https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...28049732_n.jpg:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:
Printable View
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...28049732_n.jpg:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:
το χωριο μου λεγεται ικλαινα και ειναι κοντα στην πυλο.δεν ειμαι μεγαλοκτηματιας.αλλα στο δικο μου αυτο ισχυει.οτι δουλεια και αν εκανα,ακομα και στο στρατο παντα κατεβαινα και ασχολιομουν με το κτημα.και ναι μου γινεται η σουφρα σφεν...στη συγκομιδη οπως και οταν κανω μονοβεργο.αλλα στο δικο μου οι περισσοτεροι κοιτουν πως θα παρουν καφενειο Η θα δουλεψουν στα beach bar,club και εστιατορια.τοσα χρονια που δεν υπηρχε κριση ειχαν φτασει στα αυτια μου και ειρωνικα σχολια επειδη ασχολιομουν με αγροτικες καλιεργειες.το κακο ομως δεν ειναι αυτο,το κακο ειναι οτι πολλοι αλβανοι παιρνουν εργολαβικα κτηματα,τα δουλευουν και βγαζουν χρηματα.το ακομα χειροτερο ειναι οτι μερικοι απο αυτους(Ελληνες) πηραν επιδοτησεις(δεν εννοω τις ετησιες με βαση την παραγωγη)αλλα μερικες εκατονταδες ευρω μεσω εσπα για υλικοτεχνικη υποδομη.επειδη ειχαν μεσο τις πηραν και τις εφαγαν και εγω που ηθελα να παρω για να κανω πραγματικα επενδυση επειδη δεν ειχα μεσο δεν πηρα.σιγουρα δεν μπορεις να ζησεις αν εχεις μικρη εκταση αλλα οταν εισαι ανεργος και κανεις σαν το πρωτο καρδιναλιο του παπα και δεν πας να το δουλεψεις ,δεν μπορω να καταλαβω τι κερδιζεις.και εγω εχω πτυχιο αλλα παω
Οι μετανάστες τόσα χρόνια δεν ποντάραν στο ότι ήταν σε κάτι πολύ καλοί αλλά περισσότερο στην τεμπελιά του Νεοέλληνα.
Φιλος εισαι λαθος(φιλικα παντα)!!!Και πριν και μετα τα 25 ημουν και ειμαι στο χωριο μου!!!Σε πληροφορω πως και στα χωρια γενανε γυναικες!Ορεξη να χεις:shok: μην σου πω πως ειναι και καλυτερα απ την πολη γιατι το 2ωρο-3ωρο που θα φαει το γκομενακι στην πολη για το βολλευ,το γκομενακι στο χωριο θα το κανει βολλευ δωματιου!Οποτε πουλί λαστιχο ειναι θεμα επιλογης!Η'μην μου πεις πως στην πολη ειναι ολοι αλανια!!!!Οσον αφορα την διασκεδαση θα σου πω το εξης,εχω την θεσσαλονικη 1ωρα αποσταση και αλλες 4μεγαλες επαρχιακες πολεις σε αποσταση απο 15 μεχρι 45 λεπτα!Επειδη εζησα στην αθηνα 2 χρονια,να μου φυγει ρε παιδι μου το ψωνιο η αλητεια απο μεσα μου να μπερδευτω να γευτω πραγματα που οντως ΔΕΝ υπαρχουν στην επαρχια,οι αποστασεις ειναι ιδιες μην πω και μεγαλυτερες!Εμενα στην Καλλιθεα κοντα στο ποταμι,υψος αγιας ελλεουσας και για να παω Ν.Ερυθραια στο γκομενακι που ειχα καψουρευτει εκανα 1ωρα με τον ηλεκτρικο η μιση ωρα με το παπι και με κινδυνο να μην φτασω ποτε!Το λοιπον,αν μιλαμε για επαρχια,ολα γινονται,και ζωη,και λ7,και διακοπς και ΤΑ ΠΑΝΤΑ αρκει να θελεις!
Οσον αφορα την συζητηση που εγινε για τις εκτασεις της γης.....μην κοροιδευομαστε!!!!!Εκτος απο καλαμποκι,σταρια και βαμβακια ΔΕΝ ξερουν κατι αλλο!!!!!Γιατι????γιατι το κατι αλλο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ!!!!!Μπορει να μην εχεις εκταση μεγαλη αλλα να καλλιεργησεις καποια ποικιλια απο τα superfoodsνα αποδειχθει χρυσορυχειο!!!
Παιδια,το κρατος εκανε την δουλεια του τοσα χρονια,τα οργανωσε οπως επρεπε!Και τα χαιβανια το χαψανε!Υπαρχουν επαγγελματιες αγροτες που μπορουν να συγκριθουν με εργοσταρχιαρχες ευρωπαιους!Οπως επισης και κτηνοτροφοι,τυροκομοι κτλ κτλ κτλ......Δεν θα ξεχασω το 2000 οταν ημουν φανταρος στην Ξανθη(στρ Αποστολιδη αν καποιος ξερει)που οταν ειχα 4-6 το πρωι σκοπια ακουγα τον"γουρναρη"που εβαζε μπροστα το Tomi Makinnen και ανατριχιαζα!!!!!Χοιροστασιο κυριοι και κυκλοφορουσε το 2000 με EVO6 δικο του!
Ορεξη να χεις ολα τα κανεις και δουλεια και μεγαλη ζωη,οι προσδοκιες και τα ονειρα δεν τελειωνουν ποτε!
Φιλικα παντα δεν θελω να θιξω προσωπα παρα μονο καταστασεις,που τις εχω ζησει και της ζω!
κατσαραιε,ξεχασανα ανφερω, ισχυει κερασμα καφε και στο δικο μου χωριο!
Αγαπητό μου ημερολόγιο,
Σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, ξύπνησα νωρίς το πρωί έχοντας κοιμηθεί μόλις 4 ώρες. Αφού σκόνταψα στα τσόκαρα της γυναίκας μου, πάτησα την πιπίλα του γιου μου και λέρωσα με οδοντόπαστα όλον τον νιπτήρα, πλύθηκα, ντύθηκα, φίλησα τα παιδάκια μου, κατέβηκα στο Garage, ξεκλείδωσα το αυτοκίνητο κι έφυγα για τη δουλειά. Όπως σου έγραψα τις δυο προηγούμενες μέρες αγαπητό μου ημερολόγιο, προσπάθησα απεγνωσμένα να επικοινωνήσω με την Πολεοδομία Κεντρικού Τομέα εις μάτην. Στο επίσημο site e-poleodomia.gov.gr οι αριθμοί που έχουν καταχωρηθεί είναι από την εποχή που είχαμε τηλέφωνα τοίχου με μανιβέλες και μιλούσαμε σε σπιρτόκουτα ενωμένα με κλωστή. Τελικά βρήκα κάποια τηλέφωνα σε ένα blog ενός καλού κυρίου τα οποία τουλάχιστον καλούσαν. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μου, κανείς δεν τα σήκωνε. Έτσι, αναγκάστηκα να πάω ο ίδιος από εκεί σήμερα το πρωί.
Δε σου κρύβω, αγαπητό μου ημερολόγιο, ότι όπως ήμουν μισοκοιμισμένος στο κάθισμα του συρμού της γραμμής 1 του Μετρό, μυρίζοντας τη μασχαλίλα της Όρκας της δολοφόνου φάλαινας την οποία η Θεία Πρόνοια έριξε δίπλα μου -κι εν μέρει πάνω μου- πρωινιάτικα, περίεργες σκέψεις πέρασαν από το φτωχό μυαλό μου. Για ποιον λόγο να μη σηκώνει τις γραμμές κανείς επί δυο μέρες σε μια Δημόσια Υπηρεσία? Μη καταργήθηκε και δεν το πήρα χαμπάρι? Μη βγήκαν όλοι σε εφεδρεία κι ερημώθηκε το κτήριο? Μη ξέσπασε καμια μεταδοτική ασθένεια και βρίσκονται όλοι σε καραντίνα? Κι αν αυτή η μεταδοτική ασθένεια τους έχει μετατρέψει σε ζωντανούς-νεκρούς που αναζητούν να κριτσανίσουν φρέσκα μυαλά αθώων μηχανικών? Τι μαλακίες γράφω ρε ημερολόγιο, καλά λες, ζωντανοί-νεκροί ήταν και πριν.
Που λες αγαπητό μου ημερολόγιο, κατέβηκα στον σταθμό Fix και περπάτησα έως τη διασταύρωση με Καλλιρόης. Είχα σκοπό να πάρω κι έναν καφέ από το δρόμο αλλά εκείνο το μαγαζάκι που ήξερες έκλεισε. Αντιστάθηκε, λέει, όσο μπορούσε στην κρίση αλλά δεν τα κατάφερε. Το στόμα μου ήταν πιο στεγνό κι από το απαυτό της Τζούλιας Αλεξανδράτου αλλά συνέχισα. Σύντομα, ένα τετράγωνο παρακάτω, θα μάθαινα την αλήθεια για το τι είχε συμβεί με τις τηλεφωνικές γραμμές.
Πλησιάζοντας στην είσοδο του κτηρίου, μου έκανε εντύπωση αγαπητό μου ημερολόγιο η νεκρική σιγή και τα κατεβασμένα ρολά. Κοίταξα λίγο από τις περσίδες κι ορκίζομαι πως είδα ανθρώπους να περπατούν μέσα στα κλειδωμπαρωμένα γραφεία, άκουγα μάλιστα κι έναν fanky ήχο τηλεφώνου που χτύπαγε αλλά κανείς δε σήκωνε. Είπα να περάσω μέσα όταν είδα αυτό:
https://i136.photobucket.com/albums/...6-20104407.jpg
Χμμμ. Συνεπώς μέρος της υπηρεσίας συγχωνεύθηκε μ' εκείνη του Δήμου. Εγώ όμως δε θέλω το τοπογραφικό, θέλω το αρχείο για το στέλεχος της άδειας και το τμήμα ελέγχου κατασκευών. Πάλι καλά θα έλεγε κανείς. Όχι όμως εγώ, αγαπητό μου ημερολόγιο:
https://i136.photobucket.com/albums/...6-20104422.jpg
Μαλακία. Σήμερα είναι Τετάρτη. Αρχείο γιοκ λοιπόν. Δεν πειράζει καλό μου ημερολόγιο, ας πεταχτώ μέχρι τον 2ο στο ΤΕΚ να κάνω τουλάχιστον αίτηση για ρευματοδότηση:
https://i136.photobucket.com/albums/...6-20104437.jpg
Πουστιά. Οι ανελκυστήρες τον έχουν πιεί. Δεν πειράζει, 2 όροφοι μόνο ημερολογιάκι μου. Κι ένας ο ημιόροφος, τρείς:
https://i136.photobucket.com/albums/...6-20104541.jpg
Κάτι πρέπει να συμβαίνει εδώ, ημερολόγιό μου. Το σύστημα κάνει shut down σε συγκεκριμένα τμήματα ανά ημέρα. Πάλι καλά που δεν ήρθα χθες, θα δούλευε το αρχείο αλλά όχι το ΤΕΚ. Ας περάσω να ρωτήσω τουλάχιστον.
- ... Helloooo?
- ... Helloooo? (ηχώς)
Μάλλον ν' ανέβω παραπάνω, ημερολογιάκι, τι λες?
Τελικά που λες ημερολόγιο, έφτασα στον 5ο στάζοντας από αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα όπου πέτυχα έναν υπάλληλο με όχι ιδιαίτερα επικοινωνιακά χαρίσματα αλλά τουλάχιστον όχι μουγγό. Εκείνος μου εξήγησε πως όλες οι υπηρεσίες εκτός από το αρχείο έχουν μεταφερθεί στην Ομόνοια. Πρέπει συνεπώς να κάνω αίτηση ΕΚΕΙ, η οποία θα χρεωθεί σε κάποιον υπάλληλο από ΕΚΕΙ, ο οποίος κάποια στιγμή θα έρθει από ΕΔΩ, θα πάρει το στέλεχος από ΕΔΩ, θα το πάει ΕΚΕΙ και θα ξεκινήσει η διαδικασία ΕΚΕΙ για να ολοκληρωθεί και πάλι ΕΔΩ. Ευχαρίστησα τον υπάλληλο με τα όχι ιδιαίτερα επικοινωνιακά χαρίσματα κι έκλεισα πίσω μου την πόρτα του 5ου:
Αφού κατέβηκα 5 ορόφους κι έναν ημιόροφο έφτασα στην είσοδο. Βγήκα από το κτήριο πιο μούσκεμα κι' απ' την Δούρου και μύριζα όπως οι πάγκοι στη λαϊκή. Θυμήθηκα πόσο πολύ μου έχει λείψει το τσιγάρο ενάμιση χρόνο τώρα που το έχω κόψει. Γύρισα το κεφάλι μου πίσω, έριξα σ' αυτόν σύγχρονο Ναό της Μαγδαληνής (μπουρδέλο θα το έλεγε ο Σταμάτης) μια τελευταία ματιά με ένα ιδρωμένο αγελαδίσιο όλο μίσος ηλίθιο βλέμμα κι αναφώνησα:
"Δε γαμιέστε όλοι λέω εγώ..."
Τώρα που το σκέφτομαι, δε γαμιέσαι κι εσύ καλό μου ημερολόγιο? Ε? Άντε κι απαυτώσου.
Ακροβατώντας στα όρια του πολιτικού σχολίου, Αρη φιλε μου, είμαστε τελειωμένοι.
Δυστυχώς.
Δεν θα σωθούμε με τίποτα.
εμ γραφεις ημερολογιο κανοντας την καλυτερη ψυχοθεραπεια εμ το βριζεις,
εμ κανεις γυμναστικη κατι απαραιτητο και αναγκαιο στη ζωη μας , εμ βριζεις για τα χαλασμενα ασανσερ.
Αφου βλεπεις οτι με τις πολεοδομιες εχεις θεμα τι τραβιεσαι και εσυ? να παρεις εναν υπαλληλο για εξωτερικες δουλειες και οχι κατ'αναγκη αρσενικο...
Να γυρναει αυτη ιδρωμενη απο τη πολεοδομια και να γεμιζει το γραφειο φερορμονες...
Αντε απο καπου πρεπει και να ξεκινησει η αναπτυξη.:hystericalbs1: