Αρη...υποτίθεται οτι το αμάξι γίνεται πιο ευαίσθητο στο τιμόνι του στα πολλά χλμ....και στο ''ΔΙΑΒΑΣΜΑ'' του δρόμου.....έμενα πάντως ακόμα και στα χλμ που το πήγα δεν με ενόχλησε καθόλου!!
Printable View
Ερώτηση..
Εαν βαλεις μπρος-πισω ιδιους σε παχος δεν ειναι ποιο καλα? δεν ειναι απλα σαν να εχεις λιγο φαρδυτερες ζαντες? και με αυτο τον τροπο δεν αλλαζεις τα αναλογα offset της καθε ζαντας που ειναι για το εκαστοτε αυτοκίνητο?
π.χ αν βαλεις 10mm μπρος-πισω δεν ειναι καλυτερα?
και κάτι ακόμη..συνήθως μαζί με το σετάκι δίνουν και μακρύτερα μπουλόνια..
με το ασφαλείας τι γίνεται? μπορείς να βάλεις το ίδιο?
Κοιτα εγω ακολούθησα την safe οδο.......ειδα τι ειχαν κανει οι Γερμανοί στο Ζ ποστ και εκανα το ιδιο.....αυτοι δοκιμάσαν αποστάτες σε πολλα αμαξια , και κατέληξαν σε αυτη την διάσταση....
Αν και αυτο που λες μου ακούγεται πολυ λογικό!!!!thumb
Εβαλα μακρύτερα μπουλόνια σε ολες τις τρύπες...ουτε καν το σκέφτηκα να αφήσω εστω και ενα κοντύτερο με αυτές τις ταχύτητες που πιάνει το αμαξι και τις πιέσεις που δέχεται το μπουλόνι!!thumb
Μάλλον θα έπρεπε να ξέρει ότι οι κατασκευαστές είναι συντηρητικοί με το θέμα οφσετ για να υπάρχει αρκετό κενό με το θόλο ούτως ώστε να βάζεις αλυσίδες στα χειμερινά ελαστικά.
Η γεωμετρία δεν χαλάει. Η κάμπερ, κάστερ και σύγκλιση δεν αλλάζουν, μόνο το μετατρόχιο.
Επίσης το μετατρόχιο σε bmw και ειδικά εμπρός βοηθάει.
Το μείον είναι ότι θα χαλάσουν λίγο πιο γρήγορα τα ρουλεμάν....
Εγώ έχω κάνει 40χιλ. χλμ με αποστάτες στο csl, ρουλεμάν δεν άλλαξα ακόμη.
Ερώτηση.......
στο αμαξι φοράω τωρα τροχούς
FRONT 8J X 18 ET:29 ....225/4018
REAR 81/2J X 18 ET:40 ....255/35/18
θελω να βαλω.....
Front - 19x8.5 et37,,,,,235/35/19
Rear - 19x9.5 et30,,,,,,,265/30/19
Μπαίνουν???......
Νομίζω ότι τα μπροστινα μπαίνουν και χωρίς αποστάτες Γιάννη. Πίσω όμως δεν είναι μόνο το όφφσετ αλλά περισσότερο το ότι η ζάντα είναι πολύ φαρδύτερη. Πάντως με τον 12mm πίσω πιστεύω ότι θα μπαίνουν. Παίζει να κάνεις δοκιμή;
Στο calculator μου λεει
Current Wheel Specs
Width 8,5 inches Offset 40 mm
New Wheel Specs
Width 9,5 inches Offset 30 mm
Inner Clearance: 3mm LESS (the inside of the wheel to the strut housing)
Outer Position: EXTEND an extra 23mm (position of the outside edge of the wheel)
Για πέστε......:original: