Αρχικό μήνυμα απο
joseph
Τα ειπες ολα!!
Παιδια νομιζω οτι εδω που φτασαμε πρεπει να αλλαξουν καποια πραγματα που ειχαν γινει καθεστως, και πρεπει να σφιξουν οι κ@λοι μερικων που ηταν βολεμενοι για χρονια.
Μεσα βαζω ΚΑΙ "καποιους" ελευθερους επαγγελματιες, ΚΑΙ "καποιους" δημοσιους "κοπριτες" υπαλληλους.
Για να γινω πιο αναλυτικος, εγω σαν επαγγελματιας που καλως η κακως δεν μπορω να φοροδιαφυγω και τα δηλωνω ολα κανονικα, μου την σπαει οταν ορισμενοι επαγγελματιες δεν κοβουν ΤΙΠΟΤΑ! και ναι, μεσα ειναι και ,πλακατζηδες, υδραυλικοι, ηλεκτρολογοι, οποτε τους εχω χρειαστει μονο "ξυλο" δεν επαιξα για να παρω τιμολογιο!!!
Αλλα πρωτα πρεπει να πληρωσει ο γιατρος που παιρνει το 100αρικο "και λιγα λεω" για δεκα λεπτα στο ιατρειο χωρις αποδειξη, ο δικηγορος, κλπ. και μετα οι αλλοι.
Απο την αλλη μου την σπαει και ο δημοσιος υπαλληλος που παιρνει πολλες φορες πολυ περισσοτερα απο οσα αξιζει η δουλεια του, και το χειροτερο νομιζει οτι ειναι μαγαζι του πατερα του η υπηρεσια και σε "γραφει" κανονικα!
Δεν μπορω να χωνεψω οτι υπαρχουν υπαλλ. που παιρνουν 2500-3000+ ευρω το μηνα στο χερι και λενε, ελα μωρε με εικοσι χρονια υπηρεσιας 1700 ειναι ο βασικος μισθος μου!! δεν λενε τι παιρνουν στο χερι!!!, οταν αλλοι συναδελφοι τους επειδη δεν ειχαν την τυχη να ειναι σε "προνομιουχες" υπηρεσιες παιρνουν τα μισα η και λιγοτερα απο αυτους, και πολλες φορες με πτυχια πανεπιστημιου!
Καλως η κακως την οικονομια την στηριζουν οι συνεπεις επαγγελματιες "ειναι πολλοι αυτοι", οχι μονο απο τους φορους που πληρωνουν αλλα, και απο τα χρηματα που ξοδευουν στην αγορα για να κινηθουν, καυσιμα, συνεργεια για τα αυτοκινητα τους, αγορα παγιου εξοπλισμου, και μια σειρα απο αλλα εξοδα που δεν σταματουν ΠΟΤΕ!
Και σαν ανταλαγμα εχει την χαμηλοτερη συνταξη, αναλογικα με αυτα που πληρωνει πχ οαεε-τσα παλιο τεβε 700+ το διμηνο, ουτε εφαπαξ ουτε συνταξη πριν τα 65, οταν στο δημοσιο υπαρχουν συνταξιουχοι απο τα 40-45-55 χρονια!! και με συνταξεις που ουτε τις φανταζετε ο επεγγελματιας.
Τι να θυμηθω, κοντινο μου προσωπο σε κρατικη τραπεζα με 21χρονια υπηρεσιας, γυναικα με 3 παιδια, "αποφοιτη λυκειου"
συνταξη 2150 το μηνα, +6500ευρω το χρονο εξτρα επιδοματα για τα παιδια,70000ευρω εφαπαξ! και ακουσον +30000ευρω για την λυση της συμβασης με την τραπεζα!! ναι υπαρχει νομος που τους δινει τα χρηματα αυτα!!!