Και που είσαι ακόμα Πανο!!!!
Printable View
Σταμάτη μου, με τα επιτόκια που μας δανείζουν, τα χρήματα τους τα έχουν πάρει πίσω πρό πολλού.
Αλλώστε και το "κούρεμα" σε αυτή τη λογική δεν στηρίχθηκε απο τους ίδιους τους Γερμανούς ?
Ομως στην "κουρά", εκτός λάθους,δεν συμμετέχουν οι κεντρικές (γαλογερμανικές )τράπεζες που μας είχαν δανείσει αλλά οι λοιποί ιδιώτες !
Οσο αφορά τα χρήματα που "δανειστήκαμε και πρέπει να πληρώσουμε", τον εαυτό μου τον τοποθετώ μόνο στο "να πληρώσουμε".
Τα δανεικά πήγανε σε μίζες, στρατιωτικό υλικό που γέρνει και μας "επέβαλαν" να αγοράσουμε , και σε προιόντα τεχνολογίας που "μας φορτώσανε" για να δουλεύουν οι δικές τους βιομηχανίες !
Το σχέδιο τους έχει βαθιές ρίζες, απο την εποχή της ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ και αυτό είναι πλέον γενικώς παραδεκτό !
Τώρα όσο αφορά εμάς σαν κράτος, με τέτοιους μπαγλαμάδες πολιτικούς που έχουμε, αυτή είναι η μοίρα μας !
παιδιά. την καραμέλα με τους τόκους, ξεχάστε την. δεν είναι δικαιολογία πλέον.
όταν δανείζεσαι διατραπεζικά και μη, ξέρεις ότι στο τέλος θα πληρώσεις παραπάνω απο όσα δανείστηκες.
όπως ξέρεις ότι ένα σπίτι που κοστίζει 100κ με δάνειο 20ετές θα το πληρώσεις 160κ, έτσι ξέραμε ότι κάθε δις που μας δανείζανε, θα το πληρώναμε 1.6...
με το ζόρι κανένας δεν δανείστηκε.
ακόμα και τώρα, άμα θέλαμε λέγαμε όχι με ότι αυτό και αν συνεπαγόταν, και δεν πέρναμε τα φράγκα. τόσο απλά.
τα επιτόκια, είναι κάτι που είναι ξεκαθαρισμένο, έτσι ώστε αυτός που δανείζεται να ξέρει αν τον συμφέρει ή όχι ο δανεισμός.
θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε, ότι απο την στιγμή που χρωστάς, παύεις να είσαι ελεύθερος. εκεί σταματάνε όλα. ειδικά αν αυτά πυ δανείζεσαι, δεν ξέρεις πως να τα διαχειριστείς.
Θωμά μου αυτό είναι το υγειές σενάριο ! Στην περίπτωσή μας είναι διαφορετικό !
Εχεις στα χέρια σου επιταγές κάποιου, που επειδή δεν μπορούσε να κάνει αλλοιώς αγόραζε μόνο απο σένα και μάλιστα με τοκογλυφικά επιτόκια !
Και εσύ, χωρίς να ενδιαφέρεσαι για την δανειοληπτική του ικανότητα συνέχιζες να τον φορτώνεις με νέα δανεικά !
Εσύ μπορείς να πας σε κάποια τράπεζα και να δανειστείς χωρις να εξετάσουν τις ικονομικές δυνατότητες της επιχείρησής σου ; Οχι !
Και τώρα λοιπόν που δεν μπορεί να αντέξει τους τόκους ο οφειλέτης τον φωνάζουμε και δίνοντάς του ένα σχετικά μικρό επιπλέον βοήθημα του επιβάλουμε να μας δώσει εμπράγματες εξασφαλίσεις ! (Το 20% των 130 Δις)
Ετσι δεν έχουμε πλέον στα χέρια μας επιταγούλες αλλά το σπίτι του και μάλιστα μπορούμε να του το πάρουμε με ευκολία (Αγγλικό δίκαιο)
Υ.Γ. Και την Μ3 που αγόρασε ο δυστυχής, απο μένα την αγόρασε και μάλιστα πανάκριβα :original:
ωραία. πές ότι είναι και έτσι.
γιατί τα δανειστήκαμε τότε αφού δεν σύμφερε???μήπως γιατί δεν γινόταν διαφορετικά να πληρωθεί όλο το ψηφοθυρικό σύστημα???
ή μήπως επειδή έπρεπε πάση θυσία να πάρουμε τους ολυμπιακούς???
ή, ή, ή???βαρέλι άπατο είμαστε, και τα υπόλοιπα νομίζω δεν έχει σημασία να τα λέμε. τα λεφτά φαγώθηκαν. όταν τα δανειζόμασταν, δεν μας ένοιαζε το επιτόκιο, αρκεί να τα πάρουμε, και να είναι όλοι ευχαριστημένοι...
τελικά ο πάγκαλος, μπορεί να είναι βόδι και παχύδερμο, αλλά μερικές φορές λέει και πικρές αλήθειες.
Λογικές όλες οι απόψεις, νομίζω η αλήθεια βρίσκεται (όπως πάντα) κάπου στη μέση.