Αντε ρε ψευτη, δουλευεις 2.4 bar με νιτρομεθανιο και χαλας τους ....δρομους και τα πεζοδρομια. (χι! χι!)
Printable View
να συμπληρώσω επίσης ότι τελικά αλλάχτηκε το ίc με πολύ μεγαλύτερο,μπήκαν σωληνώσεις 63,5mm και 80mm εισαγωγής και η θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα έπεσε κατακόρυφα τουλάχιστον 20c .
τέλος να πω ότι η αίσθηση του lag είναι μηδαμινή.
λοιποοοόν για πάμε από κει που χαμε μείνει...
το πρόβλημα της wastegate αποκαταστάθηκε με την λύση μιας άλλης με πολύ σκληρότερο ελατήριο αφού έκανε κάτι πατέντες ο πολυμήχανος μάστοράς μου Παντελής.
βγήκαμε στο δρόμο για να ρυθμίσουμε μικρή και μεγάλη πίεση όπου στέφθηκε με επιτυχία.
η διαφορά μεγάλη στο δρόμο και τα φρένα ταυτόχρονα αποδυναμώθηκαν.
οπότε προχωρήσαμε σε μια πολύ καλή αναβάθμιση τους τοποθετώντας 4πίστονες μπρέμπο και δίσκους 325χιλ. σε εντελώς αδελφική τιμή παρεπιμπτώντος.
Επίσης στο συνεργείο που βρισκόμουν μου «γυάλισε» μια μεταλική χοάνη hks που του χε ξεμείνει και του ζήτησα να μου την κάνει τράμπα με την δικιά μου και το κανε !
Επόμενη κίνηση μου ήταν να τοποθετήσω ένα 100c καταλύτη καθότι παραλίγο να την φάω(την κλήση,τη γλίτωσα με 10 ευρώ sony και καλά δεν είχα την άδεια κυκλοφορίας ) και ένα σπιράλ για να απορροφάει τους κραδασμούς και να μην την «ακούνε» χταπόδι και τουρμπίνα.
Πλέον έλειπε η επιβεβαίωση για το τυπικό της υπόθεσης οπότε χάραξα πορεία προς στον Ανδριανάκη ο οποίος έχει αναλάβει από το 2002 το αμάξι μου αφού συνεργάζεται με τον μηχανικό μου.
Χρειάστηκε να κάνει μια ρύθμιση πρώτα γιατί ήμουν «φτωχός» ψηλά και μετά γράψαμε στο 1.85 bar πίεση, 292 τροχό με 42,5 κιλά ροπή.
Μπορούσε να βγάλει ακόμα λίγο παραπάνω αλλά αυτό που θα κερδίζαμε θα χάναμε στο διπλάσιο σε κάτι άλλο.
και επειδή εδώ λέμε τα συν και τα πλην να επισημάνω ότι επειδή πλέον είμαι σ άλλη «κλίμακα» κάποια στιγμή θα χρειαστώ ακόμα καλύτερο δίσκο.
υγ1:Ευχαριστώ τον Παντέλο που «ικανοποιεί τις ορέξεις μου»
υγ2: ευχαριστώ τους manos και bmw316turbo[αυτοί ξέρουν]
υγ3:θα ανέβουν σχετικές φώτο και δυναμομετρήσεις από βδομάδα.
Έκανες δουλίτσα Πάνο!!! Τα φρένα απαραίτητα με τέτοια δύναμη..!
όντως Νίκο,
αξιοσημείωτο δε τα φρένα που φόραγα μέχρι πρότεινως από το 2,5 Ε36 ήταν (και είναι) πολύ αξιόμαχα.
Παιζει να'ναι η δεκατη φορα που διαβαζω αυτο το θεμα...Καθε φορα "φτιαχνομαι" ακομα περισσοτερο!!!keep on τρελε!!!
να και τα αποδεικτικά :
τα φρενάκια μας(πριν και μετά):
η χοάνη μας(πριν και μετά) :