Αρχικό μήνυμα απο
Stathis
φιλε μου εκει που πας να το πασεις σωστα μου το χαλας.
πετρελαιο δεν θα εχει επειδη θα ειναι ακριβο, το νομισμα φθηνο και κανεις δεν θα θελει να παρει δραχμες αφου δεν θα εχει να αγορασει κατι απο την ελλαδα, ουτε θα θελει να τις κρατησει αφου συνεχως θα χανουν αξια.
οταν το ευρω θα εχει ενα χιλιαρικο, η τιμη του λιτρου θα παει σε σημερινα 5 ευρω.
ποιος θα αγορασει τοσο ακριβο καυσιμο?
ποιος θα του κανει τοσο συναλλαγμα οταν θα εχουν κλεισει ολες οι στροφιγγες του δανειμου διεθνως?
η δραχμη θα μας συνεφερε αν ειχαμε μεινει εκτος.
τωρα και ετσι οπως γιναμε τα τελευταια 10 χρονια πως θα βγει?
μας λενε οτι η δραχμη επειδη θα γινει υποτιμηση θα μας καταστησει ανταγωνιστικους.
αυτο ειναι αληθεια μονο για την πρωτογενη παραγωγη μας.
και τον τουρισμο πρωτα απ΄ολα, που βασιζεται στην παροχη υπηρεσιας.
ποσο ομως αντιπροσωπευουν αυτοι οι κλαδοι σαν ποσοστο του αεπ?
ολα τα υπολοιπα θα καταποντιστουν, διοτι οτι εχει να κανει με εισαγωγη πρωτης υλης απο πετρελαιο μεχρι χαρτι θα ακριβυνει σε απαγορετικο βαθμο.
αρα πως θα γινουμε ανταγωνιστικοι με ακριβες πρωτες υλες?
κι εγω μια πτυχη φωτιζω, δεν βλεπω ουτε ξερω το θεμα συνολικα, αλλα με αυτα που εχω διαβασει, δεν θεωρω τη σταση πληρωμων και την επιστροφη στη δραχμη (που αναποφευκτα θα ακολουθησει), ως καλη ιδεα την παρουσα χρονικη στιγμη.
μπορει να κανω λαθος, αλλα με το οποιο μυαλο και κριτικη ικανοτητα εχω, δεν εχω ακουσει απο την αλλη πλευρα καποια αξιοπιστα και εφαρμοσιμα επειχειρηματα της αλλης εναλλακτικης.