βρε τονυ και τι σημαινει αυτο? αν πληρωσες δηλαδη τελος ταξινομησης και φπα παιρνεις φορολογικη ασυλια?
τεσπα ειπαμε ο καθενας τη γνωμη του παμε παρακατω...
Printable View
Το παραδειγμα το διορθωσα. Εβαλα 30.000 τον χρονο. Δεν νομιζω τα ταξι να κανουν 30Κ τον χρονο. Παλι περισσοτερα εξοδα σε βενζινη εχει το 316. Τι να κανουμε ετσι ειναι, αν δεν το βλεπεις δεν φταιω εγω.
Γινομαι κουραστικος αλλα μαλλον δεν εχεις καταλαβει την διαφορα χρησης. Γιατι δηλαδη με τα νομιμα λεφτα μου να μην μπορω να παρω ενα πολυτελες αυτοκινητο που εχω πληρωσει τους φορους που του αναλογουν κατα την αγορα? Ενω αμα τα φαω σε κρουαζιερες και ταξιδια εκει μια χαρα δεν χρειαζεται να εχω τεκμηριο και μπορω να δηλωνω 5 χιλιαρικα η και ανεργος.
Αμα το χρησιμοποιω το αυτοκινητο των εκατονταδων χιλιαδων ευρω, που εχω ηδη πληρωσει τον φορο που του αναλογει κατα την αγορα, θα το πληρωνω στο κρατος μεσω εμμεσων φορων, οπως εγραψα παραπανω. Αν και αυτο δεν το βλεπεις οτι ισχυει, παλι δεν φταιω εγω.
Για μια ακομα φορα (και τελευταια) θα πω οτι ενα δικαιο συστημα στην αγορα του αυτοκινητου θα πρεπει να βασιζεται στην χρηση και οχι στην κατοχη αφου αυτη εχει ηδη φορολογηθει κατα την αγορα
Αν δεν μπορειτε καποιοι να το δειτε, δεν μπορω να κανω κατι αλλο.
Δημητρη συμφωνω απολυτα σε ολα αυτα που λες.τα πραγματα ειναι ετσι ακριβως.
παντως το χειροτερο εκτος των αλλων νομιζω οτι εκτος οτι πληρωνουμε και ξαναπληρωνουμε οτι τους κατεβει δεν βλεπουμε να γινεται τιποτα. δεν αλλαξε κατι προς το καλυτερο μεχρι στιγμης, αρα τους χαριζουμε τα λεφτα μας!
Φορολόγηση Ι.Χ βάσει εργοστασιακής άξιας?!
https://capital.gr.msn.com/Article.aspx?id=1867044
τα τελευταια λογια του κυριου πριν κλεισει,ειναι τα πιο σωστα!
Το χουμε ξαναπει: εδώ φτάσαμε να πληρώνουμε ενοίκιο στο κράτος στα σπίτια (και θα πιάσει όλο και πιό πολλούς όταν μειωθεί ή καταργηθεί το διακοσάρι απ' του χρόνου) .
Και θα ντραπούν να σκίσουν τ' αμάξια κι άλλο;
Δεν υπάρχει κριτήριο δικαιοσύνης. Κι αν υπάρχει είναι επιφανειακό. Είναι τεχνάσματα πολιτικά για στάχτη στα μάτια. Το μόνο κριτήριο είναι και θα είναι η φοροείσπραξη.
λοιπον για να ολοκληρωσω και εγω την γνωμη μου.
η κατοχη ενος αυτοκινητου συνεπαγει εξοδα συντηρησης,εξοδα που δεν γινεται να καλυφθουν χωρις εισοδημα.Αναλογα δε και τη κατηγορια του οχηματοςτοσο μεγαλυτερα ειναι αυτα.
Τωρα τα του τυπου εγω κανω 500-1000 χιλ δεν ειναι δικαιολογια γιατι υπαρχουν και αλλα παγια εξοδα.
Ο φορος αγορας πληρωθηκε στην αρχη αλλα τι γινεται αγαπητε με τα αυτοκινητα που αγοραζονται και δωριζονται σε παιδια ,ερωμενες ,τι γινεται με τις αγορες αυτοκινητων με διακανονισμο? αρα ποθεν εσχες ουσιαστικα δεν υπαρχει...
Το να πληρωνει η χρηση!!! αυτα πεστα σε καποιον που χρησιμοποιει επαγγελματικα το αυτοκινητο, γιατι μπορει να ακουγεται σωστο αυτο που λες αλλα ειναι το ποιο αδικο απο ολα.
τελος να πω οτι τα τεκμηρια αποτελουν θεωρητικα αυταποδεικτα της πραγματικοτητας που χρησιμοποιουνται για να αποδειχθει η ισχυς μιας κρίσης που συνεπαγεται ως συμπερασμα (πλουτος) καμια φορα οπως στην προκειμενη απλα ειναι λαθος και χρειαζονται εκ νεου υπολογισμο!!!
οποιος παλι δεν το καταλαβαινει αυτο δεν μπορω και εγω να κανω κατι αλλο!!
Ρε παιδιά τι ψάχνετε να βρείτε τώρα; Σαφώς κι έτσι είναι στην πράξη, νομίζετε δεν τα ξέρουν και οι χαρτογιακάδες;
Απλά τους είναι αδιάφορο. Και φόρος στα καύσιμα και φόρος πολυτελείας και τέλη κυκλοφορίας και τεκμήρια. Κανένα πρόβλημα. ολα μαζί . Ποιός θα πει όχι;
Το όχι μπορείς να το πεις μόνο με κατάθεση πινακίδων (με αντίτιμο όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα) .
Συζητιέται ο φόρος πολυτελείας να είναι άσχετος με τις πινακίδες δηλαδή αφού το γράφεις στη δήλωση να πληρώνεις.
Δεν το κατάλαβα.
Θες να πεις ότι θα πληρώνεις φόρο πολυτ. ακόμα και με κατατεθεμένες πινακίδες;
Αφού ο φόρος πολυτελείας υπολογίζεται επι του τεκμηρίου. Οταν έχεις καταθέσει πινακίδες δεν έχεις τεκμήριο.
Πως θα υπολογίζεται ο φόρος πολυτ. ;; Βασει του τεκμηρίου που ΘΑ ΕΙΧΕΣ αν δεν είχες καταθέσει πινακίδες;;;;
:facepalm::facepalm:
ωπα. Δηλαδή θα έρθει φόρος πολυτελείας τώρα ακόμα και σ' αυτούς που είχαν καταθέσει πινακίδες πέρσι;
:shok::shok:
Oxι
Αλλα ηρθανε κατι ραβασακια για φορο πολυτελειας φετινο αν δε κανοω λαθος
Εχω φαει τέτοιο πέτσο με τα ΦΑΠ που οτιδήποτε εχει να κανει με το αυτοκίνητο πλέον μου φαινεται χαρτζηλίκη ! Δε μαμείς....μέχρι να τελειωσουν τα ετοιμα θα το πληρώσουμε και αυτό !
Δυστυχώς αυτός είναι ο στόχος: όσοι χρεώθηκαν (δάνεια/κάρτες) να χρωστάνε μια ζωή και να τους τα πάρουν και στο τέλος και αυτοί που μπόρεσαν και μάζεψαν πέντε φράγκα να τους πάρουν με το "γάντι" .
Θ' αρχίσουμε να πετάμε βελάκια στον χάρτη σε λίγο να δούμε που θα πάμε. Οπου και να πέσει σίγουρα καλύτερα θα είναι από το ελλαδιστάν....
https://www.youtube.com/watch?v=8X1M5aaocug
πανε να πιασουν και τα (ακριβα).. 1.4 1.6 1.8 audi merc κτλ... :facepalm:
Δεν θα το συνεχιζα αλλο γιατι ο καθενας μας εχει την γνωμη του, και καλα κανει. Δεν ειμαι εδω για να αλλαξω την γνωμη κανενος, ολοι μεγαλοι ειμαστε, ο καθενας αποφασιζει απο τα γραφομενα μας τι ειναι το πιο σωστο και τι οχι. Γραφεις ομως ανακριβειες που οδηγουν σε λαθος συμπερασματα.
Φυσικα και τα αυτοκινητα εχουν εξοδα. Και η χρηση ειναι αυτη που διαμορφωνει το συνολικο ποσο ακομα και στα ιδια αυτοκινητα.
Εχουμε ιδιοκτητη Α με 320 που κανει 15000 χιλιομετρα τον χρονο και ιδιοκτητη Β με 320 που κανει 4000 χιλιομετρα τον χρονο. Τα εξοδα τους εχουν τεραστια διαφορα, αν θελεις τα υπολογιζουμε, αλλα αυτοι φορολογουνται ακριβως το ιδιο. Ο μονος τροπος για να γινει πιο δικαιη η φορολογηση τους ειναι να βασιστουμε στην χρηση αφου μονο αυτη αλλαζει. Για πες μας λοιπον με ποιο τροπο θα υπολογισεις το ποσο που πρεπει να πληρωσει ο καθενας τους χωρις να χρησιμοποιεις την χρηση ωστε να εχεις δικαιη φορολογηση? Μιλαμε για ακριβως τα ιδια αυτοκινητα!
Για την δωρεα αυτοκινητου, το ποθεν εσχες οπως και ενα καρο υπερβολικοι φοροι εχουν αρχικα πληρωθει απο τον αρχικο αγοραστη. Δεν γινεται αλλιως.
Οταν το χαρισει, δωρισει κτλ ναι μεν δεν χρειαζεται ποθεν εσχες σε αυτον που αποδεχεται την δωρεα αλλα αντιστοιχα δεν εχει και ο δωρητης εσοδα απο την δωρεα οπως θα γινοταν με την κανονικη πωληση. Οποτε σε μελλοντικη αγορα θα εχει 0 ευρω απο αυτην την δωρεα ενω αν το ειχε πουλησει θα ειχε να αναλωσει μη φορολογητεο εισοδημα ισο με το ποσο της πωλησης.
Δηλαδη αν το πουλαγε 20Κ θα μπορουσε να παρει ενα αλλο με 20Κ χωρις να χρειαστει ποθεν εσχες αφου κανει αναλωση εισοδηματος, η αν αγοραζε ενα με 30Κ θα επρεπε να δικαιολογησει μονο τα 10.
Ομως με την δωρεα δεν εχει τιποτα να αναλωσει και σε αγορα 30Κ πρεπει να δικαιολογησει και τα 30Κ με τον αντιστοιχο τους φορο που πρεπει να εχει πληρωθει.
Οπως βλεπεις, το μαρμαρο παλι καποιος το πληρωνει, το κρατος δεν χανει κατι απο την δωρεα, αλλα ο αρχικος αγοραστης επωμιζεται το ποθεν εσχες και για τους δυο.
Οσο για τα επαγγελματικα, οτιδηποτε αφορα στην χρηση του, βενζινες ανταλλακτικα κτλ κοβεται τιμολογιο και περναει στα εξοδα του οποτε και το δαπανηθεν ποσο αφαιρειται εξ ολοκληρου απο την φορολογηση, καθως οι εταιρειες φορολογουνται στην ετησια διαφορα εσοδων-εξοδων που εχουν.
Οπως ειπα και παραπανω ο καθενας εχει την γνωμη του που ειναι και απο εμενα σεβαστη, οταν ειναι σωστα τεκμηριωμενη thumb
Δημητρη - Γιαννη, βασικα τα ιδια πραγματα λετε, απλα ο τροπος τεκμηριωσης της αποψης ειναι διαφορετικος.
Εγω και ο Βαγγελης εχουμε δυο ιδια αυτοκινητα, με μειωση τεκμηριου 30%.
Ο Βαγγελης το εχει για καθημερινο και κανει περιπου 15000 χλμ τον χρονο, εγω το εχω για δευτερο και κανω περιπου και αν 2000 χλμ τον χρονο.
Τα αγορασαμε και οι δυο μεταχειρισμενα, ο Βαγγελης περιπου 40000 ευρω και εγω περιπου 100000 ευρω.
Για να σας δωσω να καταλαβετε οτι λετε τα ιδια, σας θετω ενα ερωτημα.
Το τεκμηριο των 29600 ευρω που πρεπει να καλυψουμε, ειναι δικαιο και για τους δυο μας;
Το ερωτημα ειναι σαφες και μην μου το πατε στα ποθεν εσχες και που βρηκα τα λεφτα και το πηρα, γιατι θα το θεωρησω ως κοροιδια.......:whistle:
Αλεξη δεν νομιζω οτι λεμε τα ιδια πραγματα αν και στο διαταυτα ναι λεμε το ιδιο διοτι υποστηριζουμε και οι δυο το παραλογο του τεκμηριου.
Μονο που εγω υποστηριζω το παραλογο οχι της υπαρξης αλλα του υπολογισμου των.
Εγω μιλαω για την αναγκη προσδιορισμου του πλουτου οπως γινεται απο τα σκαφη , τις εξοχικες κατοικιες,τις πισινες και φυσικα απο τα αυτοκινητα.
Συζητηση κανουμε και φυσικα τα συμπερασματα για το αν παραπληροφορω ή οχι του turbodog ειναι υποκειμενικα και λανθασμενα. Η παλι ισως εγω να μην καταφερα να το αφησω να εννοηθει...
Δεν θα σταθω ομως εκει τοπαμε μια δυο, δεκαδυο οποιος καταλαβε καταλαβε!!!
Στην ερωτηση σου τωρα οχι δεν ειναι δικαιο και φυσικα δεν θα επρεπε να ειναι τοσο υψηλο.
Το αμαξι μου εχει 8800 γιουργια τεκμηριο και ενω το εισοδημα μου ειναι κατα πολυ μεγαλυτερο του τεκμηριου, δεν σου κρυβω οτι πλεον ζοριζομαι.
Διαφορες σκεψεις εχουν περασει απο το μυαλο μου, αν ομως δεν ειχα εισοδημα με ποιο "μαγικο" τροπο θα μπορουσα να το κυκλοφορω.
επειδη δεν προλαβα το edi ας σου πω και εγω ενα παραδειγμα με ερωτηση!!:thumbsdown:
ο κατς και εγω εχουμε δυο ιδιες επιχειρησεις ειμαστε ας πουμε ψυκτικοι
εγω εχω ενα αμαξι και μενω σε ενοικιο.
Ο κατσς εχει δυο αμαξια (3000cc και ενα smart) μια μηχανη 998 καθοτι ducatistas σπιτι στο ψυχικο. ενα εξοχικο με πισινα ,σπιτι στο χωριο και μια γκαρσονιερα στο μπουρναζι
ενα επταμετρο με yamaha 200σαρα και ενα jet ski (σε εφτιαξα ρε κατς:hystericalbs1:thumb
και οι δυο κανουμε δηλωση 12000 το χρονο και εχουμε ιδια φορολογικη και επιδοματικη αντιμετωπιση!!!
ειναι δικαιο?
αυτο ειναι τα τεκμηρια και ποιο λιανα δεν μπορω να το κανω...
Θα πλήρωνες την διαφορά τεκμήρια-εισόδημα και θα το κυκλοφορούσες. Μα αυτός δεν ηταν-είναι και ο σκοπός τους ? Να μαζέψουν χρήμα με οποιοδήποτε τρόπο ? Και οι "ίδιοι" γνωρίζουν οτι είναι παράλογα τα τεκμήρια αλλα δεν τους απασχολεί την δεδομένη χρονική στιγμή.
Υπερφορολογούν ,και το ξέρουν, αυτοκίνητα και ακίνητα και αντε το αμαξι το πουλας. Το σπίτι ,το οικόπεδο, το χωράφι ΤΙ το κανεις ?
Και για να κλείσω συμφωνώ και εγω να υπάρχουν τεκμήρια απο την στιγμή που αδυνατούν να ελενξουν την φοροδιαφυγή αλλα όχι και ετσι...οχι και ετσι !
Αλεξη για να σου απαντησω μιας και ρωτησες. Φυσικα και δεν ειναι δικαιο, για αυτο και εγω υποστηριζω το οτι δεν θα επρεπε να υπαρχουν τα τεκμηρια στα αυτοκινητα!
Το ποσο που δαπαναται για το αυτοκινητο εξαρταται κυριως απο την χρηση, ακομα και για δυο ιδια αυτοκινητα οπως στο παραδειγμα που ανεφερες, οποτε για να εχουμε ενα δικαιο συστημα θα πρεπει να βασιζεται κυριως στην χρηση και οχι στην κατοχη.
Το αυτοκινητο δεν ειναι πισινα η σπιτι για να μπορεις να υπολογιζεις ενα παγιο εξοδο συντηρησης τον χρονο και να εισαι κατι τι αντικειμενικος. Αμα κολυμπαω περισσοτερο η κοιμαμαι πιο πολλες ωρες μεσα στο σπιτι, αυξανω τα εξοδα του?
Το αυτοκινητο ομως οταν το κινω και γραφω χιλιομετρα αυξανω τα εξοδα του, κατα πολυ μαλιστα. Καποιοι εδω κανουν το λαθος και τα συγκρινουν, δεν ειναι ομως ετσι τα πραγματα.
Το αν θα επρεπε να υπαρχουν τεκμηρια γενικοτερα ειναι ενα αλλο θεμα, η συζητηση μας ειναι για τα αυτοκινητα και τα τεκμηρια σε αυτα, και ειμαι καθετος και αντιθετος οσον αφορα την υπαρξη τους στα αυτοκινητα για τους λογους που ανεφερα.
Και για να κλεισω, στο παραδειγμα σου, αν ο υπολογισμος βασιζοταν στην χρηση ο Βαγγελης θα επρεπε να πληρωσει παραπανω σε σχεση με εσενα που δεν το κινεις σχεδον καθολου. Πως σου φαινεται αυτο? Δικαιο? Αυτο δηλαδη που θα επρεπε να ισχυει και που δεν μπορει να εφαρμοστει τωρα λογω των τεκμηριων
Για εμένα δέν Ισχύει το έχω για να το βλέπω ! Το έχω το αμάξι για να το δουλέυω να κάνει χλμ ,Εάν το έχω και κάθεται είναι χασουρά.Δήλαδή ρε παιδιά εάν κάνω 2000χλμ το χρόνο τη το θέλω !! Δέν πάω να νοικιάσω ένα να κάνω της διακοπές μου !! Όσοι θέλουν να τα έχουν και να κάθονται έ να πληρώσουν !!! Τη να κα΄νουμε τώρα αν και για εμένα το ποιό δίκαιο να φορολγηθει ένα αμάξι είναι βάσει πόσα άλογα έχει το αυτοκίνητο !!!
Αν έχει 50000 € , έχεις είδη φορολογηθεί !!! Απο το φπα και απο άλλα άλλα !!!
Δεν ειναι σωστος ο τροπος με τα αλογα. Ενα μικρο turbo diesel θα πληρωνει περισσοτερα απο 320?
Ενα απλό παράδειγμα για το πόσο παράλογα και εξωπραγματικά είναι τα τεκμήρια από τα οποία βγαίνει ο φόρος πολυτελείας στις λαμαρίνες είναι το εξής:
Σε κάποιους έρχεται το ΦΑΠ έτσι; Για κάντε μια σύγκριση .
Το ελάχιστο ποσό αντικειμενικής αξίας ακινήτου για να σου ρθει ΦΑΠ είναι 200.000 ευρώ ; ΟΚ; Ο συνετελεστής για τα 200 χιλιάρικα
https://www.pomida.gr/foroi/fap.html είναι 0,2% δηλαδή 400 ευρώ φόρος ΠΡΟΣΕΞΤΕ για μια περιουσία αξίας ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ !!
Από την άλλη για λαμαρίνες αξίας 30.000-40.000 ευρώ 4.000 κυβικά σου ρίχνει φόρο 3000-4000 χιλιάρικα .
Που δεν υπάρχει σύγκριση σπίτι με αυτοκίνητο, ότι και να λέμε. Αντικειμενικά πιό χρήσιμο είναι το σπίτι παρά το αυτοκίνητο.
ΓΑΜΑΤΟ ;;;
Ωραία, θες 500.000 ευρώ ακίνητο; Μην μου πεις 500 χιλιάρικα (αντικειμενική) σπίτι θεωρείται σπίτι βασικής ανάγκης.
Θα πληρώσει 1000 ευρουλάκια φόρο.
Συγκρίνεται με τις λαμαρίνες των 30 χιλιάδων που σου ζητάει 3 και 4 χιλιάρικα; Που 30 αξία που 500. Χ Α Ο Σ !!
Οπως και να το δεις , ο υπολογισμός του φόρου αγγίζει τα όρια της βλακείας.
ειναι ηθελιμενη βλακεια
Τι ψάχνουμε να βρούμε ρε παιδιά,γενικα το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα είναι για τον π@υτσο.Για μένα θα έπρεπε να πληρώνουν όλοι τα ίδια τέλη κυκλοφορίας μιας και όλοι κάνουμε την ίδια χρήση του δρόμου,δηλαδή τι διαφορά μπορεί να έχει ένα 320 οταν κυκλοφορει στον ιδιο δρομο απο ένα γιαρις ας πούμε,και απο κει και πέρα αφου θες κυβικά πληρώνεις περισσότερο σε καύσιμο αρα και ε.φ.κ μεγαλυτερο+σέρβις ασφαλεια ακριβότερα.
Λογικός φόρος δεν υπάρχει. Τουλάχιστο να είναι λογικός για όλους, δεν υπάρχει περίπτωση.
Φορολογούν ότι θυμούνται, απλά για να μαζέψουν χρήματα να πληρώσουν τα έξοδα του κράτους.
με δεδομενο τη κοινη λογικη ενα αυτοκινητο εχει ετησια εξοδα
τελη κυκλοφοριας
ασφαλεια
φορος πολυτελειας οταν και αν υπαρχει
την ετησια αλλαγη λαδιων
την ετησια αναλογια σε λαστιχα
την ετησια αναλογια σε service (ποσοστο επι της αξιας)
και φυσικα τα καυσιμα που ειναι συναρτηση των χιλιομετρων που θα διανυσει.
Τα πρωτα εξι ειναι κοινα σε δυο ιδια αυτοκινητα, αρα ειναι κριτηρια αντικειμενικου προσδιορισμου εξοδων.
παμε τωρα να δουμε καποιες περιπτωσεις Τονυ!!
ο τουμπας ο wheelman ο κατς και εγω εχουμε τεσσερα 46αρια ιδια τσιλικα, το δικο μου εχει και στρινγκ πουστερ για να σουζαρει στις κοντρες μου με τον Wheelman:hystericalbs1:
Ο τουμπας ειναι ολο dolce vita και τσαρκες με αιθεριες υπαρξεις, land lord καταπινει τα χιλιομετρα σε εκδρομες και βολτες!!!
Εγω ειμαι σπιτι δουλεια σπιτι δουλεια γιατι πεφτει παντοφλα απο τη γυναικα και ετσι δεν κανω χιλιομετρα!! Αγορασα και σκουτερακι και μειωσα τα εξοδα κατα πολυ.
Ο κατσ δουλευει υπαλληλος και καθημερινα για τη δουλεια του κανει 80 χιλιομετρα (και αυτο επαγγελματικη χρηση ειναι και χωρις τιμολογιο αρα δεν μπαινει στα εξοδα) δεν υπαρχει και συγκοινωνια για να τον καλυψει και ετσι ανακαζεται τα μισα να τα δινει σε χρηση.
Ο wheelman βρηκε δουλεια στη Λαρισα και εκτος απο τα καφεδακια που πινει με τον τροβαδουρο καλιτεχνη με το M5 καθε σαββατοκυριακο γυρναει στην Αθηνα να βλεπει το μωρο του!!! ε ολο και το παταει λιγο παραπανω και ανεβαζει την μεση καταναλωση!!
Ερωτηση λοιπον!!
αν φορολογηθει η χρηση ο τουμπας με τον κατσ και τον wheelman που οι τελευταιοι χρησιμοποιουν το αμαξι για τη δουλεια τους θα υπαρχει δικαιοσυνη.
Αστεια αστεια υπαρχουν δεκαδες,ισως εκατονταδες περιπτωσεις που τιο αυτοκινητο ειναι εργαλειο δουλειας χωρις να ανηκει σε καμια επιχειρηση ή να υπαρχει επαγγελματικο αφμ για εκδοση τιμολογιων.
Επειτα υπαρχουν οικογενειακα κριτηρια που διαμορφωνουν διαφορετικα τη χρηση ενος αυτοκινητου , για αυτο και επειδη δεν θα μπορουσε να δημιουργηθει ενα δικαιο συστημα, δεν εγινε και δεν πρεπει να γινει ποτε η κατευθειαν φορογηση στη χρηση,.
Τι πρεπει να γινει?
θα πρεπει να αφουγκραστουν τις συνθηκες της πραγματικης αγορας και οικονομιας και σε πρωτο χρονο να καταργηθει καθε φορος πολυτελειας που ειναι αλητεια και να μειωθουν τα τεκμηρια σε πρωτη φαση κατα 50% και επειτα να ρυθμιστουν αναλογα, οταν θα εχουν ολα τα στοιχεια τα στατιστικα στα χερια τους.
Η δε απομειωση θα πρεπει να ειναι ετησια.
Πάντως αν τα τρως σε αυτοκίνητα, θεωρείσαι πλούσιος μόνιμα .. έχεις τεκμήριο.
Αν τα τρως σε γυναίκες, ρολόγια, χρυσαφικά, ταξίδια στο εξωτερικό, χλιδάτα ξενοδοχεία, καζίνο, και δεν ξέρω και εγώ που αλλού... δε μας νοιάζει. :hystericalbs1:
Επίσης αν εισπράττεις από το κράτος παράνομα συντάξεις, μισθούς ενώ δεν εργάζεσαι, ενώ δεν αποδίδεις, υπερωρίες μόνιμες που δεν εργάστηκες, επιδόματα κλπ, δεν πειράζει. Αν κλέβεις το ΦΠΑ δεν πειράζει. Αν δεν πληρώσεις το ΤΕΒΕ σου θα πας φυλακή!!! Θα σου πάρουμε το σώβρακο. Ναι το ΤΕΒΕ σου. Αυτό που δεν θα σου δώει σύνταξη, αυτό που δε θα σου παρέχει ασφάλεια όσο το έχεις απλήρωτο, αλλά που θα πρέπει να πληρώνεις τόκο γιατί είσαι απλά ανασφάλιστος.
Είμαστε αστεία χώρα!
Μην ψάχνετε το δίκιο στη φορολόγηση των αυτοκινήτων. Ο κόσμος δίπλα μας πεινάει. Το κράτος έχει άλλα πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να λύσει, και μετά να γίνει δικαιότερο στη φορολόγηση των αυτοκινήτων.
Τώρα φορολογεί για να μαζέψει τα βασικά. Που δυστυχώς για το κράτος μας, αλλά και για άλλους πολλούς λαϊκιστές πολιτικάντηδες τα βασικά είναι οι μισθοί και οι συντάξεις!
Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Κυρίως σαν συνειδήσεις να αλλάξουμε, σαν νοοτροπίες.
Σωστά και ωραία όλα αυτά, αλλά αυτά γίνονται σε χώρα με ευημερία , με δουλειές, με το να πληρώνουν ΟΛΟΙ τις υποχρεώσεις τους , γενικώς σε μια χώρα με ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
χμμμμμ νομίζω ότι απέχουμε και θα απέχουμε για πολλάαααααααα χρόνια από μια τέτοια χώρα.
Εώς τότε ο στόχος είναι στράγγισμα απ' οτιδήποτε με οποιοδήποτε τρόπο.
Πάντως δε θα χάλαγε κανένα μας να μην υπάρχουν τεκμήρια στ αμάξια....
Είναι παράλογα κατ εμέ.. Τεσπα.