Δεν ξέρω ρε φίλε μου τι να πω εγώ προσωπικά όσα έχω δει ήταν με κομμένο κρύσταλλο.. Τεσπα τελικά τα έβαλα χωρίς κρύσταλλο κ δεν εκατσαν κ άσχημα θα ανεβάσω σύντομα φωτός για να πάρω γνώμες.
Printable View
Αλλο ενα προβλημα που εχω και θα ηθελα την βοηθεια σας.Εχω μεγαλη καταναλωση βενζινης εντος πολης.Ενω στην εθνικη μου καιει 10 λιτρα στα 100 χιλιομετρα με 140 σταθερα, μεσα στην πολη(χωρις ιδιαιτερη κινηση), μου καιει 18 με 19 λιτρα στα 100.Λογικο ειναι να καιει παραπανω μεσα στην πολη, αλλα τοσο διαφορα δεν γινεται.Ετσι το πηγα σε ενα συνεργειο για τσεκαρισμα.Το συνδεσαι στον εγκεφαλο και μας εδειξε οτι το λουφτ και ο λαμδα ειναι κομπλε.Τσεκαρε και τους σωληνες μηπως τραβαει αερα απο καπου αλλα τιποτα.Επισης απο μετρηση που εγινε στα καυσαερια μεχρι τις 2500 στροφες ειναι πολυ ανεβασμενα, αλλα αυτο δεν πιστευω να παιζει ρολο.Μαλλον θελει καταλητη απο οτι μου ειπε ο μαστορας.Τι αλλο να κοιταξω?Τι μπορει να φταιει για την τοσο αυξημενη καταναλωση?
Μπορεί να μην κατουρανε τα μπεκ (αυξημένη κατανάλωση) κ από τις ακαυστες χάλασε ο καταλύτης (καυσαέρια)
Αυτο για να το δω πρεπει να βγουν ετσι?Δεν υπαρχει καποιος αλλος τροπος να το δω?Αμα ηταν αυτο ομως δεν θα ειχε διαφορα στην αποδοση του αυτοκινητου?
Το χει η μοίρα μου τελικά να με κυνηγάνε οι βλάβες στα παράθυρα σε όλα μου τα αυτοκίνητα.
Λοιπόν τελευταία έχω θεματάκια με το παράθυρο του οδηγού κ το κεντρικό κλείδωμα.
Τα οποία πιστεύω οτι αλληλοσυνδέονται .
Το παράθυρο (οδηγού σε Ε36 κουπε) κατεβαίνει π.χ 3 δοντάκια στο γρύλο όταν παίρνει την εντολή "ανοιχτή πόρτα" κ όταν παίρνει την εντολή "κλειστή πόρτα" παίρνει εντολή να ανεβαίνει 4 :think:!!!
Αυτό όμως ούτε είναι σωστό ούτε εφικτό με αποτέλεσμα ο μηχανισμός να πηδάει πάνω στα δοντάκια του γρύλου κ μετά να φρακάρει. Οπότε λύσιμό όοολα έξω κ ανοιγμα μηχανισμού για ξεφρακάρισμα.
Οι ρελέδες εντωμεταξύ του κεντρικου κλειδώματος οπλίζουν ξεοπλίζουν όλη την ώρα στο δρόμο με αποτέλεσμα να πάιζει συνέχεια το παράθυρο του οδηγού,οι πλαφονιέρες,χαμός.
Γνωρίζει κάποιος παθών αν αυτό είναι συμπτωμα απο την επαφή του μάνταλου της πόρτας ή απο το εκγεφαλάκι που τα διαχειρίζεται όλα αυτά ??
Γιατι π.χ με το παραθυρο του συνοδηγού δεν έχω κανένα πρόβλημα.
2) η όθονη του clima είτε ανοιχτή είναι ,είτε κλειστή ,είτε πατάω εγώ εντολες για το fan .... @ρχίδι@ βροντόσαυρου....
Κάνει ό,τι γουστάρει αυτό.
Φακίρης η πλακέτα ,ιδού το ερώτημα.....
Το ιδιο προβλημα εχω και εγω με το παραθυρο του οδηγου.Εχω λυσει τα παντα 5-6 φορες τα εχω ξαναβαλει πισω αλλα τιποτα.Καποιος μου ειπε κατι για την κατω φισα του μοτερ η οποια λεει εχει ενσωματομενο το θερμικο και αυτο εχει το προβλημα αλλα δεν το εχω κοιταξει ακομα.Το εχω παρατησει ετσι γιατι μου εσπασε τα νευρα....Εχει καποιος καμια ιδεα να μας βοηθησει?
Καλησπέρα. Όχι δεν είναι τέτοιο το πρόβλημα.
ΤΟ πρόβλημα έιναι οτι στην θέση "ανοιχτή πόρτα" κατεβαίνει π.χ 3 δοντάκια ο γρύλος κ μόλις κλείσεις πόρτα πάιρνει εντολή να ανέβει π.χ 4 ! Δηλαδή 1 παραπάνω . το οποίο δεν είναι σωστό κ δεν γίνεται,με αποτέλεσμα να φρακάρει το μοτέρ κ να θέλει άνοιγμα για να ξεκολλήσει.
Όπως επίσης όταν οδηγάω οπλίζουν-ξεοπλίζουν συνέχεια οι ρελέδες σαν να ανοιγοκλείνω τη πόρτα εν κινήση με αποτέλεσμα να παίζουν οι πλαφονιέρες κ να μου γ@μ@ει κ το παράθυρο.
Οπότε μέχρι να λύσω το πρόβλημα το χω ξεφισώσει το παράθυρο.
Ένας ηλεκτρολόγος μου είπε οτι φταίει το εγκεφαλάκι κεντρικού κλειδώματος-παραθύρων...
Το δικο σου εχει αλλο προβλημα,τα παραπανω ηταν για αλλον φιλο,εσυ εχεις προβλημα στο αντικρυσμα της πορτας σου εκει που κουμπωνει η γλωσσα της κλειδαριας.Με σταματημενο το αμαξι σκουντα δυνατα την καθε πορτα,δες σε ποια θα αναψει η πλαφονιερα και
απο αυτην την πλευρα θα το αλλαξεις.
Εμενα οταν κλεινω την πορτα του οδηγου και κλεινει το παραθυρο ενω εχει κλισει κανονικα δινει λιγο ακομα και ακουγετε ενας ηχος σαν να πηδαει δοντια.Δηλαδη δεν σταματαει εκει που πρεπει αλλα δινει για να ανεβει κι αλλο.Το διακοπτακι που βρισκεται εκει που πιανει η πορτα για να κλισει, το δοκιμασα με το δαχτυλο και δουλευει κανονικα.Επισεις αλλαξα το μοτερ μαζι με τον γρυλο πριν κανα δυο βδομαδες,γιατι και πριν μου εκανε τα ιδια(ανοιξα και το μοτερ τελειως για να δω τι εχει και ειδα οτι αυτο το γρρρρ που εκανε,πηδουσε δοντια το ασπρο γραναζακι που εχει μεσα το μοτερ) και η πλακα πια ειναι?Δουλεψε κανονικα για καμια εβδομαδα και μετα ξαφνικα παλι τα ιδια.Καθε φορα που κλινει το παραθυρο κανει γρρρρρρ και μερικες φορες δεν ανοιγει καθολου.Μηπως θελει reset επειδη τον ειχα βγαλει τον μηχανισμο?
@sakis4paok :
Πιστεύω οτι με τον JImE36 έχουμε παρόμοιο πρόβλημα.
Αν έφταιγε το αντίκρυσμα της πόρτας μου, το παράθυρο θα ανεβοκατέβαινε συνέχεια κ αυτό είναι όλο.
Όμως αντι να ανέβει όσα δοντάκια κατέβηκε,αυτό πάει να ανέβει παραπάνω με αποτέλεσμα να ακούγεται που πηδάει μέσα το γρανάζι στο μοτεράκι κ στη συνέχεια φρακάρει.
Φαντάσου οτι όταν έμεινε τέρμα κάτω το παράθυρο κ δεν άκουγε στην εντολή να ανέβει,παίζοντας με το αντίκρυσμα ,επωφελούμενος το πρόβλημα "εντολή ανοιχτή πόρτα-κλειστή πόρτα"
κατάφερα κ σήκωσα το παράθυρο! κ μετά αποσύνδεσα τα καλώδια για να μη ξαναφρακάρει.
Μάλλον την Κυριακή θα δοκιμάσω ένα άλλο εγκεφαλάκι απο coupe φίλου να δω αν θα λυθεί το πρόβλημα.
Για το (1) πιθανολογώ γρύλος-μοτέρ και μιας θα το ανοίξεις να αλλάξεις και το άσπρο πλαστικό που δημιουργεί μπόσικα συνέχεια...
Για το (2) είναι πλακέτα εφόσον αναβοσβήνει η οθόνη κι ο κλιματισμος δουλεύει. Κλασσική περίπτωση βλάβης!! Ο Φακίρης σχετίζεται μόνο με τη ροή αέρα.
Επίσης κάτι που ξέχασα για το παράθυρο που ανεβαίνει παραπάνω και κολλάει (1)!Επαναπρογραμματισμό έκανες???
Όσον αφορά το clima ίσως δεν το διευκρίνισα όπως σωστά.
Η οθόνη ανταποκρίνεται σε αυτό που πατάς.
Ο κλιματισμός-καλοριφερ δεν ανταποκρίνεται.
Μπορει να είναι σβηστή η οθόνη κ αυτό να αρχίσει να ξεκινήσει να στέλνει αέρα παρα τη κλειστή οθόνη.
Επίσης δεν ανταποκρίνεται στη ποσότητα του αερα. Εγω πατάω να αυξηθεί η ροή,ανάβουν τέρμα τα φωτάκια στην οθόνη αλλά η ροή δεν αυξάνεται. κ το αντίθετο ,αν δηλαδή πατήσω να μειωθεί...
Οπότε είναι 99% ο πυκνωτής της ηλεκτρονικής μονάδας του κλιματισμού. Τη βγάζεις και πας σε ενα τσακαλάκο να σου αλλαξει τον πυκνωτή.
Όσο για το παράθυρο, ένα προγραμματισμό να δεις κι έπειτα πας στο αντίκρυσμα της πόρτας. Αυτό φαίνεται και με οπτικό έλεγχο αν εχει φθαρεί. Λογικά δεν είναι αυτό ομως γιατί δεν είναι η δουλειά του να σταματάει το ανεβασμα του παραθυρου οταν κλεινεις την πορτα... Επειτα ξηλώνεις ταπετσαρία ή σε ενα ηλεκτρολόγο της γειτονιάς να σου αλλάξει γρυλλο- μοτερ-γλυστρα, να στο ρυθμίσει και εγινε καινούριο. Προσοχή! Ο γρυλλος να μπει με βιδες πανω στη πόρτα και οχι πριτσινια!
:think: δεν έχεις κ άδικο....
Το γρύλο ναι τον έχω πλέον με βίδες βάλει!
Το μοτεράκι αν δε πάιρνει προγραμματισμό τότε θα το αλλάξω.
Απλά πρέπει να βρω έναν ηλεκτρολόγο που να ξέρει απο δαυτα γτ ένας άλλος μου είπε οτι δεν μπορούν τα μηχανήματα του να διαβάσουν μερσεντες και bmw.
Η αλλαγη του πυκνωτη ειναι πολυ ευκολη.Μου εκανε και εμενα κατι παρομοια και τον αλλαξα μονος μου.Μια ωριτσα μου πηρε.
Επαναπρογραμματισμο στο παραθυρο πως κανω?
Δε χρειάζεται ο ηλεκτρολόγος να μπορεί να διαβάσει τον εγκέφαλο της bmw για να ρυθμίσει το παράθυρο... Βρες άλλον ηλεκτρολόγο!
Jim ο προγραμματισμος του παραθύρου γίνεται με μια διαδικασία συγκεκριμένη ανεβοκατεβαζοντας το. Πρέπει να υπάρχει κάπου κι εδώ μέσα. Αν τη βρω θα στείλω το link!
Καλησπερα παιδες... μολις εκανα εγγραφη και θα ηθελα να βρω μια λυση στο προβλημα μου... για οσους εχουν γνωση του θεματος... εχω μια ε36 κουπε 98'. Μυριζει βενζινη μεσα στην καμπινα χωρις ιχνος διαρροης... μπορει να με φωτισει καποιος;
Μήπως αυτό συμβαίνει μόνο όταν φουλάρεις το τεπόζιτο και όχι συνεχόμενα;
H konstantina είχε το ίδιο πρόβλημα αν θυμάμαι καλά κάποια στιγμή... Για ρώτα την https://www.bmwfans.gr/forum/member.php?u=64 δεν χάνεις κάτι...
Υ.Γ Δεν είμαι 100% σίγουρος
Με ενδιαφερει και εμενα το θεμα της βενζινης καθως εχω παρατηρησει οτι οταν βρισκεται σε χαμηλα επιπεδα μου μυριζει και εμενα μερικες φορες μεσα στην καμπινα.
Υ.Γ Οποιος μπορει ας με βοηθησει και με το θεμα του παραθυρου γιατι δεν καταφερα να βγαλω ακρη.
φιλε... μετα απο υποδειξη του συνεργειου μου αλλαξαμε τα σωληνακια βενζινης απο το φιλτρο κι απανω και της πολαπλης (ανοιγμα πολαπλης)... εχει κι εκει 2-3σωληνακια... το εχω κανει εδω και μια εβδομαδα και ειναι οκ προς το παρον... σημειωση οτι ακομα δεν εχω φουλαρει. το εχω υπο παρακολουθηση. αν σ' ενδειαφερει και το κοστος ειναι γυρω στα 70ευρο... Επισης τσεκαρε αν δουλευει σωστα η βαλβιδα πιεσης βενζινης...
Έχει βάλει ποτέ κανείς ιμιτατιόν φακίρη ? Εχουν αποδειχτεί αξιόπιστοι ?
Είδα απο διάφορες εταιρίες στο e-bay κ με πολύ μεγάλη διαφορά τιμής.
Ο φακίρης στην ουσία είναι μια αντίσταση με ψύκτρα. Δεν βρίσκω κανένα λόγo (πέρα του σχήματος της ψύκτρας) να μην είναι το ίδιο καλός ένας φακίρης ιμιτατιόν απο έναν "γνήσιο" thumb
Εγώ τον άλλαξα μόνος μου με έναν του ebay των 35 ¤ και 1 χρόνο εγγύηση και είναι τέλειο... Όπως προαναφέρθηκε μια απλή αντίσταση είναι. Και ο κωδικός αντικατάστασης που έχει βγάλει με το νέο σχήμα είναι κομπλέ! Φουλ αέρα παντού και σταθερά!
Αν θυμάσαι ή έχεις το λινκ πουθενά πρόχειρο στείλ'το μου να παραγγείλω αν είναι τον ίδιο !
Αλλιώς το βραδάκι μπαίνω e-bay κάποιον άλλο ιμιτασιόν.
:thanks: για τη βοήθεια
Eνα προχειρο λινκ,
https://www.ebay.de/itm/ENDSTUFE-REG...item56588b5550
ψαξε και αλλα γιατι αυτος για μεταφορικα θελει 40 γιουρος :shok:
https://pages.ebay.com/link/?nav=ite...d=220933312953
Αυτόν έβαλα εγώ. ;)