η γνώμη μου είναι ένας καλοσυντηρημενος καλορυθμισμενος καυστηρας με 20-30% οικονομία στάνταρ!αλλα να στο φτιάξει ειδικός όχι οι υδραυλικοί με το κατσαβιδι, θέλει αναλυτή και 3 ώρες δουλεια!
Printable View
η γνώμη μου είναι ένας καλοσυντηρημενος καλορυθμισμενος καυστηρας με 20-30% οικονομία στάνταρ!αλλα να στο φτιάξει ειδικός όχι οι υδραυλικοί με το κατσαβιδι, θέλει αναλυτή και 3 ώρες δουλεια!
Φίλοι, αν έχετε κεντρική θέρμανση (δηλαδή σώματα καλοριφέρ τα οποία ζεσταίνονται από το υγρό που περνά από αυτά μέσα από ένα κύκλωμα σωλήνων) τότε προσπαθήστε να βρείτε λύσεις που να την εκμεταλλεύονται.
Δηλαδή, αν βάλετε σόμπα ή οτιδήποτε άλλο, να έχει τη δυνατότητα να ζεστάνει και το νερό του κυκλώματος. Η απόδοση έτσι είναι πολλαπλάσια επειδή ζεσταίνεται όλο το σπίτι ταυτόχρονα και δεν καταναλώνετε ενέργεια για να ζεστάνετε τα σώματα ή τα δωμάτια ένα-ένα και το υπόλοιπο σπίτι να είναι κρύο.
για μενα η πρωτη προσπαθεια βελτιωσης πρεπει να γινεται απο αυτα που υπαρχουν... δλδ πρωτα πρεπει να φτιαξεις τον καυστηρα σου να δουλευει οικονομικος, ξερετε ποσοι εχουν λαθος καυστηρες με υπερβολικες καταναλωσεις?
μετα αν δεις οτι δεν εχεις επιθυμητο αποτελεσμα ψαχνεις νεους τροπους!
εχω πανελ στο δωματιο μου εδω και καποιους μηνες.
Ακριβως απεναντι ειναι το αλλο υπνοδωματιο και εχουμε και στα 2 θερμομετρα.
Εγω το καιω 24/7 και εχω δει διαφορες περιπου 5βαθμους στα δωματια.
Η καταναλωση του ειναι μετρημενη και δε ξεπερναει τα 90 λεπτα με 1ε τη μερα.
φυσικα μεγαλυτερο ρολο παιζει απο οτι καταλαβα να μην σβηνει το σωμα και να τοποθετειται σε τοιχο που δεν ειναι εξωτερικος του σπιτιου.
γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το προιον μεχρι στιγμης.
καις μονο το σωμα αυτο και πηγαινει σε 2 δωματια? δεν καταλαβα!
ή ειναι προσθετο μαζι με σωματα καλοριφερ?
ειναι 1 πανελ ΜΟΝΟ για το δωματιο που ειμαι εγω.
Το αλλο δεν εχει.
Ως πολυκατοικια εχουμε καλοριφερ το οποιο καιει που και που κ αυτο αλλα στη προκειμενη περιπτωση δεν εχει σημασια.
Εμενα ειναι γωνιακο δωματιο στο διαμερισμα και ας πουμε το χτυπανε λιγο παραπανω οι καιρικες συνθηκες, οποτε η διαφορα που εχω δει μπορει σε καποιον αλλο να ειναι λιιιγο μεγαλυτερη
λες οτι εχεις διαφορα 5 βαθμους στο δωματιο που εισαι απ τα αλλα δωματια... δλδ παει και στα αλλα δωματια αλλα εσενα ειναι πιο αποδωτικο?
και εχει σημασια αν ειναι προσθετο μεσο θερμανσης ή βασικο!
Eμενα λογω θεσης του δωματιου δε ζεστενει ευκολα το χειμωνα και δε κρυωνει αντιστοιχα το καλοκαιρι.
Καθε χειμωνα ηταν το πιο ψυχρο δωματιο του σπιτιου.
Το πανελ αμα ειναι σωστα τοποθετημενο και σε δωματια σωστων τετραγωνικων πιστευω οτι μπορει να καλυψει ενα σπιτι και ως βασικο μεσο θερμανσης
εχουμε τοποθετησει πανελ σε σπιτια με πολλες απωλειες ως βασικη θερμανση και μαλιστα στην κομοτηνη με αριστα αποτελεσματα ...το καλυτερο ειναι η τοποθετηση στο ταβανι..
βασικα διαφερει η καθε μελετη αναλλογα με απωλειες υψος κτλ.
Αν ειναι κανεις Σερρες αν θελει μπορει να τα δει και απο κοντα!