πισω ψηλα δεν σου λεει τιποτα νικο?
Βγάλε ταπετσαρία και από πίσω θα δεις την μεμβράνη-αφρολέξ που είναι
κολλημένη πάνω στην λαμαρίνα.Πριν την πειράξεις παρατήρησε γύρω-γύρω και
κυρίως στο κάτω μέρος.Θα δεις τα σημεία που πέρασε το νερό από το γλύψιμο
που έκανε στην σκόνη της λαμαρίνας! Είναι γιατί όταν αλλάχτηκε ο γρύλλος δεν
κολλήθηκε προσεκτικά η μαστίχα.Ξέρεις πως βγαίνει η ταπετσαρία ή να
βοηθήσω?
Το ψηλά είναι όντως παράξενο.Εμένα τα μάζευε κάτω στο πατάκι.Πολύ νερό, με
λίγη βροχή αμέσως μούσκεμα το πατάκι.Είχα πάει σε ηλεκτρολόγο και μου είπε
δεν έχει κάτι εκεί ψηλά στα πετάλ (εγώ από εκεί νόμιζα ότι έρχονται).Αν σου
στραγγίζει η οροφή κάτω στα φτερά είσαι Οκ.Μου είπαν να μην επιχειρήσω να
φυσίξω με αέρα τα λούκια γιατί μπορεί από την πίεση να ξεκουμπώσουν τα
σωληνάκια που κατεβάζουν τα νερά από τα λούκια και μετά ανοίγεις δουλειές...
Τα νερά της βροχής περνάνε φυσιολογικά μέσα από την τσιμούχα του
παραθύρου.Από εκεί στραγγίζουν μέσα στην πόρτα ΠΙΣΩ απο την μεμβράνη!
Αν δεν είναι στεγανή η μεμβράνη τότε έρχονται μέσα ΜΕΤΑ το λάστιχο
της πόρτας, γλύφουν κάτω από την ταπετσαρία και περνανε μέσα στην
μοκέτα! Μόλις λύσεις θα το καταλάβεις :thumbsup:
πρεπει να ξηλώσεις ταπετσαρια και ξανα κολλας την μεμβρανη που εχει μεσα από την πορτα.
Οντως ηταν ξεκολημενη η μεμβρανη το εφτιαξα σημερα και την πεμπτη θα το πλυνω.ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις
Ωραίος ο Διονύσης thumb
Έτσι, να έχουμε και feedback από τις εργασίες!! :thumbsup:
Δεν ξέρω πώς είναι στο 87. Η λογική πάνω κάτω είναι ίδια σε όλα τα αμάξια. Μια βίδα ψιλοκρυφή πίσω από το χερουλάκι που ανόιγεις την πόρτα.
Δυο στο μεγάλο χερούλι που τραβάς την πόρτα να κλείσει και περιφεριακά στην ταπετσαρία ίσως βρεις κανα δυο ακόμα. Τα υπόλοιπα είναι δυνατά κλιπς
που βγαίνουν όταν τραβήξεις με μίσος την ταπετσαρία πιάνοντάς την από την μεγάλη θήκη της πόρτας. Στο 46 είναι πολύ δυνατή τραβάς άφοβα. Στο δικό
σου δεν ξέρω. Μετά παρατήρησε την σκόνη που έχει μέσα η πόρτα. Στο σημεία που βάζει το νερό έχει κάνει δρόμο πάνω στην σκόνη. Εγρήξες ??