σε δουλεψε ο βενζινας... σε ειδε "ξανθια" και σου εβαλε απ την σαπια...
μετα σου ειπε και το Κλασσικο να σαι καλα κουκλαρα μου εφτιαξες την μερα, για να φυγεις και με χαμογελο οτι ΑΡΕΣΕΙΣ.....
Printable View
Έβαλα σήμερα βενζίνη από γεμάτο μέχρι που άναψε η ρεζέρβα "κατάφερα" να κάνω με ήρεμη οδήγηση 345 χλμ. Θα πάω στο συνεργείο να το κοιτάξω και αν δε μου βρουν πρόβλημα θα πάω να το ανταλλάξω με M Z3 να το απολαμβάνω τουλάχιστον :P χαχα
Φίλε μου εάν ισχύει ότι το ρεζερβουάρ σου είναι 51lt και η ρεζέρβα 8lt, σημαίνει ότι έκαψες 43λτ για 345χλμ που σημαίνει 12,45λτ/100χλμ....η κατανάλωσή σου δεν είναι απαραίτητα υψηλή.
Εννοώ έχει να κάνει με το τί διαδρομές έκανες...η ήρεμη οδήγηση δεν λέει απολύτως τίποτα αν είσαι συνέχεια φανάρια και σταμάτα ξεκίνα, μικρές διαδρομές με κρύο μοτέρ κλπ...
Εγώ τα 12,45λτ/100 θα τα διακαιολογούσα απολύτως σε τέτοιες συνθήκες...το θέμα λοιπόν είναι σε τι συνθήκες ήσουν....
Να σου πω εμένα φυσιολογικό μου φαινόταν το 12,5 μέχρι που άκουσα τις καταναλώσεις των άλλων Ζ, βέβαια όπως είπες οι διαδρομές μου μπορεί να είναι "χειρότερες" από τις δικές τους...
Δεν είναι πολύ δύσκολο να υποθέσεις...12,5 θέλει πολλά σταμάτα ξεκίνα και πολύ κίνηση. Αν έστω και κανα 2 φορές πήγες καμιά βολτίτσα χαλαρά εκτός πόλης (πχ παραλιακή χωρίς κίνηση), τότε ναι, έχεις κάποιο θέμα. Γιατί σημαίνει πως μέσα στην πόλη ήσουν πχ στα 13,5-14 που είναι πολύ...
Ξεκίνα και τσέκαρε όλα τα πιθανόν ευθύνοντα...και σίγουρα θα φανεί και από τα καυσαέρια.
https://www.flowmagazine.gr/article/...uality_of_lifeΠαράθεση:
Η τιμή της βενζίνης έχει πάρει την ανηφόρα και η κάθε σταγόνα που βάζουμε στο ρεζερβουάρ μας ισοδυναμεί πια με…
χρυσάφι. Ας δούμε δέκα απλούστατα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να οδηγούμε όσο το δυνατόν πιο οικονομικά το αυτοκίνητό μας. Μπορεί μερικά απΆ αυτά να φαίνονται ασήμαντα, ωστόσο η παράλληλη προσοχή σε πολλές μικρές λεπτομέρειες μπορεί να αποφέρει σημαντική μείωση των εσόδων για την τσέπη μας.
1. Αποφεύγουμε τις απότομες επιταχύνσεις, ακόμα κι όταν ο δρόμος μπροστά μας είναι ανοιχτός. Οι αλλαγές ταχύτητας να γίνονται το πολύ στις 2500 στροφές στα βενζινοκίνητα και 2000 στροφές στα πετρελαιοκίνητα.
2. Αφαιρούμε οποιοδήποτε εξωτερικό εξάρτημα (μπαγκαζιέρα, σχάρα ποδηλάτου, βάση ποδηλάτου κτλ.) που προκαλεί μεγαλύτερη αντίσταση του αέρα αν δεν το χρειαζόμαστε.
3. Περιορίζουμε τη χρήση του κλιματιστικού. Αν η ζέστη δεν είναι ανυπόφορη προτιμούμε να κατεβάσουμε τα παράθυρα και να δροσιζόμαστε από τον αέρα.
4. Ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την πίεση των ελαστικών. Οχι μόνο για να κρατήσουν περισσότερο, αλλά και επειδή η κίνηση του οχήματος γίνεται πιο ομαλή αν η πίεση είναι πάντα αυτή που προτείνει ο κατασκευαστής.
5. Δεν παραλείπουμε κανένα service. Σύμφωνα με συντονισμένη έρευνα που έκαναν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες (Volkswagen, Audi, Opelκτλ.) ένα καλοσυντηρημένο όχημα χρειάζεται 17% λιγότερη βενζίνη από ένα παραμελημένο. Και φυσικά φροντίζουμε για την ασφάλειά μας.
6. Προσπαθούμε να «ελαφρώσουμε» το πορτ-μπαγκάζ από πράγματα που δεν είναι απαραίτητα για τη διαδρομή μας (π.χ. εργαλεία της δουλειάς μας όταν δεν εργαζόμαστε). Έτσι είναι ευκολότερη και η πρόσβαση στη ρεζέρβα όταν μας σκάσει το λάστιχο, τον πυροσβεστήρα ή το φαρμακείο.
7. Σε συνθήκες πόλης, όπου χρειάζεται να σταματήσουμε και να εκκινήσουμε πολλές φορές, δεν πατάμε νευρικά το γκάζι για να καταλήξουμε στο φρένο μετά από ένα δευτερόλεπτο. Όταν ο δρόμος είναι ίσιος αρκεί να βάλουμε ταχύτητα και να αφήσουμε το ντεμπραγιάζ για να πάρει το αυτοκίνητό μας τη μικρή ώθηση που χρειάζεται χωρίς να καταναλώσει βενζίνη. Στην κατηφόρα, βέβαια, αρκεί να αφήσουμε για λίγο το φρένο.
8. Σε περιπτώσεις στάσεων, έστω και μικρών (1-2 λεπτά) σβήνουμε τον κινητήρα και δεν τον αφήνουμε στο ρελαντί.
9. Επιλέγουμε βενζινάδικο με όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή, αλλά και «καθαρό» εμπόρευμα. Αξίζει να πληρώσουμε 1-2 λεπτά παραπάνω και να έχουμε καθαρή βενζίνη στο ρεζερβουάρ.
10. Και, τέλος, αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για μικρές διαδρομές (τσιγάρα, φούρνος, περίπτερο κτλ.), όπου μπορούμε εύκολα να τις καλύψουμε πεζοί.
Έχεις δίκιο αλλά για το 3 μέσα στην πόλη με μικρές ταχύτητες αξίζει πιστεύω.
Μια απότομη γκαζιά για τον χ,ψ λόγο , αρκεί για να πάει στράφι όλη η οικονομία στην διαδρομή.
σε ταξιδακι αστραπή Αθληνα - Θεσ/νικη και επιστροφή, μόνος.
URL=https://imageshack.us/photo/my-images/9/dsc0000152.jpg/]https://img9.imageshack.us/img9/2755/dsc0000152.jpg[/URL] Uploaded with ImageShack.us
not bad ...
Πραγματική ή +1με 2 λίτρα πάνω στην πραγματικότητα? Το υπολόγισες στο πρατήριο?
Σε αστραπές τα obc χάνουν νομίζω...
Μέση βλέπω 118 χλμ άρα περίπου με 160-170 πορεία σωστά? Σε καλά χλμ "χτυπάει" ο κόφτης τότε :thumbsup:
Κι εμενα παιζει κοντα στο νουμερο αυτο αμα εισαι λιγο παιχνιδιαρης με το γκαζι...Αλλιως χαλαρη οδηγηση με μικροτουρμπισματα γυρω στα 12λιτρα....Χρηστο στην πιστα καιμε σαφως πανω απο 50λτ/100χλμ!!!Σκεψου οτι καταναλωση στα 33-35λτ μου'βγαζε το 328 εντος πιστας!!
στις διακοπες εκανα ενα ενδιαφερον τεστ μετρησης καταναλωσης.εχουμε και λεμε:
1. εβαλα 45 ευρω και καλυψα με το ε46 αποσταση λιγο πανω απο 300 χλμ.πυλος-αθηνα μεσω κυπα/σιας.ταξιδεψα ημερα,μονος μου,μεχρι να βγω εθνικη ανοικτος(επιβαρυνση καταναλωσης),37 βαθμοι θερμοκρασια,140 χλμ σταθερη(και μερικα προσπερασματα με 160 χλμ),18 αρες ζαντες με λαστιχα 255 πισω,μικρη χρηση κλιματισμου,βαρος αυτοκινητου χωρις οδηγο περιπου 1500 κιλα.
2. ε30 με Μ43Β16 μοτερ,γεμισμα 40 ευρω απο το ιδιο βενζιναδικο,3 ατομα με αποσκευες φορτιο,120 χλμ σταθερη και 140 χλμ (1 φορα σε προσπερασμα),απογευμα και βραδυ ταξιδι αρα μειωμενη θερμοκρασια,επιστροφη μεσω Μεσσηνης οποτε -20 χλμ διαδρομης,χωρις χρηση κλιματισμου,λαστιχα 195/14
νικητης το καμπριο καθαρα,αφου εκαψε συνολικα 2,5 λιτρα παραπανω για μεγαλυτερη διαδρομη,με υψηλοτερη ταχυτητα,με 2 περισσοτερους κυλινδρους και 600 κυβικα παραπανω,με 350 κιλα παραπανω χωρις οδηγο,με υψηλοτερη θερμοκρασια ταξιδιου αρα και καταναλωση,με 18αρες με 255,περιπου 80 χλμ ανοικτος και χρηση κλιματσισμου
στην πολη που οι ταχυτητες ειναι μικροτερες στην διαδρομη σπιτι-γραφειο,το ε30 υπερτερει οριακα με διαφορες στην καταναλωση της ταξης του μισου λιτρου
Εγώ το καλοκαίρι 2400 χλμ 406 ¤ με τιμή βενζίνης πάνω από 1.70
Z4 2.0λ θέλει, εντός Αθήνας, περίπου 2 γεμίσματα στον 1 μήνα. Περίπου 75-80 ευρώ ανα 15-17 μέρες. Ο μήνας μου βγαίνει περίπου στα 140 ευρώ.
Η μεγαλύτερη απόσταση είναι Άλιμος - Αγία Παρασκευή περίπου 2-3 φορές την εβδομάδα. Όλα τα άλλα είναι γύρω απο εκεί που μένω (Αγ Δημήτριος - Άλιμος - Γλυφάδα - Αργυρούπολη κλπ κλπ)
Μετρησα το καλοκαιρι στο ταξιδι αλλα και στον προορισμο!
Αθηνα - Νεαπολη Λακωνιας με 3 ατομα και φουλ φουλ φορτωμενο το bc εδειξε 7.9λ /100 χλμ με ταχυτητα που δεν ξεπερασε τα 160 χλμ/ωρα !
Στην Νεαπολη μηδενισα και μετρησα 13λ/100χλμ:whistle::whistle: με ταλιμπανεζικη οδηγηση και κατα κυριο λογο με ενα αντε δυο ατομα μεσα !
Στον γυρισμο μετρησα 8,9λ/100χλμ !
Bmw E46 316i N42B18 !
Στις 8 Αυγούστου πήγα Άστρος - Μεγαλόπολη και γύρισα, με τρία άτομα και ταχύτητα 80 - 90 και μου έγραψε το ΒC 5,7 κατανάλωση. Στις 9 Αυγούστου γύρισα βρομώ Αθήνα από Άστρος με τρία άτομα και γεμάτο το πορτμπαγκάζ τίγκα και μέσα πράγματα στην κενή θέση γεμάτη και με ταχύτητα 120 - 130 το πολύ και έγραψε 8,8. Βενζίνη γέμισα Άστρος με 1,758 ECO 95. Κινητήρας Ν42Β20. Νομίζω τα πήγα καλά... :thumbsup:
Γεμισμα για Θεσσαλονικη απο Τριπολη,οταν εφτασα ειχα για ακομα 120 χλμ βενζινη συμφωνα με το bc,με ταχυτητες σε ολο το ταξιδι 140-180 και 8.3 μεση, με 3 ατομα και αποσκευες
εχθες επεστρεψα βραδυ μετα απο ενα πολυ ωραιο σαββατοβραδο στην Τριπολη.στο πηγαινε, πηγαινα συγκρατημενα μεχρι 140 χλμ.στην επιστροφη ειπα να θυμηθω τισ παλιες καλες εποχες,ημουν μονος μου .απο τριπολη μεχρι Κορινθο απο 180-220 συνεχεια.ελατωνα μονο οταν βρισκοταν καποιος ξεχασμενος στην αριστερη λωριδα.απο κορινθο αθηνα ειχε αρκετη πυκνη ροη οποτε στιγμιαια επιανα μεχρι 180,ομως δεν επεφτα και ευκολα κατω απο τα 140.ο υπολογιστης ταξιδιου εδειξε 9,6/100.το ευχαριστηθηκα,μεγαλη σκαλα οπου δεν υπηρχαν αλλα αυτοκινητα ωστε να μην στραβωνω τον κοσμο,με μουσικη τον 6κυλινδρο και παρεα το στροφομετρο και το κοντερ να ανεβαινουν παρεα προς την δεξια πλευρα των αριθμων!
κυριακή διαδρομή 240χλμ αθήνα-σούλι κορινθίας-αθήνα, άδειος στον πηγαιμό, φορτωμένος με μπαγάζια στην επιστροφή, ταχύτητες από 80-110 αυστηρά (συνόδευα χιουντάι άξιντεντ), 6,9λτ/100.
m54b30
Το καλοκαιρι πήγα Κατερίνη απο Χαλκίδα(400 χλμ) περιπου. Στο πήγαινε πηγα χαλαρα η μαλλον πολυ χαλαρα με 120 σταθερα και ειχα 4,9λ/100 μεσο ορο συμφωνα παντα με τον υπολογιστη. Στο γύρνα πηγα κανονικα δηλαδη 160-170 οπου με επαιρνε και γενικα πανω απο 120 και ειχα 5,8 λιτρα/100. 116 ντιζελ 2013
316, Ε36 (με λάστιχα 225/45 R17)
Eκτός πόλης με ήρεμη οδήγηση (100 - 130 χλμ) : 8 lt/100km
Εντος πόλης: Άστα!!! Εδώ και 1+ χρόνο δεν έχω καταφέρει να οδηγήσω ήρεμα...:rally:
Νεα μετρηση και για μενα ε46 Μ54Β22 cabrio με λαστιχα 235/35/19 πισω καταναλωση 15,4.
Η οδηγηση μου ειναι ηπια,χωρις ξεσπασματα κλτ.
Οι περισσοτερες διαδρομες ηταν μεσα στην πολη και σχετικα μικρες(δεν προλαβαινε ο κινητηρας να ερθει σε σωστη θερμοκρασια λειτουργιας)
Sent from my iPad mini using Tapatalk
316, e46, μοτέρ n45b16, 195/65 R15 Το έχω 9 μήνες.Έχω μετρήσει:
Εντός πόλης από 10,2 - 12,5 λίτρα/100
Εκτός σε κανά δυο ταξιδάκια ήρεμα γενικά 8,1 - 8,7.
Μέθοδος γέμισμα -γέμισμα.
εμένα το 1.16 d με racechip και 18αρια λάστιχα ειναι περίπου στα 6,2 αλλά με την sport επιλογή συνέχεια και σχετικά γρήγορη και με ανοίγματα οδήγηση . Εξω στα 140 με 160 πέφτω στα 5,8 τώρα για ποιό κάτω δεν ξέρω ούτε και έχω όρεξη να προσπαθήσω ( τραίνο ειναι το άτιμο και του τα χώνω )
Λοιπον 791 χλμ διαδρομή Αθήνα-Δεσφίνα-Ιτέα-Γαλαξίδι-Λάρισα μέσω Μπράλου-Βέροια μέσω Τεμπών-Κοζάνη-Βαθυλακκος-Ελασσόνα-Λάρισα ουφ κουράστηκα να γράφω
Σύνολο 57 λίτρα βενζίνης
Άρα 7,2 λτρ/100χλμ :shok: μόνο!
Ε36 316 4θ μοντέλο 1998 με 299.000 χλμ
Επίσης με το ίδιο αυτοκίνητο
Διαδρομή 788χλμ Λάρισα-Δράμα-Παλιό Καβάλας-Δράμα-Λάρισα
Σύνολο 56 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης
Άρα 7,1 λτρ/100χλμ
Νεότερα:
Διαδρομή 746 χλμ Λάρισα-Αθήνα-Λάρισα
Σύνολο 53 λίτρα βενζίνης
Άρα μέση κατανάλωση 7,1λτρ/100χλμ
Ε36 316 4θ μοντέλο 1998 με σχεδόν 300.000 χλμ
Σταθερή κατανάλωση βλέπω εκτός πόλης thumb
Ταχύτητες μέχρι 120 περίπου?
πενα!!οτι υποσχεται και η bmw σχεδον!
ΜΝΛ πες μας και μση ωριαια ταχυτητα.
Εγω με τα δυο 36αρια που ειχα,316 και 318 τετοια νουμερα δεν ειδα ποτε...στα 10-13 ημουν.
Εμένα πάντως μετά την εκδρομή στην Ιτέα
βγήκε 9,4 lt με μέση ωριαία 55km.
Για πόλη δεν το συζητάμε ούτε τρίλιτρο να έιχα...