Fiat 500 Abarth Esseesse kit
Σήμερα για μια ολόκληρη μέρα είχα στην διάθεσή μου αυτό το μικρό πυραυλάκι
Το αυτοκίνητο το παρέλαβα το πρωί και το επέστρεψα πριν από λίγο
Το θεωρώ ίσως το ωραιότερο μικρό εμφανισιακά αυτοκίνητο πόλης
Το μόνο που φοβόμουν ήταν η ποιότητα κατασκευής του και όπως αποδείχτηκε έκανα λάθος!
Το αυτοκίνητο ήταν αρκετά στιβαρό παρά τα αρκετά (σχεδόν 60000) χλμ που είχε. Η πόρτα του μου έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση στο κλείσιμό της πόσο καλά ασφαλίζει και κλείνει
Γενικά το αυτοκίνητο μέσα ήταν ιδιαίτερα καλό και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει ιταλική κατασκευή της δεκαετίας του 90
Επί του θέματος τώρα, με το που μπαίνεις μέσα , το αυτοκίνητο σε προκαλέι για παιχνίδι... Όμορφο τιμόνι, πρακτικά και πολύ όμορφα bucket της sabelt με τα logο της abarth ,πανέμορφα όργανα και ένα μπαρόμετρο το οποίο πραγματικά είναι τέλειο για τα δικά μου γούστα!
Με το που έβαλα μπρος το αυτοκίνητο κατάλαβα κατευθείαν ότι κάτι περίεργο έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο... μπάσος θόρυβος αρκετά, βγαίνω έξω και κοιτάω πίσω στις εξατμίσεις, οι εργοστασιακές είχαν αλλαχθεί με το αντίστοιχο σύστημα της akrapovic το οποίο έδενε πολύ όμορφα με το σύνολο του αυτοκινήτου. Ξεκινάω βάζω πρώτη και διαπιστωνω ότι ο συμπλεκτης είναι ιδιαίτερα μαλακός για τέτοιο αυτοκίνητο αν και το κιβώτιο του κάθε άλλο παρά σαφές θα το έλεγα!
Ανεβάζοντας στροφές και ταχύτητα καταλαβαίνω ότι το αμάξι αρπάζει πανεύκολα και μαζεύει χιλιόμετρα για πλάκα, αν και η αίσθηση που σου δίνει σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό της Z4
To μπαρόμετρο παίζει με πιέση μέχρι 1,4-1,6 και το διαολάκι με προβληματίζει με την απόκριση στο γκάζι. Εκ των υστέρων ενημερώνομαι ότι στο συγκεκριμένο δεν "ακούει" και τόσο καλά μιας και έχει κάποιο θεματάκι
Σε στροφες διαπιστώνω ότι ναι μεν είναι υποστροφικό και δείχνει να έχει την τάση να ξεκολλήσει η ουρά του, θυμίζοντάς μου ιστορικές εποχές από Rallye 106.
Γενικότερα το αυτοκίνητο είναι αρκετά συμπαγές και δεμένο. Σε παράλληλο τεστ που το κάναμε και με τον Νάσσο (everget) διαπισώσαμε ότι το κιβωτιο δεν είναι για σεμινάριο όπως και ότι το τιμόνι δείχνει να "παίζει" λίγο παραπάνω από όσο πρέπει
Πάντως είναι ένα αμαξάκι το οποίο θα έπαιρνα τόσο λόγο εμφάνισης και δύναμης όσο και λόγω της ποιότητας που μου έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση....
Είναι ένα αυτοκίνητο που στο τέλος της ημέρας σου αφήνει ένα χαμόγελο, κάτι το οποίο πιστέυω οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε σε ένα αυτοκίνητο