Ακόμα και στην περίπτωση όμως που το σπίτι είναι αυθαίρετο σε δασική έκταση;
(δεν μιλάμε για κατοικημένες περιοχές)
Εννοείτε Πάνο, δεν παύει να είναι άνθρωπος και η περιουσία του....
Σκεφτείτε το λίγο, είναι κάποιος στο σπίτι του (αυθαίρετο στην προκειμένη περίπτωση, που δεν μπορείς να το ξέρεις) και παλεύει να σώσει το σπίτι του, ποιος θα πάρει την ευθύνη να διώξει οχήματα από εκεί και στην τελική ποιος θα τον αφήσει μόνο του ????
τον θυμαμαι τον υπουργο, ως ονομα φυσικα ημουν μικρος τοτε για να κρινω τις θεσεις του.
κρατω απο το 15λεπτο τουτο: "η αμοιβη απεξαρτηθηκε απο την προσπαθεια, ο μισθος εγινε ανθρωπινο δικαιωμα ανεξαρτητα απο την προσπαθεια".
το εχουμε ακουσει με πολλα λογια αυτο, "η γενια των 700 (των 400 τωρα)", "οι ανθρωποι δεν ειναι αριθμοι" κλπ κλπ
μ αυτα τα μυαλα αλωθηκε το φιλοτιμο και η εργατικοτητα μας και καταληξαμε τεμπελχαναδες, δ.υ. (στη νοοτροπια), φραπεδοποτες, που περιμενουμε καποιος απο καπου να μας εξασφαλισει αξιοπρεπη διαβιωση επειδη ειναι ανθρωπινο δικαιωμα. :facepalm:
Βασίλη, δε μιλάμε για κατοικημένη περιοχή, ούτε ήταν μόνοι τους. Επίγεια μέσα υπήρχαν, θα τους απομάκρυναν μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο προς Πάρνηθα. Οι περιουσίες αυτές αποζημιώνονται σε κάποιο βαθμό, το ξέρω από πελάτη μου στο Ντράφι του οποίου το σπίτι έχει καεί τρεις φορές. Να πω και κάτι ακόμα? Βλέπω κάτι καταστροφές στη Βόρειο Ευρώπη και τους κατοίκους να μιλούν στις κάμερες με στωικότητα. Εδώ με το παραμικρό βγαίνουμε και δίνουμε παράσταση: Πλημμύρισε το υπόγειό μου, καταστράφηκε το βιός μου, κλπ. Ασφάλισέ το το βιός σου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δε μπορεί το κράτος να φροντίζει για όλα, από το να σου καθαρίζει το πεζοδρόμιο μέχρι να σου έχει περιπολικό και πυροσβεστικό όχημα στην εξώπορτα. Αλλά όταν κυκλοφορούμε με ανασφάλιστα οχήματα, θα ασφαλίσουμε τα αυθαίρετά μας?
Εν πάσει περιπτώσει, θεωρώ εγκληματικό αυτό που έγινε, να ξεκινήσει μια φωτιά από ένα πυλώνα στα Δερβενοχώρια, να καίει 28 ώρες ανεξέλεγκτη και να καταλήξει στο Mont Parnes επειδή την υποτίμησαν ή επειδή κάποιος έβαλε μέσον για να σώσει το εξοχικό του. Ας κάτσει τώρα στον κήπο του απαξιωμένου αυθαίρετού του να βλέπει τα καμένα, όσο 5.000.000 κάτοικοι της Αττικής αναπνέουν σκατά. Κάηκαν πυροσβέστες, μανάδες και παιδιά, χωριά, δάση, καλλιέργειες αλλά κάποια εξοχικά σώθηκαν. Μπράβο στον κ. Φούρλα που έστειλε εκεί τα εναέρια μέσα.
Μετά έχουμε και τους δημοσιογράφους. Άρχισαν τις γνωστές λαϊκίστικες μαλακίες ότι σώθηκε και καλά το Mont Parnes που μας ένοιαζε. Αν είχε κατέβει απ' την πλευρά αυτή η φωτιά, θα είχε σβήσει στο Σούνιο.
Όποιος είχε ζήσει στους Θρακομακεδόνες ή στην Ιπποκράτειο Πολιτεία πριν τη φωτιά, θα καταλάβαινε για τι καταστροφή μιλάμε. Σήμερα βράζει ο τόπος, παλιά κατέβαινε δροσερός αέρας από το βουνό. Θυμάμαι με καύσωνα πηγαίναμε βράδυ στη Βαρυμπόμπη γιατί είχε 22-23 βαθμούς. Όταν λέμε ότι ήταν κλιματιστικό για το λεκανοπέδιο, αυτό ακριβώς εννοούμε. Το ίδιο έγινε και με την Πεντέλη πριν 40 χρόνια. Και μην πει κανείς για οικοπεδοφάγους. Αν υπήρχε κτηματολόγιο δε θα υπήρχαν οικοπεδοφάγοι.
ρε συ συζητουσα χθες με τη γυναικα μου και της ελεγα οτι παλιοτερα τα καλοκαιρια ηθελες ζακετα το βραδυ.
και δεν μιλαω μονο στα βορεια, μαρουσι, κηφισια κλπ αλλα και στα νοτια το ιδιο ηταν.
τωρα που το λες μαλλον αυτο φταιει, καηκαν τα γυρω βουνα και βραζει ο τοπος μερα νυχτα.
Μετα τις φωτιες στον Υμηττο εχει ανεβει η μεση θερμοκρασια σε ολες τις παραπλευρες περιοχες σημαντικα.
Ασε τα νερα απο τις βροχες... η Αναστασεως γινεται ποταμι πλεον