Εγώ πάντως σου βρήκα αγοραστη...:whistle:
Printable View
Εγώ πάντως σου βρήκα αγοραστη...:whistle:
το Μ5 μωρέ..αφού πήρες πολυμορφικό!
αααα φίλε, εσύ είπες οτι θες να δοκιμάσεις πολλά...θα βρεις κάτι! :fountwtis:
θα σου πουλησω το Μ3 και θα παρω 911....
Με το καλό να γίνει, να το χαρείς κι εμείς (όσοι...) να καμαρώσουμε !
Πάντως να ξέρεις οτι με κάτι τέτοιες δηλώσεις, ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου αλλά και το κουτί της Πανδώρας ενίοτε.
Αχαχαχαχαχα
Ευχομαι τουλάχιστον οι ασκοί του Αιόλου, στην συγκεκριμένη περίπτωση, να ανοίξουν (και να φυσήξουν) μέσα στην εισαγωγή του κινητήρα σου !
μμμμ σιγα! :th_Laie_67-1:
Μετά απο αρκετό ψάξιμο στο εξωτερικό σχετικά με το διαφορικό οπως έγραψα κ εδώ https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...9%EA%FC&page=2
Μετά απο αρκετές απόψεις μελών με e39 m5 κατέληξα στις παρακάτω επιλογές
Α) αγοράζω διαφορικό απο m5 e60 , το οποίο για να μπει θέλει καποια μικρή τροποποίηση . Εδώ ειναι ο προβληματισμος για το ποιος θα μπορούσε να αναλάβει κάτι τέτοιο . Στα θετικά η χρήση του m variable diff αλλα και το γεγονός ότι κονταίνει το βήμα και απο 3.15 γίνεται πλέον 3,62 . Κόστος αγοράς όλου του καβουκιου κάτω απο 500 ευρώ .
Β) επισκευάζω το δικό μου , κ γίνεται πιο ενισχυμένο με 45% εμπλοκή και μεγαλύτερη προφορτηση. Η διαδικασία κοστίζει 850 ευρώ . Το διαφορικό ειναι μόνιμα μπλοκε , ξεκινάει πιο εύκολα η υπερστροφή σε σχέση με το m variable, πιο καλό ίσως για drift , οχι τόσο καλό για γρήγορη οδήγηση ( δεν ασχολούμαι πλέον καθόλου ) . Στα αρνητικά ότι κάποιος πρεπει να αναλάβει να ανοίξει το καβούκι και μετά την επισκευή κ βελτίωση να το ξανακλείσει . Δεν αλλάζω βήμα με αυτήν την κίνηση αλλα μπορεί να βρεθεί λύση ακόμα και απο e46 M3 για αυτό .
Γ) αλλάζω μόνο το μπλόκε με διαφορικό απο e60 m5 , χωρίς το καβούκι . Η πιο φθηνή επιλογή , αλλα παλι δεν ξερω αν θα χρειαστεί καποια τροποποίηση κ ποιος μπορεί να αναλάβει τη δουλειά . Κόστος περί τα 200 ευρώ χωρίς αλλαγή βήματος και χωρίς να ξερω αν χρειάζεται οποιοσδήποτε τροποποίηση , το κόστος αυτής .
Η επιλογή κοντού βήματος , με απο απομακρυνει απο την ιδέα του κόμπρεσσορα ...
Ξέρετε ποιος έχει γνώση κ διαθεςη να ασχοληθεί με βάλε βγάλε του διαφορικού μου;;;
O Kαζάκος τι λέει;
Να πω ενα μεγάλο ευχαριστω στον κ. Αλέξη απο την Πάτρα Alexm .
Ο ανθρωπος έκανε τα πάντα για εμένα , καλύτερα κ απο το να ηταν δικό του το αυτοκινητο .
Απο το να βρούμε τα δέρματα, να τα κάνουμε ειδική παραγγελία , να ασχοληθεί με την παραλαβή του αυτοκινητου , να το παει στον Φώτη , να αναλάβει να μου βρει νέα λάστιχα για τις πόρτες ( να τα πληρώσει για να τα βάλουμε γρηγορα ) , να φέρει συνεργείο να κανει εσωτερικό καθαρισμό βιολογικό ακομα κ το πορτ μπαγκάζ , να φέρει άνθρωπο να διορθώσει το εσωτερικό των πορτών που είχαν ανοιχτεί κ στο παρελθόν κ είχε γίνει πολυ κακή δουλεια , να βοηθήσει στο αισθητικό κομμάτι αφού δεν είχαμε καταλήξει τι θα ντύσουμε κ με τι απόχρωση κ ποσα αλλα που δεν ξερω μεν , αλλα ξερω οτι παρέλαβα ενα αυτοκινητο σε τέλεια κατασταση , στην ωρα του , κ που ειναι καλυτερο απο οτι το φανταζόμουν ! Το καλύτερο δώρο Χριστουγέννων !
Αλέξη ευχαριστω πολυ , χρωστάω μεγααααααλη χάρη ! Δεν ξερω πως να ανταποδώσω .
Φωτογραφιες συντομα . Κ. Αλέξη αν εχεις καμια , ανέβασε την σε παρακαλώ μιας κ δεν το εχω με τον υπολογιστή !
Το αυτοκινητο ειναι υπέροχο μεσα , αλλα μου κανει εντύπωση ποσο ομορφο δείχνει κ απο έξω μιας κ τα νέα χρώματα στα δέρματα , τονίζουν το αυτοκινητο κ απο έξω .
Ειναι σαν καινούργιο !
Ειναι φοβερή η αίσθηση .
Πλέον το χαζεύω !
Να συμπληρώσω οτι αν δεν ηταν κ. Αλέξης δε θα το ειχα κανει , ούτε καν στη θεσσαλονικη , μιας κ δε θα ασχολούμουν με το αυτοκινητο ( χρονικά κ ποιοτικά ) , τοςο όσο ασχολήθηκε ο κ. Αλέξης με το δικό μου !
Κ πάλι ευχαριστω .
Κάθισμα οδηγού
Πισω καθίσματα
Το καλυτερο χρωμα διαλεξατε, με 'γειες!!!!!!!!!
Βαγγέλη τώρα θα καταδεχτώ να βάλω μέσα τον επιδέξειο πωπό μου για να το κάνω βόλτα!!! :thumbsup: :hystericalbs1:
Φοβερό αποτέλεσμα! Μπράβο και στον κ.Αλέξη! :thumbsup:
Με γειες ήθελα να γράψω και το λεξικό έγραψε γριές χαχααχαχχαχαχαχαχχα
Πισω πόρτα
Στάση στη Βέροια .
Εδω πρόσεξα οτι το αυτοκινητο φαινεται απο έξω αναβαθμισμένο σε σχέση με πριν !
Ο Φώτης έκανε καταπληκτική δουλεια .
Πολυ λεπτομέρεια .
Πολυ καλο παιδί , φιλικό , κ με μεράκι στη δουλεια του .
Μου έδωσε κ ενα ακομα τομάρι ( κομμάτι δέρμα ) για πιθανή επισκευή πχ του καθίσματος του οδηγού στο μέλλον .
Επειδη ενδιαφερομαι κι εγω για αλλαγη σαλονιου και μαλιστα εχω βαλει στο ματι
το συγκεκριμενο χρωμα ειναι nappa terracotta ? αυτο που εβαλες?
Ποσο σου στοιχισε?στην αθηνα ο ρελλας μου ειπε περιπου στα 1300 σε τηλεφωνικη
επικοινωνια που ειχα μαζι του.(για 36αρι coupe ενδιαφερομαι).
Ο alexm είναι από τα λίγα σωστά άτομα!
Με Γειά το σαλόνι! Έγινε τέλειο!!!
Μεγεια φιλε!!
Πολυ ωραια δουλεια, μπραβο!!
Μπραβο και στον Αλεξ..!! Να εισαι καλα φιλε!!!
Νομιζω οτι πιο ειδικός ειναι ο κ. Αλέξης για να σε διαφωτίσει, μιας κ γνωρίζει απο πρώτο χέρι τοςο τις ποιότητες των δερμάτων πλέον, όσο και το πάχος κ τις αποχρώσεις κ δεν ξερω κ εγω τι άλλο.
Προσωπικά απο τον Φώτη έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος . Πέραν της δουλειάς που ειχε να κανει , ασχολήθηκε κ με αλλα μικροπροβλήματα που ειχε το αυτοκινητο , οπως πχ η πλαφονιέρα , οπως το ύφασμα στην κολώνα του συνοδηγού , οπως το να επιδιορθώσει το κάθισμα του οδηγού , που πλέον δεν το ένιωθες τύπου μπακετ λογω των μαξιλαριών κλπ κλπ
πωπω...κούκλα το 39αρι.
καλορίζικο βαγγελάκη!
Με 'γεια Βαγγελη!!!:thumbsup:
...οντως,ακομη και απ'εξω δειχνει πιο ομορφο μ'αυτο το χρωμα στο σαλονι!!!....να 'χες και μια καλη φωτογραφικη δεν θα λεγαμε οχι να δουμε μερικες ακομη φωτο!!!:original:
πχ.,δες φωτο που βγαζει ο θειος Αλεξης με το αϊφονι του:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...herm5e60-1.jpg
στα κομματια τερακοτα,νομιζω οτι εχετε το ιδιο (σχεδον) χρωμα.thumb
Εχθές το πεντάλ του συμπλέκτη έμεινε σχεδον στο πάτωμα .... Δεν ανέβαινε πισω σε όλη την έκταση . Αφού μου έσβησε 2-3 φορές μέχρι να ξεπάρκαρω , τελικα προσαρμόστηκα κ ξεκίνησα χρησιμοποιώντας μονο τη μικρη διαδρομη που ειχε μείνει .
Μετα απο μερικές αλλαγές σχέσεων τελικα επανήλθε.
Σημερα αλλάξαμε ενα πομπακι συμπλέκτη στον καζακο και έφυγα πιο ήσυχος .
Το πρώτο μέρος της διαδρομής συνεχίζει να ειναι πιο μαλακό , αλλα ελπίζω να στρώσει .
Βολτα μετα απο αρκετές μέρες ...
Το πεντάλ δεν εχει συνέλθει πλήρως . Δεν μου δημιουργεί πρόβλημα στη μετακίνηση , αλλα πιο πολυ στην αίσθηση ...
Επιτέλους δύναμη ! Μετα απο 10 μέρες μετακίνηση με το citroen κ το prius ... Πηρα τη δόση μου .
Να αναφέρω οτι τα δέρματα έδωσαν νέα ζωη στο αυτοκινητο κ στη σχέση μου μαζι του . Η μυρωδιά τους , η υφή τους , η εικόνα τους ... Με κανει να χαίρομαι καθε φορά που μπαίνω μεσα !
Να ευχαριστήσω άλλη μια φορά τον κ. Αλέξη για όσα έκανε για να το πάρω τέλειο ! Επιςης παρατήρησα οτι απο την ωρα που το πηρα , λειτουργούν κ ολα τα pixel στην οθόνη στα όργανα . Πριν την αλλαγη των δερμάτων έγραφε αλλα αντι άλλων . Δεν ξερω αν διόρθωσαν κατι στην Πάτρα , αν επιδιορθώθηκε το πρόβλημα με καποιο reset στη διαδικασια σβήσιματος των σφαλμάτων ... Μιας κ είχαν βγει τα καθίσματα , αλλα οπως κ να εχει , ειναι ομορφο που λειτουργούν οι ενδείξεις .
Στα αρνητικά , οτι κόντεψα να μείνω απο βενζίνη , μιας κ κ έφτασα στο βενζινάδικο με το δείκτη να δείχνει πάτο , κ υπολειπόμενα χιλιόμετρα 3 ..... Κ του είπα να το γεμίσει κ πήρε 70 λίτρα κ 100 περίπου ευρω.... Πόνεσε
70 lt βενζίνη (για Μ) με 100 ευρώ, πάλι καλά να λές...
Ελπίζω τουλάχιστον η χαρά που πήρες απο την βόλτα να είχε αξία πολλαπλή !
Carpe Diem όσο το έχεις.
Επιστροφή από τη δουλειά ...
Οι μέρες δύσκολες ....
Η διάθεση χάλια ...
Ψυχολογία στο limit down ...
Το μέλλον αμφίβολο ...
Κάθομαι ψηλά στο κάθισμα του M5 , σχεδόν άβολα σε σχέση με το 320d ...
Επιτάχυνω γλυκά , 1η ,2α , οι αλλαγές γλυκές , βουτηρενιες θα τις χαρακτήριζα... Οι πίσω ρόδες περιστρέφονται περισσότερο από τις εμπρός... Το αυτοκίνητο έτοιμο να χορέψει ...
Ψιλόβροχο , κουμπώνω 3η σχέση στο κιβώτιο , η ροπή κάνει την επιτάχυνση απόλαυση .... Η πρώτη στροφή φτάνει , λίγο παραπάνω το τιμόνι , λίγο βύθισμα στο δεξί πεντάλ , κ το ταξίδι με το πλάι ξεκινάει ... Ανάποδο , λίγο παίξιμο του γκαζιού κ η πλαγιολίσθηση συνεχίζεται ... Ισιωνουμε γλυκά , όμορφα χωρίς απότομες μετακινήσεις της ουράς ... Ακολουθεί δεξιά στροφή ανηφορική ...
Τιμονιά προς τα δεξιά , πάλι γκάζι , ανάποδο κ Άγιος ο Θεος , το μπλόκε συνεργάζεται άψογα με το γκάζι κ το τιμόνι .... Η ροπή τα κάνει όλα εύκολα , το αυτοκίνητο με κάνει μάγκα ...
Το χαμόγελο επιστρέφει στο πρόσωπο μετά από ακόμα μια δύσκολη μέρα .
Η ψυχολογία πλέον ανεβαίνει , το ίδιο κ ο ρυθμός .
Ακολουθεί αριστερή , δεξιά κ ξανά αριστερή με αρκετά παραπάνω χιλιόμετρα , το αυτοκίνητο είναι παιχνίδι στα χέρια μου , γυρνάει , επιταχύνει , διαγραφεί τροχιές drift-αροντας , κ εμπνέει τόση εμπιστοσύνη που νομίζω ότι μπορώ να το κάνω για πάντα !
Υπέροχη εμπειρία . Υπέροχο αυτοκίνητο !
Είναι αγχολυτικό !
Εύχομαι σε όλους ομορφες βόλτες !
Μπράβο! Έτσι θέλει για να ξεφύγεις από τα προβλήματα και το άγχος.
Καλή η χαμηλή καταναλωση του Citroen, αλλα σημερα καταχάρηκα καθε λίτρο βενζίνης που έκαψα με το m5 .
Ο κόσμος καίγεται ( απο ζέστη κ λοιπές βλακείες που δέρνουν τη χώρα ) κ εγω έκανα πλαγιολισθισεις κ σκεφτόμουν βόλτες, κόντρες κ μπάντες με τους συνήθεις υπόπτους .
οι συνήθεις ύποπτοι είναι πάντα εδώ και δεν ''κωλώνουν''..:warriorsmiley::drive:
καμιά πιστούλα τον Οκτώβρη..:whistle: